Ogłoszenie z dnia 2010-06-24
Warszawa: Dostarczenie drobnego sprzętu gastronomicznego niezbędnego do realizacji kursów zawodowych w związku z realizacją projektu Będę atrakcyjnym pracownikiem realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich przy ul. Majdańskiej 30/36
Numer ogłoszenia: 182504 - 2010; data zamieszczenia: 24.06.2010
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Urząd m. st. Warszawy dla Dzielnicy Praga Południe, ul. Grochowska 274, 03-841 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 22 33 80 717, faks 22 33 80 767.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostarczenie drobnego sprzętu gastronomicznego niezbędnego do realizacji kursów zawodowych w związku z realizacją projektu Będę atrakcyjnym pracownikiem realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich przy ul. Majdańskiej 30/36.
II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest dostarczenie sprzętu gastronomicznego szczegółowo opisanego w załączniku 5 niniejszej SIWZ, na potrzeby realizacji projektu Będę atrakcyjnym pracownikiem współfinansowanego z Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki. 2. Dopuszcza się składanie ofert dotyczących wyłącznie produktów w całości nowych, nieużywanych, nie naprawianych, w pełni służących swojemu celowi. 3. W każdą cenę jednostkową ujętą w formularzu cenowym Wykonawca wliczy: transport i dostarczenie sprzętu w miejscu wskazanym przez Zamawiającego (Zespół Szkół Gastronomiczno - Hotelarskich, przy ul. Majdańskiej 30/36 w Warszawie)..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 39.22.10.00 - Sprzęt kuchenny .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zapytanie o cenę
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: projekt Będę atrakcyjnym pracownikiem współfinansowany z Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki..
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 15.06.2010.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 5.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 3.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Stalgast Sp. z o.o., Staniewicka 5, 03-310 Warszawa, kraj/woj. mazowieckie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 41658,14 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 22673,90
Oferta z najniższą ceną: 22673,90 / Oferta z najwyższą ceną: 27208,68
Waluta: PLN.
ZAŁĄCZNIK I
Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę
1. Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie zapytanie o cenę na podstawie art. 70 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.
2. Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Zamawiający może udzielić zamówienia w trybie zapytania o cenę, jeżeli przedmiotem zamówienia są dostawy lub usługi powszechnie dostępne o ustalonych standardach jakościowych, a wartość zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8. Uzasadnienie faktyczne: Przedmiotem zamówienia jest dostawa drobnego sprzętu gastronomicznego przeznaczonego do realizacji szkoleń uczniów Zespołu Szkół Gastronomiczno - Hotelarskich przy ul . Majdańskiej 30/36 tak więc dostawa jest usługą powszechnie dostępną o ustalonych parametrach jakościowych a szacunkowa wartość zamówienia wynosi 41 658,14 zł tj. 10 851,29 euro czyli jest mniejsza od kwot określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8. W związku z powyższym zostały spełnione przesłanki określone w art. 70 ustawy Prawo zamówień publicznych.
INNE PRZETARGI Z WARSZAWY
- Wykonanie konserwacji (utrzymanie) cieków będących w administracji Zarządu Zlewni Katowice, obszar działania Nadzoru Wodnego w Olkuszu
- Dostawa warzyw, ziemniaków i jabłek do Aresztu Śledczego w Warszawie - Służewcu.
- BZP.261.16.2024 Dostawa fabrycznie nowego samochodu osobowego dla Politechniki Warszawskiej Filii w Płocku
- Dostawa samochodów osobowych
- Montaż i demontaż na ulicach Warszawy elementów dekoracji w formie flag i banerów z okazji Meczu Superpuchar UEFA (Super Cup) 2024
- Remont pustostanów lokali mieszkalnych: część nr 1: Oboźna 11 m. 19b część nr 2: Nowomiejska 1/3 m. 14 część nr 3: Wilcza 69 m. 30 (w podziale na 3 części)
więcej: przetargi w Warszawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Zakup i dostawę sprzętu kuchennego , artykułów gospodarstwa domowego oraz zastawy stołowej dla służby żywnościowej."
- Wyposażenie przedszkoli w Łaziskach i Krostoszowicach
- Dostawa wyposażenia przebudowanych pomieszczeń budynku żłobka "Niedźwiadek" w Niedrzwicy Dużej
- Modernizacja budynku na żłobek w gminie Biskupiec-Maluch+
więcej: Sprzęt kuchenny »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.