eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Rzeszów › Dostawy artykułów spożywczychprzyprawy, zupy, sosy, cukier, makaron, kasze.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2007-09-18

Rzeszów: Dostawy artykułów spożywczych: przyprawy, zupy, sosy, cukier, makaron, kasze.
Numer ogłoszenia: 170335 - 2007; data zamieszczenia: 18.09.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Rzeszowie, ul. Załęska 76, 35-322 Rzeszów, woj. podkarpackie, tel. 017 8580700 w. 769.

    I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.

    SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

    II.1) OPIS

    II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów spożywczych: przyprawy, zupy, sosy, cukier, makaron, kasze..

    II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

    II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów spożywczych (przyprawy, zupy, sosy, cukier, makaron, kasze)do magazynu Zamawiającego w asortymencie i ilościach określonych w załączniku nr 1, 2, 3 i 4 do SIWZ. Określone ilości są wielkościami szacunkowymi. Szczegółowe zapisy związane ze sposobem realizacji zamówienia , warunkami umowy zawiera załącznik nr 10 ( projekt umowy ) do SIWZ. TABELA Z ZAŁĄCZNIKA NR 1 Lp. Asortyment, Kod CPV, Jednostkamiary, Ilość, 1. Cukier waniliowy, 158 93000- 4, kg 13, 2. Cynamon, 158 72000-1, kg 14, 3. Herbata granulowana, 158 63200- 7, kg 764, 4. Keczup, 158 71230- 5, kg 2042, 5. Kminek, 158 72300- 4, kg 12, 6. Kawa zbożowa, 158 61000-1, kg 982, 7. Kwasek cytrynowy, 158 72200- 3, kg 15, 8. Liść laurowy, 158 72300- 4, kg 13, 9. Majeranek, 158 72300- 4, kg 34, 10. Magii, 158 93300- 7, l 3640, 11. Musztarda, 158 71250- 1, kg 1560, 12. Majonez, 158 71273- 8, kg 1252, 13. Ocet, 158 71120- 1, l 278, 14. Papryka w proszku słodka, 158 72000- 1, kg 36, 15. Papryka w proszku ostra, 158 72000- 1, kg 36, 16. Pieprz czarny mielony, 158 72100- 2, kg 71, 17. Pieprz ziołowy, 158 71200- 6, kg 37, 18. Przyprawa do bigosu, 158 71200- 6, kg 11, 19. Przyprawa do drobiu, 158 71200- 6, kg 22, 20. Przyprawa do fasolki, 158 71200-6, kg 6, 21. Przyprawa do mięsa, 158 71200- 6, kg 38, 22. Przyprawa do ryb, 158 71200- 6, kg 11, 23. Przyprawa grzybowa,158 71200- 6, kg 25, 24. Przyprawa typu Vegeta lub równoważna , 158 71270- 7, kg 115, 25. Rosół drobiowy, 158 91000- 0, kg 535, 26. Rosół wołowy, 158 91000- 0, kg 513, 27. Rosół jarzynowy, 158 91000- 0, kg 491, 28. Sos cygański, 158 71260- 4, kg 87, 29. Sos koperkowy, 158 71260- 4, kg 250, 30. Sos pieczarkowy, 158 71260- 4, kg 229, 31. Sos myśliwski, 158 71260- 4, kg 120, 32. Sos węgierski, 158 71260- 4, kg 142, 33. Sos pieczeniowy, 158 71260- 4, kg 131, 34. Sól, 158 72400- 5, kg 2182, 35. Sól ziołowa, 158 71270- 7, kg 58, 36. Zupa grzybowa, 158 91000- 0, kg 305, 37. Zupa pieczarkowa, 158 91000-0, kg 360, 38. Zupa szparagowa, 158 91900- 9, kg 393, 39. Ziele angielskie, 158 72200- 3, kg 11, 40. Żurek w proszku, 158 91000- 0, kg 415, 41. Koperek suszony, 158 71270- 7, kg 85, TABELA Z ZAŁĄCZNIKA NR 2/ Lp. Asortyment , Kod CPV , Jednostkamiary, Ilość, 1. Cukier kryształ luz, 158 00000 - 6,kg 21 640 , TABELA Z ZAŁĄCZNIKA NR 3/ Lp. Asortyment, Kod CPV, Jednostkamiary, Ilość, 1. Makaron (różne kształty), 158 51110-2, kg 10 920, TABELA Z ZAŁĄCZNIKA NR 4/ Lp. Asortyment, Kod CPV, Jednostkamiary, Ilość, 1. Ryż, 156 14100- 6, kg 6394, 2. Kasza jęczmienna (średnia), 156 13100- 9,kg 5870, 3. Kasza manna, 156 13100- 9, kg 1473, 4. Mąka pszenna (typ 500), 156 12200- 3,kg 3820, 5. Płatki owsiane, 156 13380- 5, kg 1325, 6. Mąka ziemniaczana, 156 20000- 0, kg 158, Określona w tabelach ilość towaru jest wielkością szacunkową. Zamawiający informuje że rzeczywista ilość pobranych artykułów może odbiegać od ilości planowanej.

