eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Warszawa › Świadczenie usług gastronomicznych oraz cateringowych wraz z najmem powierzchni na terenie Ośrodka w Rucianem - Nidzie



Ogłoszenie z dnia 2024-02-29


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Świadczenie usług gastronomicznych oraz cateringowych
wraz z najmem powierzchni na terenie Ośrodka
w Rucianem – Nidzie

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Rządowa Agencja Rezerw Strategicznych

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 012199305

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Grzybowska 45

1.5.2.) Miejscowość: Warszawa

1.5.3.) Kod pocztowy: 00-844

1.5.4.) Województwo: mazowieckie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL911 - Miasto Warszawa

1.5.7.) Numer telefonu: 48 22 36 09 153

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zp@rars.gov.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.rars.gov.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://rars.ezamawiajacy.pl

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - agencja wykonawcza

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność


rezerwy strategiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Świadczenie usług gastronomicznych oraz cateringowych
wraz z najmem powierzchni na terenie Ośrodka
w Rucianem – Nidzie

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-7dc4d980-c985-11ee-a84d-d63fc4d19e65

2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00225389

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2024-02-29

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00101085

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: BZzp.261.2.2024

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług gastronomicznych oraz
cateringowych przez Wykonawcę wraz z najmem powierzchni na terenie Ośrodka
„Wrzosowa Góra” zlokalizowanym w miejscowości Ruciane - Nida, ul. Wrzosowa 1,
12-220 Ruciane – Nida, do którego Zamawiający posiada tytuł prawny
2. Ponadto Zamawiający, w związku z prowadzonym postępowaniem na wybór
Wykonawcy świadczącego usługi, o których mowa w ust. 1 powyżej, planuje zawrzeć
z ww. Wykonawcą umowę najmu powierzchni gastronomicznej, która znajduje się na
terenie Ośrodka, zwaną dalej „Umową najmu”.
3. Przedmiot zamówienia, o którym mowa w ust. 1 obejmuje:
1) usługi gastronomiczne dla:
a) gości indywidualnych,
b) grup zorganizowanych,
polegające na przygotowaniu oraz podaniu posiłków dla gości Ośrodka (zarówno
gości indywidualnych jak i grup zorganizowanych) , w postaci śniadań, obiadów,
kolacji lub/i obiadokolacji, 7 dni w tygodniu wraz z obsługą tych gości w ramach
świadczonych usług.
Poprzez Obsługę gości Zamawiający rozumie zapewnienie przez Wykonawcę
odpowiedniej ilości wykwalifikowanego personelu, który:
• dostarczy i poda ww. posiłki w czasie i w formie uzgodnionej z Zamawiającym
tak aby były one dostępne dla każdego z gości Ośrodka,
• będzie na bieżąco uzupełniał braki produktów oraz potraw, a w przypadku
pojawienia się dodatkowych próśb czy oczekiwań gości udzieli odpowiedniej
pomocy i zrealizuje te oczekiwania/prośby jeżeli będzie to możliwe,
• będzie dbał o czystość w pomieszczeniu, w którym wydawane są posiłki gościom
m.in. poprzez bieżące sprzątanie brudnych naczyń i sztućców i uzupełnianie
czystej zastawy, porządkowanie stołów itp.
2) przygotowanie i obsługę przerw kawowych dla uczestników konferencji/szkoleń
korzystających z sali konferencyjnej Ośrodka.
Przez obsługę przerw kawowych Zamawiający rozumie zapewnienie przez
Wykonawcę odpowiedniej ilości wykwalifikowanego personelu, który:
• przygotuje przerwę kawową zgodnie ze zgłoszonym zapotrzebowaniem i w
uzgodnionej formie,
• . będzie na bieżąco uzupełniał braki produktów, sprzątał brudne naczynia i
uzupełniał czystą zastawę, porządkował przestrzeń, w której podawana jest ww.
przerwa kawowa.
3) usługi cateringowe dla usług eventowych polegające na przygotowaniu oraz
podaniu posiłków w ramach indywidulanie ustalonego menu wraz z obsługą imprez
eventowych odbywających się na terenie Ośrodka.
Przez obsługę imprez eventowych Zamawiający rozumie zapewnienie przez
Wykonawcę odpowiedniej ilości wykwalifikowanego personelu, który:
• dostarczy i przygotuje ww. posiłki w czasie i w formie uzgodnionej z
Zamawiającym, oraz który będzie podawał posiłki w uzgodnionej formie,
• i na bieżąco uzupełniał braki w produktach/ potrawach. Ponadto będzie dbał o
czystość m.in. poprzez bieżącą wymianę naczyń i sztućców, porządek na stołach
i dookoła nich w całej przestrzeni, w której odbywa się ww. impreza.
