Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2010-05-26
Malbork: dostawa mięsa wieprzowego i wołowego oraz ich przetworów - ZP Dkw 220/4/PN/2010
Numer ogłoszenia: 144744 - 2010; data zamieszczenia: 26.05.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Malborku , ul. Poczty Gdańskiej 19 A, 82-220 Malbork, woj. pomorskie, tel. 0-55 6460520, faks 0-55 2729411.
- Adres strony internetowej zamawiającego: dkw_malbork@sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Karny w Malborku.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawa mięsa wieprzowego i wołowego oraz ich przetworów - ZP Dkw 220/4/PN/2010.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa transportem na koszt wykonawcy, do magazynu żywnościowego zamawiającego mięsa wieprzowego, mięsa wołowego, wędlin wieprzowych, podrobów wieprzowych w niżej wymienionym asortymencie i ilościach: 1) Kaszanka - ilość 1200 kg, zgodna z PN-A-82007 2) Kiełbasa biała parzona - ilość 1100 kg, zgodna z PN-A-82007 3) Kiełbasa bigosowa - ilość 2200 kg, zgodna z PN-A-82007 4) Kiełbasa litewska - ilość 1000 kg, zgodny z PN-A-82007 5) Kiełbasa krakowska parzona - ilość 250 kg, zgodna z PN-A-82007 6) Kiełbasa mielonka wieprzowa - ilość 1800 kg, zgodne z PN-A-82007 7) Kiełbasa mortadela - ilość 1800 kg, zgodna z PN-A-82007 8) Kiełbasa parówkowa - ilość 1000 kg, zgodny z PN-A-82007 9) Kiełbasa podwawelska - ilość 400 kg kg, zgodny z PN -A-82007 10) Kiełbasa szynkowa - ilość 250 kg, zgodna z PN-A-82007 11) Kiełbasa śląska - ilość 600 kg, zgodna z PN-A-82007 12) Kiełbasa toruńska - ilość 250 kg, zgodne z PN-A-82007 13) Kiełbasa zwyczajna - ilość 1600 kg, zgodne z PN-A-82007 14) Metka łososiowa - ilość 1000 kg, zgodne z PN-A-82007 15) Mięso wieprzowe gulaszowe bez kości - ilość 2000 kg, zgodne z PN-86/A-82002 16) Mięso wołowe gulaszowe bez kości - ilość 200 kg, zgodne z PN-A-82014 17) Parówki cienkie - ilość 1000 kg, zgodne z PN-A-82007 18) Pasztetowa - ilość 800 kg, zgodne z PN-A-82007 19) Podgardle wędzone - ilość 600 kg, zgodne z PN-A-82007 20) Salceson biały - ilość 600 kg, zgodne z PN-A-82007 21) Salceson czarny - ilość 500 kg, zgodne z PN-A-82007 22) Szynka parzona wieprzowa - ilość 250 kg, zgodne z PN-A-82007 23) Wątroba wieprzowa - ilość 1400 kg, zgodne z PN-86/A-82004 Przedmiot zamówienia musi być zgodny z w/w Polskimi Normami i posiadać aktualny Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI). Musi być wolny od wad i zanieczyszczeń, musi posiadać swoistą barwę, smak i zapach. Przedmiot zamówienia musi pochodzić z najświeższych dat produkcji, wszystkie artykuły muszą posiadać określone terminy przydatności do spożycia i muszą być znakowane zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 roku w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz.U.2007.137.996) Dostawy przedmiotu zamówienia realizowane będą partiami, dwa razy w tygodniu tj. we wtorki i piątki w godz. 8.00 - 10.00, zamawiane z jednodniowym wyprzedzeniem faksem lub telefonicznie przez przedstawiciela zamawiającego. W przypadku dostarczenia wadliwego przedmiotu zamówienia tj. nie spełniającego wymagań określonych w opisie przedmiotu zamówienia wykonawca zapewni jego nieodpłatną wymianę tego samego dnia - w godzinach urzędowania zamawiającego.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30 - Wędliny 15.13.11.34 - Kaszanka i inne wędliny krwiste 15.11.30.00 - Wieprzowina 15.11.10.00 - Mięso wołowe 15.13.13.10 - Pasztety 15.13.12.00 - Mięso suszone, solone, wędzone lub marynowane 15.13.11.20 - Produkty wędliniarskie 15.13.12.10 - Szynka wędzona 15.11.40.00 - Podroby .
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie określa sposobu dokonywania oceny spełnienia powyższego warunku
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie określa sposobu dokonywania oceny spełnienia powyższego warunku
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie określa sposobu dokonywania oceny spełnienia powyższego warunku
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie określa sposobu dokonywania oceny spełnienia powyższego warunku
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie określa sposobu dokonywania oceny spełnienia powyższego warunku
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
1. Pełnomocnictwo do reprezentowania wykonawcy, o ile ofertę składa pełnomocnik. 2. W przypadku udzielenia zamówienia konsorcjum - zamawiający przed podpisaniem umowy zażąda złożenia umowy regulującej współpracę tych wykonawców.