    II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.00.00.00 - Produkty spożywcze i napoje Kod CPV wg słownika 2008: 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne .

    II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 4.

    II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


    II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 12.

    SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

    III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA


    III.2) WARUNKI UDZIAŁU

    • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający wymaga złożenia w ofercie dokumentów potwierdzających spełnianie n/w warunków. Ocena spełniania warunków wymienionych poniżej nastąpi poprzez analizę złożonych w ofercie dokumentów. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, art. 22.1.1) Prawa zam. Publicznych.(Dz. U. z 2006 r. Nr 164 poz.1163 z późn. zm.) - do oferty należy dołączyć aktualny odpis z właściwego rejestru lub aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, ww. dokumenty muszą być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, art. 22.1.2 Prawa zam. publ. - do oferty należy dołączyć pisemne oświadczenie Wykonawcy w przedmiocie sprawy: zał. nr 9 do SIWZ, c) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, art. 22.1.3 Prawa zam. publ. - do oferty należy dołączyć pisemne oświadczenie Wykonawcy - zał. nr 9 do SIWZ, d) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 Prawa zamówień publicznych - do oferty należy dołączyć pisemne oświadczenie Wykonawcy - zał. nr 9 do SIWZ, UWAGA: Jeśli dokumenty przedkładane są w formie kserokopii, Wykonawca lub upoważniony przedstawiciel potwierdza je za zgodność z oryginałem w formie pieczęci lub wpisanej formuły: za zgodność oraz pieczęci imiennej i podpisu. Jeżeli dokumenty podpisuje upoważniony przedstawiciel Wykonawcy należy przedłożyć do dokumentacji o zamówienie publiczne stosowne pełnomocnictwo potwierdzające uprawnienia danej osoby do podejmowania czynności w imieniu Wykonawcy. Kopia pełnomocnictwa powinna zostać poświadczona za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę lub należy przedłożyć ww. dokument w formie oryginału do wglądu w określonym w niniejszej dokumentacji terminie otwarcia ofert - sala odpraw Zamawiającego.
    • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Do oferty należy dołączyć: - aktualny odpis z właściwego rejestru lub aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, ww. dokumenty muszą być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert,oraz - pisemne oświadczenie Wykonawcy - zał. nr 9 do SIWZ.

    SEKCJA IV: PROCEDURA

    IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

    IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

    IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

    IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


    IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

    IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http:www.sw.gov.pl

    Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Rzeszowie, 35-322 Rzeszów, ul. Załęska 76 - tel. /017/ 85-80-700 w. 769/761.

    IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 28.09.2007 godzina 11:00, miejsce: Sekretariat Zakładu Karnego w Rzeszowie, 35-322 Rzeszów, ul. Załęska 76 ..

    IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

    ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

    CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawy artykułów spożywczych (przyprawy, zupy, sosy)..

