Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2010-08-05
Władysławowo: Dostawy sukcesywne przypraw, sosów i półproduktów do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie
Numer ogłoszenia: 211201 - 2010; data zamieszczenia: 05.08.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Centralny Ośrodek Sportu w Warszawie, Ośrodek Przygotowań Olimpijskich im. Feliksa Stamma we Władysławowie , ul. Żeromskiego 52, 84-120 Władysławowo, woj. pomorskie, tel. 058 6746314, faks 058 6746350.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.cetniewo.cos.pl
- Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: nie dotyczy
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Budżetowy Ministerstwa Sportu i Turystyki.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy sukcesywne przypraw, sosów i półproduktów do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy sukcesywne przypraw, sosów i półproduktów do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie. 1. ROSÓŁ WOŁOWY (w paście) - kg 5 2. ROSÓŁ Z KURY (w paście) - kg 5 3. BULION GRZYBOWY (w paście) - kg 5 4. ZUPA CEBULOWA - kg 5 5. ŻUREK - kg 5 6. ZUPA KREM Z BOROWIKÓW - kg 3 7. ZUPA SZPARAGOWA - kg 4 8. ZUPA KREM Z PIECZAREK -kg 10 9. ZUPA KREM ZE SZPINAKU - kg 5 10. ZUPA TOSKAŃSKA -kg 4 11. BARSZCZ BIAŁY - kg 10 12. BARSZCZ CZERWONY - kg 10 13. ZUPA BROKUŁOWA - kg 5 14. ZUPA KALAFIOROWA - kg 5 15. SOS PIECZENIOWY kg 15 16. SOS CZTERY SERY Z BROKUŁAMI -kg 4 17. SOS CAFE DE PARIS - kg 4 18. SOS SŁODKI CHILI - kg 3 19. SOS CYTRYNOWO-MAŚLANY -kg 4 20. SOS GRZYBOWY - kg 5 21. SOS CHILI SŁODKO-PIKANTNY - kg 4 22. SOS PIECZARKOWO-BOROWIKOWY - kg 3 23. PROFESSIONAL PAPRYKA KNORR (PUREE) -kg 3 24. PROFESSIONAL PIEPRZ KOLOROWY KNORR (PUREE) -kg 3 25. ZIOŁA PROWANSALSKIE -kg 3 26. BAZYLIA -kg 7 27. Rosół z kury - kg 12 28. FIX DO GULASZU - kg 10 29. FIX DO POTRAW CHIŃKICH - kg 3 30. FIX DO POTRAW MEKSYKAŃSKICH - kg 3 31. DELIKAT DO RYB - kg 10 32. SOS DO SPAGHETTI BOLOGNESE - kg 5 33. PIEPRZ KOLOROWY MŁOTKOWANY -kg 4 34. ROSÓŁ JARZYNOWY - kg 6 35. SOS SAŁATKOWY, CZOSNKOWY kg 4 36. SOS SAŁATKOWY, KOPERKOWY - kg 3 37. SOS SAŁATKOWY, OGRODOWY -kg 3 38. SOS SAŁATKOWY, WŁOSKI - kg 3 39. SOS SAŁATKOWY, MEKSYKAŃSKI - kg 2 40. SOS SAŁATKOWY, GRECKI - kg 3 41. VINAIGRETTE PROFESSIONA - litr 5 42. TOMATO PRONTO - kg 35 43. KONCENTRAT POMIDOROWY 30% - kg 150 44. PRIMERBA BAZYLIOWA - kg 2 45. PRIMERBA CZOSNKOWA -kg 3 46. PRIMERBA CZERWONE PESTO - kg 3 47. PRIMERBA GRZYBOWA - kg 2 48. PRIMERBA KOPERKOWA - kg 3 49. PRIMERBA PESTO - kg 3 50. PRIMERBA PROWANSALSKA - kg 2 51. MARYNATA PREMIUM - kg 4 52. ROZMARYN - kg 2 53. AROMA MIX, MAŚLANO-ZIOŁOWY- kg 3 54. MARYNATA PREMIUM-kg 4 55. MARYNATA PREMIUM- kg 8 56. MARYNATA PREMIUM- kg 5 57. SOS SAŁATKOWY BAZYLIOWO -CZOSNKOWY-kg 3 58. ESENCJA Z WOŁOWINY LUB KURY, LUB CIELĘCINY- litr 8 59. AUSZPIK-opakowanie eurokontener maksimum kg 25 60. CZOSNEK GRANULOWANY- kg 3 61. Sos sojowy ciemny - litr 2 62. MAJERANEK SUSZONY- kg 18 63. TYMIANEK - kg 2 64. KURKUMA - kg 2 65. PAPRYKA SŁODKA, MIELONA - kg 5 66. PIEPRZ BIAŁY, MIELONY- kg 5 67. PIEPRZ CZARNY, MIELONY-kg 12 68. LIŚĆ LAUROWY opakowanie 100 g firmy KAMIS kg 2 69. PIEPRZ CZARNY, CAŁY- kg 5 70. PIEPRZ KOLOROWY, CAŁY- 4 71. ZIELE ANGIELSKIE- kg 4 72. GRZANKI ZIOŁOWO-CZOSNKOWE- kg 10 73. GROSZEK PTYSIOWY- kg 10 74. SÓL WARZONA JODOWANA -kg 250 75. VEGETA -przyprawa kg 100 76. Cynamon mielony - kg 1 77. Przyprawa Curry - kg 1 78. MARYNATA STAROPOLSKA kg 4 79. Przyprawa do flaków - kg 3 80. Sól zmiękczająca mięso - kg 5 81. Imbir różowy do sushi - kg 3 82. Zakwas do żurku - litr 100 83. WANILIA LASKA - szt 5 84. CHILI - kg 2 85. Sos BARBECUE- s kg 5 86. SOS Z CZERWONEJ CEBULI - kg 2 87. Goździki - kg 1 88. Delikat przyprawa w płynie - kg 100 89. Liście NORI - szt. 2 90. Ocet ryżowy - litr 2 91. Pasta VASABI - 50g kg 0,5 92. Pieprz zielony w zalewie - kg 2 93. Papryka mielona ostra - kg 2 94. Kapary w zalewie - kg 2 95. Owoc jałowca - kg 1 96. Gruboziarnista posypka do mięś - kg 2 97. Cebula smażona - kg 1 98. Przyprawa do frytek - firmy KAMIS kg 2 99. Panierka do drobiu - kg 5 100. SOS HOLENDERSKI - kg 5 101. SOS PIEPRZOWY - kg 5 102. SOS SEROWY- kg 8 103. MUS CZEKOLADOWY -kg 30 104. MUS JOGURTOWY-kg 30 105. MUS ZABAJONE - kg 25 106. PANNA COTTA - kg 25 107 POLEWY OWOCOWE DO DESERÓW -kg 15 108. TIRAMISU -kg 25 Wartość szacunkowa zamówienia nie przekracza kwoty określonej w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (tekst jednolity Dz. U. z 2010 Nr 113, poz. 759)..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.00.00 - Przyprawy i przyprawy korzenne 15.87.12.60 - Sosy 15.89.10.00 - Zupy i buliony 15.87.24.00 - Sól 15.87.20.00 - Zioła i przyprawy korzenne .
