eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Tomaszów Lubelski › Przetarg nieograniczony o wartości poniżej 206 000 EURO na dostawy artykułów spożywczych do stołówki szkolnej.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-08-06

Tomaszów Lubelski: Przetarg nieograniczony o wartości poniżej 206 000 EURO na dostawy artykułów spożywczych do stołówki szkolnej.
Numer ogłoszenia: 183153 - 2008; data zamieszczenia: 06.08.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół im.Jarosława Dąbrowskiego w Tomaszowie Lub., ul. Żwirki i Wigury 7, 22-600 Tomaszów Lubelski, woj. lubelskie, tel. 084 6659015, fax 084 6659002.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zs4.pl/
  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dot. dynamicznego systemu zakupów: nie dotyczy

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony o wartości poniżej 206 000 EURO na dostawy artykułów spożywczych do stołówki szkolnej..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej przy internacie Zespołu Szkół Nr 4 w Tomaszowie Lubelskim przy ul. Żwirki i Wigury 7, z podziałem na części. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawierają poszczególne zadania od Nr I - do Nr VIII.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.00.00.00 - Produkty spożywcze i napoje Kod CPV wg słownika 2008: 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne Oryginalny kod CPV: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Kod CPV wg słownika 2008: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Oryginalny kod CPV: 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie Kod CPV wg słownika 2008: 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie Oryginalny kod CPV: 15.85.10.00 - Produkty mączne Kod CPV wg słownika 2008: 15.85.10.00 - Produkty mączne Oryginalny kod CPV: 15.81.10.00 - Pieczywo Kod CPV wg słownika 2008: 15.81.10.00 - Pieczywo Oryginalny kod CPV: 15.12.00.00 - Wełna zwierzęca, skóry i skórki Kod CPV wg słownika 2008: 19.28.00.00 - Wełna zwierzęca, skóry i skórki Oryginalny kod CPV: 15.13.11.00 - Produkty mięsno - wędliniarskie Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.11.00 - Produkty mięsno-wędliniarskie Oryginalny kod CPV: 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne Kod CPV wg słownika 2008: 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 8.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 10.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: Ze względu na wartość zamówienia wadium nie jest wymagane..

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy spełniający warunki wynikające ze Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia oraz warunki wynikające z art. 22 ustawy z 29 stycznia 2004 r.Prawo zamówień publicznych (Dz. U. nr 19 poz.177 z pózn. zm.) w szczególności Wykonawca, który: - posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; - posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; - znajduje sie w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; - nie podlega wykluczeniu w myśl postanowień art. 24 ust. 1 i 2 ustawy z 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. nr 19 poz.177 z pózn. zm.). Spełnienie warunków udziału w postępowaniu podlegać będzie ocenie Zamawiającego dokonywanej metodą (spełnia) (nie spełnia) w oparciu o informacje zawarte w dokumentach wyszczególnionych w SIWZ. Z treści załączonych dokumentów musi wynikać jednoznacznie, iż w/w warunki Wykonawca spełnił.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Oświadczenia i dokumenty potwierdzające spełnienie przez Wykonawcę warunku udziału w postępowaniu : a) Oświadczenie, że Wykonawca spełnia warunki zawarte w SIWZ oraz nie podlega wykluczeniu zgodnie z art. 22 i 24 ustawy Prawo zamówień publicznych b) Aktualny (wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert) odpis z właściwego rejestru lub zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, podpisany przez osobę uprawnioną z adnotacją, że dane zawarte w danym rejestrze (ewidencji) nie uległy zmianie.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zs4.pl/

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkół Nr 4 im. Jarosława Dąbrowskiego w Tomaszowie Lubelskim ul. Żwirki i Wigury 7, 22-600 Tomaszów Lubelski..

IV.3.2) Opis potrzeb i wymagań zamawiającego określonych w sposób umożliwiający przygotowanie się wykonawców do udziału w dialogu konkurencyjnym lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu: nie dotyczy

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 25.08.2008 godzina 11:00, miejsce: Zespół Szkół Nr 4 im. Jarosława Dąbrowskiego w Tomaszowie Lubelskim ul. Żwirki i Wigury 7, 22-600 Tomaszów Lubelski. Pokój nr 6 (sekretariat).

