eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Olsztynek › WARZYWA I OWOCE ¦WIE¯E

Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2009-11-09

Olsztynek: WARZYWA I OWOCE ¦WIE¯E
Numer og³oszenia: 203093 - 2009; data zamieszczenia: 09.11.2009
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Wojskowy Dom Wypoczynkowy -Warmia w Waplewie , Maróz 2, 11-015 Olsztynek, woj. warmiñsko-mazurskie, tel. 0-89 5192525, faks 0-89 5192525.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.wdwwaria.com.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Inny: O¦RODEK WYPOCZYNKOWY MON.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: WARZYWA I OWOCE ¦WIE¯E.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: banan kg 800; cytryna kg 900; kiwi kg 100; pomarañcza kg 200; jab³ko deserowe kg 2000; mandarynka kg 200; nektarynka kg 500; brzoskwinia kg 250; arbuz kg 1000; gruszka kg 500; winogrona kg 300; ¶liwki kg 200; truskawki kg 100; czere¶nie kg 100; morela kg 100; botwina pêcz 500; buraki æwik³owe kg 2000; cebula kg 1500; broku³y kg 100; kalafior kg 500; kalarepa szt 1500; kapusta czerwona kg 1000; kapusta bia³a kg 1000; kapusta m³oda kg 800; kapusta kiszona kg 1200; kapusta pekiñska kg 700; kapusta w³oska kg 100; koperek pêcz 2800; marchew kg 2000; natka pietruszki pêcz 2400; ogórek kiszony kg 1200; ogórek ¶w spod os³on krótki kg 1000; ogórek ¶w gruntowy kg 800; ogórek ma³osolny kg 800; papryka ¶wie¿a czerwona kg 400; papryka ¶wie¿a ¿ó³ta kg 400; papryka ¶wie¿a zielona kg 400; pieczarki kg 1200; pietruszka korzeñ kg 600; pomidor gruntowy kg 1000; pomidor spod os³on kg 800; rzepa bia³a kg 200; por kg 500; rzodkiewka pêcz 4000; sa³ata mas³owa szt 5300; sa³ata lodowa szt 1250; seler korzeñ kg 1000; seler naciowy kg 100; pomidory koktajlowe kg 50; szczypior pêcz 2400; cykoria kg 50; cukinia kg 150; kabaczki kg 150; miêta szt 20; bak³a¿any kg 100; bazylia szt 10; awokado szt 50; grzyby suszone kg 10; czosnek szt 200; ziemniaki m³ode kg 10000; ¶liwki suszone b/pest kg 50; kurki grzyby kg 50; ziemniaki kg 13000;.

II.1.4) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 03.22.00.00 - Warzywa, owoce i orzechy .

II.1.5) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: nie.

II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczêcie: 01.01.2010.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZ¡CE ZAMÓWIENIA

