eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Pionki › Usługi żywienia pacjentów przebywających w szpitalu w SPZZOZ w Pionkach.

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2012-06-14

Pionki: Usługi żywienia pacjentów przebywających w szpitalu w SPZZOZ w Pionkach.
Numer ogłoszenia: 201410 - 2012; data zamieszczenia: 14.06.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 144144 - 2012r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: tak.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Samodzielny Publiczny Zespół Zakładów Opieki Zdrowotnej, ul. Sienkiewicza 29, 26-670 Pionki, woj. mazowieckie, tel. 48 6121866, faks 48 6121381.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługi żywienia pacjentów przebywających w szpitalu w SPZZOZ w Pionkach..

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Zamówienie obejmuje swym zakresem kompleksowe świadczenie usług żywienia dla średnio 110 pacjentów dziennie, w okresie 12 miesięcy od daty podpisania umowy, przez siedem dni w tygodniu, również w dni ustawowo wolne od pracy i święta, zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami i przepisami dot. placówek służby zdrowia. Dystrybucja posiłków odbywać się będzie w systemie termosowym a wykonawca przy sporządzaniu całodziennych posiłków zobligowany jest przestrzegać wszystkich obowiązujących norm żywieniowych, w tym dot. właściwości odżywczych i kaloryczności posiłków, wg zaleceń Instytutu Żywności i Żywienia, z uwzględnieniem ich jakości, walorów smakowych i estetycznych oraz właściwej temperatury. Wykonawca zobowiązany jest także mieć na uwadze, że posiłki przygotowane i dostarczane zamawiającemu podzielone są na następujące diety specjalistyczne: dieta podstawowa (zwykła), dieta lekkostrawna, dieta wrzodowa, dieta wysokobiałkowa (5-cio posiłkowa), dieta wątrobowa, dieta cukrzycowa 5-cio posiłkowa i 6-cio posiłkowa, dieta bezsolna, dieta ziemniaczana, dieta kleikowa + suchary i dieta płynna. Średnia ilość poszczególnych diet w ciągu dnia przedstawia się następująco: dieta podstawowa (zwykła): 40, dieta lekkostrawna: 34, dieta wrzodowa: 4, dieta wysokobiałkowa (5-cio posiłkowa): 4, dieta wątrobowa: 4, dieta cukrzycowa 5-cio posiłkowa: 15, dieta cukrzycowa 6-cio posiłkowa: 10, dieta bezsolna: 1, dieta ziemniaczana: 1, dieta kleikowa + suchary: 2, dieta płynna: 2. W całodziennym żywieniu ok. 110 osób spożywających 3 podstawowe posiłki - średnio ok. 30 osób otrzymywać będzie II śniadanie, podwieczorek - 30, posiłek nocny 10 osób. Posiłki dostarczane będą o ustalonych porach dnia, tj.: śniadanie od godz. 07:00 do 08:30, obiad od godz. 12:00 do 13:00, kolacja od godz. 16:30 do 17:30, drugie śniadanie - razem ze śniadaniem, podwieczorek razem z obiadem i posiłek nocny - razem z kolacją. Posiłki dostarczane będą przez wykonawcę, w sposób zgodny z wymogami sanitarnymi, do kuchenek oddziałowych poszczególnych oddziałów tj.: Oddział Wewnętrzny, Pionki, ul. Harcerska 1 (ilość łóżek na oddziale: : 40), Oddział Rehabilitacyjny, Pionki, ul. Harcerska 1 (ilość łóżek na oddziale: 30), Oddział Chirurgiczny, Pionki, ul. 15-go Stycznia 1 (ilość łóżek na oddziale: 23), Oddział Położniczo-Ginekologiczny, Pionki, ul. 15-go Stycznia 1 (ilość łóżek na oddziale: 20), Zakład Opiekuńczo-Leczniczy, Pionki, ul. Jordanowska 1 (ilość łóżek w ZOL-u: 21). Ilość posiłków zamawianych w ciągu dnia może ulec zmianie w zależności od potrzeb zamawiającego w danym dniu. Wykonawca zobowiązany będzie dostarczyć także zamawiającemu do bezpłatnego używania urządzenie chłodzące w ilości 1sztuki, które służyć będzie przechowywaniu wszystkich próbek żywności w warunkach zapewniających utrzymanie temperatury +4oC lub niższej, w zależności od przechowywanego produktu, w rozmiarach i o gabarytach zapewniających przechowywanie próbek pobieranych w sposób i w ilościach określonych w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz. U. z 2007r., nr 80, poz. 545), z jednoczesnym uwzględnieniem okresu ich przechowywania. Urządzenie chłodzące zostanie zlokalizowane w kuchence oddziałowej Oddziału Wewnętrznego, ul. Harcerska 1. Wykonawca nie będzie zobowiązany do pokrywania jakichkolwiek opłat czynszowych, opłat dzierżaw, za media oraz opłat dot. wywozu odpadów. W zakresie dot. przedmiotu zamówienia wykonawca zobowiązany jest spełniać wymagania określone przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2006 nr 171 poz.1225 ze zm.), z uwzględnieniem aktów wykonawczych do ww. ustawy.Opis przedmiotu zamówienia wg CPV - art.30 ust.7 ustawy: 55523000-2 Usługi zaprowiantowania innych przedsiębiorstw lub instytucji..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.30.00 - Usługi zaprowiantowania innych przedsiębiorstw lub instytucji .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 12.06.2012.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • ISS FACILITY SERVICES Sp. z o.o.,, ul. Flisa 2, 02-247 Warszawa, kraj/woj. mazowieckie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 678325,10 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 779234,85

  • Oferta z najniższą ceną: 779234,85 / Oferta z najwyższą ceną: 779234,85

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.