eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Gdynia › DOSTAWY NABIAŁU Grupa Aser pełnotłusty podpuszczkowy, ser topiony pełnotłusty, ser twarogowy półtłusty, ser ziarnisty, serki homogenizowane; Grupa Bserki twarogowe.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2007-10-22

Gdynia: DOSTAWY NABIAŁU Grupa A: ser pełnotłusty podpuszczkowy, ser topiony pełnotłusty, ser twarogowy półtłusty, ser ziarnisty, serki homogenizowane; Grupa B: serki twarogowe.
Numer ogłoszenia: 200646 - 2007; data zamieszczenia: 22.10.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Komenda Portu Wojennego Gdynia, ul. Rondo Bitwy pod Oliwą 1, 81-103 Gdynia, woj. pomorskie, tel. 058 6266892, 6262198, fax 058 6262314.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mw.mil.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWY NABIAŁU Grupa A: ser pełnotłusty podpuszczkowy, ser topiony pełnotłusty, ser twarogowy półtłusty, ser ziarnisty, serki homogenizowane; Grupa B: serki twarogowe..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: DOSTAWY NABIAŁU Grupa A: ser pełnotłusty podpuszczkowy, ser topiony pełnotłusty, ser twarogowy półtłusty, ser ziarnisty, serki homogenizowane; Grupa B: serki twarogowe.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.30.00 - 15.51.30.00 Oryginalny kod CPV: 15.55.00.00 - Klasyfikowane produkty mleczarskie Kod CPV wg słownika 2008: 15.55.00.00 - Klasyfikowane produkty mleczarskie Oryginalny kod CPV: 15.51.20.00 - Śmietana Kod CPV wg słownika 2008: 15.51.20.00 - Śmietana Oryginalny kod CPV: 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty Kod CPV wg słownika 2008: 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty Oryginalny kod CPV: 15.51.12.10 - Mleko UHT Kod CPV wg słownika 2008: 15.51.12.10 - Mleko UHT Oryginalny kod CPV: 15.51.10.00 - Mleko Kod CPV wg słownika 2008: 15.51.10.00 - Mleko Oryginalny kod CPV: 15.54.21.00 - Ser twarogowy Kod CPV wg słownika 2008: 15.54.21.00 - Ser twarogowy Oryginalny kod CPV: 15.54.30.00 - Sery scalone, sproszkowane, z przerostami pleśni i pozostałe sery Kod CPV wg słownika 2008: 15.54.30.00 - Sery scalone, sproszkowane, z przerostami pleśni i pozostałe sery .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 2.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 14.01.2008.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA


III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. Spełnianie warunków o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt. 1-4 Ustawy PZP: - posiadanie uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, - posiadanie niezbędnej wiedzy i doświadczenia oraz dysponowanie potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, - znajdowanie się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie wyżej wymienionego zamówienia, - nie podleganie wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. 2. Wpis do właściwego rejestru lub wpis do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej. 3. Nie zaleganie z opłaceniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zgoda na zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności, lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji organu podatkowego. 4. Pozostawanie zakładu pod nadzorem urzędowego organu kontroli żywności. Nie dopuszcza się do zaopatrywania odbiorcy wojskowego przez podmioty zakwalifikowane przez cywilne organy urzędowej kontroli do sprzedaży bezpośredniej, do działalności marginalnej, lokalnej i ograniczonej. 5. Dla grupy produktów A, w celu potwierdzenia, że dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez zamawiającego, przedstawienie badań na oferowane produkty, wykonanych przez laboratorium akredytowane, wynikających z przywołanej Polskiej Normy, wyszczególnionych w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia - załącznik nr 4 a-g. Przedmiotowe dokumenty winny być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed terminem otwarcia ofert. 6. Dla grupy produktów B, w celu potwierdzenia, że dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez zamawiającego - przedstawienie na oferowane produkty świadectwa jakości handlowej wystawionego przez Inspekcję Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych, zgodnie z Ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2005 r. nr 187 poz. 1577 z późn. zm.), wg wzoru stanowiącego załącznik do Rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 18 grudnia 2002 r. w sprawie wzoru świadectwa jakości handlowej (Dz. U. z 2002 r. nr 230, poz. 1932). Przedmiotowe dokumenty winny być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed terminem otwarcia ofert. Zamawiający będzie oceniał spełnienie wymaganych warunków udziału w postępowaniu metodą 0 - 1, tj. spełnia lub nie spełnia, w oparciu o dokumenty, oświadczenia i inne materiały dołączone do oferty.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Oświadczenie o spełnieniu warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt. 1-4 Ustawy PZP wg wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ, 2. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, 3. Aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzających odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert, 4. Aktualna decyzja Powiatowego Lekarza Weterynarii o zatwierdzeniu zakładu wystawiona na podstawie: - art. 20 ust. 1 pkt. 2; art. 21 ust. 4 ustawy z 16 grudnia 2005 r o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. nr 17 poz. 127), - art. 4 ust. 2 Rozporządzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2002 roku ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. UE L 139 z 30.04.2004 r.). Uwaga! Nie będą honorowane decyzje wydane na podstawie aktów prawnych nieaktualnych. Dla zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej - zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów według wzoru stanowiącego załącznik nr 6 do rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r. w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz.U. nr 106 poz. 730). Podstawa prawna - art. 67 ust. 3 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia(Dz.U. nr 171, poz. 1225). Uwaga! Nie będą honorowane decyzje wydane na podstawie aktów prawnych nieaktualnych. 5. Dla grupy produktów A, w celu potwierdzenia, że dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez zamawiającego, badania na oferowane produkty, wykonane przez laboratorium akredytowane, wynikające z przywołanej Polskiej Normy, wyszczególnionych w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia - załącznik nr 4 a -g. Przedmiotowe dokumenty winny być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed terminem otwarcia ofert. 6. Dla grupy produktów B, w celu potwierdzenia, że dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez zamawiającego - na oferowane produkty świadectwo jakości handlowej wystawione przez Inspekcję Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych, zgodnie z Ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2005 r. nr 187 poz. 1577 z późn. zm.), wg wzoru stanowiącego załącznik do Rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 18 grudnia 2002 r. w sprawie wzoru świadectwa jakości handlowej (Dz. U. z 2002 r. nr 230, poz. 1932). Przedmiotowe dokumenty winny być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed terminem otwarcia ofert.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mw.mil.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: KOMENDA PORTU WOJENNEGO GDYNIA Rondo Bitwy pod Oliwą 1 81-103 Gdynia.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 30.10.2007 godzina 09:30, miejsce: KOMENDA PORTU WOJENNEGO GDYNIA Rondo Bitwy pod Oliwą 1 81-103 Gdynia Kancelaria pok. Nr : 213 w godz. 07:30 - 9:30, 14:30 - 15:00.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: ser pełnotłusty podpuszczkowy, ser topiony pełnotłusty, ser twarogowy półtłusty, ser ziarnisty, serki homogenizowane.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: ser pełnotłusty podpuszczkowy, ser topiony pełnotłusty, ser twarogowy półtłusty, ser ziarnisty, serki homogenizowane.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.54.30.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 14.01.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: serki twarogowe..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: serki twarogowe..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.54.21.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 14.01.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.