eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi W³oc³awek › Dostawy ró¿nych artyku³ów spo¿ywczych dla Miejskiej Jad³odajni U ¦wiêtego Antoniego we W³oc³awku (znak sprawyMJ.34310-01/2012)

Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2012-01-16

W³oc³awek: Dostawy ró¿nych artyku³ów spo¿ywczych dla Miejskiej Jad³odajni U ¦wiêtego Antoniego we W³oc³awku (znak sprawy: MJ.34310-01/2012)
Numer og³oszenia: 15247 - 2012; data zamieszczenia: 16.01.2012
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejska Jad³odajnia "U ¦wiêtego Antoniego" , ul. ¦w. Antoniego 11, 87-800 W³oc³awek, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 54 4110380, faks 54 4110380.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: http://bip.jadlodajniawloclawek.pl/

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Administracja samorz±dowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Dostawy ró¿nych artyku³ów spo¿ywczych dla Miejskiej Jad³odajni U ¦wiêtego Antoniego we W³oc³awku (znak sprawy: MJ.34310-01/2012).

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia s± dostawy RÓ¯NYCH ARTYKU£ÓW SPO¯YWCZYCH dla Miejskiej Jad³odajni U ¦wiêtego Antoniego: Czê¶æ I (ró¿ne produkty): a) Syrop owocowy o smaku malinowym, wi¶niowym, truskawkowym lub pomarañczowym, s³odzony cukrem (bez substancji s³odz±cych) o stopniu rozcieñczenia 1:9 w opakowaniu szklanym lub plastikowym od 1,5 l do 5 l z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: litr; ilo¶æ: 600 litrów, b) Ry¿ bia³y w opakowaniu papierowym od 0,5 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 2500 kilogramów, c) Kasza manna w opakowaniu papierowym lub foliowym od 0,4 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 200 kilogramów, d) M±ka pszenna typ 450, w opakowaniu papierowym do 25 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 2500 kilogramów, e) Kasza gryczana w opakowaniu papierowym lub foliowym od 0,4 kg do 10 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 600 kilogramów, f) Olej ro¶linny rafinowany rzepakowy w opakowaniu plastikowym od 0,5 l do 1 l, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: litr; ilo¶æ: 500 litrów, g) Olej ro¶linny rafinowany rzepakowy w opakowaniu plastikowym od 3 l do 10 l, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: litr; ilo¶æ: 820 litrów, h) Majonez, wysokot³uszczowy o minimalnej zawarto¶ci t³uszczu 63 % opakowania, w opakowaniu od 1,0 kg do 5,0 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 120 kilogramów, i) Majonez, wysokot³uszczowy o minimalnej zawarto¶ci t³uszczu 63 % opakowania, w opakowaniu od 0,26 kg do 0,5 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 120 kilogramów, j) Makaron ¶widerki niegotowany, w opakowaniu od 0,4 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 5500 kilogramów, k) Makaron muszelki, niegotowany, w opakowaniu od 0,4 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 300 kilogramów, l) Makaron kolanka, niegotowany, w opakowaniu od 0,4 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 300 kilogramów, m) Kawa zbo¿owa typu Inka, sypana, rozpuszczalna, bezkofeinowa w opakowaniu od 100 g do 150 g, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 10 kilogramów, n) Zupa pieczarkowa w proszku w opakowaniu od 1 kg do 5 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 120 kilogramów, o) Zupa pieczarkowa w proszku w opakowaniu od 35 g do 0,5 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 5 kilogramów, p) Makaron spaghetti, d³ugi, zawieraj±cy pszenicê durum, lub m±kê pszenn±,- semolinê, w opakowaniu od 0,4 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 600 kilogramów, q) Przyprawa typu FIX do potraw chiñskich - miêsnych, w opakowaniu do 1 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 30 kilogramów, r) Przyprawa w p³ynie typu Magi, w opakowaniu do 6 l, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: litr; ilo¶æ: 1200 litrów, s) Kwasek cytrynowy bia³y, kryszta³, w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 35 kilogramów, t) Cukier waniliowy bia³y w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 5 kilogramów, u) Kasza jêczmienna w opakowaniu papierowym od 0,5 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 600 kilogramów, v) Przyprawa do drobiu w opakowaniu do 1,5 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 12 kilogramów, w) Majeranek suszony, rozkruszony, w opakowaniu do 1 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 20 kilogramów, x) Przyprawa jarzynowa sypka, w opakowaniu do 5 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 500 kilogramów, y) ¯urek w p³ynie, w butelkach plastikowych lub szklanych od 0,4 l do 10 l z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: litr; ilo¶æ: 900 litrów, z) Herbata li¶ciasta czarna w opakowaniu od 80 g do 100 g z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 20 kilogramów, aa) Herbata miêta w torebkach, pakowanych po 20 szt., opakowanie minimum 20 g z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 50 kilogramów, bb) Cukier bia³y