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: TABELA Z ZAŁĄCZNIKA NR 1 Lp. Asortyment, Kod CPV Jednostkamiary, Ilość, 1. Cukier waniliowy, 158 93000- 4, kg 13, 2. Cynamon, 158 72000-1, kg 14, 3. Herbata granulowana,158 63200- 7, kg 764, 4. Keczup, 158 71230- 5, kg 2042, 5. Kminek, 158 72300- 4, kg 12, 6. Kawa zbożowa, 158 61000-1, kg 982, 7. Kwasek cytrynowy, 158 72200- 3, kg 15, 8. Liść laurowy, 158 72300- 4, kg 13, 9. Majeranek, 158 72300- ,4 kg 34, 10. Magii, 158 93300- 7, l 3640, 11. Musztarda, 158 71250- 1, kg 1560, 12. Majonez, 158 71273- 8, kg 1252, 13. Ocet, 158 71120- 1, l 278, 14. Papryka w proszku słodka, 158 72000- 1,kg 36, 15. Papryka w proszku ostra, 158 72000- 1,kg 36, 16. Pieprz czarny mielony, 158 72100- 2,kg 71, 17. Pieprz ziołowy, 158 71200- 6, kg 37, 18. Przyprawa do bigosu, 158 71200- 6, kg 11, 19. Przyprawa do drobiu, 158 71200- 6, kg 22, 20. Przyprawa do fasolki, 158 71200-6, kg 6, 21. Przyprawa do mięsa, 158 71200- 6, kg 38, 22. Przyprawa do ryb, 158 71200- 6, kg 11, 23. Przyprawa grzybowa, 158 71200- 6, kg 25, 24. Przyprawa typu Vegeta lub równoważna, 158 71270- 7,kg 115, 25. Rosół drobiowy, 158 91000- 0, kg 535, 26. Rosół wołowy, 158 91000- 0, kg 513, 27. Rosół jarzynowy, 158 91000- 0, kg 491, 28. Sos cygański, 158 71260- 4, kg 87, 29. Sos koperkowy, 158 71260- 4, kg 250, 30. Sos pieczarkowy, 158 71260- 4, kg 229, 31. Sos myśliwski, 158 71260- 4, kg 120, 32. Sos węgierski, 158 71260- 4, kg 142, 33. Sos pieczeniowy, 158 71260- 4, kg 131, 34. Sól, 158 72400- 5, kg 2182, 35. Sól ziołowa, 158 71270- 7, kg 58, 36. Zupa grzybowa, 158 91000- 0, kg 305, 37. Zupa pieczarkowa, 158 91000-0 kg 360, 38. Zupa szparagowa, 158 91900- 9, kg 393, 39. Ziele angielskie, 158 72200- 3, kg 11, 40. Żurek w proszku, 158 91000- 0, kg 415, 41. Koperek suszony, 158 71270- 7, kg 85,.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawy artykułów spożywczych (cukier)..

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: TABELA Z ZAŁĄCZNIKA NR 2/ Lp. Asortyment, Kod CPV , Jednostkamiary, Ilość 1. Cukier kryształ luz, 158 00000 - 6, kg 21 640,.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawy artykułów spożywczych (makaron)..

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: TABELA Z ZAŁĄCZNIKA NR 3/ Lp. Asortyment, Kod CPV, Jednostkamiary, Ilość, 1. Makaron (różne kształty), 158 51110-2, kg 10 920,.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Dostawy artykułów spożywczych ( kasze, mąka, ryż)..

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: TABELA Z ZAŁĄCZNIKA NR 4/ Lp. Asortyment, Kod CPV, Jednostkamiary, Ilość, 1. Ryż, 156 14100- 6, kg 6394, 2. Kasza jęczmienna (średnia), 156 13100- 9,kg 5870, 3. Kasza manna, 156 13100- 9, kg 1473, 4. Mąka pszenna (typ 500), 156 12200- 3,kg 3820, 5. Płatki owsiane, 156 13380- 5, kg 1325, 6. Mąka ziemniaczana, 156 20000- 0, kg 158,.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    Podziel się

    Poleć ten przetarg znajomemu poleć

    Wydrukuj przetarg drukuj

    Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








    Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


    Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

    chcę zamieszczać ogłoszenia

    Dodaj swoje pytanie

    Najnowsze orzeczenia

    Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.