eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Tomaszów Lubelski › Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej przy internacie Zespołu Szkół nr 1 w Tomaszowie Lubelskim przy ul. Wyspiańskiego 8,z podziałem na zadania.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-08-19

Tomaszów Lubelski: Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej przy internacie Zespołu Szkół nr 1 w Tomaszowie Lubelskim przy ul. Wyspiańskiego 8,z podziałem na zadania.
Numer ogłoszenia: 194028 - 2008; data zamieszczenia: 19.08.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Nr 1, ul. Wyspiańskiego 8, 22-600 Tomaszów Lubelski, woj. lubelskie, tel. 084 6642445, fax 084 6643206.

    I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

    SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

    II.1) OPIS

    II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej przy internacie Zespołu Szkół nr 1 w Tomaszowie Lubelskim przy ul. Wyspiańskiego 8,z podziałem na zadania..

    II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

    II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa artykułów żywnosciowych takich jak: pieczywo, mleko i jego przetwory, mięso i produkty wedliniarskie, artykuły spożywcze, ryby przetworzone i konserwowane, drób, mrozonki, owoce świeże, warzywa, jaja, produkty maczne gotowe, ziemniaki w ilosci niezbędnej do sporzadzania posiłków dla około 150 osób.

    II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.00.00.00 - Produkty spożywcze i napoje Kod CPV wg słownika 2008: 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne .

    II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 12.

    II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


    II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 10.

    SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

    III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

    • Informacja na temat wadium: W niejszym postępowaniu wadium nie jest wymagane..

    III.2) WARUNKI UDZIAŁU

    • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy spełniający warunki wynikające z niniejszej Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia oraz warunki wynikające z art. 22 ustawy z 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. nr 19 poz.177 z pózn. zm.) w szczególności Wykonawca, który: - posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; - posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; - znajduje sie w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; - nie podlega wykluczeniu w myśl postanowień art. 24 ust. 1 i 2 ustawy z 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. nr 19 poz.177 z pózn. zm.). Spełnienie warunków udziału w postępowaniu podlegać będzie ocenie Zamawiającego dokonywanej metodą spełnia - nie spełnia w oparciu o informacje zawarte w dokumentach wyszczególnionych w SIWZ. Z treści załączonych dokumentów musi wynikać jednoznacznie, iż w/w warunki Wykonawca spełnił.
    • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Do oferty Wykonawcy powinni złożyć następujące dokumenty w celu potwierdzenia spełniania warunków wymienionych w punkcie V. 1.1. Oświadczenie, że Wykonawca spełnia warunki zawarte w SIWZ oraz nie podlega wykluczeniu zgodnie z art. 22 i 24 ustawy Prawo zamówień publicznych - Załącznik nr 3 1.2. Aktualny (wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert) odpis z właściwego rejestru lub zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, podpisany przez osobę uprawnioną z adnotacja, że dane zawarte w danym rejestrze (ewidencji) nie uległy zmianie. 2. Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów , o których mowa w pkt.1.2, składa dokument lub dokumenty , wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: 2.1 nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości; 2.2 nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie; 2.3 nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu. 3. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w ust. 2 , zastępuje sie je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sadowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. 4. Dokumenty, o których mowa w ust. 2 i ust. 3, powinny być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, z wyjątkiem dokumentu wymienionego w ust. 2 pkt. 3, który powinien być wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 5. Zamawiający wezwie Wykonawców, którzy w wyznaczonym terminie nie złożyli dokumentów potwierdzających spełnienie warunków udziału w postępowaniu lub którzy złożyli dokumenty zawierające błędy, do uzupełnienia w oznaczonym terminie, chyba że mimo ich uzupełnienia konieczne byłoby unieważnienie postępowania.

    SEKCJA IV: PROCEDURA

    IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

    IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

    IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

    IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


    IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

    IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.tomaszowski.netbip.pl

    Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkół nr 1 w Tomaszowie Lubelskim telefon: (084) 664 2445 , fax (084) 664 2445 . ul. Wyspiańskiego 8, 22-600 Tomaszów Lubelski.

    IV.3.2) Opis potrzeb i wymagań zamawiającego określonych w sposób umożliwiający przygotowanie się wykonawców do udziału w dialogu konkurencyjnym lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu: nie dotyczy

    IV 3.3) Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody: nie dotyczy

    IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 26.08.2008 godzina 11:00, miejsce: Zespół Szkół nr 1 w Tomaszowie Lubelskim ul. Wyspiańskiego 8, 22-600 Tomaszów Lubelski Sekretariat szkoły.

    IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

    IV.3.6) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy

    ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

    CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: pieczywo.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: pieczywo.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00-6.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: mleko i jego przetwory.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: mleko i jego przetwory.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.40.00.00-0, 15.50.00.00-3.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: mięso i produkty wędliniarskie.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: mięso i produkty wędliniarskie.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: artykuły spożywcze.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: artykuły spożywcze.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: ryby przetworzone i konserwowane.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: ryby przetworzone i konserwowane.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: drób.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: drób.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.12.00.00-2.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: mrożonki.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: mrożonki.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.24.00-9, 15.33.11.70-9.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: owoce swieże.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: owoce świeże.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-0.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: warzywa.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: warzywa.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-0.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: jaja.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: jaja.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.24.20.00-0.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: produkty mączne gotowe.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: produkty mączne gotowe.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.85.10.00-8.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: ziemniaki.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: ziemniaki.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.31.00.00-4.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    Podziel się

    Poleć ten przetarg znajomemu poleć

    Wydrukuj przetarg drukuj

    Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








    Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


    Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

    chcę zamieszczać ogłoszenia

    Dodaj swoje pytanie

    Najnowsze orzeczenia

    Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.