eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Stopnica › Dostarczanie produktów spożywczych do stołówki przy Szkole Podstawowej w Stopnicy w roku szkolnym 2011/2012

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-07-14

Stopnica: Dostarczanie produktów spożywczych do stołówki przy Szkole Podstawowej w Stopnicy w roku szkolnym 2011/2012
Numer ogłoszenia: 200118 - 2011; data zamieszczenia: 14.07.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Stopnica , ul. Tadeusza Kościuszki 2, 28-130 Stopnica, woj. świętokrzyskie, tel. 0-41 3779 800, faks 0-41 3779 606.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.ug.stopnica.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostarczanie produktów spożywczych do stołówki przy Szkole Podstawowej w Stopnicy w roku szkolnym 2011/2012.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Wartość zamówienia nie przekracza równowartości kwoty 193 000,00 euro. Przedmiotem zamówienia jest: Dostarczanie produktów spożywczych do stołówki przy Szkole Podstawowej w Stopnicy w roku szkolnym 2011/2012 wg następujących działów: Dział I - ciasta Biszkopty 45 kg Babka piaskowa 12 kg Bułka słodka 1100 szt Ciastka kruche 30 kg Delicje 20 kg Markizy 40 kg Pączki 970 szt Pierniki pol.czekol. 26 kg Placek drożdżowy 30 kg Rurki nadziewane 13 kg Wafle śmietan. 50 kg Dział II - wyroby garmażeryjne Kopytka 160kg Pasztecik drob. 170 szt Pierogi z jabłkami 170 kg Pierogi z kap.i grzyb. 70 kg Pierogi z mięsem 65 kg Pierogi z serem 270 kg Pierogi z truskaw. 590 kg Dział III - mięsa i wędliny Biodrówka 73 kg Boczek gotow. 130 kg Filet drobiowy 380 kg Flaki 65 kg Karczek bez kości 140 kg Kiełbasa szynkowa 45 kg Kiełbasa śląska 150 kg Kiełbasa śniadan. 70 kg Kiełbasa Toruńska 65 kg Kiełbasa wiejska 320 kg Kurczak 420 kg Łopatka bez kości 650 kg Mięso mielone 580 kg Parówki 130 kg Pek 21 kg Porcja rosołowa 170 kg Schab 420 kg Udka 930 kg Wołowina bez kości 210 kg Dział IV - nabiał Deser budyniowy 192 kg Jaja 3600 szt Jogurt DANONE 207 kg Jogurt JOGOBELLA 285 kg Jogurt SERDUSZKO 112 kg Masło EXTRA 270 kg Masło rośl. 500g 150 kg Mleko 1500 l. Ser żółty 180 kg Serek homo 84 kg Serek topiony 2 kg Śmietana kremowa 9 kg Śmietana RADOM 580 kg Twaróg półtłusty 140 kg ZOTT MONTE 21 kg Dział V - owoce Banany 610 kg Cytryna 9 kg Gruszka 380kg Jabłka 550 kg Kiwi 100 szt Mandarynka 400 kg Pomarańcza 760 kg Truskawka mrożona 380 kg Dział VI - pieczywo Bułka tarta 200 kg Bułka wrocławska 2650 szt Chleb graham 80 kg Chleb mieszany 1750 kg Chleb pszenny 420 kg Dział VII - słodycze Cukier 1650 kg Cukier waniliowy 4 kg Czekolada rozpuszcz. 15 kg Czekolada truskawkowa WEDEL 90 kg Princessa 15 kg Dział VIII - warzywa Brokuły mrożone 90 kg Bukiet chiński 7 kg Buraczki czerwone 300 kg Cebula 120 kg Chrzan tarty 1 kg Czosnek REWIR 2 kg Fasola Jaś 0,5 kg 85 kg Fasolka szpar. 0,45kg 34 kg Groszek konserw. 28 kg Kalafior mr.0,45 kg 76 kg Kapusta biała 65 kg Kapusta czerw.słoik 180 kg Kapusta kwaszona 860 kg Kapusta pekińska 350 kg Koper suszony 1 kg Kukurydza konserw. 7 kg Marchew 500 kg Marchew mrożona 110 kg Mieszanka warzyw. 230 kg Ogórki konserw. 180 l Ogórki kwaszone 560 kg Ogórki świeże 110 kg Pietruszka 180 kg Pietruszka suszona 2 kg Pomidory 40 kg Por 6 kg Sałata zielona 60 szt Seler 38 kg Szpinak mrożony 27 kg Włoszczyzna 5 kg Ziemniaki 6200 kg Dział IX - wyroby zbożowe Kasza jęczmienna 200 kg Makaron czaniecki 9 kg Makaron łazanka 11 kg Makaron muszelki 4 kg Makaron świderki 33 kg Makaron wstążka 130 kg Makaron zacierka 2 kg Mąka 160 kg Mlekołaki 14 kg Ryż 200 kg Dział X - pozostałe artykuły Barszcz biały torebka 370 szt Barszcz biały plastik 80 l Chrupki kukurydz. 135 kg Dżem 41 kg Folia aluminiowa 1500 mb Galaretka w cukrze 4 kg Galaretka wiśniowa 160 szt Groszek ptysiowy 12 kg Herbata Saga granul. 170 szt Kakao 7 kg Ketchup TORTEX 210 kg Knorr FIX spagetti 2 kg Koncentrat grzyb. 9 kg Koncentrat pom. 70 kg Kostka panier.ryba 320 kg Krem NUTELLA 40 kg Kucharek 87 kg Kwasek cytrynowy 110 szt Liść laurowy 85 szt Maga KNORR 19 l Majeranek 1 kg Majonez kielecki 72 kg Mąka ziemniaczana 6 kg Musztarda 8 kg Olej 620 l Paluszki 20 kg Papryka mielona 4 kg Pieprz mielony 2 kg Pieprz ziołowy 2 kg Przyp.do kurczaka 6 kg Rosół drobiowy 6 kg Sos pieczeniowy 1 kg Sos słodko-kwaśny 13 kg Sól 210 kg Syrop HERBAPOL 1380 l Śledź w oleju 1 kg Ziele angielskie 2 kg Zupa cebulowa 4 kg Zupa fasolowa 4 kg Zupa grzybowa 3 kg Zupa pieczarkowa 8 kg Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania produktów spożywczych sukcesywnie w ilościach wynikających z zapotrzebowań składanych bezpośrednio przez Zamawiającego. Dostawy następować będą na podstawie telefonicznego lub pisemnego zamówienia, którego dokona pracownik upoważniony przez Zamawiającego w terminie 24 godzin od momentu złożenia zamówienia..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak.

