eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Sieniawa › Przygotowywanie obiadów dla uczniów Szkoły Podstawowej w Sieniawie, Gimnazjum w Sieniawie, Zespołu Szkół w Sieniawie w stołówce Szkoły Podstawowej w Sieniawie oraz przygotowywanie i dowóz obiadów do Szkoły Podstawowej w Dobrej, Szkoły Filialnej w Czercach

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2008-09-02

Sieniawa: Przygotowywanie obiadów dla uczniów Szkoły Podstawowej w Sieniawie, Gimnazjum w Sieniawie, Zespołu Szkół w Sieniawie w stołówce Szkoły Podstawowej w Sieniawie oraz przygotowywanie i dowóz obiadów do Szkoły Podstawowej w Dobrej, Szkoły Filialnej w Czercach, Szkoły Podstawowej w Czerwonej Woli, Szkoły Podstawowej w Rudce, Szkoły Podstawowej w Wylewie
Numer ogłoszenia: 206594 - 2008; data zamieszczenia: 02.09.2008
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: Tak, numer ogłoszenia w BZP: 143952 - 2008r.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Sieniawa, Rynek 1, Sieniawa, woj. podkarpackie, tel. 016 6227301, fax 016 6227301.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowywanie obiadów dla uczniów Szkoły Podstawowej w Sieniawie, Gimnazjum w Sieniawie, Zespołu Szkół w Sieniawie w stołówce Szkoły Podstawowej w Sieniawie oraz przygotowywanie i dowóz obiadów do Szkoły Podstawowej w Dobrej, Szkoły Filialnej w Czercach, Szkoły Podstawowej w Czerwonej Woli, Szkoły Podstawowej w Rudce, Szkoły Podstawowej w Wylewie.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Gmina Sieniawa zaprasza do wzięcia udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia w trybie przetargu nieograniczonego na przygotowanie i sprzedaż obiadów w stołówce Szkoły Podstawowej w Sieniawie. 2. Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie obiadów dla uczniów Szkoły Podstawowej w Sieniawie, Gimnazjum w Sieniawie, Zespołu Szkół w Sieniawie w stołówce Szkoły Podstawowej w Sieniawie oraz przygotowywanie i dowóz obiadów do Szkoły Podstawowej w Dobrej, Szkoły Filialnej w Czercach, Szkoły Podstawowej w Czerwonej Woli, Szkoły Podstawowej w Rudce, Szkoły Podstawowej w Wylewie. 3. Obiady powinny być 3-daniowe (zupa, drugie danie, napój) przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia. Powinny być urozmaicone o wysokiej wartości odżywczej, atrakcyjne pod względem organoleptycznym. W przeciągu jednej dekady powinny odpowiadać następującym kryteriom: - zawartość energii powinna wynosić 850 kcal. - udział energii z białka powinien wynosić nie mniej niż 12% wartości energetycznej posiłku. - udział białka zwierzęcego powinien stanowić średnio 50% ogólnej ilości białka zawartego w posiłku. - udział energii z tłuszczu nie powinien przekraczać 30%. 4. Zupy - należy przygotować na wywarach jarskich (warzywnych) lub mięsnych z dodatkiem głównego składnika. Zupy na wywarach z kości w ograniczonych ilościach. Podprawianie zup niskotłuszczową śmietaną lub mlekiem, albo masłem, czy mąką, sporadycznie zasmażką. Przeciętna waga 1 porcji zupy - 400g. 5. Drugie danie - powinno składać się z produktów białkowych, najlepiej pochodzenia zwierzęcego (mięso, ryby, drób), produktów bogatych w węglowodany złożone (ziemniaki, kasza, kluski, itp.) oraz dodatków warzywnych (surówki, warzywa gotowane). 6. Napój - w ilości 200 ml (kompot, herbata). 7. Zamawiający oczekuje, iż Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zalecanym modelem żywienia o charakterze prozdrowotnym poprzez : - stosowanie tłuszczów roślinnych, - ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych, - umiarkowane stosowanie mięsa czerwonego, - stosowanie mięsa drobiowego, - stosowanie ryb, - umiarkowane stosowanie jaj, cukru i soli, - duży udział warzyw i owoców w posiłkach, w tym także nasion roślin strączkowych. 