sypki z buraków cukrowych, kryszta³ w opakowaniach papierowych od 1 kg do 25 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 2000 kilogramów, cc) Pieprz czarny mielony w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 70 kilogramów, dd) Sól spo¿ywcza jodowana, warzona, drobna, w opakowaniu do 25 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 1500 kilogramów, ee) Musztarda sto³owa w opakowaniu szklanym lub plastikowym do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 50 kilogramów, ff) Ocet spo¿ywczy spirytusowy, 10%, opakowanie plastikowe lub szklane od 0,5 l do 1l z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: litr; ilo¶æ: 100 litrów, gg) Sos pieczeniowy, ciemny w proszku w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 25 kilogramów, hh) Sos grzybowy w proszku w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 25 kilogramów, ii) Papryka s³odka mielona sproszkowana w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 15 kilogramów, jj) Papryka ostra mielona sproszkowana w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 10 kilogramów, kk) Czosnek granulowany w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 30 kilogramów, ll) Oregano w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 6 kilogramów, mm) Bazylia w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 6 kilogramów, nn) Li¶æ laurowy ca³y w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 6 kilogramów, oo) Ziele angielskie czarne, ca³e ziarenka w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 12 kilogramów. Czê¶æ II (puree ziemniaczane): a) Puree ziemniaczane w p³atkach ziemniaczanych lub w proszku, minimalny przyrost produktu w stosunku do masy puree 6- krotny, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 3800 kilogramów, Czê¶æ III (jaja): a) Jaja kurze ca³e klasa A, minimalna waga jajka 63 g; jednostka miary: sztuka; ilo¶æ: 16000 sztuk, Czê¶æ IV (warzywa przetworzone): a) Mus jab³kowy (jab³ka kostka z cynamonem) w opakowaniu szklanym lub plastikowym od 0,5 kg do15 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 700 kilogramów, b) Szczaw konserwowy (li¶cie bez ³odyg), w opakowaniu szklanym, foliowym lub metalowym od 0,8 kg do 15 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 500 kilogramów, c) Ogórki konserwowe, w opakowaniu szklanym lub metalowym od 0,8 kg do 15 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 1000 kilogramów, d) Groszek konserwowy, w opakowaniu metalowym (puszka) od 0,2 kg do 0,4 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 100 kilogramów, e) Groszek konserwowy, w opakowaniu metalowym (puszka) od 0,5 kg do 15 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 1500 kilogramów, f) Papryka konserwowa, w opakowaniu szklanym lub metalowym od 0,5 l do 2 l z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: litr; ilo¶æ: 300 litrów, g) Kukurydza konserwowa, w opakowaniu metalowym (puszka) od 0,2 kg do 0,5 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 100 kilogramów, h) Koncentrat pomidorowy 30 %, w opakowaniu szklanym lub metalowym od 0,8 kg do 5,0 kg o warto¶ci energetycznej minimum 400 kcal/100 g; o minimalnej warto¶ci od¿ywczej: bia³ko 5 g/100 g, wêglowodany 13g/100 g, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 1300 kilogramów, i) Sa³atka z pomidora zielonego w opakowaniu szklanym lub metalowym od 0,8 l do 15 l z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: litr; ilo¶æ: 1000 litrów, j) Sa³atka wielowarzywna w opakowaniu szklanym lub metalowym od 0,8 l do 15 l z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: litr; ilo¶æ: 1000 litrów, 2. Jako¶æ wymienionego wy¿ej asortymentu nie mo¿e odbiegaæ od jako¶ci towaru dostêpnego w ogólnej sieci handlowej. 3. Wykonawca zapewnia transport RÓ¯NYCH ARTYKU£ÓW SPO¯YWCZYCH do magazynu w siedzibie zamawiaj±cego na w³asny koszt, dlatego cena oferty musi zawieraæ koszty transportu i roz³adunku. 4. Transport RÓ¯NYCH ARTYKU£ÓW SPO¯YWCZYCH musi odbywaæ siê w warunkach spe³niaj±cych wymogi sanitarno - epidemiologiczne. 5. Miejscem dostaw jest magazyn Miejskiej Jad³odajni U ¦wiêtego Antoniego przy ul. ¦w. Antoniego 11 we W³oc³awku. 6. Ilo¶æ RÓ¯NYCH ARTYKU£ÓW SPO¯YWCZYCH, o których mowa w pkt III/1 mo¿e ulec zmianie warto¶ciowo maksimum o minus 15%. 7. Zamawiaj±cy bêdzie zamawia³ okre¶lon± partiê towaru telefonicznie lub faksem z jednodniowym wyprzedzeniem, najpó¼niej do godziny 13:00. 8. Dostawy bêd± odbywaæ siê sukcesywnie przez okres obowi±zywania umowy, ilo¶ciowo wed³ug zapotrzebowania zamawiaj±cego: czê¶æ I, II i IV - nie czê¶ciej ni¿ jeden raz w tygodniu ka¿dorazowo do godziny 10:00, czê¶æ III- nie czê¶ciej ni¿ dwa razy w tygodniu ka¿dorazowo do godziny 9:00, W przypadku stwierdzenia w trakcie odbioru dostawy braków ilo¶ciowych i jako¶ciowych Wykonawca dostarcza towar wolny od wad jako¶ciowych i uzupe³nienia braki ilo¶ciowe w terminie do dwóch godzin od momentu zg³oszenia reklamacji. 9. Przedmiot zamówienia musi odpowiadaæ parametrom ilo¶ciowym i jako¶ciowym okre¶lonym przez zamawiaj±cego..

