eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Tomaszów Lubelski › Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej przy Zespole Szkół Nr 4 im. Jarosława Dąbrowskiego w Tomaszowie Lubelskim ul. Żwirki i Wigury 7

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-08-02

Tomaszów Lubelski: Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej przy Zespole Szkół Nr 4 im. Jarosława Dąbrowskiego w Tomaszowie Lubelskim ul. Żwirki i Wigury 7
Numer ogłoszenia: 209321 - 2011; data zamieszczenia: 02.08.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół im.Jarosława Dąbrowskiego w Tomaszowie Lub. , ul. Żwirki i Wigury 7, 22-600 Tomaszów Lubelski, woj. lubelskie, tel. 084 6659015, faks 084 6659002.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zs4.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej przy Zespole Szkół Nr 4 im. Jarosława Dąbrowskiego w Tomaszowie Lubelskim ul. Żwirki i Wigury 7.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Tomaszowie Lubelskim, ul. Żwirki i Wigury 5 w następujących asortymentach: Część 1 - Pieczywo i wyroby ciastkarskie - kod cpv 15612500- 6 Część 2 - Mleko i wyroby mleczne - kod cpv 15500000- 3 Część 3 - Owoce i warzywa świeże - kod cpv, 03121000-5, 15300000-1 Część 4 - Mięso jadalne i wyroby wędliniarskie - kod cpv 15100000- 9, 15131120-2 Część 5 - Drób i przetwory drobiarskie - kod cpv 15112000-6 Część 6- Ryby i przetwory rybne - kod cpv 15200000-0 Część 7 - Artykuły ogólnospożywcze - kod cpv 15800000- 6 Część 8 - Wyroby garmażeryjne schłodzone gotowe - kod cpv 15851000-8 Część 9 - Mrożonki - kod cpv 15331100-8 Część 10 - Ziemniaki - kod cpv 03212100-1 Część 11 - Zupy i sosy - kod cpv 15891000-0, 15871260-4 Część 12 - Jaja kurze - kod cpv 03142500-3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawierają poszczgólne części, które stanowią formularze cenowe jako załączniki do oferty nr 1.1-1.12..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.25.00-6, 15.50.00.00-3, 03.12.10.00-5, 15.30.00.00-1, 15.10.00.00-9, 15.13.11.20-2, 15.11.20.00-6, 15.20.00.00-0, 15.80.00.00-6, 15.85.10.00-8, 15.33.11.00-8, 03.21.21.00-1, 15.89.10.00-0, 15.87.12.60-4, 03.14.25.00-3.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 12.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.06.2012.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Sprawdzenie warunków udziału w postępowaniu odbywać się będzie na podstawie przedłożonych przez wykonawcę dokumentów i oświadczeń na zasadzie spełnia / nie spełnia/.Niespełnienie jednego warunku, skutkować będzie wykluczeniem wykonawcy z postępowania. Z treści złożonych dokumentów musi jednoznacznie wynikać, iż wyżej wymienione warunki zostały spełnione przez wykonawcę.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
  • III.4.3.2) zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zs4.pl/
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkół Nr 4, ul. Żwirki i Wigury 7, 22-600 Tomaszów Lubelski.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 17.08.2011 godzina 11:00, miejsce: Zespół Szkół Nr 4, ul. Żwirki i Wigury 7, 22-600 Tomaszów Lubelski, sekretariat szkoły / parter /.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pieczywo i wyroby ciastkarskie..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1)chleb 500 g. krojony-szt 5000,2)chleb razowy 400g krojony- 100 szt. 3)pierożki z kaszą, kapustą 120g-szt 200, 4)bułka 100g- szt 9800 5)bułka wieloziarnista 80g-szt 200 ,6) drożdzówka 100g-szt 400,7)pączek z nadzieniem- szt 150 8)bułka tarta- kg 150, 9)cebularz 100g- szt 200.