eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Krosno › Usługa edukacyjna obejmująca organizację i prowadzenie w roku szkolnym 2013/2014 kursów specjalistycznychbarmańskiego, kelnerskiego oraz obsługi kas fiskalnych, zakładania i prowadzenia własnej firmy dla uczniów ZSP Nr 2 w Krośnie, uczestników projektu pn. Podkarpacie stawia na zawodowców współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet IX Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2013-10-11

Krosno: Usługa edukacyjna obejmująca organizację i prowadzenie w roku szkolnym 2013/2014 kursów specjalistycznych: barmańskiego, kelnerskiego oraz obsługi kas fiskalnych, zakładania i prowadzenia własnej firmy dla uczniów ZSP Nr 2 w Krośnie, uczestników projektu pn. Podkarpacie stawia na zawodowców współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet IX Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego
Numer ogłoszenia: 211603 - 2013; data zamieszczenia: 11.10.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 347254 - 2013r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Krosno, ul. Lwowska 28a, 38-400 Krosno, woj. podkarpackie, tel. 13 47 43 306, faks 13 47 43 306.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługa edukacyjna obejmująca organizację i prowadzenie w roku szkolnym 2013/2014 kursów specjalistycznych: barmańskiego, kelnerskiego oraz obsługi kas fiskalnych, zakładania i prowadzenia własnej firmy dla uczniów ZSP Nr 2 w Krośnie, uczestników projektu pn. Podkarpacie stawia na zawodowców współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet IX Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiot zamówienia: Przedmiot zamówienia składa się z III zadań, które będą realizowane w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 2 w Krośnie, ul. Szpetnara 9. ZADANIE I Organizacja i przeprowadzenie kursu barmańskiego na poziomie podstawowym dla uczniów Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 2. -liczba grup - 1 -liczba uczniów w grupie - 8 -liczba godzin kursu - 50 h łącznie, w tym 25 h zajęć praktycznych -planowany termin kursu: X -XII/13r. -kurs powinien odbywać się w dni robocze oraz w soboty i/lub w niedziele. Dzienna liczba godzin dydaktycznych kursu może wynosić minimum 3 godziny, a maksimum 8 godzin. Harmonogram kursu musi być dostosowany do planu lekcji uczniów i uzgodniony z koordynatorem szkolnym i dyrektorem szkoły; -wykonawca opracuje autorski program kursu, który będzie obejmował co najmniej niżej wskazane moduły: 1. Wprowadzenie do zawodu barmana. 2. Terminologia i funkcjonowanie sprzętu barowego oraz rodzaje stosowanego szkła, miary barowe. 3. Alkoholoznawstwo. 4. Miksologia - zasady komponowania napojów mieszanych. 5. Zajęcia z miksologii. 6. Zasady podawania napojów alkoholowych. 7. Dekoracje. 8. Odpowiedzialne serwowanie alkoholu. 9. Obsługa gości. 10.Organizacja baru i pracy barmana (w tym podstawy zarządzania barem). 11.Podstawowe triki barmańskie. Program kursu musi być uzgodniony z koordynatorem szkolnym i dyrektorem szkoły. Kurs powinien obejmować zajęcia teoretyczne i praktyczne, godzina zajęć teoretycznych obejmuje 45 minut zajęć, natomiast godzina zajęć praktycznych obejmuje 60 minut zajęć. Długość przerw jest ustalana w sposób elastyczny przez wykonawcę; Kurs zakończony egzaminem wewnętrznym sprawdzającym umiejętności. Na tej podstawie powinny być wydane stosowne dokumenty świadczące o ukończeniu kursu np: zaświadczenia, świadectwa, certyfikaty itp. zawierające dane uczestnika kursu oraz szczegółową tematykę kursu wraz z liczbą godzin przypadającą na poszczególne tematy; Wykonawca zapewni każdemu uczestnikowi kursu materiały szkoleniowe na zajęcia praktyczne i teoretyczne, materiały piśmiennicze potrzebne do prowadzenia notatek (notatnik, długopis. -wykonawca zapewni swój sprzęt szkoleniowy -wykonawca zapewni w cenie kursu kawę, herbatę, wodę, susz konferencyjny, a w przypadku zajęć trwających dłużej niż 5 godzin, Wykonawca zapewni 1 gorący posiłek (catering) dla uczestników projektu -wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia koordynatorowi szkolnemu i dyrektorowi szkoły, celem zaakceptowania, na minimum 2 dni przed rozpoczęciem kursu, programu i wstępnego harmonogramu kursu, -wykonawca wliczy w cenę szkolenia również inne koszty, które uzna za niezbędne do przeprowadzenia przedmiotowych warsztatów. Zajęcia będą prowadzone w salach dydaktycznych w/w placówki, wyposażonych w miejsca do siedzenia, pisania i prowadzenia zajęć, przystosowane dla odpowiedniej liczby uczestników, wyposażone w odpowiedni sprzęt techniczno-dydaktyczny. ZADANIE II Organizacja i przeprowadzenie kursu kelnerskiego na poziomie podstawowym dla uczniów Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 2. -liczba grup - 1 -liczba uczniów w grupie - 8 -liczba godzin kursu - 50 h łącznie, w tym 25 h zajęć praktycznych -planowany