eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Oleśnica › Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych, jaj, ryb mrożonych, warzyw i owoców oraz nabiału dla Powiatowego Zespołu Szpitali w Oleśnicy.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-05-07

Oleśnica: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych, jaj, ryb mrożonych, warzyw i owoców oraz nabiału dla Powiatowego Zespołu Szpitali w Oleśnicy.
Numer ogłoszenia: 136566 - 2009; data zamieszczenia: 07.05.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Powiatowy Zespół Szpitali w Oleśnicy , ul. Armii Krajowej 1, 56-400 Oleśnica, woj. dolnośląskie, tel. 071 3143747, faks 071 3143747.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.pzsolesnica.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych, jaj, ryb mrożonych, warzyw i owoców oraz nabiału dla Powiatowego Zespołu Szpitali w Oleśnicy..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych, jaj, ryb mrożonych, warzyw i owoców oraz nabiału dla Powiatowego Zespołu Szpitali w Oleśnicy. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 2 do SIWZ. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych na poszczególne pakiety: Pakiet nr 1 - Artykuły spożywcze Pakiet nr 2 - Jaja Pakiet nr 3 - Ryby mrożone Pakiet nr 4 - Warzywa i owoce Pakiet nr 5 - Nabiał.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.10.00 - Ryby mrożone 15.33.11.00 - Warzywa świeże lub mrożone 15.33.22.30 - Marmolady 15.41.11.00 - Olej roślinny 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.51.11.00 - Mleko pasteryzowane 15.54.21.00 - Ser twarogowy 15.55.13.00 - Jogurt 15.53.00.00 - Masło 15.51.20.00 - Śmietana 15.61.21.00 - Mąka pszenna 15.82.11.50 - Sucharki 15.83.10.00 - Cukier 15.84.10.00 - Kakao 15.85.11.00 - Makaron niegotowany 15.86.32.00 - Herbata czarna 15.87.00.00 - Przyprawy i przyprawy korzenne 15.87.12.50 - Musztarda 15.87.12.73 - Majonez 15.87.10.00 - Ocet; sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy; gotowa musztarda 15.43.00.00 - Tłuszcze jadalne .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O zamówienie mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, czyli w ciągu ostatnich 3 lat przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie - zrealizowali min. 3 dostawy (rozpoczęte i zakończone) odpowiednio: artykułów spożywczych (dot. oferty składanej na Pakiet 1), Jaj (dot. oferty składanej na Pakiet 2), Ryb mrożonych (dot. oferty składanej na Pakiet 3), Warzyw i owoców (dot. oferty składanej na Pakiet 4) i/lub Nabiału (dot. oferty składanej na Pakiet 5) na kwoty równe lub przekraczające wartość złożonej oferty; c) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, d) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia; Warunki udziału w postępowaniu są jednakowe dla wszystkich części zamówienia Spełnienie warunków udziału w postępowaniu oceniane będzie wg kryterium spełnia - nie spełnia..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia, że Wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych, Zamawiający żąda złożenia przez Wykonawcę następujących dokumentów: a) oświadczenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia (art. 24 ustawy PZP) b) oświadczenie, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu (art. 22 ust. 1 pkt. 1-4 ustawy PZP) c) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej potwierdzający, iż Wykonawca prowadzi działalność w zakresie objętym zamówieniem (wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert) W celu potwierdzenia, że Wykonawca posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponuje potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, Zamawiający żąda od Wykonawcy złożenia następujących dokumentów: d) oświadczenie o należytym zrealizowaniu w ciągu ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie - min. 3 dostaw (rozpoczętych i zakończonych) odpowiednio: artykułów spożywczych (dot. oferty składanej na Pakiet 1), Jaj (dot. oferty składanej na Pakiet 2), Ryb mrożonych (dot. oferty składanej na Pakiet 3), Warzyw i owoców (dot. oferty składanej na Pakiet 4) i/lub Nabiału (dot. oferty składanej na Pakiet 5) na kwoty równe lub przekraczające wartość złożonej oferty (załącznik nr 5 do SIWZ) Od Wykonawców, którzy mają siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, Zamawiający żąda: 1. zamiast dokumentów wymienionych w punkcie c), Zamawiający żąda dokumentów wystawionych w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzających odpowiednio, że: a) nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pzsolesnica.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Powiatowy Zespół Szpitali, ul. Armii Krajowej 1, 56-400 Oleśnica.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 15.05.2009 godzina 10:00, miejsce: Powiatowy Zespół Szpitali, ul. Armii Krajowej 1, 56-400 Oleśnica, piętro IV, pokój 9.