eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Olsztyn › Przeprowadzenie profesjonalnego szkolenia zawodowego z zakresu małej gastronomi oraz organizacji pracy w gospodarstwie agroturystycznym i domowym dla 30 uczestników projektu Równy Start współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego na podstawie umowy nr POKL.07.02.01-28-413/08-002 zawartej z Województwem Warmińsko - Mazurskim z siedzibą w Olsztynie, realizowanego w Ośrodku Szkolenia i Wychowania w Mrągowie, Centrum Edukacji i Pracy Młodzieży OHP w Elblągu oraz Klubie Pracy w Piszu

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-06-30

Olsztyn: Przeprowadzenie profesjonalnego szkolenia zawodowego z zakresu małej gastronomi oraz organizacji pracy w gospodarstwie agroturystycznym i domowym dla 30 uczestników projektu Równy Start współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego na podstawie umowy nr POKL.07.02.01-28-413/08-002 zawartej z Województwem Warmińsko - Mazurskim z siedzibą w Olsztynie, realizowanego w Ośrodku Szkolenia i Wychowania w Mrągowie, Centrum Edukacji i Pracy Młodzieży OHP w Elblągu oraz Klubie Pracy w Piszu
Numer ogłoszenia: 189880 - 2010; data zamieszczenia: 30.06.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Warmińsko-Mazurska Wojewódzka Komenda OHP w Olsztynie , ul. Narutowicza 4, 10-581 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 089 5276203, faks 089 5276203.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.warminsko-mazurska.ohp.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przeprowadzenie profesjonalnego szkolenia zawodowego z zakresu małej gastronomi oraz organizacji pracy w gospodarstwie agroturystycznym i domowym dla 30 uczestników projektu Równy Start współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego na podstawie umowy nr POKL.07.02.01-28-413/08-002 zawartej z Województwem Warmińsko - Mazurskim z siedzibą w Olsztynie, realizowanego w Ośrodku Szkolenia i Wychowania w Mrągowie, Centrum Edukacji i Pracy Młodzieży OHP w Elblągu oraz Klubie Pracy w Piszu.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem postępowania jest przeprowadzenie profesjonalnego szkolenia zawodowego z zakresu małej gastronomii oraz organizacji pracy w gospodarstwie agroturystycznym i domowym dla 30 uczestników projektu Równy Start współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego na podstawie umowy nr POKL.07.02.01-28-413/08-002 zawartej z Województwem Warmińsko - Mazurskim z siedzibą w Olsztynie, realizowanego w Ośrodku Szkolenia i Wychowania w Mrągowie, Centrum Edukacji i Pracy Młodzieży OHP w Elblągu oraz Klubie Pracy w Piszu, w wymiarze 270 godzin na jednego uczestnika projektu ( 60 godzin - kurs z zakresu organizacji pracy w gospodarstwie domowym, 60 godzin - kurs z zakresu organizacji pracy w gospodarstwie agroturystycznym, 150 godzin - kurs z zakresu małej gastronomii)..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00-8.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.10.2010.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W celu wykazania spełnienia warunku należy przedłożyć wraz z ofertą oświadczenie w zakresie art. 22 ust 1 ustawy Prawo zamówień publicznych (załącznik nr 3 do SIWZ) Ocena spełnienia ww. warunku dokonana zostania zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w oświadczeniu. Z treści załączonego oświadczenia wynikać musi jednoznacznie, iż ww. warunk Wykonawca spełnił

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • tzn. w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie - wykonanie lub wykonywanie należycie minimum dwóch usług polegających na przeprowadzeniu kursów zawodowych o tematyce odpowiadającej co najmniej jednemu z trzech modułów, tzn. o tematyce z zakresu małej gastronomii, organizacji pracy w gospodarstwie agroturystycznym lub organizacji pracy w gospodarstwie domowym. W celu wykazania spełnienia warunku należy przedłożyć wraz z ofertą oświadczenie w zakresie art. 22 ust 1 ustawy Prawo zamówień publicznych (załącznik nr 3 do SIWZ) oraz wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełnienia warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie. Ocena spełnienia ww. warunku dokonana zostania zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w oświadczeniach lub dokumentach wyszczególnionych poniżej. Z treści załączonego oświadczenia i dokumentu wynikać musi jednoznacznie, iż ww. warunk Wykonawca spełnił.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W celu wykazania spełnienia warunku należy przedłożyć wraz z ofertą oświadczenie w zakresie art. 22 ust 1 ustawy Prawo zamówień publicznych (załącznik nr 3 do SIWZ) Ocena spełnienia ww. warunku dokonana zostania zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w oświadczeniu. Z treści załączonego oświadczenia wynikać musi jednoznacznie, iż ww. warunk Wykonawca spełnił