8. Obiady dowożone 1 daniowe, zamiennie w takiej samej ilości zupa o zwiększonej kaloryczności z pieczywem i drugie danie bez napoju. Wykonawca zabezpiecza naczynia do wydawania posiłków i środek transportu. Długość tras dowozu posiłków wynosi : - Sieniawa - Szkoła Podstawowa w Dobrej - Sieniawa = 14 km, - Sieniawa - Szkoła Filialna w Czercach - Sieniawa = 12 km, - Sieniawa - Szkoła Podstawowa w Czerwonej Woli - Sieniawa = 20 km, - Sieniawa - Szkoła Podstawowa w Rudce - Sieniawa = 20 km, - Sieniawa - Szkoła Podstawowa w Wylewie - Sieniawa = 4 km, IIIa. WARUNKI PRZYGOTOWANIA POSIŁKÓW : 1. Posiłki będą przygotowywane w pomieszczeniach kuchennych, które wyposażone są w podstawowe urządzenia i sprzęt niezbędny do przygotowania i wydawania posiłków i zostaną użyczone Wykonawcy. Wykonawca będzie pokrywał koszty zużycia gazu, energii elektrycznej zimnej i ciepłej wody, zgodnie ze wskazaniem liczników, oraz koszty wywozu nieczystości stałych. Wykonawca zobowiązany jest do bezwzględnego przestrzegania przepisów higieniczno - sanitarnych podczas przygotowywania, transportu, wydawania posiłków oraz po ich wydaniu w stołówce Szkoły Podstawowej w Sieniawie. Wykonawca zobowiązany jest do zawarcia umowy na odbiór i unieszkodliwianie odpadów pokonsumpcyjnych. Do wykonania usługi Zamawiający udostępni Wykonawcy odpłatnie pomieszczenie kuchenne oraz jego sprzęt i wyposażenie włącznie z urządzeniami zaplecza kuchennego. Odpłatność za pomieszczenie kuchenne będzie wynosić 10.00 zł + 22% VAT za 1 m2 miesięcznie zgodnie z Zarządzeniem Nr 24/03 Burmistrza Miasta i Gminy Sieniawa z dnia 17 kwietnia 2003r. w sprawie ustalenia stawek czynszu najmu za lokale użytkowe znajdujące się w zasobach komunalnych Miasta i Gminy Sieniawa. Wposażenie kuchni oraz zaplecza kuchennego zostanie przekazane w użytkowanie Wykonawcy przez Dyrektora Szkoły protokołem przekazania na czas zawarcia umowy. Wykonawca będzie ponosił pełną odpowiedzialność materialną za oddane w użytkowanie pomieszczenia i wyposażenie tych pomieszczeń. Posiłki dofinansowane będą w ramach Programu wieloletniego: Pomoc państwa w zakresie dożywiania dla: - dzieci do 7 roku życia, - uczniów do czasu ukończenia szkoły ponadgimnazjalnej, - osobom i rodzinom znajdującym się w sytuacjach wymienionych w art. 7 ustawy z dnia 12 marca 2004r. o pomocy społecznej. - jeżeli dochód osoby samotnie gospodarującej lub dochód na osobę w rodzinie nie przekracza 150% kryterium dochodowego, o którym mowa odpowiednio w art. 8 ust. 1 pkt 1 i 2 ustawy o pomocy społecznej. Z posiłków mogą również korzystać uczniowie i inne osoby, które będą ponosiły pełną odpłatność w wysokości ceny określonej w umowie zawartej z Wykonawcą. Na wniosek rodziców/opiekunów Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków 1/2 1/2 pełnej porcji. 2. Przewidywana ilość posiłków : - pełnych obiadów - 155 dziennie, - 1/2 pełnej porcji - 126 dziennie, - obiadów jednodaniowych - 173 dziennie. Zamawiający zastrzega sobie możliwość wystąpienia konieczności zmiany liczby obiadów w zależności od zainteresowania uczniów. Dzienny koszt pełnego obiadu nie może przekraczać 3,50 zł. netto na osobę Posiłki wydawane będą w dniach nauki szkolnej..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.89.42.10 - Posiłki szkolne Kod CPV wg słownika 2008: 15.89.42.10 - Posiłki szkolne .

II.1.5) Całkowita końcowa wartość zamówienia (bez VAT) obejmująca wszystkie zamówienia i części: 103147.20 PLN.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

IV.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

SEKCJA V: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

V.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 19.08.2008.

V.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

V.3) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Przedsiębiorstwo Produkcyjno - Handlowo - Usługowe Janusz Bojarski, ul. Parkowa 4A/11, 37-530 Sieniawa, kraj/woj. podkarpackie.

V.4) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O NIE PODLEGAJĄCYCH ODRZUCENIU OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ (bez VAT)

  • Cena wybranej oferty: 103147.20
  • Oferta z najniższą ceną: 103147.20 oferta z najwyższą ceną: 149658.60
  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.