Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2009-09-08
Grudziądz: Dostawy mięsa i wędlin dla Zakładu Karnego Nr 1 w Grudziądzu
Numer ogłoszenia: 150803 - 2009; data zamieszczenia: 08.09.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny Nr 1 , ul. Wybickiego 10/22, 86-300 Grudziądz, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 056 4506400, faks 056 4659290.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: zakład karny.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy mięsa i wędlin dla Zakładu Karnego Nr 1 w Grudziądzu.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część I - MIĘSO Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa w ilościach wskazanych w tabeli zamieszczonej poniżej. Lp. Nazwa artykułu CPV Norma j.m. Szacunkowa ilość 1. Boczek surowy 15131220-3 PN-A-82022 kg ok. 1200 2. Boczek wędzony 15131220-3 PN-A-82007 kg ok. 200 3. Schab b/k 15113000-3 PN-86/A-82002 kg ok. 350 4. Mięso mielone 15131620-7 PN-A-82022 kg ok. 5 500 5. Wołowina b/k 15111100-0 PN-88/A-82003 kg ok. 500 6. Karkówka b/k 15113000-3 PN-86/A-82002 kg ok. 800 7. Kurczak świeży 15112100-7 PN-A-86524 kg ok. 3 000 8. Udka z kurczaka 15112100-7 PN-A-86524 kg ok. 800 9. Wątroba 15114000-0 PN-86/A-82004 kg ok. 1 500 Część II - WĘDLINY Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy wędlin w ilościach wskazanych w tabeli zamieszczonej poniżej. Lp. Nazwa artykułu CPV Norma j.m. Szacunkowa ilość 1. Kaszanka 15131134-3 PN-A-82007 kg ok. 1 300 2. Kiełbasa biała parzona 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 1 600 3. Kiełbasa dębicka 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 600 4. Kiełbasa janowiecka 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 3 500 5. Kiełbasa jarmarczna 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 4 500 6. Kiełbasa krakowska 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 700 7. Mortadela 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 1 400 8. Kiełbasa parówkowa 15131133-5 PN-V-74028 kg ok.1 400 9. Kiełbasa piwna 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 600 10. Kiełbasa szynkowa 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 900 11. Kiełbasa śląska 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 1 000 12. Kiełbasa toruńska 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 800 13. Kiełbasa zwyczajna 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 5 000 14. Kiełbasa żywiecka 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 300 15. Metka 15131133-5 PN-A-82007 kg ok. 600 16. Parówki cielęce 15131133-5 PN-A-82022 kg ok. 600 17. Parówki cienkie 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 2 200 18. Pasztetowa wieprzowa 15131310-1 PN-A-82007 kg ok. 1 000 19. Salceson czarny 15131134-3 PN-A-82007 kg ok. 750 20. Salceson biały 15131134-3 PN-A-82007 kg ok. 750 21. Kiełbasa serdelowa 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 1 400 22. Szynka mielona 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 3 800 Warunki i zasady realizacji zamówienia: Zamówienie będzie realizowane sukcesywnie przez okres 12 miesięcy na zasadach i warunkach określonych w SIWZ, w tym w załącznikach do SIWZ, a zwłaszcza zawartych w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia i projekcie umowy. Dostawy towaru przewiduje się na każdy wtorek i czwartek w godzinach od 7.00 do 10.00. W przypadku, gdy dzień dostawy przypada na dzień wolny od pracy (np. święto), termin dostawy może zostać przeniesiony na inny dzień roboczy po uzgodnieniu tego faktu z wykonawcą przynajmniej z dwudniowym wyprzedzeniem.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.12.20 - Bekon 15.11.30.00 - Wieprzowina 15.13.16.20 - Wołowina mielona 15.11.11.00 - Wołowina 15.11.21.00 - Świeży drób 15.11.40.00 - Podroby 15.13.11.34 - Kaszanka i inne wędliny krwiste 15.13.11.33 - 15.13.11.33 15.13.13.10 - Pasztety .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia publicznego mogą ubiegać się osoby (wykonawcy), które spełniają warunki: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia. 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Ocena spełniania warunków w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia-nie spełnia poszczególnych warunków. Wykonawca może złożyć tylko jedną ofertę..
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Aktualny /wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed terminem składania ofert/ odpis właściwego rejestru (osoba fizyczna - aktualny odpis zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej) w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez wykonawcę. Oświadczenie wykonawcy stanowiące załącznik nr 2 do SIWZ. podpisane przez osobę uprawnioną dot. spełniania warunków określonych w art. 22 ustawy Prawo zamówień publicznych oraz o niepodleganiu wykluczeniu na mocy art. 24 w/w ustawy..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.sw.gov.pl/index.php/zamowienia/info/22611.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: 86-300 Grudziądz, ul. Wybickiego 10 22
(dział kwatermistrzowski).
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 17.09.2009 godzina 11:00, miejsce: 86-300 Grudziądz, ul. Wybickiego 10 22 (sekretariat w budynku administracji).