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W celu wykazania spełnienia warunku należy przedłożyć wraz z ofertą oświadczenie w zakresie art. 22 ust 1 ustawy Prawo zamówień publicznych (załącznik nr 3 do SIWZ) Ocena spełnienia ww. warunku dokonana zostania zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w oświadczeniu. Z treści załączonego oświadczenia wynikać musi jednoznacznie, iż ww. warunk Wykonawca spełnił

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W celu wykazania spełnienia warunku należy przedłożyć wraz z ofertą oświadczenie w zakresie art. 22 ust 1 ustawy Prawo zamówień publicznych (załącznik nr 3 do SIWZ) Ocena spełnienia ww. warunku dokonana zostania zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w oświadczeniu. Z treści załączonego oświadczenia wynikać musi jednoznacznie, iż ww. warunk Wykonawca spełnił

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.warminsko-mazurska.ohp.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: siedziba Zamawiającego: Warmińsko - Mazurska Wojewódzka Komenda OHP w Olsztynie, ul. Narutowicza 4, 10-581 Olsztyn, pokój nr 9.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 08.07.2010 godzina 12:00, miejsce: siedziba Zamawiającego: Warmińsko - Mazurska Wojewódzka Komenda OHP w Olsztynie, ul. Narutowicza 4, 10-581 Olsztyn, pokój nr 1, sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: POKL - EFS.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Przeprowadzenie profesjonalnego szkolenia zawodowego z zakresu małej gastronomii oraz organizacji pracy w gospodarstwie agroturystycznym i domowym dla 30 uczestników projektu Równy Start współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego na podstawie umowy nr POKL.07.02.01-28-413/08-002 zawartej z Województwem Warmińsko - Mazurskim z siedzibą w Olsztynie, realizowanego w Ośrodku Szkolenia i Wychowania w Mrągowie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przeprowadzenie profesjonalnego szkolenia zawodowego z zakresu małej gastronomii oraz organizacji pracy w gospodarstwie agroturystycznym i domowym dla 30 uczestników projektu Równy Start współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego na podstawie umowy nr POKL.07.02.01-28-413/08-002 zawartej z Województwem Warmińsko - Mazurskim z siedzibą w Olsztynie, realizowanego w Ośrodku Szkolenia i Wychowania w Mrągowie w wymiarze 270 godzin na jednego uczestnika projektu ( 60 godzin - kurs z zakresu organizacji pracy w gospodarstwie domowym, 60 godzin - kurs z zakresu organizacji pracy w gospodarstwie agroturystycznym, 150 godzin - kurs z zakresu małej gastronomii).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.10.2010.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Przeprowadzenie profesjonalnego szkolenia zawodowego z zakresu małej gastronomii oraz organizacji pracy w gospodarstwie agroturystycznym i domowym dla 30 uczestników projektu Równy Start współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego na podstawie umowy nr POKL.07.02.01-28-413/08-002 zawartej z Województwem Warmińsko - Mazurskim z siedzibą w Olsztynie, realizowanego w Centrum Edukacji i Pracy Młodzieży OHP w Elblągu.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przeprowadzenie profesjonalnego szkolenia zawodowego z zakresu małej gastronomii oraz organizacji pracy w gospodarstwie agroturystycznym i domowym dla 30 uczestników projektu Równy Start współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego na podstawie umowy nr POKL.07.02.01-28-413/08-002 zawartej z Województwem Warmińsko - Mazurskim z siedzibą w Olsztynie, realizowanego w Centrum Edukacji i Pracy Młodzieży OHP w Elblągu w wymiarze 270 godzin na jednego uczestnika projektu ( 60 godzin - kurs z zakresu organizacji pracy w gospodarstwie domowym, 60 godzin - kurs z zakresu organizacji pracy w gospodarstwie agroturystycznym, 150 godzin - kurs z zakresu małej gastronomii).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.10.2010.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Przeprowadzenie profesjonalnego szkolenia zawodowego z zakresu małej gastronomii oraz organizacji pracy w gospodarstwie agroturystycznym i domowym dla 30 uczestników projektu Równy Start współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego na podstawie umowy nr POKL.07.02.01-28-413/08-002 zawartej z Województwem Warmińsko - Mazurskim z siedzibą w Olsztynie, realizowanego w Klubie Pracy w Piszu.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przeprowadzenie profesjonalnego szkolenia zawodowego z zakresu małej gastronomii oraz organizacji pracy w gospodarstwie agroturystycznym i domowym dla 30 uczestników projektu Równy Start współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego na podstawie umowy nr POKL.07.02.01-28-413/08-002 zawartej z Województwem Warmińsko - Mazurskim z siedzibą w Olsztynie, realizowanego w Klubie Pracy w Piszu w wymiarze 270 godzin na jednego uczestnika projektu ( 60 godzin - kurs z zakresu organizacji pracy w gospodarstwie domowym, 60 godzin - kurs z zakresu organizacji pracy w gospodarstwie agroturystycznym, 150 godzin - kurs z zakresu małej gastronomii).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.10.2010.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.