Usługi będą realizowane przez Wykonawcę sukcesywnie zgodnie z
zapotrzebowaniem Zamawiającego. Zamawiający na bieżąco będzie informował
Wykonawcę o faktycznym zapotrzebowaniu związanym z wyżywieniem, ilością
posiłków oraz okresem realizacji.
4. Zamawiający dysponuje na terenie Ośrodka pomieszczeniem gastronomicznym,
wyposażonym w urządzenia i sprzęty gastronomiczne (dalej zwanym „Lokal”), który
będzie przedmiotem odrębnej Umowy najmu zwartej pomiędzy Zamawiającym a
Wykonawcą. Wzór Umowy najmu stanowi załącznik nr 8 do SWZ. Zamawiający
zastrzega jednak, że ww. Lokal będzie dostępny od 1.04.2024 r.
5. W ramach zawarcia odrębnej Umowy najmu Lokalu, o którym mowa w ust. 4,
Wykonawca zobowiązany będzie do:
1) przystosowania powierzchni Lokalu do własnych potrzeb i na własny koszt jeżeli jest
to konieczne, maksymalnie w ciągu 30 dni od daty protokolarnego przekazania
Lokalu przez Zamawiającego, uwzględniając przy tym możliwość przygotowywania
i podawania posiłków dla gości Ośrodka w ramach obowiązującej z Zamawiającym
umowy na świadczenie usług gastronomicznych i cateringowych, zgodnie z
obowiązującymi przepisami dla zasad żywienia zbiorowego i gwarantując przy tym
odpowiednią temperaturę oraz jakość wydawanych posiłków;
2) uzyskania po przystosowaniu powierzchni, o której mowa powyżej, ważnej decyzji
(zezwolenia, opinii, protokołu) lub innego dokument właściwego inspektora
sanitarnego o dopuszczeniu powierzchni do przygotowywania posiłków i wydawania
posiłków w zbiorowym żywieniu, jeżeli jest to wymagane przepisami prawa;
3) obsługi gości Ośrodka, zgodnie z wymaganiami Zamawiającego określonymi w
Opisie Przedmiotu Zamówienia oraz Umowie, które stanowią załączniki do SWZ w
ramach prowadzonego postępowania;
4) terminowego dokonywania opłat za czynsz administracyjny i media w tym energię
elektryczną, wodę i ścieki oraz ogrzewanie na podstawie odczytu z zainstalowanych
podliczników.
6. Wydawanie posiłków, o których mowa w ust.3 pkt 1 powyżej, powinno odbywać się
w dniach od poniedziałku do niedzieli przez co najmniej 2 godziny (dla każdego z
przewidzianych posiłków) w tym śniadania w godzinach 8:00 – 10:00, obiady w
godzinach 12:00 – 14:00, zaś kolacje lub/i obiadokolacje 16:00- 20:00.Usługa
gastronomiczna, musi być świadczona w taki sposób by zapewnić jednoczesne
podanie posiłków grupie do 180 osób w określonych przez Zamawiającego
godzinach, przy czym liczba posiłków na dany dzień będzie wskazywana zgodnie z
zapotrzebowaniem i sposób określony w § 5 ust. 5 Umowy (załącznik nr 7 do SWZ).
Zamawiający zastrzega, że poza sezonem letnim (lipiec-sierpień) liczba posiłków
może znacząco się obniżyć nawet o 50% lub więcej.
Obsługa grup zorganizowanych oraz przerw kawowych lub imprez eventowych
będzie realizowana zgodnie z przedstawionym zapotrzebowaniem, które
Zamawiający zgłosi najpóźniej na 3 dni robocze przed dniem, w którym ma nastąpić
świadczenie usługi przez Wykonawcę (od poniedziałku do niedzieli w godzinach
7:00-23:00).
Wykonawca w przypadku grup zorganizowanych jest także zobowiązany do
wydzielenia i oznaczenia odpowiedniej strefy (w przestrzeni, w której serwowane są
posiłki) dla każdej z tych grup tak, aby każdy z członków danej grupy mógł zjeść
posiłek z pozostałymi uczestnikami grupy, do której należy.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera „Opis przedmiotu zamówienia”
stanowiący załącznik nr 1 do SWZ.

4.5.3.) Główny kod CPV: 55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 3 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

Uprzejmie informujemy, że Zamawiający jest zobowiązany do unieważnienie postępowania na
usługi społeczne i inne szczególne usługi prowadzonego w trybie podstawowym bez
negocjacji pn. „Świadczenie usług gastronomicznych oraz cateringowych wraz z najmem
powierzchni na terenie Ośrodka w Rucianem – Nidzie”,
Zamawiający unieważnia postępowanie działając zgodnie z dyspozycją art. 255 pkt. 3 ustawy
PZP. Oferta z najniższą ceną przewyższa kwotę, którą zamawiający zamierza przeznaczyć na
sfinansowanie zamówienia. Zamawiający nie może zwiększyć kwoty przeznaczonej na
sfinansowanie zamówienia.

SEKCJA VI OFERTY

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 0

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 80790 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 80790 PLN

SEKCJA IX INFORMACJE DODATKOWE

Kwota wskazana jako wartość oferty nie jest kwotą za realizację całego zamówienia. Jest to kwota wynikająca z uzupełnienia formularza obejmującego przykładową ilość usług danego dnia i cenę ich realizacji.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.