Ogłoszenie z dnia 2010-07-05
Kielce: Wyżywienie uczestników projektu Szkolenie-Praktyka-Zatrudnienie-Rozwój III edycja w Końskich
Numer ogłoszenia: 195764 - 2010; data zamieszczenia: 05.07.2010
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Świętokrzyska Wojewódzka Komenda Ochotniczych Hufców Pracy w Kielcach, ul. H. Sienkiewicza 36, 25-507 Kielce, woj. świętokrzyskie, tel. 041 343-13-54, 343 13 55, faks 041 343-13-54, 343 13 55.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Ochotnicze Hufce Pracy.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Wyżywienie uczestników projektu Szkolenie-Praktyka-Zatrudnienie-Rozwój III edycja w Końskich.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest usługa restauracyjna polegająca na żywieniu 20 uczestników projektu Szkolenie-Praktyka-Zatrudnienie- Rozwój III edycja współfinansowanego z Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego w Końskich. Uczestnicy to młodzież w wieku 15-24 lata. 1. Usługa obejmuje przygotowanie i dostarczenie własnym transportem do miejsca wskazanego przez Zamawiającego, w którym będą odbywały się zajęcia - sala katechetyczna Parafii Św. Mikołaja w Końskich, ul. Ks. Józefa Granata 8. 2. Dostarczane ciepłe posiłki obejmować będą jeden posiłek dziennie dla każdego uczestnika projektu będącego w danym dniu na zajęciach - obiad w postaci dwudaniowej, np. (zupa, ziemniaki, kotlet schabowy), dodatkowo deser w postaci (owoc/ciastko/jogurt) oraz napój (sok/kompot). 3. Obiad dla każdego uczestnika powinien być podawany na ciepło w pojemniku termoizolacyjnym z kompletem sztućców jednorazowych i serwetek. Obiad może być dostarczony jako wyporcjowany lub porcjowanie może odbywać się w chwili podawania obiadu. 4. Oferowana usługa powinna obejmować również zapewnienie obsługi uczestników i koniecznego sprzętu (nakrycia - jednorazowe, rozłożenie i zebranie nakryć z zabezpieczeniem niezbędnych sztućców). 5. Zajęcia w ramach projektu, podczas którego podawane będą posiłki odbywać się będą w terminie od 30.06.2010 r. do 20.12.2010 r. Przewiduje się nie więcej niż 123 dni szkoleniowe na jednego beneficjenta ostatecznego. 6. Przygotowywanie posiłków odbywać się musi wyłącznie na bazie pełnowartościowych produktów wysokiej jakości oraz półproduktów, posiadających stosowne atesty, świadectwa, protokoły badań, itp. oraz zgodnie z określonymi normami żywienia. Jakość posiłków ( w tym produktów używanych do ich sporządzenia) i procedury Wykonawcy powinny być zgodne z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171, poz. 1225). 7. Posiłki muszą być dostarczone w odpowiednich naczyniach (pojemnikach) umożliwiających jego estetyczne spożycie z zabezpieczeniem niezbędnych sztućców. 8. Wykonawca dokonuje dostarczenia posiłków do miejsca spożycia za pomocą odpowiednich urządzeń zapewniających utrzymanie właściwej jakości i temperatury posiłków. 9. Wykonawca zobowiązuje się do wykonania umowy z najwyższą starannością i zachowaniem wymogów sanitarnych. Jednocześnie oświadcza, iż osoby zatrudnione przy przygotowywaniu i dostarczaniu posiłków posiadają aktualne karty zdrowia. 10. Ewentualna zmiana liczby uczestników zgłoszona przez Zamawiającego najpóźniej do godziny 1000 danego dnia spowoduje modyfikację zamówienia i obliczenie należności w oparciu o faktyczną liczbę osób korzystających z posiłku. Harmonogram dostarczania posiłków uzgadniany będzie z opiekunem projektu , który określi termin i ilość dostarczenia posiłków. 11. Wykonawca musi zapewnić posiłki dla każdego uczestnika zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia. Wykonawca musi w trakcie i po zakończeniu wydawania posiłku zapewnić obsługę i porządkować pomieszczenie, w którym będą podawane posiłki. 12. Otrzymywanie posiłków będzie potwierdzane pisemnie przez upoważnione osoby..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków 55.50.00.00 - Usługi bufetowe oraz w zakresie podawania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zapytanie o cenę
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Projekt: Szkolenie-Praktyka-Zatrudnienie-Rozwój III edycja finansowanego z UE ze środków EFS w ramach POKL Priorytet 1, działanie 1.3, Poddziałanie 1.3.3 zgodnie z umową nr UDA-POKL.01.03.03-00-048/10-00 z dn. 9.06.2010 r..
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 01.07.2001.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- BEDAR Beata Michalska, ul. Olimpijska 2, 26-200 Końskie, kraj/woj. świętokrzyskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 15644,86 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 15644,86
Oferta z najniższą ceną: 15644,86 / Oferta z najwyższą ceną: 18904,21
Waluta: PLN.
ZAŁĄCZNIK I
Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę
1. Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie zapytanie o cenę na podstawie art. 69 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.
2. Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Przedmiotem zamówienia jest usługa powszechnie dostępna, o ustalonych standardach jakościowych oraz o wartości nie przekraczajacej kwoty określonej w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy Pzp.
INNE PRZETARGI Z KIELC
- Dostawa sprzętu komputerowego i oprogramowania dla Politechniki Świętokrzyskiej
- Dostawa plazmotronu wraz z armaturą, zabudową oraz instalacjami pomocniczymi i bezpieczeństwa dla Politechniki Świętokrzyskiej
- Zakup wraz z dostawą wyrobów medycznych dla Świętokrzyskiego Centrum Onkologii w Kielcach.
- Świadczenie usług transportowych na potrzeby Politechniki Świętokrzyskiej
- Zakup wraz z dostawą paneli do diagnostyki molekularnej zakażeń w systemie zamkniętym do analizatora Biofire FilmArray dla Zakładu Mikrobiologii Klinicznej ŚCO w Kielcach.
- Dostawa tonerów i tuszy do urządzeń drukujących należących do Sądu Okręgowego w Kielcach i sądów funkcjonalnych w Opatowie, Pińczowie, Staszowie i we Włoszczowie.
więcej: przetargi w Kielcach »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługa przygotowywania śniadań dla gości PG Ikar oraz usługi restauracyjne i podawania posiłków na terenie SGGW
- Usługi hotelarsko-gastronomiczne oraz usługi dodatkowe w ramach konferencji wyjazdowej pracowników Kolegium Nauk o Przedsiębiorstwie w dniach 25-26 września 2024 r.
- Świadczenie usług cateringowych dla Sieć Badawcza Łukasiewicz-Łódzki Instytut Technologiczny.
- DZP.261.31.2024 Świadczenie usługi hotelarsko gastronomicznej, wynajmu sal konferencyjnych wraz z wyposażeniem, będącego elementem wydarzenia - Międzynarodowe seminarium Solidarni z Ukrainą w Lublinie
- Świadczenie usług kateringowych i restauracyjnych podczas konferencji "ALICE Upgrade Week" w terminie 7 - 11 października 2024 r. w IFJ PAN (DZP.260.14.2024)
- Świadczenie kompleksowej usługi hotelarsko-gastronomicznej wraz z wynajmem sali konferencyjnej w celu przeprowadzenia konferencji "Wylęgarnia 2024"
więcej: Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.