eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Psary › Zakup i sukcesywna dostawa żywności dla potrzeb kuchni Domu Dziecka im. Dominika Savio w Sarnowie

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-07-13

Psary: Zakup i sukcesywna dostawa żywności dla potrzeb kuchni Domu Dziecka im. Dominika Savio w Sarnowie
Numer ogłoszenia: 206974 - 2010; data zamieszczenia: 13.07.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Dziecka im. Dominika Savio w Sarnowie , ul. Wiejska 104, 42-512 Psary, woj. śląskie, tel. 32 267 21 46, faks 32 267 21 46.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup i sukcesywna dostawa żywności dla potrzeb kuchni Domu Dziecka im. Dominika Savio w Sarnowie.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa art. spozywczych i żywności dla 150 wychowanków na okres 12 miesięcy. Przedmiot zamówienia podzielony został na 6 części: Część I - Artykuły spożywcze - różne i mrożonki Część II - Jajka i nabiał Część III - Pieczywo Część IV - Drób, mięso i wędliny Część V - Ryby Część VI - Warzywa i owoce Szczegółowy opis przemiotu zamówienia w SIWZ.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.11.20.00-6, 15.11.11.30-5, 15.20.00.00-0, 15.50.00.00-3, 15.80.00.00-6, 15.81.00.00-9, 03.22.00.00-9, 03.14.25.00-3.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie zgodne z art. 22 ustawy PZP

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków wymaganych od Wykonawców zostanie dokonana zgodnie z formułą: spełnia - nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie zgodne z art. 22 ustawy PZP

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie zgodne z art. 22 ustawy PZP

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie zgodne z art. 22 ustawy PZP