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pakiet nr 1 - Artykuły spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Budyń z cukrem - 250 szt. - Torebka 60 g 2. Cukier kryształ - 2500 kg - Torebka 1 kg 3. Cukier waniliowy - 200 szt. - Torebka 32 g 4. Herbata - 80 kg - Torebka 100 g 5. Marmolada - 600 szt. - Opakowanie 600 g 6. Groch łuskany - 50 kg - Torebka 500 g 7. Groszek konserwowy puszka - 400 szt. Puszka 375 g 8. Kucharek - 360 szt. - Torebka 200 g 9. Kasza jęczmienna - 700 kg - Torebka 1 kg 10. Kasza manna - 600 kg - Torebka 1 kg 11. Koncentrat pomidorowy 30% duży - 240 szt. - Słoik 900 g 12. Koncentrat pomidorowy 30% mały - 400 szt. - Słoik 165 g 13. Koncentrat barszczu czerwonego w płynie - 150 szt. - Słoik 190 ml 14. Kawa zbożowa - 300 kg - Torebka 500 g 15. Kwasek cytrynowy - 400 szt. - Torebka 30 g 16. Kompot (asortyment: wiśnia, truskawka, czarna porzeczka) - 200 szt. - Słoik 0,9 l 17. Kleik ryżowy - 300 szt. - Torebka 180 g 18. Konserwa rybna makrela w pomidorach - 660 szt. - Puszka 310 g 19. Kisiel z cukrem - 7000 szt. - Torebka 77 g 20. Kapusta czerwona konserwowa 0,9 l - 400 szt. - Słoik 900 g 21. kakao - 120 szt. - Opakowanie 200 g 22. Makaron asortyment (kolanko, nitka, łazanki, świderki) - 1000 kg - Opakowanie 500 g 23. Mąka pszenna typ 500 - 2000 kg - Torebka 1 kg 24. Mąka ziemniaczana - 200 kg - Torebka 1 kg 25. Musztarda - 120 szt. - Słoik 200 g 26. Masło roślinne - 500 kg - Opakowanie 500 g 27. Majonez - 250 szt. - Słoik 730 g 28. Majonez - 200 szt. - Słoik 260 g 29. Przyprawa w płynie typu Magii - 250 szt. - Butelka 1 l 30. Majeranek - 120 szt. - Torebka 20 g 31. Ocet spirytusowy 10% - 200 szt. - Butelka 0,5 l 32. Ogórek konserwowy - 400 szt. - Słoik 0,9 l 33. Olej - 300 szt. - Butelka 1 l 34. Liść laurowy - 120 szt. - Torebka 20 g 35. Pieprz - 400 szt. - Torebka 20 g 36. Pasztet drobiowy typu Drop - 3700 szt. - Puszka 160 g 37. Płatki owsiane - 200 kg - Torebka 500 g 38. Przecier ogórkowy - 400 szt. - Słoik 300 g 39. Ryż - 1100 kg - Torebka 1 kg 40. Sól - 800 kg - Torebka 1 kg 41. Sos pieczeniowy - 150 szt. - Torebka 30 g 42. Suchary z cukrem - 600 szt. - Opakowanie 290 g 43. Suchary bez cukru - 100 szt. - Opakowanie 290 g 44. Syrop owocowy - wiśniowy - 1400 szt. - Butelka 500 ml 45. Szczaw konserwowy - 200 szt. - Słoik 300 g 46. Żelatyna - 400 szt. - Torebka 30 g 47. Mrożonka - fasolka szparagowa cięta - 200 szt. - Opakowanie 400 g 48. Mrożonka - szpinak - 500 szt. - Opakowanie 400 g 49. Ziele angielskie - 120 szt. - Torebka 20 g.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.22.30-5, 15.41.11.00-3, 15.61.21.00-2, 15.82.11.50-5, 15.84.10.00-5, 15.85.11.00-9, 15.86.32.00-7, 15.87.00.00-7, 15.87.12.50-1, 15.87.12.73-8, 15.87.10.00-4, 15.43.00.00-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Pakiet nr 2 - Jaja.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jaja - Rozmiar M 53-63 g. Pakowane w wytłaczanki po 10 szt. Ilość: 35 000 szt..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Pakiet nr 3 - Ryby mrożone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ryba mrożona panga - Tafla 7 kg - 600 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.10.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Pakiet nr 4 - Warzywa i owoce.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Burak czerwony - 2400 kg - Worek 10 kg 2. Cebula - 200 kg - Worek 15 kg 3. Czosnek - 6 kg - Worek 1 kg 4. Fasola Jaś - 140 kg - Woreczek 400 g 5. Jabłka - 1000 kg - Skrzynka 15 kg 6. Kapusta biała - 1600 kg - Worek 25 kg 7. Kapusta czerwona - 400 kg - Worek 25 kg 8. Kapusta kiszona - 500 kg - Woreczek foliowy 1 kg 9. Kalafior - sezon - 600 szt. - Skrzynka 10 szt. 10. Koper - 1200 szt. - Pęczki po 10 szt. 11. Marchew - 8000 kg - Worek 10 kg 12. Natka pietruszki - 740 szt. - Pęczek po 10 szt. 13. Ogórek zielony - sezon - 400 kg - Worek 10 kg 14. Ogórek kiszony - 500 kg - Woreczek foliowy 0,5 kg 15. Pietruszka - korzeń - 500 kg - Worek 5 kg 16. Pomidor - sezon - 800 kg - Skrzynka 15 kg 17. Rzodkiew biała - 400 kg - Skrzynka 12 kg 18. Seler - 1400 kg - Worek 5 kg 19. Sałata - sezon - 700 szt. - Skrzynka 15 szt. 20. Szczypior - 300 szt. - Pęczek po 10 szt..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Pakiet nr 5 - Nabiał.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Mleko pasteryzowane 1,5% Worek foliowy - 42000 litrów jednostka miary: Litr 2. Ser żółty twardy - 150 kg - Typu GOUDA, opakowanie 2 kg Jednostka miary: kg 3. Ser biały (twaróg półtłusty) - 2700 kg - Pakowany w pergamin po 1 kg Jednostka miary: kg 4. Śmietana słodka zawartość tłuszczu 15%, Worek foliowy 0,5 litra - 1200 litrów Jednostka miary: Litr 5. Ser topiony - 150 kg, Opakowanie zbiorcze 10sztuk x 100g Jednostka miary: kg 6. Jogurty smakowe - 1200 Szt., kubek 150ml Jednostka miary: szt. 7. Masło ekstra 82,5% - 1500 kg, Kostka 200g sztuka Jednostka miary: kg 8. Śmietana kwaśna 12% - 550 Szt., Kubek 450g Jednostka miary: szt. 9. Jogurt naturalny - 1100 Szt., kubek 150ml Jednostka miary: szt..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.11.00-4, 15.54.21.00-0, 15.55.13.00-8, 15.53.00.00-2, 15.51.20.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.