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
  • Przedmiotem zamówień uzupełniających mogą być produkty spożywcze w ilości do 10 % zamówienia podstawowego, w zależności od ilości dzieci korzystających ze stołówki.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.80.00.00-6, 15.33.00.00-0, 15.50.00.00-3, 15.51.00.00-6, 15.40.00.00-2, 15.61.00.00-7, 15.10.00.00-9, 15.11.00.00-2, 03.22.00.00-9, 15.83.12.00-4, 15.84.23.00-5, 15.87.00.00-7, 15.89.00.00-3, 03.00.00.00-1, 03.20.00.00-3, 15.81.00.00-9, 15.13.00.00-8, 03.14.25.00-3, 15.85.10.00-8, 15.89.60.00-5.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 10.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 29.08.2011.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje konieczności wniesienia wadium.

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje sposobu spełnienia tego warunku

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje sposobu spełnienia tego warunku

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje sposobu spełnienia tego warunku

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje sposobu spełnienia tego warunku

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje sposobu spełnienia tego warunku

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

wypełniony formularz oferty; zaakceptowany projekt umowy; pełnomocnictwo do podpisania oferty - w przypadku gdy Wykonawcę reprezentuje pełnomocnik

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.stopnica.pl/bip
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkolno - Przedszkolny w Stopnicy ul. Kazimierza Wielkiego 23, 28 - 130 Stopnica - sekretariat tel. 41 3779 052 faks 041 3779 052 Godziny pracy szkoły : pn-pt od 7:00 do 15:00..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 28.07.2011 godzina 10:00, miejsce: Ofertę należy złożyć w siedzibie Zamawiającego: Zespół Szkolno - Przedszkolny w Stopnicy, ul. Kazimierza Wielkiego 23 lub w Urzędzie Gminy w Stopnicy, ul. Kościuszki 2, (oświata, II piętro)..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Ciasta.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Biszkopty 45 kg Babka piaskowa 12 kg Bułka słodka 1100 szt Ciastka kruche 30 kg Delicje 20 kg Markizy 40 kg Pączki 970 szt Pierniki pol.czekol. 26 kg Placek drożdżowy 30 kg Rurki nadziewane 13 kg Wafle śmietan. 50 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.80.00.00-6, 15.81.22.00-5, 15.84.23.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 29.08.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Wyroby garmażeryjne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kopytka 160kg Pasztecik drob. 170 szt Pierogi z jabłkami 170 kg Pierogi z kap.i grzyb. 70 kg Pierogi z mięsem 65 kg Pierogi z serem 270 kg Pierogi z truskaw. 590 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.80.00.00-6, 15.89.60.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 29.08.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Mięsa i wędliny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Biodrówka 73 kg Boczek gotow. 130 kg Filet drobiowy 380 kg Flaki 65 kg Karczek bez kości 140 kg Kiełbasa szynkowa 45 kg Kiełbasa śląska 150 kg Kiełbasa śniadan. 70 kg Kiełbasa Toruńska 65 kg Kiełbasa wiejska 320 kg Kurczak 420 kg Łopatka bez kości 650 kg Mięso mielone 580 kg Parówki 130 kg Pek 21 kg Porcja rosołowa 170 kg Schab 420 kg Udka 930 kg Wołowina bez kości 210 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9, 15.11.00.00-2, 15.13.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 29.08.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Nabiał.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Deser budyniowy 192 kg Jaja 3600 szt Jogurt DANONE 207 kg Jogurt JOGOBELLA 285 kg Jogurt SERDUSZKO 112 kg Masło EXTRA 270 kg Masło rośl. 500g 150 kg Mleko 1500 l. Ser żółty 180 kg Serek homo 84 kg Serek topiony 2 kg Śmietana kremowa 9 kg Śmietana RADOM 580 kg Twaróg półtłusty 140 kg ZOTT MONTE 21 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.50.00.00-3, 15.51.00.00-6, 15.51.10.00-3, 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 29.08.