eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Czarne › ZP/68/CZB/2014 DOSTAWA PIECZYWA ¦WIE¯EGO (cz. I) I PIECZYWA CUKIERNICZEGO (cz. II) DO KUCHNI, KANTYNY, SKLEPU I BARU W CZERWONYM BORZE

Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2014-05-30

Czarne: ZP/68/CZB/2014 DOSTAWA PIECZYWA ¦WIE¯EGO (cz. I) I PIECZYWA CUKIERNICZEGO (cz. II) DO KUCHNI, KANTYNY, SKLEPU I BARU W CZERWONYM BORZE
Numer og³oszenia: 183452 - 2014; data zamieszczenia: 30.05.2014
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Pomorska Instytucja Gospodarki Bud¿etowej "POMERANIA" , ul. Pomorska 1, 77-330 Czarne, woj. pomorskie, tel. 59 833 36 79, faks 59 833 24 30.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.pigbzamowieniapubliczne.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: ZP/68/CZB/2014 DOSTAWA PIECZYWA ¦WIE¯EGO (cz. I) I PIECZYWA CUKIERNICZEGO (cz. II) DO KUCHNI, KANTYNY, SKLEPU I BARU W CZERWONYM BORZE.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 2.1 dla czê¶ci I : L.p. Asortyment J.m. Ilo¶æ do 1. bu³ka cebulowa 50g szt. 1 500 2. bu³ka grahamka 60g szt. 4 500 3. bu³ka hamburgerowa 100g szt. 100 4. bu³ka tarta 1kg szt. 1 000 5. bu³ka z dodatkami 40g szt. 400 6. bu³ka kajzerka 50g szt. 180 000 7. chleb razowy krojony 500g szt. 4 500 8. chleb baltonowski krojony 600g szt. 28 000 9. chleb wieloziarnisty 500g szt. 500 10. obwarzanek szt 400 11. chleb tostowy 300g szt 200 12. bu³ka hot-dog 100g szt. 1 000 13. bagietka 200g szt. 1 500 14. bu³ka kebab 300g szt 1 000 15. bu³ka pizza 150 g szt 300 16. bu³ka dyniowo-s³onecznikowa 60g szt 1 000 17. bu³ka owsiana 60g szt 1 500 18. chleb razowy ze s³onecznikiem 350g szt 100 19. chleb razowy ze ¶liwk± 400 g szt 100 20. chleb razowy z ¿urawin± 500 g szt 100 21. chleb zwyk³y krojony foliowany 300g szt. 360 000 2.2 dla czê¶ci I : L.p. Asortyment J.m. Ilo¶æ do 1. p±czek 70 g mix (toffi,marmolada) szt. 29 000 2. bu³ka s³odka 50 mix (z jab³kiem, serem, d¿e-mem, jagodami, toffi) szt. 4 000 3. bu³ka s³odka z jab³kiem 70g szt. 400 4. eklerka szt. 250 5. pty¶ szt. 250 6. cha³ka 400 g szt. 800 7. ciastko francuskie z nadzieniem szt. 1 000 8. obwarzanek ptysiowy 60 g szt. 800 9. parzak 60 g szt. 100 10. bu³ka dro¿d¿ówka 300 g szt 150 3. Miejsce dostawy dla czê¶ci I i II: 1) Kantyna w Zak³adzie Karnym w Czerwonym Borze, Czerwony Bór 2, 18 -400 £om-¿a; 2) Kantyna w Zak³adzie Karnym w Przytu³ach Starych, Przytu³y 13A, gm. Rzekuñ, 07-411 Rzekuñ; 3) Kantyna w Zak³adzie Karnym w Gr±dach Woniecko, ul. Gr±dy-Woniecko 34, 18-312 Rutki-Kossaki; 4) Kuchnia w Zak³adzie Karnym w Borze, Czerwony Bór 2, 18 -400 £om¿a 5) Kuchnia Kasyna w Czerwonym Borze, Czerwony Bór 23, 18-400 £om¿a 6) Sklep w Czerwonym Borze , Czerwony Bór 23, 18-400 £om¿a. 4. Dostawa bêdzie realizowana w ilo¶ciach i w terminie uzgodnionym z pracownikiem Zamawiaj±cego. Termin dostawy nie mo¿e przekraczaæ dwóch dni od chwili z³o¿enia zamówienia. 5. Dostawa bêd±ce przedmiotem zamówienia bêd± realizowane przez Wykonawcê w³asnym transportem na jego koszt, z zapewnieniem wy³adunku i mo¿liwo¶ci sprawdzenia ilo¶ci i jako¶ci dostawy. 6. Warunki jakie musi spe³niæ przedmiot dostawy i warunki dostawy: 1) przedmiot dostawy musi spe³niaæ wymogi okre¶lone przez Zamawiaj±cego dla ka¿dego rodzaju asortymentu i spe³niaæ wymogi okre¶lone przepisami odrêbnymi a w szczególno¶ci; a) ustawy z dnia 12 grudnia 2003 r. o ogólnym bezpieczeñstwie produk-tów, b) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿y-wienia, c) rozporz±dzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania ¶rodków spo¿ywczych, d) rozporz±dzenie Ministra Zdrowia z dnia 6 czerwca 2007 r. w sprawie dostaw bezpo¶rednich ¶rodków spo¿ywczych, e) ustawy z dnia 7 maja 2009 r. o towarach paczkowanych. 2) dostarczony asortyment nie mo¿e nosiæ ¿adnych oznak uszkodzeñ fizycznych i biochemicznych, 3) dostarczany towar musi byæ wolny od wad fizycznych i prawnych, 4) dostarczany towar musi byæ pe³nowarto¶ciowy, z wa¿n± dat± do spo¿ycia 5) godziny i wielko¶æ poszczególnych dostaw bêdzie ustalana telefo-nicznie z Wykonawc± przez pracowników Zamawiaj±cego z dwu-dniowym wyprzedzeniem, 6) Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia w opakowaniach zbiorczych zapewniaj±cych odpowiednie zabezpieczenie dostarczanego asortymentu. 7. Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo do przed³u¿enia terminu obowi±zywa-nia umowy w sprawie udzielenia zamówienia do czasu wyczerpania asorty-mentu bêd±cego przedmiotem zamówienia, z zastrze¿eniem, ¿e Zamawia-j±cy mo¿e w zale¿no¶ci od potrzeb zamówiæ wiêksz± ilo¶æ jednego z asor-tymentów bêd±cych przedmiotem zamówienia, kosztem innego pod warun-kiem, ¿e ogólna warto¶æ umowy nie ulegnie zmianie. 8. Zamawiaj±cy mo¿e nie wyczerpaæ ca³o¶ci asortymentu bêd±cego przedmio-tem umowy, bez ¿adnych konsekwencji. 9. Termin p³atno¶ci wynagrodzenia nale¿nego Wykonawcy wynosi 30 dni od daty dostarczenia prawid³owo wystawionej faktury do siedziby Zamawiaj±-cego. 10. Zamawiaj±cy nie przyjmie faktury, je¿eli zostan± zg³oszone jakiekolwiek za-strze¿enia do przedmiotu dostawy. 11. Zamawiaj±cy ma prawo reklamowaæ przedmiot dostawy. 12. Na rozpatrzenie reklamacji Wykonawca ma 12 godzin . 13. W przypadku uznania reklamacji Wykonawca w ci±gu nastêpnych 12 godzin po terminie zg³oszenia reklamacji, z uwzglêdnieniem godzin przyjmowania towaru obowi±zuj±cych u Zamawiaj±cego: 1) usunie zg³oszone nieprawid³owo¶ci poprzez uzupe³nienie dostawy w przypadku rozbie¿no¶ci w ilo¶ci; 2) wymieni towar na nowy lub inny odpowiadaj±cy wymaganiom Zama-wiaj±cego - w przypadku zakwestionowania jako¶ci. 14. Reklamacje Zamawiaj±cy bêdzie zg³asza³ poczt±, telefonicznie lub faksem za potwierdzeniem, do osoby wskazanej przez Wykonawcê. 15. Nie udzielenie odpowiedzi na z³o¿on± reklamacjê w ci±gu 12 godzin od jej otrzymania przyjmuje siê za uznanie reklamacji. 16. Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo do ¿±dania dokumentów po¶wiadcza-j±cych, ¿e dostarczane produkty s± zgodne z wymogami ustawy z dnia dnia 12 grudnia 2003 r. o ogólnym bezpieczeñstwie produktów oraz ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia..

