To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2015-12-08
Świdwin: Dożywianie uczniów na terenie Gminy Świdwin w 2016 roku
Numer ogłoszenia: 181031 - 2015; data zamieszczenia: 08.12.2015
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 301474 - 2015r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: tak.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej, ul. Kościuszki 15, 78-300 Świdwin, woj. zachodniopomorskie, tel. 094 3652058, 3650067, faks 094 3652058.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dożywianie uczniów na terenie Gminy Świdwin w 2016 roku.
II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: II.1.4) 1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie, dostawa i wydawanie gorącego posiłku dla uczniów z terenu gminy Świdwin. Posiłki dostarczone mają być do następujących placówek oświatowych: 1) szkoła filialna w Oparznie; 2) Zespół Szkół w Lekowie; 3) Zespół Szkół w Bierzwnicy. Przygotowanie, dostawa i wydanie posiłków następować będzie w 2 okresach 2016 roku: a) od 01.01.2016 do 24.06.2016 b) od 01.09.2016 do 31.12.2016r. w dniach nauki dla około 250 uczniów. Przez gorący posiłek Zamawiający rozumie obiad jednodaniowy zgodny z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz U. z 2015r. poz. 1256): w postaci zupy z wkładką bądź drugiego dania. Wydawanie gorącego posiłku następować ma naprzemiennie: trzy razy w tygodniu zupa z wkładką mięsną, podana z pieczywem bez ograniczenia ilościowego; waga zupy 600g - kcal 500; dwa razy w tygodniu drugie danie posiłek mięsny/rybny o wadze 120g (przy czym porcja ryby co najmniej raz w tygodniu; nie więcej niż jedna porcja potrawy smażonej w ciągu tygodnia szkolnego od poniedziałku do piątku), plus produkty zbożowe lub ziemniaki (przetworzone) o wadze 200g, z urozmaiconymi surówkami o wadze 100g; - kcal 800. 2. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania co 10 dni jadłospisu z uwzględnieniem kaloryczności i gramatury dostarczanych posiłków, wywieszenia 3 egzemplarzy jadłospisu w widocznym miejscu w szkołach i dostarczenia jednego egzemplarza do Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Świdwinie. 3. Do zadań Wykonawcy należy zapewnienie obsługi do wydawania posiłków uczniom oraz zapewnienia utrzymania czystości w pomieszczeniach po wydaniu posiłków. Gorące posiłki mogą być podawane dzieciom w naczyniach jednorazowych + sztućce. Brudne naczynia oraz odpady/resztki posiłków Wykonawca zobowiązany jest do samodzielnego uprzątnięcia z terenu szkoły i utylizacji. 4. Wykonawca jest zobowiązany aby czynności z przygotowaniem, dostarczeniem posiłków były zgodne z wymaganiami higieniczno-sanitarnymi określonymi w odrębnych przepisach. 5. Wykonawca w ramach świadczonych usług, zobowiązany jest do ustalenia godzin wydawania posiłków z dyrektorami szkół. 6. Zamawiający przewiduje ilość posiłków, które mają być dostarczone do poszczególnych szkół w następujący sposób: Zespół Szkół w Bierzwnicy - 70, Zespół Szkół w Lekowie - 140, Szkoła Filialna w Oparznie -40, przewidywana ilość posiłków 250. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia liczy uczniów objętych dożywianiem nie więcej niż o 20%. Zamawiający przekaże Wykonawcy ewentualne informacje o zmniejszeniu liczby uczniów na dzień przed zmianą. W przypadku zmiany liczby uczniów wynagrodzenie za realizacją zadania zostanie odpowiednio pomniejszone. 7. Zamawiający nie dopuszcza aby w ciągu jednego tygodnia wystąpiła powtarzalność tego samego dania lub zupy. Kaloryczność posiłku nie może być niższa niż 500 kcal (zupa) i 800 kcal (drugie danie). Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonania badań sprawdzających posiłki zarówno pod względem higienicznym jak i kalorycznym. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w obowiązujących przepisach oraz SIWZ kosztami badania Zamawiający obciąża Wykonawcę..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
Część NR: 1
Nazwa: Dożywianie uczniów na terenie Gminy Świdwin w 2016 roku
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 08.12.2015.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- USŁUGI GASTRONOMICZNE Daniel Wójcik, ul. Elizy Orzeszkowej 11, 84-100 Puck, kraj/woj. zachodniopomorskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 183000,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 154635,00
Oferta z najniższą ceną: 143655,00 / Oferta z najwyższą ceną: 197640,00
Waluta: PLN .
INNE PRZETARGI Z ŚWIDWINA
- ZP/19/2024 Dostawa części zamiennych, akumulatorów, chemii samochodowej oraz ogumienia do pojazdów mechanicznych
- Budowa placu zabaw na Osiedlu Wojskowym w Świdwinie.
- Przebudowa (modernizacja) istniejącej oczyszczalni ścieków z lokalizacją na działce nr 9/105 położonej w miejscowości Klępczewo, gmina Świdwin
więcej: przetargi w Świdwinie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Świadczenie usług cateringowych na potrzeby Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego na terenie Warszawy
- Usługi cateringowe na potrzeby wydarzeń organizowanych przez Instytut Solidarności i Męstwa im. Witolda Pileckiego w Augustowie
- Przygotowywanie i dostarczanie posiłków dla mieszkańców oraz uczestników Centrum Opiekuńczo - Mieszkalnego w Kępicach w okresie od 01.07.2024r. do 31.12.2024r.
- Świadczenie usługi żywienia na rzecz Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Rypinie
- Świadczenie usług cateringowych dla potrzeb jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Rolniczego im. Hugona Kołłątaja w Krakowie.
- "Świadczenie usług cateringowych na potrzeby kursów organizowanych przez Studium Języków Obcych Politechniki Warszawskiej w ramach projektu NAWA "Solidarni z Ukrainą - Uniwersytety Europejskie"
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.