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.25.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Mleko i wyroby mleczne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1) Mleko 2 % - l. 1000, 2)masło extra kostka 200g-kg 350, 3)ser zółty(salami,gouda,edamski) blok-kg 150, 4)serek homogenizowany owocowy 125 g.-szt 200, 5)jogurt owocowy 125 g.- szt 200, 6)śmietana 18%(0,5) kubek- szt 150, 7)śmietana 18%(10l.)wiadro-l. 450 8)twaróg półtłusty-kg 260.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Owoce i warzywa..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1) marchew- kg 300, 2)pietruszka- korzeń- kg 100, 3)buraki- kg 600, 4)seler - korzeń- kg 80, 5)kapusta biała- kg 60, 6)kapusta czerwona-kg 150, 7)kapusta pekińska-kg 250, 8)kapusta kiszona- kg 600, 9)cebula- kg 400, 10)cytryny- kg 35,11)por- kg 80, 12)banany- kg 30, 13)mandarynka- kg 20, 14)jabłka-kg 350, 15)pieczarka- kg 120, 16)groch- kg 17) czosnek- kg 3.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.12.10.00-5, 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Mięso jadalne i wyroby wędliniarskie..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1) łopatka wieprzowa b/k- kg 350, 2)karkówka wieprzowa b/k- kg 120, 3)schab wieprzowy b/k- kg 150, 4)mięso mielone- kg 300, 5) żeberka wieprzowe cięte- kg 100, 6)kości wieprzowe- kg 900, 7)słonina świeża bez skóry- kg 80, 8)kiełbasa zwyczajna- kg 50, 9) kiełbasa biała surowa- kg 20, 10) kiełbasa toruńska- kg 20, 11)parówki cienkie śniadaniowe- kg 100, 12) przysmak śniadaniowy- kg 20, 13)polędwica sopocka- kg 30, 14)polędwica drobiowa- kg 50, 15)pieczeń rzymska- kg 30, 16)wątróbka wieprzowa- kg 20, 17)mielonka wieprzowa- kg 80, 18)pasztet wieprzowy- kg 20, 19)boczek wędzony gotowany- kg 60, 20)kiełbasa szynkowa- kg 100, 21) kiełbasa krakowska- kg 100, 22)kiełbasa podwawelska- kg 50, 23)kiełbasa ogniskowa- kg 30, 24)mortadela- kg 50, 25)filet z indyka wędzony- kg 20, 26)kaszanka- kg 20, 27)szynka prasowana -kg 100, 28)kiełb.krak.podsusz.- kg 20 29)pasztetowa- kg 50, 30)smalec- kg 200, 31)baleron- kg50, 32)ogonówka- kg 60, 33)szynka wieprzowa- kg 50.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.13.11.20-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Drób i przetwory drobiarskie..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1)filet z kurczaka- kg 200, 2)udka z kurczaka ćwiartka- kg 400, 3)porcja rosołowa- korpusy- kg 150, 4)wątroba brobiowa- kg 30, filet z indyka- kg 20..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Ryby i przetwory rybne..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1)panga biała filet b/s SHP- kg 100, 2)mintaj- filet b/s SHP-kg 10, 3)dorsz-filet b/s SHP- kg 50, 4)płaty śledziowe w zalewie - kg 10, 5) paprykarz szczeciński 350g-szt 60, 6)makrela wędzona- kg 10.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Artykuły ogólnospożywcze..