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Owoce.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Banany 610 kg Cytryna 9 kg Gruszka 380kg Jabłka 550 kg Kiwi 100 szt Mandarynka 400 kg Pomarańcza 760 kg Truskawka mrożona 380 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.00.00.00-1, 03.20.00.00-3, 03.22.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 29.08.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Bułka tarta 200 kg Bułka wrocławska 2650 szt Chleb graham 80 kg Chleb mieszany 1750 kg Chleb pszenny 420 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.80.00.00-6, 15.81.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 29.08.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Słodycze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Cukier 1650 kg Cukier waniliowy 4 kg Czekolada rozpuszcz. 15 kg Czekolada truskawkowa WEDEL 90 kg Princessa 15 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.80.00.00-6, 15.83.12.00-4, 15.84.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 29.08.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Warzywa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Brokuły mrożone 90 kg Bukiet chiński 7 kg Buraczki czerwone 300 kg Cebula 120 kg Chrzan tarty 1 kg Czosnek REWIR 2 kg Fasola Jaś 0,5 kg 85 kg Fasolka szpar. 0,45kg 34 kg Groszek konserw. 28 kg Kalafior mr.0,45 kg 76 kg Kapusta biała 65 kg Kapusta czerw.słoik 180 kg Kapusta kwaszona 860 kg Kapusta pekińska 350 kg Koper suszony 1 kg Kukurydza konserw. 7 kg Marchew 500 kg Marchew mrożona 110 kg Mieszanka warzyw. 230 kg Ogórki konserw. 180 l Ogórki kwaszone 560 kg Ogórki świeże 110 kg Pietruszka 180 kg Pietruszka suszona 2 kg Pomidory 40 kg Por 6 kg Sałata zielona 60 szt Seler 38 kg Szpinak mrożony 27 kg Włoszczyzna 5 kg Ziemniaki 6200 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.00.00.00-1, 03.20.00.00-3, 03.22.10.00-6, 15.30.00.00-1, 15.33.00.00-0, 15.33.11.70-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 29.08.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Wyroby zbożowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kasza jęczmienna 200 kg Makaron czaniecki 9 kg Makaron łazanka 11 kg Makaron muszelki 4 kg Makaron świderki 33 kg Makaron wstążka 130 kg Makaron zacierka 2 kg Mąka 160 kg Mlekołaki 14 kg Ryż 200 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.61.00.00-7, 15.80.00.00-6, 15.61.40.00-5, 15.85.10.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 29.08.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Pozostałe artykuły spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Barszcz biały torebka 370 szt Barszcz biały plastik 80 l Chrupki kukurydz. 135 kg Dżem 41 kg Folia aluminiowa 1500 mb Galaretka w cukrze 4 kg Galaretka wiśniowa 160 szt Groszek ptysiowy 12 kg Herbata Saga granul. 170 szt Kakao 7 kg Ketchup TORTEX 210 kg Knorr FIX spagetti 2 kg Koncentrat grzyb. 9 kg Koncentrat pom. 70 kg Kostka panier.ryba 320 kg Krem NUTELLA 40 kg Kucharek 87 kg Kwasek cytrynowy 110 szt Liść laurowy 85 szt Maga KNORR 19 l Majeranek 1 kg Majonez kielecki 72 kg Mąka ziemniaczana 6 kg Musztarda 8 kg Olej 620 l Paluszki 20 kg Papryka mielona 4 kg Pieprz mielony 2 kg Pieprz ziołowy 2 kg Przyp.do kurczaka 6 kg Rosół drobiowy 6 kg Sos pieczeniowy 1 kg Sos słodko-kwaśny 13 kg Sól 210 kg Syrop HERBAPOL 1380 l Śledź w oleju 1 kg Ziele angielskie 2 kg Zupa cebulowa 4 kg Zupa fasolowa 4 kg Zupa grzybowa 3 kg Zupa pieczarkowa 8 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-8, 15.33.00.00-0, 15.80.00.00-6, 15.40.00.00-2, 15.87.00.00-7, 15.89.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 29.08.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.