eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Grudziądz › Dostawy mięsa i wędlin dla Zakładu Karnego Nr 1 w Grudziądzu

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-09-08

Grudziądz: Dostawy mięsa i wędlin dla Zakładu Karnego Nr 1 w Grudziądzu
Numer ogłoszenia: 150803 - 2009; data zamieszczenia: 08.09.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny Nr 1 , ul. Wybickiego 10/22, 86-300 Grudziądz, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 056 4506400, faks 056 4659290.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: zakład karny.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy mięsa i wędlin dla Zakładu Karnego Nr 1 w Grudziądzu.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część I - MIĘSO Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa w ilościach wskazanych w tabeli zamieszczonej poniżej. Lp. Nazwa artykułu CPV Norma j.m. Szacunkowa ilość 1. Boczek surowy 15131220-3 PN-A-82022 kg ok. 1200 2. Boczek wędzony 15131220-3 PN-A-82007 kg ok. 200 3. Schab b/k 15113000-3 PN-86/A-82002 kg ok. 350 4. Mięso mielone 15131620-7 PN-A-82022 kg ok. 5 500 5. Wołowina b/k 15111100-0 PN-88/A-82003 kg ok. 500 6. Karkówka b/k 15113000-3 PN-86/A-82002 kg ok. 800 7. Kurczak świeży 15112100-7 PN-A-86524 kg ok. 3 000 8. Udka z kurczaka 15112100-7 PN-A-86524 kg ok. 800 9. Wątroba 15114000-0 PN-86/A-82004 kg ok. 1 500 Część II - WĘDLINY Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy wędlin w ilościach wskazanych w tabeli zamieszczonej poniżej. Lp. Nazwa artykułu CPV Norma j.m. Szacunkowa ilość 1. Kaszanka 15131134-3 PN-A-82007 kg ok. 1 300 2. Kiełbasa biała parzona 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 1 600 3. Kiełbasa dębicka 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 600 4. Kiełbasa janowiecka 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 3 500 5. Kiełbasa jarmarczna 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 4 500 6. Kiełbasa krakowska 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 700 7. Mortadela 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 1 400 8. Kiełbasa parówkowa 15131133-5 PN-V-74028 kg ok.1 400 9. Kiełbasa piwna 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 600 10. Kiełbasa szynkowa 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 900 11. Kiełbasa śląska 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 1 000 12. Kiełbasa toruńska 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 800 13. Kiełbasa zwyczajna 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 5 000 14. Kiełbasa żywiecka 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 300 15. Metka 15131133-5 PN-A-82007 kg ok. 600 16. Parówki cielęce 15131133-5 PN-A-82022 kg ok. 600 17. Parówki cienkie 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 2 200 18. Pasztetowa wieprzowa 15131310-1 PN-A-82007 kg ok. 1 000 19. Salceson czarny 15131134-3 PN-A-82007 kg ok. 750 20. Salceson biały 15131134-3 PN-A-82007 kg ok. 750 21. Kiełbasa serdelowa 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 1 400 22. Szynka mielona 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 3 800 Warunki i zasady realizacji zamówienia: Zamówienie będzie realizowane sukcesywnie przez okres 12 miesięcy na zasadach i warunkach określonych w SIWZ, w tym w załącznikach do SIWZ, a zwłaszcza zawartych w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia i projekcie umowy. Dostawy towaru przewiduje się na każdy wtorek i czwartek w godzinach od 7.00 do 10.00. W przypadku, gdy dzień dostawy przypada na dzień wolny od pracy (np. święto), termin dostawy może zostać przeniesiony na inny dzień roboczy po uzgodnieniu tego faktu z wykonawcą przynajmniej z dwudniowym wyprzedzeniem.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.12.20 - Bekon 15.11.30.00 - Wieprzowina 15.13.16.20 - Wołowina mielona 15.11.11.00 - Wołowina 15.11.21.00 - Świeży drób 15.11.40.00 - Podroby 15.13.11.34 - Kaszanka i inne wędliny krwiste 15.13.11.33 - 15.13.11.33 15.13.13.10 - Pasztety .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia publicznego mogą ubiegać się osoby (wykonawcy), które spełniają warunki: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia. 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Ocena spełniania warunków w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia-nie spełnia poszczególnych warunków. Wykonawca może złożyć tylko jedną ofertę..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Aktualny /wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed terminem składania ofert/ odpis właściwego rejestru (osoba fizyczna - aktualny odpis zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej) w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez wykonawcę. Oświadczenie wykonawcy stanowiące załącznik nr 2 do SIWZ. podpisane przez osobę uprawnioną dot. spełniania warunków określonych w art. 22 ustawy Prawo zamówień publicznych oraz o niepodleganiu wykluczeniu na mocy art. 24 w/w ustawy..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.sw.gov.pl/index.php/zamowienia/info/22611.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: 86-300 Grudziądz, ul. Wybickiego 10 22 (dział kwatermistrzowski).