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawy mięsa.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa w ilościach wskazanych w tabeli zamieszczonej poniżej. Lp. Nazwa artykułu CPV Norma j.m. Szacunkowa ilość 1. Boczek surowy 15131220-3 PN-A-82022 kg ok. 1200 2. Boczek wędzony 15131220-3 PN-A-82007 kg ok. 200 3. Schab b/k 15113000-3 PN-86/A-82002 kg ok. 350 4. Mięso mielone 15131620-7 PN-A-82022 kg ok. 5 500 5. Wołowina b/k 15111100-0 PN-88/A-82003 kg ok. 500 6. Karkówka b/k 15113000-3 PN-86/A-82002 kg ok. 800 7. Kurczak świeży 15112100-7 PN-A-86524 kg ok. 3 000 8. Udka z kurczaka 15112100-7 PN-A-86524 kg ok. 800 9. Wątroba 15114000-0 PN-86/A-82004 kg ok. 1 500.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.12.20-3, 15.11.30.00-3, 15.13.16.20-7, 15.11.11.00-0, 15.11.21.00-7, 15.11.40.00-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawy wędlin.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część II - WĘDLINY Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy wędlin w ilościach wskazanych w tabeli zamieszczonej poniżej. Lp. Nazwa artykułu CPV Norma j.m. Szacunkowa ilość 1. Kaszanka 15131134-3 PN-A-82007 kg ok. 1 300 2. Kiełbasa biała parzona 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 1 600 3. Kiełbasa dębicka 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 600 4. Kiełbasa janowiecka 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 3 500 5. Kiełbasa jarmarczna 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 4 500 6. Kiełbasa krakowska 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 700 7. Mortadela 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 1 400 8. Kiełbasa parówkowa 15131133-5 PN-V-74028 kg ok.1 400 9. Kiełbasa piwna 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 600 10. Kiełbasa szynkowa 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 900 11. Kiełbasa śląska 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 1 000 12. Kiełbasa toruńska 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 800 13. Kiełbasa zwyczajna 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 5 000 14. Kiełbasa żywiecka 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 300 15. Metka 15131133-5 PN-A-82007 kg ok. 600 16. Parówki cielęce 15131133-5 PN-A-82022 kg ok. 600 17. Parówki cienkie 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 2 200 18. Pasztetowa wieprzowa 15131310-1 PN-A-82007 kg ok. 1 000 19. Salceson czarny 15131134-3 PN-A-82007 kg ok. 750 20. Salceson biały 15131134-3 PN-A-82007 kg ok. 750 21. Kiełbasa serdelowa 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 1 400 22. Szynka mielona 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 3 800.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.34-3, 15.13.11.33-5, 15.13.13.10-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z GRUDZIĄDZA
- Naprawa podziemnego dwupłaszczowego zbiornika paliwowego o poj. 25 m3 w kompleksie wojskowym przy ul. Czwartaków 3 w Grudziądzu - 37/2024
- Konserwacja elementów strzelnicy typu "B" w kompleksie wojskowym przy ul. Dworcowej 6A w Grupie gm. Dragacz oraz przy ul. Targowej w Brodnicy - sprawa numer 39/2024
- Remont instalacji elektrycznej i odgromowej w części budynku nr 28 w kompleksie wojskowym przy ul. Hallera 62 w Grudziądzu - sprawa numer 38/2024
- Budowa obiektu usługowo-handlowego wraz z infrastrukturą techniczną na potrzeby marketu ALDI zlokalizowanego przy ul. Ks. Dr Władysława Łęgi, na terenie działki niezabudowanej o nr 378/4, obręb 132
- Opracowanie wielobranżowej dokumentacji projektowo - kosztorysowej dla zadania pn. "Rozbudowa budynku PSM I i II stopnia im. Stanisława Moniuszki w Grudziądzu o salę koncertową"
- Przebudowa z rozbudową drogi powiatowej nr 1388C Łasin - Mędrzyce -Lisnowo w km 2+300 do 3+070 o długości 0,770 km w miejscowości Bogdanki
więcej: przetargi w Grudziądzu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 1 W MILANÓWKU CZĘŚĆ 1 - CZĘŚĆ 3
- Zakup i dostawa artykułów spożywczych do Przedszkola Samorządowego nr 6 w Bełchatowie
- Sukcesywne dostawy mięsa i produktów mięsno - wędliniarskich dla Domu Pomocy Społecznej "Dom Kombatanta" z siedzibą przy ul. Kruczej 17 w Szczecinie - w podziale na części
- "Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki w Zespole Placówek Oświatowych im. Unii Europejskiej w Boronowie w okresie od lipca do grudnia 2024 r."
- Sprzedaż i sukcesywna dostawa świeżego mięsa, wędlin i drobiu dla Domu Pomocy Społecznej w Chróścinie-Wsi
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Zespołu Szkół Mistrzostwa Sportowego w Chorzowie, ul. Harcerska 2 - I/2024
więcej: Wołowina »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.