eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Czarne › ZAKUP I SUKCESYWNA DOSTAWA MIĘSA I WĘDLIN DLA OŚRODKA KONFERENCYJNO -WYPOCZYNKOWEGO POSEJDON W USTCE

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2013-09-19

Czarne: ZAKUP I SUKCESYWNA DOSTAWA MIĘSA I WĘDLIN DLA OŚRODKA KONFERENCYJNO -WYPOCZYNKOWEGO POSEJDON W USTCE
Numer ogłoszenia: 191067 - 2013; data zamieszczenia: 19.09.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 163405 - 2013r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Pomorska Instytucja Gospodarki Budżetowej "POMERANIA", ul. Pomorska 1, 77-330 Czarne, woj. pomorskie, tel. 59 833 36 79, faks 59 833 24 30.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Instytucja Gospodarki Budżetowej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: ZAKUP I SUKCESYWNA DOSTAWA MIĘSA I WĘDLIN DLA OŚRODKA KONFERENCYJNO -WYPOCZYNKOWEGO POSEJDON W USTCE.

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywna dostawa mięsa i wędlin dla potrzeb Ośrodka Konferencyjno - Wypoczynkowego Posejdon w Ustce przy ul. Rybackiej 10 w zakresie określonym w niniejszym SIWZ wraz załącznikami. 4.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia wraz z wymaganymi ilościami stanowi załącznik nr 4. 5.Wymagania odnośnie przedmiotu zamówienia: a.przedmiot zamówienia musi być zgodny z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawnymi. Ponadto każda dostawa musi zawierać świadectwo jakości na dostarczony asortyment w danej dostawie; b.przedmiot zamówienia musi spełniać Polskie Normy przenoszące normy europejskie lub normy innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy; c.przedmiot zamówienia musi spełniać wszystkie powszechnie obowiązujące Polskę wymagania higieniczno-sanitarne stosowane w UE, d.przedmiot zamówienia musi odpowiadać warunkom określonym w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r z uwzględnieniem późniejszych poprawek wnoszonych przez ustawodawcę - ustawa o Bezpieczeństwie żywności i żywienia(tekst jednolity Dz. U. 2010 nr 136 poz 914); e.przedmiot zamówienia powinien spełniać normy jakościowe systemu HACCP; f.cechy dyskwalifikujące przedmiot zamówienia: obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona, brak jednorodności, obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zerwane plomby, zabrudzenia, brak ciągu chłodniczego; g.dostawa realizowana będzie na koszt i ryzyko Wykonawcy w odpowiednich opakowaniach (zamknięte, nieuszkodzone), transportem zapewniającym należyte zabezpieczenie przed czynnikami zewnętrznymi i odpowiednią temperaturę surowca. Pojemniki plastikowe, z pokrywami, czyste, bez obcych zapachów, powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu i posiadać atesty do kontaktu z żywnością. Elementy powinny być ułożone w opakowaniu w sposób nie powodujący deformacji i zapewniający estetyczny wygląd środka spożywczego; h.każde opakowanie musi obligatoryjnie zawierać następujące dane: - dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym; - datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia; - dane identyfikujące producenta środka spożywczego; - dane identyfikujące kraj, w którym wyprodukowano środek spożywczy; - zawartość netto lub liczbę sztuk środka spożywczego w opakowaniu; - warunki przechowywania, w przypadku gdy jego jakość zależy od warunków przechowywania; klasę jakości handlowej; i.wymagany okres przydatności do spożycia przedmiotu zamówienia w dniu odbioru, wynosi dla mięsa wieprzowego i wołowego min. 4 dni, drobiowego minimum 3 dni, dla wędlin minimum 10 dni. j.dopuszczalne są oferty równoważne, tzn. artykuły o innych nazwach handlowych niż określone przez zamawiającego, pod warunkiem, że będą posiadały parametry, w szczególności dotyczące smaku i aromatu nie gorsze niż artykuły opisane i wymienione przez zamawiającego. Na Wykonawcy ciąży udowodnienie, że równoważny artykuł nie jest gorszy od określonego przez Zamawiającego. 6.Warunki dodatkowe: a.zamówienia odbywać się będą sukcesywnie w czasie trwania umowy do godziny 15:30 w dniu poprzedzającym dostawę na podstawie faksu lub telefonicznej informacji przekazywanej każdorazowo przez Zamawiającego b.dowóz towaru będzie się odbywał w godzinach 8:00-10:30 średnio 2-3 razy w tygodniu transportem Wykonawcy i na jego koszt lub częściej w przypadku wystąpienia nieplanowanego żywienia. c.dołączanie do każdej dostawy faktury VAT, z wyszczególnieniem produktów, ich ilości, ceny jednostkowej, kwoty VAT i kwoty brutto; d.terminowe dostarczanie zamówionych towarów. W przypadku nie dostarczenia przez Wykonawcę towarów w terminie, Zamawiającemu przysługuje prawo zakupu danego towaru u innego podmiotu i obciążenia Wykonawcy różnicą między ceną zakupu u innego podmiotu, a ceną wynikającą z umowy - w takim przypadku Zamawiający ma prawo odmówić przyjęcia towaru dostarczonego po terminie; e.użyczenie nieodpłatne ewentualnie potrzebnych pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do magazynu Zamawiającego na okres do następnej dostawy. f.nie dopuszcza się produktów wyprodukowanych dla sieci handlowych wraz z ich logo. g.ze względu na specyfikację działalności Zamawiającego występuje duże zróżnicowanie częstotliwości i wielkości dostaw. h.podane ilości zamawianych artykułów mają charakter szacunkowy, co oznacza, że nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw lub odmowy realizacji dostaw. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszania lub zwiększania wielkości zamówienia w zależności od zmian zaludnienia ośrodka. i.wraz z ofertą należy dostarczyć do degustacji bezpłatne próbki wszystkich wędlin ( po ok. 10dag).wymienionych w formularzu asortymentowo- cenowym od poz. 13 do poz. 54 (załącznik nr 5). Dostarczone próbki wędlin winny być oznakowane etykietą handlową zawierającą nazwę produktu i jego skład surowcowy. Zbiorcze opakowanie próbek winno być oznakowane nazwą firmy..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.11.00.00 - Mięso 15.11.10.00 - Mięso wołowe 15.13.11.30 - Wędliny 15.11.21.00 - Świeży drób .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 13.09.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Hurtownia Wędlin,Mięsa i Drobiu Meat- Pol, ul. Poznańska 42, Słupsk, kraj/woj. Polska.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 361749,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 376935,83

  • Oferta z najniższą ceną: 376935,83 / Oferta z najwyższą ceną: 376935,83

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.