eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Lubiewo › Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów stanowiących rodzaj - mięso wieprzowe, wołowe i wędliny.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-04-22

Lubiewo: Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów stanowiących rodzaj - mięso wieprzowe, wołowe i wędliny.
Numer ogłoszenia: 159292 - 2013; data zamieszczenia: 22.04.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Suchej , 144, 89-526 Lubiewo, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 0-52 3341225, faks 0-52 3341225 wew.316.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka Organizacyjna Słuzby Więziennej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów stanowiących rodzaj - mięso wieprzowe, wołowe i wędliny..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów stanowiących rodzaj - mięso wieprzowe, wołowe i wędliny. Część I Nazwa zgodna z CPV Kod z CPV Jedn. miary Ilość Wieprzowina 15113000-3 kg 200 Wieprzowina 15113000-3 kg 3800 Wieprzowina 15113000-3 kg 3000 Wieprzowina 15113000-3 kg 3000 Wieprzowina 15113000-3 kg 600 Wieprzowina 15113000-3 kg 2500 Wieprzowina 15113000-3 kg 100 Wieprzowina 15113000-3 kg 2000 Wieprzowina 15113000-3 kg 2000 Wieprzowina 15113300-3 kg 700 Wieprzowina 15113300-3 kg 400 Wieprzowina 15113000-3 Kg 300 Wieprzowina 15113300-3 kg 300 Tłuszcze zwierzęce 15412100-0 kg 25 Część II Nazwa zgodna z CPV Kod z CPV Jed. miary Ilość mięso suszone, solone, wędzone 15131200-7 kg 2700 mięso suszone, solone, wędzone 15131200-7 kg 10 mięso suszone, solone, wędzone 15131200-7 kg 300 Część III Nazwa zgodna z CPV Kod z CPV Jed. miary Ilość podroby 15114000-0 kg 1000 podroby 15114000-0 kg 350 podroby 15114000-0 kg 20 Część IV Nazwa zgodna z CPV Kod z CPV Jed. miary Ilość Szynka 15131410-2 kg 450 szynka 15131410-2 kg 300 szynka 15131410-2 kg 250 Część V Nazwa zgodna z CPV Kod z CPV Jed. miary Ilość wędliny drobiowe 15131135-0 kg 200 wędliny drobiowe 15131135-0 kg 300 wędliny drobiowe 15131135-0 kg 300 wędliny drobiowe 15131135-0 kg 300 wędliny drobiowe 15131135-0 kg 300 wędliny drobiowe 15131135-0 kg 300 wędliny drobiowe 15131135-0 kg 200 Część VI Nazwa zgodna z CPV Kod z CPV Jed. miary Ilość Kaszanka i inne wędliny krwiste 15131134-3 kg 350 Kaszanka i inne wędliny krwiste 15131134-3 kg 350 Część VII Nazwa zgodna CPV Kod z CPV Jed. miary Ilość wędlina 15131130-5 kg 400 wędlina 15131130-5 kg 350 wędlina 15131130-5 kg 300 wędlina 15131130-5 kg 300 wędlina 15131130-5 kg 200 wędlina 15131130-5 kg 1000 wędlina 15131130-5 kg 250 wędlina 15131130-5 kg 200 wędlina 15131130-5 kg 250 Część VIII Nazwa zgodna CPV Kod z CPV Jed. miary Ilość Wędliny 15131130-5 kg 250 Wędliny 15131130-5 kg 300 Wędliny 15131130-5 kg 300 Wędliny 15131130-5 kg 250 Wędliny 15131130-5 kg 200 Wędliny 15131130-5 kg 100 Wędliny 15131130-5 kg 300 Wędliny 15131130-5 kg 400 Wędliny 15131130-5 kg 450 Wędliny 15131130-5 kg 300 Wędliny 15131130-5 kg 300 Wędliny 15131130-5 kg 300 Część IX Nazwa zgodna CPV Kod z CPV Jed. miary Ilość Wędliny 15131130-5 kg 300 Wędliny 15131130-5 kg 1000 Wędliny 15131130-5 kg 500 Wędliny 15131130-5 kg 1000 Część X Nazwa zgodna CPV Kod z CPV Jed. miary Ilość Salami 15131230-6 kg 300 Wędliny 15131130-5 kg 300 Wędliny 15131130-5 kg 300 Wędliny 15131130-5 kg 1000 Wędliny 15131130-5 kg 300 Wędliny 15131130-5 kg 300 Wędliny 15131130-5 kg 300 Wędliny 15131130-5 kg 300 Wędliny 15131130-5 kg 300 Wędliny 15131130-5 kg 300 Część XI Nazwa zgodna CPV Kod z CPV Jed. miary Ilość pasztety 15131310-1 kg 200 pasztety 15131310-1 kg 20 pasztety 15131310-1 kg 50 pasztety 15131310-1 kg 50 Część XII Nazwa zgodna CPV Kod z CPV Jed. miary Ilość Wołowina 15111100-0 kg 1000.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 12.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wnoszenia wadium

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełniania warunków wymaganych od Wykonawców zostanie dokonana na podstawie żądanych w pkt. 6 SIWZ oświadczeń i dokumentów, wg. formuły: spełnia - nie spełnia