II.1.6) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.81.10.00 - Pieczywo 15.81.13.00 - Pieczywo francuskie 15.81.20.00 - Wyroby ciastkarskie i ciasta .

II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: tak, liczba czê¶ci: 2.

II.1.8) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesi±cach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • W celu potwierdzenia warunku Wykonawca z³o¿y o¶wiadczenie o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu. Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie. Ocena spe³nienia warunków udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia publicznego zostanie dokonana wg formu³y spe³nia - nie spe³nia, na podstawie przed³o¿onego w ofercie o¶wiadczenia

  • III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • W celu potwierdzenia warunku Wykonawca z³o¿y o¶wiadczenie o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu. Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie. Ocena spe³nienia warunków udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia publicznego zostanie dokonana wg formu³y spe³nia - nie spe³nia, na podstawie przed³o¿onego w ofercie o¶wiadczenia

  • III.3.3) Potencja³ techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • W celu potwierdzenia warunku Wykonawca z³o¿y o¶wiadczenie o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu. Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie. Ocena spe³nienia warunków udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia publicznego zostanie dokonana wg formu³y spe³nia - nie spe³nia, na podstawie przed³o¿onego w ofercie o¶wiadczenia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • W celu potwierdzenia warunku Wykonawca z³o¿y o¶wiadczenie o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu. Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie. Ocena spe³nienia warunków udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia publicznego zostanie dokonana wg formu³y spe³nia - nie spe³nia, na podstawie przed³o¿onego w ofercie o¶wiadczenia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • W celu potwierdzenia warunku Wykonawca z³o¿y o¶wiadczenie o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu. Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie. Ocena spe³nienia warunków udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia publicznego zostanie dokonana wg formu³y spe³nia - nie spe³nia, na podstawie przed³o¿onego w ofercie o¶wiadczenia

III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu nale¿y przed³o¿yæ:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:

  • o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotycz±ce przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej

  • lista podmiotów nale¿±cych do tej samej grupy kapita³owej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, ¿e nie nale¿y do grupy kapita³owej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pigbzamowieniapubliczne.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Podlaska Instytucja Gospodarki Bud¿etowej Bielik z siedzib± w Czerwonym Borze, Czerwony Bór 23 18-400 £om¿a, tel. (086) 215-35-95..

IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 10.06.2014 godzina 10:00, miejsce: Podlaska Instytucja Gospodarki Bud¿etowej Bielik z siedzib± w Czerwonym Borze, Czerwony Bór 23 18-400 £om¿a, tel. (086) 215-35-95..

IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.