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
Zamawiający przewiduje zmianę cen jednostkowych przedmiotu zamówienia w trakcie obowiązywania umowy. We wzorze umowy, będącym załącznikiem nr 4 do niniejszego SIWZ, zawarte są warunki dokonywania tej zmiany. Polegają one na tym, że ceny jednostkowe brutto mogą być waloryzowane na pisemny wniosek każdej ze stron. Strony mogą wnioskować o ich zmianę nie częściej niż raz w miesiącu na poniżej określonych zasadach, jednak pierwsza zmiana cen możliwa będzie nie szybciej niż 01.10.2010r. W celu dokonywania waloryzacji cen strony ustalą w dniu podpisania umowy Wskaźnik waloryzacyjny wyliczony jako iloraz ceny jednostkowej brutto każdego asortymentu przedmiotu zamówienia i średniej ceny w zł za kg półtusz wieprzowych klasy R obliczonej na podstawie notowań średniej arytmetycznej cen ze wszystkich giełd opublikowanych w dodatku Ekonomia i Rynek dziennika Rzeczpospolita w dniu otwarcia ofert dotyczących prowadzonego postępowania w sprawie zamówienia publicznego lub chronologicznie wcześniejszej publikacji. Wyliczone w ten sposób wskaźniki waloryzacyjne dla poszczególnego asortymentu przedmiotu zamówienia zaokrąglone będą do dwóch miejsc po przecinku. Średnia cena w zł za kg półtusz wieprzowych klasy R, o której mowa powyżej stanowić będzie podstawę do wyliczenia pierwszej zmiany cen i zaokrąglona będzie do dwóch miejsc po przecinku. Zwaloryzowane ceny jednostkowe brutto strony obliczają jako iloczyn wskaźnika waloryzacyjnego i średniej ceny w zł za kg półtusz wieprzowych klasy R , obliczonej na podstawie notowań średniej arytmetycznej cen ze wszystkich giełd , opublikowanych w dodatku Ekonomia i Rynek dziennika Rzeczpospolita z ostatniego wydania zapewniającego złożenie wniosku o zmianie cen z zachowaniem 14 dniowego terminu powiadomienia (wydanie ze środka miesiąca), jeżeli średnia ta wzrośnie lub zmaleje o co najmniej 5% w stosunku do ostatnich notowań, na podstawie których ustalono obowiązujące ceny. Wniosek można złożyć w formie faksu. Nowe -zwaloryzowane ceny obowiązywać będą od pierwszego dnia miesiąca następującego po miesiącu, w którym złożono wniosek. Zwaloryzowaną cenę jednostkową brutto oblicza się z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z zasadą : końcówki poniżej 0,5 grosza pomija się, a końcówki 0,5 grosza i wyższe zaokrągla się do 1 grosza, analogiczną zasadę przyjmuje się we wszystkich wspomnianych wcześniej zaokrągleniach do drugiego miejsca po przecinku.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Malborku, ul. Poczty Gdańskiej 19 A, 82-200 Malbork, biuro kierownika działu kwatermistrzowskiego.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 16.06.2010 godzina 10:00, miejsce: sekretariat Zakładu Karnego w Malborku.
IV.4.5) Termin związania ofertą: do 15.07.2010.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z MALBORKA
- Remont częściowy okładzin ceramicznych pomieszczeń kuchennych w kompleksach wojskowych administrowanych przez 22. BLT Malbork - II postępowanie
- Remont częściowy izolacji przeciwwilgociowej w budynkach wojskowych administrowanych przez 22. BLT Malbork
- Budowa sieci wodociągowej z przyłączami oraz sieci kanalizacji sanitarnej w ciągu ulicy Włościańskiej w Malborku do obsługi istniejącej i projektowanej zabudowy mieszkaniowej
- Świadczenie usług transportowych
- Budowa i remont dróg gminnych w ramach projektu "przebudowa dróg śródpolnych wsi Królewo i Krasnołęka w ramach Scalenie gruntów wsi Królewo - Krasnołęka gmina Stare Pole"
- Usługa pełnienia nadzoru inwestorskiego z kontrolą rozliczenia budowy dla zadania pn.: Budowa i remont dróg gminnych w ramach projektu "przebudowa dróg śródpolnych wsi Królewo i Krasnołęka ...
więcej: przetargi w Malborku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej przy Zespole Szkół im. Jana Pawła II w Smrokowie gmina Słomniki w I półroczu roku szkolnego 2024/2025 z podziałem na zadania.
- Zakup i dostawa mięsa wieprzowego, drobiowego oraz wędlin wieprzowych i drobiowych
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 1 im. Olofa Palmego w Józefowie w roku szkolnym 2024/2025
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Szkoły Podstawowej nr 34 w Białymstoku
- DOSTAWY PRODUKTÓW MIĘSNCYH I WĘDLINIARSKICH
- Sukcesywne dostawy wędlin i mięsa na potrzeby Domu Pomocy Społecznej "Spokojna Przystań" w Garbarach 2024 II
więcej: Mięso wołowe »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.