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 17.09.2009 godzina 11:00, miejsce: 86-300 Grudziądz, ul. Wybickiego 10 22 (sekretariat w budynku administracji).

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawy mięsa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa w ilościach wskazanych w tabeli zamieszczonej poniżej. Lp. Nazwa artykułu CPV Norma j.m. Szacunkowa ilość 1. Boczek surowy 15131220-3 PN-A-82022 kg ok. 1200 2. Boczek wędzony 15131220-3 PN-A-82007 kg ok. 200 3. Schab b/k 15113000-3 PN-86/A-82002 kg ok. 350 4. Mięso mielone 15131620-7 PN-A-82022 kg ok. 5 500 5. Wołowina b/k 15111100-0 PN-88/A-82003 kg ok. 500 6. Karkówka b/k 15113000-3 PN-86/A-82002 kg ok. 800 7. Kurczak świeży 15112100-7 PN-A-86524 kg ok. 3 000 8. Udka z kurczaka 15112100-7 PN-A-86524 kg ok. 800 9. Wątroba 15114000-0 PN-86/A-82004 kg ok. 1 500.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.12.20-3, 15.11.30.00-3, 15.13.16.20-7, 15.11.11.00-0, 15.11.21.00-7, 15.11.40.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawy wędlin.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część II - WĘDLINY Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy wędlin w ilościach wskazanych w tabeli zamieszczonej poniżej. Lp. Nazwa artykułu CPV Norma j.m. Szacunkowa ilość 1. Kaszanka 15131134-3 PN-A-82007 kg ok. 1 300 2. Kiełbasa biała parzona 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 1 600 3. Kiełbasa dębicka 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 600 4. Kiełbasa janowiecka 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 3 500 5. Kiełbasa jarmarczna 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 4 500 6. Kiełbasa krakowska 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 700 7. Mortadela 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 1 400 8. Kiełbasa parówkowa 15131133-5 PN-V-74028 kg ok.1 400 9. Kiełbasa piwna 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 600 10. Kiełbasa szynkowa 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 900 11. Kiełbasa śląska 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 1 000 12. Kiełbasa toruńska 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 800 13. Kiełbasa zwyczajna 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 5 000 14. Kiełbasa żywiecka 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 300 15. Metka 15131133-5 PN-A-82007 kg ok. 600 16. Parówki cielęce 15131133-5 PN-A-82022 kg ok. 600 17. Parówki cienkie 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 2 200 18. Pasztetowa wieprzowa 15131310-1 PN-A-82007 kg ok. 1 000 19. Salceson czarny 15131134-3 PN-A-82007 kg ok. 750 20. Salceson biały 15131134-3 PN-A-82007 kg ok. 750 21. Kiełbasa serdelowa 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 1 400 22. Szynka mielona 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 3 800.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.34-3, 15.13.11.33-5, 15.13.13.10-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.