Ogłoszenie z dnia 2008-09-10
Mogielnica: Sukcecywne dostawy mięsa i wyrobów mięsnych do stołówek szkolnych na terenie miasta Mogielnica w roku szkolnym 2008/2009
Numer ogłoszenia: 211367 - 2008; data zamieszczenia: 10.09.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Urząd Gminy i Miasta w Mogielnicy , Rynek 1, 05-640 Mogielnica, woj. mazowieckie, tel. 048 6635149, fax. 048 6635149.
- Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: www.mogielnica.pl.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcecywne dostawy mięsa i wyrobów mięsnych do stołówek szkolnych na terenie miasta Mogielnica w roku szkolnym 2008/2009.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcecywne dostawy mięsa i wyrobów mięsnych do stołówek szkolnych na terenie miasta Mogielnica w roku szkolnym 2008/2009.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.11.30.00 - Wieprzowina Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.30.00 - Wieprzowina Oryginalny kod CPV: 15.11.10.00 - Mięso wołowe Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.10.00 - Mięso wołowe Oryginalny kod CPV: 15.11.22.10 - Kawałki kurczaków Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.21.30 - Kurczęta Oryginalny kod CPV: 15.11.21.30 - Kurczęta Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.21.30 - Kurczęta .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Nie.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 20.06.2009.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
Informacja na temat wadium: zamawiający odstępuje od żądsania wadiumIII.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: o udzieleniu zamówienia moga ubiegać się ci Wykonaewcy, którzy nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia n a mocy art.24 ust.1 i 2 PZP i spełniają warunkiogólne określone w art.22 ust. 1 pkt 1-3 PZP, wraz z warunkiem szczegółowym a mianowicie; - posiadają uprawnienia do wykonania okreslonej w SIWZ działalności lub czynności, - posiadają niezbędną wiedzę, potencjał techniczny i doświadczenie nabyte poprzez należyte wykonanie, tzn. rozpoczęcie i wykonanie w okresie od 11.09.2005 r. do 11.09.2008r. co najmniej jednej umowy na dostawę miesa i wyrobów mięsnych, o wartości dostaw co najmniej 67 000 zł brutto realizowanej na potrzeby jednego zamawiającego, a takze dysponuja osobami zdolnymi do wykonia tego zamówienia, - znajdują sie w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniajacej wykonanie tego zamówienia.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.
sporządzona zgodnie z treścią ZAŁĄCZNIKA NR 1 2. , sporządzone zgodnie z wzorcową treścią ZAŁĄCZNIKA NR 2. Żąda się także złożenia w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez WYKONAWCĘ następujących dokumentów potwierdzających spełnianie warunków udziału w niniejszym postępowaniu: 3. aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 4. sporządzony według wzoru ZAŁĄCZNIK NR 3 .
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mogielnica.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Urzad Gminy i Miasta w Mogielnicy
05-640 Mogielnica
ul. Rynek 1 ( I piętro).
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 19.09.2008 godzina 10:00, miejsce: Urzad Gminy i Miasta w Mogielnicy 05-640 Mogielnica ul. Rynek 1 (Sekretariat).
IV.3.5) Termin związania ofertą: do 19.10.2008.
INNE PRZETARGI MOGIELNICA
więcej: przetargi MOGIELNICA »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Opolskiego Centrum Edukacji
- Dostawy mięso i wędliny wieprzowe
- Dostawy mięsa, wędlin, podrobów i konserw mięsnych na II półrocze 2024 r. do Zakładu Karnego w Nysie oraz Oddziału Zewnętrznego w Prudniku
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 21 w Chorzowie, ul. Ryszki 33 - I/2024
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 1 w Chorzowie, ul. Obrońców Chorzowa 14 - I/2024
- Sukcesywne dostawy mięsa i wyrobów wieprzowych oraz udźca wołowego na potrzeby Uniwersyteckiego Szpitala Klinicznego im. Fryderyka Chopina w Rzeszowie
więcej: Mięso wołowe »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.