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.3.6) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: PIECZYWO.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Chleb zwykły krojony 500 g - 4 000 szt, Chleb razowy 500 g - 500 szt, Chleb z ziarnami 500 g - 500 szt, Bułka 100 g. - 6 000 szt. Bułka tarta - 80 kg Placek Cebularz 100 g - 550 szt Drożdzówka 100 g - 700 szt Pierożki z kaszą lub kapusta porcja nie mniej niż 120g - 200 porcji Pączki -500 szt..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Mleko i jego prztwory.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mleko spożywcze 2% tł. w opak. 1 l.-1 700 l, Śmietana 18 % tł. - 450 l, Masło ex .zawartość tł. 82,5% - 250 kg, Twaróg półtłusty - 170 kg - Ser zółty półtłusty /Zamojski, Edamski lub równoważny/- 70 kg., Jogurty kubek 150 ml. - 150 szt.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.40.00.00-0, 15.50.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Mięso jadalne i wyroby wedliniarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mięso mielone wieprz-wołowe-260 kg., Łopatka wieprzowa b/ kośći-55 kg, Karkówka wieprzowa b.kości-230 kg., Schab wieprzowy b/kości - 230 kg, Wątroba wieprzowa-80 kg,.Żeberka wieprzowe-200 kg., Boczek wędzony parzony-100 kg., Baleron-20 kg., Kiełbasa grilowa-50 kg., Kiełbasa szynkowa -150 kg., Kiełbasa parówkowa-100 kg., Kiełbasa zwyczajna -100 kg., Kiełbasa łopatkowa- 50 kg., Kiełbasa golonkowa-50 kg., Mielonka wieprzowa-prasow.-60 kg Łopatka prasowana 50 kg.,Paróweczki wieprzowe-80 kg.,Pasztet zapiekany-40 kg., Pieczeń rzymska -110 kg., Szynka wieprzowa-10 kg, Pasztetowa lux.-40 kg., Kaszanka -20 kg..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.13.11.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Artykuły spozywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Cukier biały kryształ 1kg-700 , Cukier waniliowy 16 g -50 Barszcz czerwony inst. słoik 160 g /Winiary lub inny równoważny/ szt.-50, Chrzan tarty w słoiku op. 200 g szt -130, Kakao ciemne sypkie /Dekomorena/ lub inny równoważny 100 g szt-60, Dżem wiśniowy nie mniej jak 320 g szt.-80, Dżem truskawkowy nie mniej niż 320 g szt. - 100, Dżem śliwkowy - nie mniej jak 320g szt.-50, Marmolada wieloowocowa kg. -30, Powidła śliwk. nie mniej niż 320 g szt- 120, Groszek konserwowy op.nie mniej jak 400 g szt.-75 , Herbata granulowana 100 g /indyjska lub inna równoważna/szt -230, Herbata expresowa op. 200 g szt.-10, Kawa inka op. 200 g szt -60, Keczup pikantny firmy Roleski lub równoważny poj 450 g szt.-160 szt, Koncentrat pomidorowy 30 % op. 1000 ml szt.- 20 , Koncentrat pomidorowy 30% Op. -250 g szt. -50, Kukurydza konserwowa słodka -op.nie mniejsze jak 400 g , szt- 60, Kwasek cytrynowy 20gszt.- 25 , Majonez dekoracyjny nie mniej jak 700 g Firmy Winiar lub inny równoważny szt.- 15, Musztarda kremska op. nie mniej 180gs zt.- 270, Majeranek torebka 20g szt- 10 szt, Miód naturalny wielokwiatowy op. słoik 0.9 kg szt- 10, Ocet winny op. 500 ml. szt- 10, Przyprawa do zup w płynie op. - 1 l Firmy Winiar lub inny równoważny szt. -10, Pieprz naturalny czarny mielony nie mniej jak-20 g szt- 150, Pieprz ziołowy torebka op. 100 g szt.-30, Przyprawa do drobiu 1 kg. , szt -10, Przyprawa do ryb 1 kg szt. -5, Przyprawa do potraw typu Vegeta lub równoważny op. 500 g szt.-50, Przyprawa do potraw typu Vegeta lub równoważny op.200 g szt. - 100, Przyprawa do gulaszu typu Delikat lub równoważny 1 kg szt.