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1)cukier 1kg- kg 800, 2)mąka pszenna 1kg- kg 200, 3)mąka ziemniaczana(0,5-1kg) kg 10, 4)kasza gryczana 1kg- kg 60, 5)kasza jęczmienna gruba(0,5-1kg)- kg 100 6)płatki kukurydziane smakowe 250g-500g- szt 10, 7)płatki kukurydziane 250g-500g Nestle-szt 30, 8)ryż 1kg- kg 150, 9)chrzan tarty słoik 200 -szt 50, 10)cukier waniliowy (16-20 g)- szt 30, 11)konserwa rybna w oleju - szt 90, 12)konserwa rybna w pomidorach- szt 130, 13) konserwa turystyczna 100g-szt 300, 14)kisiel-szt 20, 15)kukurydza- szt 20, 16)kminek-szt 10, 17)marmolada 1kg-szt 50, 18)majeranek- szt 20, 19)ocet- szt 10, 20)ogórki konserwowe 0,9 słoik -szt 250, 21)pieprz ziołowy- szt 50, 22)powidła 1 kg wiaderko- szt 30, 23) rosół drobiowy słoik 150g-szt 50, 24) ser topiony plastry-szt 250, 25)ser topiony trójkąt- szt 100, 26)sól czosnkowa-szt 100, 27)ziarenka smaku 250g-szt 150, 28)barszcz czerwony słoik 150g-szt 50, 29) ananasy-szt 30, 30)groszek konserwowy-szt 60, 31)koncentrat pomidorowy 30%(słoik 0,9)- szt 80, 32) dżem różne smaki 280g*- szt 400, 33)majonez Winiary 750g-szt 30, 34)olej jadalny 1 l-szt 200, 35)herbata granulowana 100g **- szt 100, 36)kakao 100g-szt 80, 37)kawa inka 150g-szt 30, 38) ketchup 750g-szt 100, 39)musztarda 750g-szt 30, 40)sól 1kg-szt 250, 41)pieprz czarny mielony-szt 150, 42)pasztet drobiowy 100g-szt 250, 43) liść laurowy 10g-szt 50, 44)ziele angielskie 15g-szt 50, 45) kwasek cytrynowy szt. 20 g- szt 50, 46)miód wielokwiatowy szt.słoik 09-szt 30, 47)papryka konserwowa 900g-szt 30, 48)syrop owocowy wysokosł.420-500 ml-szt 20.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Wyroby garmażeryjne schłodzone gotowe..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1)krokiety z kapustą i pieczarkami- kg 20, 2)pierogi ruskie- kg 250, 3)pierogi z kapustąi pieczarkami- kg 150, 4) kopytka gotowe- kg 50, 5) uszka z grzybami- kg 15, 6) kluski śląskie-kg 50.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.85.10.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Mrożonki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1)włoszczyzna paski kg (seler, pietruszka, marchewka, por), (2,0-2,5kg)-kg 20, 2)kalafior mrożony (2,0-2,5kg)- kg 100, 3)fasolka szparagowa zielona cięta(2,0-2,5 kg)-kg 40, 4)marchewka mrożona kostka 2,5 kg- kg 150, 5)mieszanka królewska (marchew, kalafior,brokuł), (2,0-2,5kg)-kg 30 , 6) mieszanka jarzynowa 7 składnikowa - kg 100, 7) Truskawka mrozona (2,0-2,5 kg) kg. 15, 8) mieszanka kompotowa 2,5 kg-kg 400, 9) pyzy ziemniaczane- kg 70, 10)pyzy z mięsem (1,0-2,5 kg)- kg 70, 11)kotlet Cordon z serem i szynką-kg 70.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Ziemniaki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1) ziemniaki-kg 8000.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.21.21.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Zupy i sosy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1) sos pieczeniowy 1,10kg - szt 5, 2)sos węgierski 1,10kg szt-5, 3)sos napoli 1,10kg-szt 3, 4) sos boloński 1,10kg-szt 3, 5)sos ogrodowy 0,7 kg- szt 20, 6)sos słodko-kwaśny 1,10 kg- szt 5, 7) fix do gulaszu 1,10kg- szt 5, 8)sos grzybowy 1,10kg- szt 2, 9)przyprawa szefa 2kg- szt 30, 10)żurek 3 kg- szt 5, 11) barszcz biały 3 kg-szt 4, 12) barszcz czerwony 1,10kg- szt 1, 13) zupa pieczarkowa 3kg- szt 4, 14) makaron lubella 2 kg świdry- szt 120, 15) makaron lubella 2 kg nitki- szt 50, 16)delikat do drobiu 0,6 kg. szt-4, 17)delikat do mięsa 0,7 kg. - szt 4, 18) delikat do ryb 600 g. -szt 2, 19) przyprawa w płynie do zup 5 l- szt 4..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.10.00-0, 15.87.12.60-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: Jaja kurze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1) jaja kurze kl. A (53g-63g) - szt 8000.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.