eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Połczyn Zdrój › na dostawy nabiału, mleka oraz tłuszczy roślinnych w okresie 12 miesięcy od dnia podpisania umowy

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-01-25

Połczyn Zdrój: na dostawy nabiału, mleka oraz tłuszczy roślinnych w okresie 12 miesięcy od dnia podpisania umowy
Numer ogłoszenia: 20678 - 2010; data zamieszczenia: 25.01.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Uzdrowisko Połczyn S.A. , ul. Zdrojowa 6, 78-320 Połczyn Zdrój, woj. zachodniopomorskie, tel. 94 3662424; 3662626 w.328, faks 94 3662470.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.uzdrowisko-polczyn.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: na dostawy nabiału, mleka oraz tłuszczy roślinnych w okresie 12 miesięcy od dnia podpisania umowy.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Nazwa towaru JM. Ilość 1. Mleko świeże 2% tł.op.1l L 45000 2. Mleko świeże3,2% op.1l UHT L 360 3. Śmietanka jedn.10g Szt 20000 4. Śmietana 18% tł op. od 0,4l do 1l L 6500 5. Śmietanka do kawy 12%tł. Op. Od 0,2l do 1l L 150 6. Masło ekstra św. o zawartości nie mniej niż 82% tłuszczu mlecznego.op.0,2kg Kg 9150 7. Ser grani od 150g do 1kg kg 30 8. Jogurt owoc. z kawałkami owoców 2,5% tł 150g Szt 5000 9. Jogurt naturalny 2,5% tł150g Szt 8000 10. Jogurt naturalny 2,5%tł.400g Szt 6000 11. Jogurt owoc. z kawałkami owoców2,5%tł 400g Szt 6000 12. Kefir 2,5%tł.150g Szt 120 13. Ser edamski pełnotłusty Kg 1000 14. Ser gouda pełnotłusty Kg 1000 15. Ser morski kl I Kg 1200 16. Ser salami pełnotłusty kl I Kg 1500 17. Ser królewski ementaler Kg 1000 18. Rolada ustrzycka Kg 420 19. Ser rarytas pełnotłusty kl I Kg 500 20. Ser szwajcarski pełnotłusty Kg 1000 21. Ser topiony naturalny 8X 25g Kg 1500 22. Ser tartare 150g Szt 1000 23. Ser zotarella od 125g do 1kg kg 125 24. Ser Camembert od 180g do 1 kg kg 268 25. Ser Valbon Brie od 200g do 1kg kg 500 26. Ser Feta od 270g do 1 kg kg 81 27. Ser Almette od 150g do 1 kg nie gorszy niż Hochland kg 225 28. Ser kanapkowy od 150g do 1 kg nie gorszy niż Hochland kg 225 29. Ser Royal 150g Szt 1500 30. Ser twarogowy naturalny 17g nie gorszy niż Kiri Kg 850 31. Ser szlachecki Kg 1500 32. Ser twarogowy krajanka do 1kg zaw.tł 45% ws.m Kg 6500 33. Olej roślinny - mieszanka rafinowanych olejów roślinnych rzepakowo - słonecznikowych nie gorszy niż Kujawski- L 3000.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.41.22.00 - Tłuszcze roślinne .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: 1. Zamawiający żąda wniesienia wadium w wysokości 10 000 zł. 2. Wadium należy wnieść przed terminem składania ofert tj. do godziny 10:00 dnia 01.02.2010r. 3. Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach: - w pieniądzu przelewem na rachunek bankowy ; - poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym , że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; - gwarancjach bankowych; - gwarancjach ubezpieczeniowych; - poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6 b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości. 3.1. Wadium wnoszone w pieniądzu należy wpłacić przelewem na rachunek bankowy: Bank Zachodni WBK nr 77109026620000000102620438 4. Zwrot i zatrzymanie wadium następuje zgodnie z art.46 ustawy Prawo zamówień publicznych.

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1.Opis warunków udziału w postępowaniu. 1.1. W postępowaniu mogą wziąć udział Wykonawcy, którzy: 1.1.2. Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. 1.1.3.Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie, oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia. 1.1.4.Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 1.1.5. Spełniają warunki określone w art.22 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych. 1.1.6.Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia zgodnie z art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych. 1.2. Zamawiający ustala następujące szczegółowe warunki udziału Wykonawców w postępowaniu: 1.2.1. posiadanie przedmiotu działalności gospodarczej wskazanego w aktualnym odpisie z właściwego rejestru albo aktualnym zaświadczeniu o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej odpowiadający przedmiotowi zamówienia, 1.2.2. Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej, przynajmniej na kwotę proponowanej wartości wyceny oferty. 1.2.3. Wykonawca ma wdrożony system HACCP. 1.2.4. Wniesienie wymaganego wadium (10 000,00 złotych) 1. Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu. 1.2. Ocena spełniania warunków nastąpi na podstawie przedstawionych przez Wykonawcę dokumentów i oświadczeń z formułą spełnia - nie spełnia..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Zamawiający żąda załączenia do złożonej oferty następujących dokumentów : 1.1. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 1.2. Kopię polisy OC o wartości ubezpieczenia przynajmniej na proponowaną wartość wyceny oferty. 1.3.Zaświadczenie wystawione przez podmiot uprawniony , że Wykonawca ma wdrożony system HACCP. 1.4. Dowód wniesienia wadium (10 000,00 złotych) 2. Zamawiający żąda załączenia do złożonej oferty następującego oświadczenia : 2.1. Oświadczenie o spełnieniu warunku udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 i nie podleganiu wykluczeniu z art. 24 ust. 1 i 2 ustawy (w przypadku oferty składanej wspólnie przez kilku Wykonawców, oświadczenie składa każdy wykonawca) - załącznik nr 3 do SIWZ. 2.2. Oświadczenie o akceptacji wzoru umowy stanowiącego załącznik nr 4 do SIWZ. 3. Dokumenty należy złożyć w formie oryginału lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez wykonawcę..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.uzdrowisko-polczyn.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Uzdrowisko Połczyn Spółka Akcyjna : ulica Zdrojowa 6 w 78-320 Połczyn Zdrój.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 01.02.2010 godzina 10:00, miejsce: Uzdrowisko Połczyn Spółka Akcyjna : ulica Zdrojowa 6 w 78-320 Połczyn Zdrój, Telefon: 0-94 366 24 24 Telefaks: 0-94 366 24 70 Godziny urzędowania: 7:00 - 15:00..

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.