II.1.4) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych: nie.

II.1.5) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.80.00.00-6, 15.83.00.00-5, 15.85.11.00-9, 15.86.00.00-4, 15.87.00.00-7, 15.87.11.10-8, 15.87.12.50-1, 15.87.12.70-7, 15.87.12.73-8, 15.87.20.00-1, 15.87.24.00-5, 15.60.00.00-4, 15.61.21.00-2, 15.40.00.00-2, 15.41.12.00-4, 15.31.00.00-4, 15.33.00.00-0, 15.33.10.00-7, 15.33.11.36-9, 15.33.14.00-1, 15.33.14.25-2.

II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: tak, liczba czê¶ci: 4.

II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesi±cach: 7.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje siê udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie. Spe³nienie niniejszego warunku udzia³u w postêpowaniu wykonawca wykazuje przez z³o¿enie o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu okre¶lone w art. 22 ust. 1 ustawy

  • III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie. Spe³nienie niniejszego warunku udzia³u w postêpowaniu wykonawca wykazuje przez z³o¿enie o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu okre¶lone w art. 22 ust. 1 ustawy

  • III.3.3) Potencja³ techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie. Spe³nienie niniejszego warunku udzia³u w postêpowaniu wykonawca wykazuje przez z³o¿enie o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu okre¶lone w art. 22 ust. 1 ustawy

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie. Spe³nienie niniejszego warunku udzia³u w postêpowaniu wykonawca wykazuje przez z³o¿enie o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu okre¶lone w art. 22 ust. 1 ustawy

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie. Spe³nienie niniejszego warunku udzia³u w postêpowaniu wykonawca wykazuje przez z³o¿enie o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu okre¶lone w art. 22 ust. 1 ustawy

III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu, nale¿y przed³o¿yæ:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:

    • o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert, a w stosunku do osób fizycznych o¶wiadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • wykonawca powo³uj±cy siê przy wykazywaniu spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu na potencja³ innych podmiotów, które bêd± bra³y udzia³ w realizacji czê¶ci zamówienia, przedk³ada tak¿e dokumenty dotycz±ce tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, okre¶lonym w pkt III.4.2.
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Pozosta³e Kody CPV: 15331460-9 15331462-3 15331470-2 15331500-2 03142500-3

III.7) Czy ogranicza siê mo¿liwo¶æ ubiegania siê o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowi± osoby niepe³nosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona bêdzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowieñ umowy oraz okre¶lenie warunków zmian

W przypadku zmiany urzêdowej stawki podatku VAT na artyku³y wymienione w formularzu cenowym, stanowi±cym za³±cznik nr 1 do umowy, Wykonawca niezw³ocznie i pisemnie powiadamia o tym fakcie Zamawiaj±cego, przytaczaj±c podstawê prawn±. Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo do uwzglêdnienia zmiany urzêdowej stawki podatku VAT na artyku³y wymienione w formularzu cenowym, stanowi±cym za³±cznik nr 1 do umowy w przypadku, kiedy zmiany te s± korzystne dla zamawiaj±cego lub nie mo¿na by³o ich przewidzieæ w chwili sk³adania oferty przez Wykonawcê

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.jadlodajniawloclawek.pl/
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Miejska Jad³odajnia U ¦wiêtego Antoniego, ul. ¦w. Antoniego 11, 87-800 W³oc³awek Biuro I piêtro..

IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 27.01.2012 godzina 11:30, miejsce: Miejska Jad³odajnia U ¦wiêtego Antoniego, ul. ¦w. Antoniego 11, 87-800 W³oc³awek Biuro I piêtro..

IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie

ZA£¡CZNIK I - INFORMACJE DOTYCZ¡CE OFERT CZʦCIOWYCH

CZÊ¦Æ Nr: 1 NAZWA: Ró¿ne produkty.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Czê¶æ I (ró¿ne produkty): a) Syrop owocowy o smaku malinowym, wi¶niowym, truskawkowym lub pomarañczowym, s³odzony cukrem (bez substancji s³odz±cych) o stopniu rozcieñczenia 1:9 w opakowaniu szklanym lub plastikowym od 1,5 l do 5 l z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: litr; ilo¶æ: 600 litrów, b) Ry¿ bia³y w opakowaniu papierowym od 0,5 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 2500 kilogramów, c) Kasza manna w opakowaniu papierowym lub foliowym od 0,4 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 200 kilogramów, d) M±ka pszenna typ 450, w opakowaniu papierowym do 25 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 2500 kilogramów, e) Kasza gryczana w opakowaniu papierowym lub foliowym od 0,4 kg do 10 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 600 kilogramów, f) Olej ro¶linny rafinowany rzepakowy w opakowaniu plastikowym od 0,5 l do 1 l, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: litr; ilo¶æ: 500 litrów, g) Olej ro¶linny rafinowany rzepakowy w opakowaniu plastikowym od 3 l do 10 l, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: litr; ilo¶æ: 820 litrów, h) Majonez, wysokot³uszczowy o minimalnej zawarto¶ci t³uszczu 63 % opakowania, w opakowaniu od 1,0 kg do 5,0 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 120 kilogramów, i) Majonez, wysokot³uszczowy o minimalnej zawarto¶ci t³uszczu 63 % opakowania, w opakowaniu od 0,26 kg do 0,5 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 120 kilogramów, j) Makaron ¶widerki niegotowany, w opakowaniu od 0,4 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 5500 kilogramów, k) Makaron muszelki, niegotowany, w opakowaniu od 0,4 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 300 kilogramów, l) Makaron kolanka, niegotowany, w opakowaniu od 0,4 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 300 kilogramów, m) Kawa zbo¿owa typu Inka, sypana, rozpuszczalna, bezkofeinowa w opakowaniu od 100 g do 150 g, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 10 kilogramów, n) Zupa pieczarkowa w proszku w opakowaniu od 1 kg do 5 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 120 kilogramów, o) Zupa pieczarkowa w proszku w opakowaniu od 35 g do 0,5 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 5 kilogramów, p) Makaron spaghetti, d³ugi, zawieraj±cy pszenicê durum, lub m±kê pszenn±,- semolinê, w opakowaniu od 0,4 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 600 kilogramów, q) Przyprawa typu FIX do potraw chiñskich - miêsnych, w opakowaniu do 1 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 30 kilogramów, r) Przyprawa w p³ynie typu Magi, w opakowaniu do 6 l, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: litr; ilo¶æ: 1200 litrów, s) Kwasek cytrynowy bia³y, kryszta³, w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 35 kilogramów, t) Cukier waniliowy bia³y w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 5 kilogramów, u) Kasza jêczmienna w opakowaniu papierowym od 0,5 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 600 kilogramów, v) Przyprawa do drobiu w opakowaniu do 1,5 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 12 kilogramów, w) Majeranek suszony, rozkruszony, w opakowaniu do 1 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 20 kilogramów, x) Przyprawa jarzynowa sypka, w opakowaniu do 5 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 500 kilogramów, y) ¯urek w p³ynie, w butelkach plastikowych lub szklanych od 0,4 l do 10 l z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: litr; ilo¶æ: 900 litrów, z) Herbata li¶ciasta czarna w opakowaniu od 80 g do 100 g z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 20 kilogramów, aa) Herbata miêta w torebkach, pakowanych po 20 szt., opakowanie minimum 20 g z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 50 kilogramów, bb) Cukier bia³y sypki z buraków cukrowych, kryszta³ w opakowaniach papierowych od 1 kg do 25 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 2000 kilogramów, cc) Pieprz czarny mielony w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 70 kilogramów, dd) Sól spo¿ywcza jodowana, warzona, drobna, w opakowaniu do 25 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 1500 kilogramów, ee) Musztarda sto³owa w opakowaniu szklanym lub plastikowym do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 50 kilogramów, ff) Ocet spo¿ywczy spirytusowy, 10%, opakowanie plastikowe lub szklane od 0,5 l do 1l z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: litr; ilo¶æ: 100 litrów, gg) Sos pieczeniowy, ciemny w proszku w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 25 kilogramów, hh) Sos grzybowy w proszku w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 25 kilogramów, ii) Papryka s³odka mielona sproszkowana w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 15 kilogramów, jj) Papryka ostra mielona sproszkowana w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 10 kilogramów, kk) Czosnek granulowany w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 30 kilogramów, ll) Oregano w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 6 kilogramów, mm) Bazylia w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 6 kilogramów, nn) Li¶æ laurowy ca³y w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 6 kilogramów, oo) Ziele angielskie czarne, ca³e ziarenka w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 12 kilogramów..