termin kursu: X -XII/13r. -kurs powinien odbywać się w dni robocze oraz w soboty i/lub w niedziele. Dzienna liczba godzin dydaktycznych kursu może wynosić minimum 3 godziny, a maksimum 8 godzin. Harmonogram kursu musi być dostosowany do planu lekcji uczniów i uzgodniony z koordynatorem szkolnym i dyrektorem szkoły; Wykonawca opracuje autorski program kursu, który będzie obejmował co najmniej niżej wskazane moduły: 1. obsługa kelnerska gości, 2. savoir vivre, 3. nakrywanie do stołu, 4. serwowanie potraw i napojów, 5. organizowanie różnych form przyjęć i bankietów, 6. przygotowanie sali konsumenckiej do obsługi, 7. techniki noszenia naczyń itp. 8. system rozliczeń kelnerskich. Program kursu musi być uzgodniony z koordynatorem szkolnym i dyrektorem szkoły. Kurs powinien obejmować zajęcia teoretyczne i praktyczne Godzina zajęć teoretycznych obejmuje 45 minut zajęć, natomiast godzina zajęć praktycznych obejmuje 60 minut zajęć. Długość przerw jest ustalana w sposób elastyczny przez wykonawcę; Kurs winien być zakończony egzaminem wewnętrznym sprawdzającym umiejętności. Na tej podstawie powinny być wydane stosowne dokumenty świadczące o ukończeniu kursu np: zaświadczenia, świadectwa, certyfikaty itp. zawierające dane uczestnika kursu oraz szczegółową tematykę kursu wraz z liczbą godzin przypadającą na poszczególne tematy; Wykonawca zapewni każdemu uczestnikowi kursu materiały szkoleniowe na zajęcia praktyczne i teoretyczne, materiały piśmiennicze potrzebne do prowadzenia notatek (notatnik, długopis). Wykonawca zapewni swój sprzęt szkoleniowy. Wykonawca zapewni w cenie kursu kawę, herbatę, wodę, susz konferencyjny, a w przypadku zajęć trwających dłużej niż 5 godzin, Wykonawca zapewni 1 gorący posiłek (catering) dla uczestników projektu Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia koordynatorowi szkolnemu i dyrektorowi szkoły, celem zaakceptowania, na minimum 2 dni przed rozpoczęciem kursu, programu i wstępnego harmonogramu kursu. Wykonawca wliczy w cenę szkolenia również inne koszty, które uzna za niezbędne do przeprowadzenia przedmiotowych warsztatów. Zajęcia będą prowadzone w salach dydaktycznych w/w placówki, wyposażonych w miejsca do siedzenia, pisania i prowadzenia zajęć, przystosowane dla odpowiedniej liczby uczestników, wyposażone w odpowiedni sprzęt techniczno-dydaktyczny. ZADANIE III Organizacja i przeprowadzenie kursu obsługi kas fiskalnych, zakładania i prowadzenia własnej firmy dla uczniów Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 2. -liczba grup - 1 -liczba uczniów w grupie - 8 -liczba godzin kursu - 50 h łącznie, w tym 25 h zajęć praktycznych -planowany termin kursu: X -XII/13r. -kurs powinien odbywać się w dni robocze oraz w soboty i/lub w niedziele. Dzienna liczba godzin dydaktycznych kursu może wynosić minimum 3 godziny, a maksimum 8 godzin. Harmonogram kursu musi być dostosowany do planu lekcji uczniów i uzgodniony z koordynatorem szkolnym i dyrektorem szkoły; -wykonawca opracuje autorski program kursu, który będzie obejmował co najmniej niżej wskazane moduły: 1. moduł kasy fiskalne: 1) podstawowe akty prawne związane ze stosowaniem kas fiskalnych, budowa i zasady ich działania, 2) przygotowanie kasy do pracy, 3) praktyczne ćwiczenia sprzedaży z zastosowaniem kas fiskalnych, 4) współpraca kas z urządzeniami dodatkowymi: czytnikiem kodów, komputerem itp. 5) rozpoznawanie i kontrola znaków pieniężnych, 6) fakturowanie - obsługa programu Subiekt. 2. moduł SUBIEKT GT: 1) zakładanie kartotek magazynowych towarów, 2) tworzenie kartotek kontrahentów, 3) kalkulacja cen, 4) wystawianie dowodów magazynowych i faktury VAT sprzedaży. 3. moduł zakładania i prowadzenia własnej firmy: 1) ogólne zasady ekonomiczne i prawne; 2) wybór formy organizacyjno-prawnej, 3) rozpoznanie rynku, 4) analiza marketingowa, 5) biznes plan, 6) rejestracja przedsiębiorstwa, 7) działalność gospodarcza przedsiębiorstwa Program kursu musi być uzgodniony z koordynatorem szkolnym i dyrektorem szkoły. Kurs powinien obejmować zajęcia teoretyczne i praktyczne, godzina zajęć teoretycznych obejmuje 45 minut zajęć, natomiast godzina zajęć praktycznych obejmuje 60 minut zajęć. Długość przerw jest ustalana w sposób elastyczny przez wykonawcę; Kurs winien być zakończony egzaminem wewnętrznym sprawdzającym umiejętności. Na tej podstawie powinny być wydane stosowne dokumenty świadczące o ukończeniu kursu np: zaświadczenia, świadectwa, certyfikaty itp. zawierające dane uczestnika kursu oraz szczegółową tematykę kursu wraz z liczbą godzin przypadającą na poszczególne tematy. Wykonawca zapewni każdemu uczestnikowi kursu materiały szkoleniowe na zajęcia praktyczne i teoretyczne, materiały piśmiennicze potrzebne do prowadzenia notatek (notatnik, długopis). Wykonawca zapewni swój sprzęt szkoleniowy. Wykonawca zapewni w cenie kursu kawę, herbatę, wodę, susz konferencyjny, a w przypadku zajęć trwających dłużej niż 5 godzin, Wykonawca zapewni 1 gorący posiłek (catering) dla uczestników projektu. Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia koordynatorowi szkolnemu i dyrektorowi szkoły, celem zaakceptowania, na minimum 7 dni przed rozpoczęciem kursu, programu i wstępnego harmonogramu kursu. Wykonawca wliczy w cenę szkolenia również inne koszty, które uzna za niezbędne do przeprowadzenia przedmiotowych warsztatów. W ramach umowy Wykonawca jest zobowiązany do: -organizacji i przeprowadzenia w roku szkolnym 2013/2014 kursów: barmańskiego, kelnerskiego oraz obsługi kas fiskalnych, obsługi kas fiskalnych, zakładania i prowadzenia własnej firmy dla uczniów Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 2 w Krośnie, ul. Szpetnara 9, w wymiarze godzin przewidzianych dla każdego rodzaju kursu i dla danej grupy uczniów zgodnie z SIWZ; -opracowania autorskich programów kursów zawierających określone moduły i przedstawienia do akceptacji koordynatorowi szkolnemu i dyrektorowi szkoły; -opracowania szczegółowego harmonogramu prowadzenia zajęć w uzgodnieniu z koordynatorem szkolnym i dyrektorem szkoły, zgodnie z założeniami wniosku o dofinansowanie realizacji projektu; -uzgadniania z koordynatorem szkolnym oraz z dyrektorem szkoły wszelkich zmian harmonogramu wynikających z zaistnienia ważnych powodów; -przedstawienia koordynatorowi szkolnemu i dyrektorowi szkoły, celem zaakceptowania, na minimum 2 dni przed rozpoczęciem kursu, programu i wstępnego harmonogramu kursu, -w pierwszym dniu, przed rozpoczęciem kursu, zapoznania uczestników z jego szczegółowym programem oraz przekazanie im harmonogram realizowanych zajęć, -na zakończenie kursu przeprowadzenie egzaminu wewnętrznego sprawdzającego umiejętności kursantów. Na tej podstawie powinny być wydane stosowne dokumenty świadczące o ukończeniu kursu np: zaświadczenia, świadectwa, certyfikaty itp. zawierające dane uczestnika kursu oraz szczegółową tematykę kursu wraz z liczbą godzin przypadającą na poszczególne tematy; -zapewnienie każdemu uczestnikowi kursu materiałów szkoleniowych na zajęcia praktyczne i teoretyczne, materiałów piśmienniczych potrzebnych do prowadzenia notatek (notatnik, długopis); -zapewnienia swojego sprzętu szkoleniowego; -zapewnienia w cenie kursu kawę, herbatę, wodę, susz konferencyjny, a w przypadku zajęć trwających dłużej niż 5 godzin, zapewnienia 1 gorącego posiłku (catering) dla uczestników projektu; -prowadzenia dokumentacji przebiegu kursu stanowiącej: dziennik zajęć edukacyjnych zawierający wymiar godzin i tematy zajęć edukacyjnych, listę obecności, protokół z przebiegu egzaminu wewnętrznego, imienny wykaz osób, które ukończyły kurs, nie ukończyły kursu, nie zdały egzaminu, bądź nie przystąpiły do egzaminu, rejestr wydanych zaświadczeń potwierdzających ukończenie kursu i uzyskanie kwalifikacji; -przestrzegania zasady równości szans, w tym równości płci w czasie przeprowadzonego kursu; -zgłaszania ewentualnych problemów, nieprawidłowości niezwłocznie po zaobserwowaniu ich występowania; -przedstawienia koordynatorowi szkolnemu, na zakończenie kursu, list obecności uczestników kursu, potwierdzonych własnoręcznym podpisem osób skierowanych na kurs oraz podpisem osoby prowadzącej kurs; -bieżącego informowania koordynatora szkolnego o każdej nieobecności uczestnika na kursie; -zawiadomienia koordynatora szkolnego i dyrektora szkoły o terminie i godzinie egzaminu wewnętrznego; -wydane certyfikaty oraz zaświadczenia muszą zawierać logotypy zgodnie z aktualnymi wytycznymi oraz informację, że projekt jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego (nie dotyczy certyfikatów zaświadczeń, których wzory zostały określone odpowiednimi przepisami); -wszystkie dokumenty dotyczące realizacji kursu będą zawierały informację o współfinansowaniu projektu przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego oraz aktualne logotypy, zgodnie z wytycznymi dotyczącymi oznaczania projektów w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki; -w pomieszczeniach, w których będą realizowane kursy będą umieszczone informacje o współfinansowaniu projektu przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego oraz aktualne logotypy, zgodnie z wytycznymi dotyczącymi oznaczania projektów w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki. Zamawiający zapewni: -ubezpieczenie uczestników kursów od następstw nieszczęśliwych wypadków na czas trwania kursu, zgodnie z wykazem osób przedstawionym przez Zamawiającego, złożonym przed rozpoczęciem kursu. -nieodpłatnie pomieszczenia do przeprowadzenia wszystkich kursów..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.00.00.00 - Usługi edukacyjne i szkoleniowe .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Podkarpacie stawia na zawodowców. Projekt jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet IX, Działanie 9.2.

