eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Świątniki Górne › Dożywianie uczniów w szkołach w 2012 roku

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2012-01-03

Świątniki Górne: Dożywianie uczniów w szkołach w 2012 roku
Numer ogłoszenia: 1867 - 2012; data zamieszczenia: 03.01.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 319035 - 2011r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Świątniki Górne, ul. Bruchnalskiego 15, 32-040 Świątniki Górne, woj. małopolskie, tel. 12 2704030, faks 12 270 40 96.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dożywianie uczniów w szkołach w 2012 roku.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dożywianie uczniów w szkołach w 2012r. w okresie od 02 stycznia 2012r. do 31 grudnia 2012r. w dniach trwania nauki w niżej wskazanych szkołach /od poniedziałku do piątku/ czyli m.in. z wyłączeniem przerw świątecznych określonych w kalendarzu roku szkolnego w szkołach podstawowych na terenie Gminy Świątniki Górne w niżej podanych miejscowościach : - Świątniki Górne - Rzeszotary - Wrząsowice - Ochojno - Olszowice oraz w gimnazjum w Świątnikach Górnych. W zakres dożywiania będzie wchodziło przygotowanie posiłków z własnych produktów żywnościowych wykonawcy : - drugiego śniadania dla łącznie 42 dzieci w szkołach podstawowych w miejscowości Ochojno , Olszowice, Rzeszotary oraz w gimnazjum w Świątnikach Górnych (przewidywana ilość posiłków 7644) - obiadu jednodaniowego dla łącznie 42 dzieci w szkołach podstawowych w miejscowości Świątniki Górne, Wrząsowice (przewidywana ilość posiłków 7644) W dniach trwania nauki szkolnej / od poniedziałku do piątku/ z dostawą do wymienionych szkół. Odbiór posiłków dokonywany będzie przez dyrektorów poszczególnych szkół lub inne upoważnione przez nich na piśmie osoby. Posiłki w formie drugiego śniadania winny być dostarczane do szkół pomiędzy godzinami 8:00 - 10:00. Posiłki w formie obiadu jednodaniowego winny być dostarczane do szkół pomiędzy godzinami 12:00 - 13:00. Dokładna ilość dzieci, która objęta zostanie dożywianiem będzie każdorazowo precyzowana z wyprzedzeniem 1 dnia przez dyrektorów szkół. Pod pojęciem obiadu jednodaniowego należy rozumieć zupę podaną z pieczywem lub drugie danie w skład którego wchodzi mięso lub ryba oraz ziemniaki, kasza, ryż lub makaron oraz surówka lub gotowane jarzyny. Z tym zastrzeżeniem, iż przynajmniej trzy razy w tygodniu musi być wydane drugie danie . Waga/objętość posiłków (minimalna): - zupa 450 g, - ziemniaki, kasza, ryż lub makaron - 200 g, - mięso lub ryba - 100 g, - surówki, jarzyny - 100 g Posiłki winny być dostarczone w pojemnikach jednorazowych nadających się do spożycia gorącego posiłku. Pod pojęciem drugie śniadanie należy rozumieć posiłek składający się : z 2 bułek (każda min. 50 g.) z masłem oraz: z wędliną , serem żółtym, twarożkiem, pasztetem , pastą wraz z dodatkami warzywnymi ( ogórek, pomidor, sałata) lub dżemem itp. dodatkowo elementem drugiego śniadania są: herbata lub inny gorący napój lub sok lub jogurt oraz ponadto owoc (np. jabłko, pomarańcz, mandarynka itp.) Posiłki w skali tygodnia nie mogą powtarzać się. Zakres usługi powinien obejmować : - przygotowanie składu jednego posiłku w skali tygodnia / od poniedziałku do piątku /. Oferent winien zaproponować przykładowy skład jednego posiłku w skali jednego tygodnia zarówno dla drugich śniadań jak i dla obiadu jednodaniowego. - podanie gramatury posiłku. Podany przez oferenta skład będzie podlegał ocenie. Zadaniem wykonawcy jest przygotowanie i dostarczenie posiłku dla planowanej ilości uczniów wskazanych przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej. Dostarczenie posiłków z miejsca produkcji do pomieszczeń poszczególnych szkół realizowane będzie przez Wykonawcę na jego koszt. Transport posiłków powinien odbywać się w termosach zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz środkami transportu przystosowanymi do przewozu tego typu ładunków. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171 poz.1225) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. Bezwzględnie należy przestrzegać norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności. Zamawiający oczekuje, iż Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zalecanym modelem żywienia o charakterze pro zdrowotnym poprzez: - Stosowanie tłuszczów roślinnych; - Ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych; - umiarkowane stosowanie mięsa czerwonego; - stosowanie mięsa drobiowego; - stosowanie ryb; - umiarkowane stosowanie jaj, cukru i soli; - duży udział warzyw i owoców w posiłkach, w tym także nasion roślin strączkowych. Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno - epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Wykonawca będzie podawał tygodniowy jadłospis do wiadomości dyrektora szkoły w sposób zwyczajowo przyjęty u Zamawiającego najpóźniej przed obiadem w pierwszy dzień tygodnia w którym obowiązuje. Wszystkie posiłki powinny być przygotowywane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.11.00 - Usługi rozwożenia posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 29.12.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Gastro-Partner s.c. Grażyna Niechaj, Zbigniew Niechaj, ul. Piłsudskiego 10, 32-050 Skawina, kraj/woj. małopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 84933,33 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 76281,00

  • Oferta z najniższą ceną: 76281,00 / Oferta z najwyższą ceną: 76487,39

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.