III.2) WARUNKI UDZIA£U

  • Opis warunków udzia³u w postêpowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tych warunków: 1. W postêpowaniu mog± braæ udzia³ Wykonawcy, którzy : 1) posiadaj± uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli ustawy nak³adaj± obowi±zek posiadania takich uprawnieñ; 2) posiadaj± niezbêdn± wiedzê i do¶wiadczenie oraz dysponuj± potencja³em technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawi± pisemne zobowi±zanie innych podmiotów do udostêpnienia potencja³u technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; 3) znajduj± siê w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniaj±cej wykonanie zamówienia; 4) nie podlegaj± wykluczeniu z postêpowania o udzielenie zamówienia. 2. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia wymaga siê, aby przynajmniej jeden z Wykonawców (lub wspólnie) spe³nia³ wymagania, o których mowa w ust 1 punkt 1-3. W przypadku konsorcjum ¿aden z Wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia nie mo¿e podlegaæ wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy. 3. Ocena spe³nienia warunków udzia³u w postêpowaniu bêdzie dokonana przez Zamawiaj±cego na zasadzie spe³nia-nie spe³nia. W przypadku niespe³nienia jakiegokolwiek warunku udzia³u w postêpowaniu Wykonawca zostanie wykluczony z postêpowania na podstawie art. 24 Pzp. 4. Ofertê Wykonawcy wykluczonego uzna siê za odrzucon± (art. 24 ust. 4 Pzp). 5. Zamawiaj±cy uzna, ¿e Wykonawca spe³nia warunki okre¶lone w ust. 1 i 2, je¿eli z³o¿y o¶wiadczenie i dokumenty wymienione w rozdziale VI SIWZ. 6. W zakresie przedmiotu zamówienia Zamawiaj±cy wymaga by oferowane ¶rodki spo¿ywcze by³y dopuszczone do obrotu oraz spe³nia³y wymogi okre¶lone w opisie przedmiotu zamówienia..
  • Informacja o o¶wiadczeniach i dokumentach, jakie maj± dostarczyæ wykonawcy w celu potwierdzenia spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: 1. Formularz Oferty sporz±dzony przez Wykonawcê wed³ug instrukcji podanej w za³±czniku nr 1 do SIWZ wraz z formularzem cenowym za³±cznik nr 2 2. W celu potwierdzenia, ¿e Wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, Zamawiaj±cy ¿±da nastêpuj±cych dokumentów: 1) koncesji, zezwolenia lub licencji, je¿eli ustawy nak³adaj± obowi±zek posiadania koncesji, zezwolenia lub licencji na podjecie dzia³alno¶ci gospodarczej w zakresie objêtym zamówieniem: - decyzji w³a¶ciwego organu Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzenia, warunkowego zatwierdzenia, przed³u¿enia warunkowego zatwierdzenia, zawieszenia lub cofania zatwierdzenia zak³adów ( podstawa prawna art. 62 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia - tj. Dz. U. z 2006 r. nr 171, poz. 1225) 2) aktualnego odpisu z w³a¶ciwego rejestru albo aktualnego za¶wiadczenia o wpisie do ewidencji dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub zg³oszeni do ewidencji dzia³alno¶ci gospodarczej, wystawionego nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania ofert, 3) aktualnych za¶wiadczeñ w³a¶ciwego naczelnika urzêdu skarbowego oraz w³a¶ciwego oddzia³u Zak³adu Ubezpieczeñ Spo³ecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Spo³ecznego potwierdzaj±cych odpowiednio, ¿e Wykonawca nie zalega z op³acaniem podatków, op³at oraz sk³adek na ubezpieczenie zdrowotne i spo³eczne, lub za¶wiadczeñ, ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawionych nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania ofert, 3. Je¿eli Wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w ust. 2: 1) pkt 2, 3, - sk³ada dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania, potwierdzaj±ce odpowiednio, ze: a) nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania ofert, b) nie zalega z uiszczaniem podatków, op³at, sk³adek na ubezpieczenie spo³eczne i zdrowotne albo, ze uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu, c) nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania siê o zamówienie, 2) Je¿eli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania, nie wydaje siê dokumentów, o których mowa w ust. 2, zastêpuje siê je dokumentem zawieraj±cym o¶wiadczenie z³o¿one przed notariuszem, w³a¶ciwym organem sadowym, administracyjnym albo organem samorz±du zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym Wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania. 4. Dokumenty nale¿y z³o¿yæ w formie orygina³u lub kopii po¶wiadczonej za zgodno¶æ z orygina³em przez Wykonawcê. 1) Zamawiaj±cy za¿±da przedstawienia orygina³u lub notarialnie po¶wiadczonej kopii dokumentu wtedy, gdy z³o¿ona przez Wykonawcê kopia dokumentu jest nieczytelna lub budzi w±tpliwo¶ci co do jej prawdziwo¶ci, 2) Dokumenty sporz±dzone w jêzyku obcym s± sk³adane wraz z t³umaczeniem na jêzyk polski, po¶wiadczone przez Wykonawcê. 5. Pe³nomocnictwo do podpisywania ofert i sk³adania ewentualnych wyja¶nieñ, je¿eli osoba podpisuj±c± nie jest osob± upowa¿nion± na podstawie dokumentu wymienionego w ust. 2 pkt. 2 ,winno byæ z³o¿one w oryginale lub po¶wiadczone notarialnie lub opatrzone adnotacja za zgodno¶æ z orygina³em pieczêci± Wykonawcy, imienn± piecz±tk± osoby upowa¿nionej na podstawie dokumentu wymienionego ust. 2 pkt. 2 oraz jej podpisem oraz dat± . 6. O¶wiadczenie o spe³nieniu warunku udzia³u w postêpowaniu - wzór za³±cznik nr 3 do SIWZ. 7. Wykonawcy wystêpuj±cy wspólnie o udzielenie zamówienia dokumenty wymienione w ustêpie 2 sk³adaj± oddzielnie. Pe³nomocnictwo, o którym mowa w ust. 5 winno upowa¿niaæ pe³nomocnika do reprezentowania ich w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postêpowaniu i zawarciu umowy w sprawie zamówienia publicznego. O¶wiadczenie, o którym mowa w ust.6 w zakresie art. 22 ust. 1 - 3 Pzp sk³adane jest wspólnie. O¶wiadczenie o nie podleganiu wykluczeniu z art. 24 ust. 1 i 2 Pzp sk³ada ka¿dy Wykonawca. 8. W celu potwierdzenia, ¿e oferowane dostawy odpowiadaj± wymaganiom okre¶lonym przez Zamawiaj±cego, Zamawiaj±cy ¿±da za¶wiadczenia ( certyfikatu) niezale¿nego podmiotu ( Pañstwowa Inspekcja Sanitarna, Inspekcja Weterynaryjna, Jednostki Certyfikuj±cej) zajmuj±cego siê po¶wiadczaniem zgodno¶ci dzia³añ Wykonawcy dotycz±cych wprowadzenia i utrzymania procedur opartych o zasady HACCP (Podstawa prawna - art. 59 ustawy o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia). W przypadku Wykonawców oferuj±cych produkty wytworzone w ramach produkcji pierwotnej Zamawiaj±cy ¿±da potwierdzenia ich wytworzenia zgodnie z zasadami GHP- Dobrej Praktyki Higienicznej - Podstawa prawna art. 5 Rozporz±dzenia Ministra Zdrowia z dnia 6 czerwca 2007r. w sprawie dostaw bezpo¶rednich ¶rodków spo¿ywczych ( wzór za³±cznik nr 7 do SIWZ).

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

IV.2.2) Wykorzystana bêdzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostêpna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wdwwarmia.com.pl.
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Wojskowy Dom Wypoczynkowy WARMIA w Waplewie Maróz 2, 11-015 Olsztynek.

IV.3.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 20.11.2009 godzina 09:00, miejsce: Wojskowy Dom Wypoczynkowy WARMIA w Waplewie Maróz 2, 11-015 Olsztynek.

IV.3.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.