- 5, Przyprawa do mięs typu Delikat lub równoważny op. 1 kg szt. -5, Sos pieczeniowy typu Delikat lub równoważny op. 1 kg szt- 5, Sos pieczeniowy jasny typu Delikat lub równoważny op. 1 kg - szt- 2, Sos grzybowy typu Delikat lub równoważny op. 1 kg szt.- 3, Sos węgierski typu Delikat lub równoważny op. 1 kg szt. - 10 , Sos Napoli typu Delikat lub równoważny op. 1 kg szt.- 3 , Zupa biały barszcz typu Winiary lub równoważny 60 g. szt- 100 , Zupa grzybowa typu Winiary lub równoważny 60 g. szt.- 100, Sos sałatkowy op. 1 kg szt.- 10, Sól czosnkowa op. 100g, szt- 100, Ziarenka smaku op. 250 g szt- 200, Firmy Winiar lub równoważny szt - 20, Rosół z kury w słoiczku 160 g.szt- 30, Sól kuchenna spożywcza szt - 140, Ziele angielskie torebka 15g szt. -35, Liść laurowy torebka 15 g szt.- 50, Mąka pszenna luksusowa typ 550 kg. - 130, Olej jadalny uniwersalny Op. 1 litr- 64, Margaryna stołowa zwykła kostka 250 g szt- 120 , Kasza jęczmienna wiejska 1000g kg.- 24, Kasza gryczana 1000 g kg- 85, Płatki kukurydziane zwykłe 425 g szt- 120, Ogórek konserwowy poj.0.9 l szt- 350, Papryka konserwowa poj. 0,9 l szt.- 100, Makaron wstążka op.0,5 kg , Lubella lub inny równoważny szt- 100, Makaron nitka op. 500g , Lubella lub inny równoważny - 70, Makaron świderki op.1kg, Lubella lub inny równoważny - 100, Makaron nitki spagetti op.0,5 kg Lubella lub inny równoważny - 50, Makaron rurki op.0,5kg lubella lub inny równoważny - 60, Makaron łazanki op.0,5kg lubella lub inny równoważny - 20, Serek top. Krążki op. 200 g-170, Serek top. plastry op.180g -170, Koper susz op. 500 g szt. -5,. Konserwa mięsna Szyneczka drobiowa nie mniej jak op. 110 g szt.- 250, Konserwa mięsna Szyneczka delikatesowa nie mniej jak op. 110g szt.- 300, Pasztet drobiowy nie mniej jak op. 155 g szt. -300, Konserwa rybna śledż w oleju op. nie mniej jak 170 g /Neptun lub równoważny/szt - 200, Konserwa rybna szprot w pomidorach op. nie mniej jak 170 g /Neptun lub równoważny/ szt.-200, Kisiel szt- 20, Pomysł na 4 rodzaje szt.- 200, Ananasy 450 g.szt.- 150..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Ryby przretworzone i konserwowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filet z ryby z dorsza kg-100, Filet z pandy g.- 30, Filety śledziowe matjas kg- 20, Makrela wędzona kg.- 50, Paprykarz szczeciński op. nie mniej jak 300 gkg.-50..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Drób.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filet drobiowy z indyka /świeży/ -100 kg, Filet drobiowy z kurczaka /świeży/- 150 kg, Udka świeże -700 kg, Korpusy- 50 kg. Flaki wieprzowe krojone /swieże/-50 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.12.00.00-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Mrożonki owocowe i warzywne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mieszanka warzywna 6 skł. -100 kg, Marchewka-150 kg, Kalafior mrożony-50 kg, Fasolka szparagowa -100 kg, Pyzy ziemniaczane mrożone -200 kg, Pyzy ziemniaczane z mięsem -200 kg, Mieszanka owocowa kompotowa-30 kg..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.24.00-0, 15.33.11.70-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Produkty mączne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pierogi ruskie domowe /świeże/ -150 kg, Pierogi z kapustą -150 kg, Uszka z grzybami-20 kg..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.85.10.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.