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: ------------------
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Dziecka im. Dominika Savio 42 - 512 Sarnów, ul. Wiejska 104 tel./fax 32 267 21 46.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 02.08.2010 godzina 09:00, miejsce: Dom Dziecka im. Dominika Savio - sekretariat 42 - 512 Sarnów, ul. Wiejska 104.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Artykuły spożywcze - różne i mrożonki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywna dostawa żywności. Dostawa obejmuje następujący asortyment: Ananasy szt. 15 Batoniki szt. 330 Barszcz biały 0,5l Szt. 246 Barszcz czerwony instant 50g szt. 20 Brzoskwinia w puszce 850g szt. 16 Budyń 40g kg 70 Chrzan konserwowy 300g kg 75 Cukier 1 kg kg 4000 Cukier wanilinowy 32g szt. 45 Czekolada mleczna szt. 470 Cukierki czekoladowe kg 40 Cynamon 20g szt. 140 Drożdże spożywcze 100g szt. 120 Dżem brzoskwiniowy szt. 210 Dżem czarna porzeczka szt. 160 Dżem truskawkowy 300g szt. 300 Dżem wiśniowy 300g szt. 170 Flaki wołowe szt. 90 Fasola nasiona suche kg 270 Fasola konserwowa szt. 6 Galaretka owocowa 75g szt. 100 Grzyby suszone kg 3 Gałka szt. 10 Gulasz angielski szt. 500 Groch łupany 500g kg 120 Groszek konserwowy 400g szt. 70 Hamburgery kg 50 Herbata granulowana 100g szt. 1700 Jabłka prażone kg 10 Kinder batonik szt 250 Kminek szt 15 Kakao 100g szt. 200 Kasza jęczmienna 1kg kg 350 Kasza manna 1kg kg 450 Kapusta czerwona szt szt. 170 Kawa zbożowa Inka szt. 800 Ketchup 500 g szt. 100 Kisiel 40g kg 250 Konserwa turystyczna szt. 320 Koncentrat pomidorowy 200g szt. 210 Konfitura szt. 100 Kasza manna kg 410 Kasza jęczmienna kg 420 Koncentrat grzybowy szt. 70 Krem czekoladowy Nutella 350g szt. 710 Kukurydza duża szt. 20 Kukurydza mała szt. 30 Kwasek cytrynowy 20g szt. 15 Liść laurowy szt. 5 Nektar brzoskwiniowy szt. 650 Markizy ciastka szt. 350 Magi szt. 100 Majeranek 20 g szt. 100 Majonez 500 g szt. 100 Makaron świderek 1 kg szt. 500 Makaron łazanki szt. 20 Makaron pióra szt. 350 Makaron kolanko szt. 450 Makaron spaghetti szt. 200 Makaron świderek szt. 460 Makaron nitki szt. 200 Makaron muszelka szt. 200 Makaron zacierka 250g szt. 200 Mąka pszenna typ 550 szt. 1600 Mąka ziemniaczana 500 g szt. 200 Mleko w proszku 400g szt. 600 Miód wielokwiatowy szt. 650 Musztarda 200g szt. 300 Ogórki konserwowe 4250g szt. 33 Ogórki konserwowe 900g szt. 100 Olej słonecznikowy 1l szt. 100 Paluszki szt. 260 Papryka mielona kg 6 Papryka konserwowa szt. 100 Przyprawa do ryb szt. 50 Pasztet pieczony kg 360 Przyprawa Jarzynka kg 270 Przyprawa do ryb szt. 60 Paprykarz szczeciński 330g szt. 420 Pieprz kg 15 Paszteciki z kurczaka 160g szt. 2100 Powidła śliwkowe szt. 50 Płatki owsiane 0,5 kg kg 300 Płatki kukurydziane szt 230 Przecier ogórkowy 300g szt 210 Przyprawa typu jarzynka 20g kg 250 Ryż uniwersalny 1 kg kg 1000 Sałatka szwedzka szt 250 Sałatka rybna szt. 550 Sól 1 kg szt. 600 Sos ketchup l 330 Szczaw konserwowy szt. 200 Sos hamburgerowy szt. 100 Sos tatarski szt. 110 Tuńczyk 1,7 kg szt. 5 Wafle kakaowe kg 20 Woda mineralna niegaz. 0,5 l szt. 150 Woda mineralna gaz. 0,5 l szt. 150 Żurek biały 0,5 l szt. 320 MROŻONKI Fasolka mrożona 450g kg 300 Kalafior mrożony 450 g kg 350 Pierogi z serem kg 150 Pierogi z mięsem kg 250.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Jajka i nabiał.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywna dostawa żywności. Dostawa obejmuje następujący asortyment: Jogurt owocowy kubek 150g. szt. 1500 Masło śmietankowe 200g szt. 770 Margaryna 250g. szt. 550 Margaryna RAMA 500g szt. 3700 Mleko 3,2 % l 24200 Ser żółty kg 500 Ser Wędzony kg 300 Serki topione 100 g szt. 3000 Serki owocowe szt. 3300 Serek Turek 450 g szt. 200 Kefir szt. 200 Ser twarogowy półtłusty kg 1000 Serek ziarnisty Szt 1100 Serki topione małe Szt 800 Śmietana l. 450 JAJKA szt 28000.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3, 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywna dostawa żywności. Dostawa obejmuje następujący asortyment: Bułeczki do hot dogów Szt. 2600 Bułka pszenna Szt. 53000 Bułka tarta Kg 320,50 Bułki słodkie z nadzieniem (ser, dżem, owoce) Szt. 1700 Chleb zwykły Szt. 21000 Chleb graham Szt. 90 Ciasto drożdżowe Kg 500 Babka piaskowa Kg 50 Jabłecznik Kg 80 Miodownik Kg 50 Sernik Kg 100 Groszek ptysiowy Kg 10.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Drób, mięso i wędliny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywna dostawa żywności. Dostawa obejmuje następujący asortyment: Filet z kurczaka Kg 500 Kurczak świeży Kg 1200 Udziec z indyka Kg 80 Porcje rosołowe Kg 900 Żołądki z kurczaka Kg 120 Wątróbka z kurczaka Kg 350 Kurczak wędzony Kg 30 Baleron kg 50 Boczek wędzony kg 410 Frankfuterki kg 350 Kabanosy kg 5 Karczek b/k kg 600 Kaszanka kg 350 Kiełbasa kminkowa, żywiecka kg 60 Kiełbasa mortadela kg 80 Kiełbasa parówkowa kg 600 Kiełbasa podwawelska kg 100 Kiełbasa toruńska kg 300 Kiełbasa zwyczajna kg 700 Łopatka b/k kg 1400 Metka łososiowa kg 120 Metka tatarska kg 35 Mielonka kg 200 Pasztetowa kg 250 Polędwica luksusowa kg 60 Polędwica sopocka kg 60 Polędwica z indyka kg 140 Porcje rosołowe kg 1000 Salceson kg 200 Schab z/k kg 400 Słonina kg 140 Smalec kg 230 Szynka delikatesowa kg 60 Szynka kanapkowa kg 500 Szynka wiejska kg 500 Szynka z indyka kg 140 Szynkowa kg 80 Wątroba wieprzowa kg 150 Wołowina - pieczeń kg 80 Wołowina - pręga kg 100 Wołowina - szponder kg 70 Żeberka kg 160.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.11.20.00-6, 15.11.31.13-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Ryby.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywna dostawa żywności. Dostawa obejmuje następujący asortyment: Dorsz kg 500 Filet z tilapii kg 15 Filet z mintaja kg 55 Mintaj kg 20 Morszczuk kg 90 Filet z pangi kg 120 Makrela wędzona kg 250 Śledzie kg 200 Salsa śledzie kg 400.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Warzywa i owoce.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywna dostawa żywności. Dostawa obejmuje następujący asortyment: Botwinka pęczek 20 Brukselka kg 14 Brokuły kg 220 Buraki czerwone świeże kg 1000 Cebula kg 700 Czosnek kg 20 Fasola szparagowa kg 370 Kalarepa kg 20 Kapusta biała kg 550 Kapusta czerwona kg 250 Kapusta kiszona 0,5 kg szt 1800 Kapusta pekińska kg 160 Kapusta świeża biała kg 550 Koper pęczek 600 Marchew kg 2000 Marchew z groszkiem kg 370 Mieszanka owocowa kg 2000 Mieszanka warzywna 7-składn. kg 270 Pomidor kg 700 Por kg 20 Rzodkiewka kg 400 Sałata zielona szt 125 Szpinak kg 70 Seler kg 750 Szczypiorek pęczek 130 Pietruszka zielona - natka pęczek 700 Pietruszka korzeń kg 550 Pieczarki kg 150 Ziemniak młody kg 7000 Arbuz kg 150 Banany kg 270 Brzoskwinie kg 50 Cytryny kg 410 Czereśnie kg 40 Jabłka kg 800 Jagody kg 25 Mandarynki kg 90 Pomarańcze kg 40 Truskawki kg 90 Winogron kg 70.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.