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełniania warunków wymaganych od Wykonawców zostanie dokonana na podstawie żądanych w pkt. 6 SIWZ oświadczeń i dokumentów, wg. formuły: spełnia - nie spełnia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełniania warunków wymaganych od Wykonawców zostanie dokonana na podstawie żądanych w pkt. 6 SIWZ oświadczeń i dokumentów, wg. formuły: spełnia - nie spełnia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełniania warunków wymaganych od Wykonawców zostanie dokonana na podstawie żądanych w pkt. 6 SIWZ oświadczeń i dokumentów, wg. formuły: spełnia - nie spełnia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełniania warunków wymaganych od Wykonawców zostanie dokonana na podstawie żądanych w pkt. 6 SIWZ oświadczeń i dokumentów, wg. formuły: spełnia - nie spełnia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1.Ceny artykułów stanowiących przedmiot zamówienia na dzień podpisania umowy są określone w złożonych formularzach cenowych stanowiących załączniki do oferty i nie mogą ulec zmianie przez pierwsze 90 dni realizacji umowy i nie będą podlegały waloryzacji z wyjątkiem ustawowej zmiany podatku VAT. Po 90 dniach od rozpoczęcia realizacji umowy dopuszczalna jest zmiana cen jednostkowych, nie częściej niż jeden raz w kwartale o współczynnik inflacji GUS za kwartał poprzedzający kwartał, w którym dokonywana jest zmiana cen jednostkowych. 2.Zmiana cen, o których mowa w § 5 ust. 1 może nastąpić na zasadach określonych w § 8 ust. 1 niniejszej umowy. 3. Zamawiający ma prawo odstąpić od umowy na podstawie art. 145 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Ośrodek Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Suchej, Sucha 144 89-526 Lubiewo.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 30.04.2013 godzina 12:00, miejsce: Ośrodek Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Suchej, Sucha 144 89-526 Lubiewo sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Wieprzowina.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Wieprzowina 15113000-3 kg 200 Wieprzowina 15113000-3 kg 3800 Wieprzowina 15113000-3 kg 3000 Wieprzowina 15113000-3 kg 3000 Wieprzowina 15113000-3 kg 600 Wieprzowina 15113000-3 kg 2500 Wieprzowina 15113000-3 kg 100 Wieprzowina 15113000-3 kg 2000 Wieprzowina 15113000-3 kg 2000 Wieprzowina 15113300-3 kg 700 Wieprzowina 15113300-3 kg 400 Wieprzowina 15113000-3 Kg 300 Wieprzowina 15113300-3 kg 300 Tłuszcze zwierzęce 15412100-0 kg 25.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.33.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: mięso suszone, solone, wędzone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: mięso suszone, solone, wędzone 15131200-7 kg 2700 mięso suszone, solone, wędzone 15131200-7 kg 10 mięso suszone, solone, wędzone 15131200-7 kg 300.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.12.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: podroby.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: podroby 15114000-0 kg 1000 podroby 15114000-0 kg 350 podroby 15114000-0 kg 20.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.40.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: szynka.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szynka 15131410-2 kg 450 szynka 15131410-2 kg 300 szynka 15131410-2 kg 250.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.14.10-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: wędliny drobiowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: wędliny drobiowe 15131135-0 kg 200 wędliny drobiowe 15131135-0 kg 300 wędliny drobiowe 15131135-0 kg 300 wędliny drobiowe 15131135-0 kg 300 wędliny drobiowe 15131135-0 kg 300 wędliny drobiowe 15131135-0 kg 300 wędliny drobiowe 15131135-0 kg 200.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.35-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Kaszanka i inne wędliny krwiste.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kaszanka i inne wędliny krwiste 15131134-3 kg 350 Kaszanka i inne wędliny krwiste 15131134-3 kg 350.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.34-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: wędliny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: wędlina 15131130-5 kg 400 wędlina 15131130-5 kg 350 wędlina 15131130-5 kg 300 wędlina 15131130-5 kg 300 wędlina 15131130-5 kg 200 wędlina 15131130-5 kg 1000 wędlina 15131130-5 kg 250 wędlina 15131130-5 kg 200 wędlina 15131130-5 kg 250.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: wędliny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Wędliny 15131130-5 kg 250 Wędliny 15131130-5 kg 300 Wędliny 15131130-5 kg 300 Wędliny 15131130-5 kg 250 Wędliny 15131130-5 kg 200 Wędliny 15131130-5 kg 100 Wędliny 15131130-5 kg 300 Wędliny 15131130-5 kg 400 Wędliny 15131130-5 kg 450 Wędliny 15131130-5 kg 300 Wędliny 15131130-5 kg 300 Wędliny 15131130-5 kg 300.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: wędliny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Wędliny 15131130-5 kg 300 Wędliny 15131130-5 kg 1000 Wędliny 15131130-5 kg 500 Wędliny 15131130-5 kg 1000.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: wędliny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Salami 15131230-6 kg 300 Wędliny 15131130-5 kg 300 Wędliny 15131130-5 kg 300 Wędliny 15131130-5 kg 1000 Wędliny 15131130-5 kg 300 Wędliny 15131130-5 kg 300 Wędliny 15131130-5 kg 300 Wędliny 15131130-5 kg 300 Wędliny 15131130-5 kg 300 Wędliny 15131130-5 kg 300.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: pasztety.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: pasztety 15131310-1 kg 200 pasztety 15131310-1 kg 20 pasztety 15131310-1 kg 50 pasztety 15131310-1 kg 50.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.13.10-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: wołowina.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Wołowina 15111100-0 kg 1000.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.11.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.