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: ZADANIE I Organizacja i przeprowadzenie kursu barmańskiego na poziomie podstawowym dla uczniów Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 2.

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 07.10.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 7.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • EDUKATOR Sp. z o. o., ul. Igielna 9, 38-200 Jasło, kraj/woj. podkarpackie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 8413,60 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 4272,00

  • Oferta z najniższą ceną: 4272,00 / Oferta z najwyższą ceną: 8600,00

  • Waluta: PLN.

Część NR: 2   

Nazwa: ZADANIE II Organizacja i przeprowadzenie kursu kelnerskiego na poziomie podstawowym dla uczniów Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 2.

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 07.10.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 7.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • EDUKATOR Sp. z o. o., ul. Igielna 9, 38-200 Jasło, kraj/woj. podkarpackie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 6608,50 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 3176,00

  • Oferta z najniższą ceną: 3176,00 / Oferta z najwyższą ceną: 8100,00

  • Waluta: PLN.

Część NR: 3   

Nazwa: ZADANIE III Organizacja i przeprowadzenie kursu obsługi kas fiskalnych, zakładania i prowadzenia własnej firmy dla uczniów Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 2.

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 07.10.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 2.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Podkarpacka Agencja Konsultingowo Doradcza Sp. z o. o., ul. 17 Stycznia 18, 38-200 Jasło, kraj/woj. podkarpackie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 6577,90 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 2988,00

  • Oferta z najniższą ceną: 2988,00 / Oferta z najwyższą ceną: 5628,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.