eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bydgoszcz › Zakup i dostawa w okresie od 1.07.2009 r. do 30.06.2010 r. mięsa i wędlin oraz drobiu i podrobów dla potrzebDDP Kapuściska, ŚDS Niezapominajka i BCWR

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-05-19

Bydgoszcz: Zakup i dostawa w okresie od 1.07.2009 r. do 30.06.2010 r. mięsa i wędlin oraz drobiu i podrobów dla potrzeb: DDP Kapuściska, ŚDS Niezapominajka i BCWR
Numer ogłoszenia: 154612 - 2009; data zamieszczenia: 19.05.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Bydgoszczy , ul. Ogrodowa 9, 85-043 Bydgoszcz, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 052 325-44-10, faks 0-52 3215535.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: mopsbydgoszcz.org.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Pomoc Społeczna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup i dostawa w okresie od 1.07.2009 r. do 30.06.2010 r. mięsa i wędlin oraz drobiu i podrobów dla potrzeb: DDP Kapuściska, ŚDS Niezapominajka i BCWR.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zakup i dostawa w okresie od 1.07.2009 r. do 30.06.2010 r. mięsa i wędlin oraz drobiu i podrobów dla potrzeb: DDP Kapuściska, ŚDS Niezapominajka i BCWR. Wymienione placówki mieszczą się pod następującymi adresami: Domu Dziennego Pobytu Kapuściska, ul. Kapuściska 10 w Bydgoszczy, Bydgoskiego Centrum Wsparcia Rodziny, ul. Dunikowskiego 2 w Bydgoszczy, Środowiskowego Domu Samopomocy Niezapominajka, ul. Ogrodowa 9 w Bydgoszczy. 2. Przedmiot zamówienia musi pochodzić z bieżącej produkcji i spełniać wymagania: ustawy z dnia 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (Dz. U. Nr 31, poz. 265 z 2005 r. ze zm.) i aktów wykonawczych do tej ustawy, ustawy z dnia 6 września 2001 r. o materiałach i wyrobach przeznaczonych do kontaktu z żywnością (Dz. U. Nr 128, poz. 1408 ze zm.), rozporządzenia (WE) Nr 1935 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylającego Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz. Urz. UE L.338/PL). Towar dostarczyć należy specjalistycznym transportem na koszt Wykonawcy do siedzib w/w placówek w wyznaczonym przez odbiorcę terminie w godzinach od 700 do godz. 800. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawierają załączniki nr 2 i 3 do SIWZ ( w rozbiciu na część Nr 1 i część Nr 2). 1. Dostawy sukcesywne na podstawie zamówień ustnych, telefonicznych lub pisemnych składanych przez komórki organizacyjne wymienione w części I SIWZ, w okresie od dnia 1.07.2009 r. do 30.06.2010 r. część Nr 1 i część Nr 2 - od 1.07.2009 r. do 30.06.2010 r. 2. Termin realizacji zamówienia: część Nr 1 i część Nr 2 - jeden dzień licząc od daty złożenia zamówienia. 3. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany wielkości dostaw lub rezygnacji z wcześniej złożonego zamówienia, a zmiana ta nie będzie powodować roszczeń odszkodowawczych ze strony Wykonawcy. 4. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości zamawianego przedmiotu umowy - między poszczególnymi pozycjami przedmiotu zamówienia, przy zachowaniu niezmienionej ogólnej wartości przedmiotu umowy..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.13.11.30 - Wędliny 15.11.20.00 - Drób 15.11.40.00 - Podroby .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W przetargu mogą wziąć udział Wykonawcy nie wykluczeni na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 i spełniający warunki zawarte w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych: a) posiadają uprawnienia do wykonania określonej działalności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; c)znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; d)nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) wypełniony i podpisany przez osobę/ osoby/ upoważnioną/ ne / do składania oświadczeń woli w imieniu Wykonawcy formularz ofertowy zawierający między innymi oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu wymaganych art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych warunków udziału w postępowaniu oraz, że nie podlega wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 24. ust. 1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych- załącznik nr 1 do SIWZ; 2) oryginał lub poświadczoną przez Wykonawcę za zgodność z oryginałem kopię aktualnego odpisu z właściwego rejestru lub aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, (wystawiony nie wcześniej niż 6 m-cy przed upływem terminu składania ofert); 3) podpisany/e wykaz/y asortymentowo-ilościowy/e sporządzony/e w oparciu o dołączony/e do SIWZ - załącznik nr 2 i/lub załącznik nr 3; 4) informację finansową określającą obroty, zysk, zobowiązania i należności za lata od 2006 do 2008 r., a w przypadku gdy Wykonawca rozpoczął działalność gospodarczą w okresie późniejszym należy podać za ten okres. Do postępowania zostaną dopuszczeni Wykonawcy, których wynik finansowy w każdym roku kalendarzowym nie był ujemny - załącznik nr 4 do SIWZ..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mopsbydgoszcz.org.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ul. Ogrodowa 9 , 85-043 Bydgoszcz, pokój nr 43, II piętro..

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 28.05.2009 godzina 09:00, miejsce: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ul. Ogrodowa 9 , 85-043 Bydgoszcz, pokój nr 43, II piętro..

IV.3.5) Termin związania ofertą: do 26.06.2009.

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Zakup i dostawa mięsa i wędlin..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: BCWR Mięso mielone wieprzowo-wołowe Łopatka wieprzowa bez kości Schab wieprzowy bez kości Karkówka wieprzowa bez kości Boczek wędzony Boczek świeży Wędlina zwyczajna Wędlina typu podwawelska lub równoważna Wędlina typu krakowska lub równoważna, parzona Wędlina typu szynkowa lub równoważna, wieprzowa Szynka typu śniadaniowa lub równoważna Szynka gotowana Kiełbasa biała surowa Parówki extra w grubej osłonce Parówki cienkie Pasztetowa podwędzana Mielonka konserwowa Kiełbasa typu bydgoska lub równoważna parzona Kaszanka w grubej osłonce Wątroba wieprzowa Flaki wołowe ŚDS Niezapominajka Łopatka wieprzowa Mięso mielone wieprzowo-wołowe Żeberka wieprzowe Karkówka bez kości Schab z kością Kaszanka cienka Kaszanka gruba Pachwina wędzona Parówki cienkie wieprzowe Wędlina zwyczajna Kiełbasa biała surowa DDP Kapuściska Gulaszowe wieprzowe Schab bez kości Karkówka bez kości Łopatka bez kości Żeberka wieprzowe paski Wątroba wieprzowa Boczek wędzony Kiełbasa biała surowa Kiełbasa typu szynkowa lub równoważna Kiełbasa typu śląska lub równoważna Parówki Salceson ozorowy Ogonówka parzona Kiełbasa typu żywiecka lub równoważna, wieprzowa Metka wieprzowa Metka drobiowa Kaszanka Pasztetowa Wątrobianka Mielonka Mortadela Kiełbasa typu podwawelska lub równoważna.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.13.11.30-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Zakup i dostawa drobiu i podrobów.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: BCWR Piersi z kurczaka- z kością Pałki z kurczaka Polędwica z drobiu ŚDS Niezapominajka Porcje rosołowe z kurczaka Skrzydełka z kurczaka Udka z kurczaka - świeże Pierś z kurczaka z kością i ze skórą Wątróbka drobiowa z kurczaka Żołądki drobiowe DDP Kapuściska Kurczak świeży Udko z kurczaka - świeże Filet z piersi kurczaka Porcje rosołowe z kurczaka Wątróbka drobiowa Żołądki z drobiu.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6, 15.11.40.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.