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.80.00.00-6, 15.83.00.00-5, 15.85.11.00-9, 15.86.00.00-4, 15.87.00.00-7, 15.87.11.10-8, 15.87.12.50-1, 15.87.12.70-7, 15.87.12.73-8, 15.87.20.00-1, 15.87.24.00-5, 15.60.00.00-4, 15.61.21.00-2, 15.40.00.00-2, 15.41.12.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesi±cach: 7.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 2 NAZWA: Puree ziemniaczane.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Puree ziemniaczane w p³atkach ziemniaczanych lub w proszku, minimalny przyrost produktu w stosunku do masy puree 6- krotny, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 3800 kilogramów,.

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.31.00.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesi±cach: 7.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 3 NAZWA: Jaja.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Jaja kurze ca³e klasa A, minimalna waga jajka 63 g; jednostka miary: sztuka; ilo¶æ: 16000 sztuk,.

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesi±cach: 7.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 4 NAZWA: Warzywa przetworzone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: a) Mus jab³kowy (jab³ka kostka z cynamonem) w opakowaniu szklanym lub plastikowym od 0,5 kg do15 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 700 kilogramów, b) Szczaw konserwowy (li¶cie bez ³odyg), w opakowaniu szklanym, foliowym lub metalowym od 0,8 kg do 15 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 500 kilogramów, c) Ogórki konserwowe, w opakowaniu szklanym lub metalowym od 0,8 kg do 15 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 1000 kilogramów, d) Groszek konserwowy, w opakowaniu metalowym (puszka) od 0,2 kg do 0,4 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 100 kilogramów, e) Groszek konserwowy, w opakowaniu metalowym (puszka) od 0,5 kg do 15 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 1500 kilogramów, f) Papryka konserwowa, w opakowaniu szklanym lub metalowym od 0,5 l do 2 l z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: litr; ilo¶æ: 300 litrów, g) Kukurydza konserwowa, w opakowaniu metalowym (puszka) od 0,2 kg do 0,5 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 100 kilogramów, h) Koncentrat pomidorowy 30 %, w opakowaniu szklanym lub metalowym od 0,8 kg do 5,0 kg o warto¶ci energetycznej minimum 400 kcal/100 g; o minimalnej warto¶ci od¿ywczej: bia³ko 5 g/100 g, wêglowodany 13g/100 g, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram; ilo¶æ: 1300 kilogramów, i) Sa³atka z pomidora zielonego w opakowaniu szklanym lub metalowym od 0,8 l do 15 l z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: litr; ilo¶æ: 1000 litrów, j) Sa³atka wielowarzywna w opakowaniu szklanym lub metalowym od 0,8 l do 15 l z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: litr; ilo¶æ: 1000 litrów,.

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.33.00.00-0, 15.33.10.00-7, 15.33.11.36-9, 15.33.14.00-1, 15.33.14.25-2, 15.33.14.60-9, 15.33.14.62-3, 15.33.14.70-2, 15.33.15.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesi±cach: 7.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.