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 6.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: nie dotyczy
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Na podstawie złożonego oswiadczenia z art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (tekst jednolity Dz. U. z 2010 Nr 113, poz. 759).
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wymaga się aby Wykonawcy wykonali lub wykonali w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, co najmniej 2 zamówienia dotyczące dostaw przypraw, sosów i półproduktów o wartości brutto (na jedno zamówienie, umowę, kontrakt, w okresie maksymalnie 6 miesięcy) nie mniejszej niż 15 000 zł brutto
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Na podstawie złożonego oswiadczenia z art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (tekst jednolity Dz. U. z 2010 Nr 113, poz. 759).
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Na podstawie złożonego oswiadczenia z art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (tekst jednolity Dz. U. z 2010 Nr 113, poz. 759).
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Na podstawie złożonego oswiadczenia z art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (tekst jednolity Dz. U. z 2010 Nr 113, poz. 759).
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
- wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
1. Jeżeli z upływem 6 miesięcy od dnia podpisania niniejszej umowy kwota określona w ust. 1 pozostanie nie zrealizowana, Strony mogą uzgodnić, w formie pisemnego aneksu, realizację niniejszej umowy do momentu osiągnięcia tej kwoty, nie dłużej jednak niż 4 lata od dnia podpisania umowy 2. Strony zgodnie oświadczają, że ilość podana w formularzu cenowym (załącznik Nr 2 do Umowy) jest szacunkowa. Zamawiający zastrzega sobie prawo, w zależności od preferencji klientów Zamawiającego oraz możliwości Wykonawcy, do zmian: ilości (według zamówień częściowych). 3. W trakcie realizacji umowy może nastąpić zmiana produktu na równoważny w przypadku zaprzestania produkcji asortymentu wskazanego przez Wykonawcę w ofercie. Warunkiem dokonania zmiany jest przedstawienie przez Wykonawcę pisemnego oświadczenia (lub innego dokumentu) producenta o zaprzestaniu produkcji. 4. W przypadku zmiany przez producenta wielkości opakowania, w jakim jest dostarczany dany produkt Wykonawca powinien powiadomić o tym fakcie Zamawiającego.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.cetniewo.cos.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Siedziba Zamawiającego ul. Żeromskiego 52, 84-120 Władysławowo.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 13.08.2010 godzina 11:00, miejsce: Siedziba Zamawiającego ul. Żeromskiego 52, 84-120 Władysławowo: SEKRETARIAT.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: NIE DOTYCZY.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z WŁADYSŁAWOWA
więcej: przetargi w Władysławowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 1 im. Olofa Palmego w Józefowie w roku szkolnym 2024/2025
- DOSTAWA PRZETWORÓW, PRZYPRAW I RÓŻNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH
- Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej SP43 w Lublinie w roku szkolnym 2024 - 2025
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej "Spokojna Przystań" w Garbarach 2024 III
- Dostawy różnych artykułów spożywczych na II półrocze 2024 r.
- Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 12 w Mikołowie w roku szkolnym 2024/2025
więcej: Przyprawy i przyprawy korzenne »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.