eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Brzeg › Zaopatrzenie Zakładu Karnego w Brzegu w konserwy,przyprawy i inne produkty żywnościowe .

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-05-20

Brzeg: Zaopatrzenie Zakładu Karnego w Brzegu w konserwy,przyprawy i inne produkty żywnościowe .
Numer ogłoszenia: 129615 - 2010; data zamieszczenia: 20.05.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny , ul. Chrobrego 29, 49-300 Brzeg, woj. opolskie, tel. 077 4162011, faks 077 4162287.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zaopatrzenie Zakładu Karnego w Brzegu w konserwy,przyprawy i inne produkty żywnościowe ..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zaopatrzenie Zakładu Karnego w Brzegu w konserwy,przyprawy i inne produkty żywnościowe . Część I przetwory rybne 1.Szprot w pomidorach w opakowaniach 300 - 330 g w ilości 2 000 kg 2.Szprot w oleju w opakowaniach 300 - 330 g w ilości 800 kg 3.Paprykarz szczeciński w opakowaniach 300 - 330 g w ilości 2 000 kg 4.Filet mrożony z pangi białej ( dop 20% glazury)w ilości 3 000 kg 5.Śledź matias lekko solony w wiadrach 5-10 kg w ilości 1 000 kg Część II konserwy i pasztety 1.Konserwa tyrolska w puszkach 300 g w ilości 1 500 kg 2.Konserwa turystyczna w puszkach 300 g w ilości 1 500 kg 3.Pasztet drobiowy w puszkach 300 g w ilości 2 000 kg 4.Pasztet drobiowy w opakowaniu aluminiowym 130 g w ilości 200 kg Część III przetwory warzywne 1.Sałatka wielowarzywna 0,9 l w ilości 1 500 kg 2.Sałatka szwedzka w słoikach 0,9l w ilości 1 500 kg 3.Leczo warzywne pieczarkowe w opakowaniach do 4 kg w ilości 600 kg Część IV cukier 1.Cukier biały kryształ konfekcjonowany w opakowaniach 1 kg w ilości 11 000 kg Część V mrożonki 1.Mieszanka warzyw mrożonych trzyskładnikowa (marchew,seler,pietruszka) w opak zbiorczych do 25 kg w ilości 4 000 kg Część VI soja 1.Soja kostka w opakowaniach do 15 kg w ilości 150 kg 2.Soja krajanka w opakowaniach do 15 kg w ilości 150 kg 3.Soja kotlet w opakowaniach do 15 kg w ilości 150 kg Część VII mąki i kasze 1.Kasza jęczmienna w opak. 1 kg w ilości 2 000 kg 2.Kasza manna w opak. 1 kg w ilości 1 800 kg 3.Ryż biały luzem w opak. 1 kg w ilości 5 000 kg 4.Mąka ziemniaczana w opakowaniach 1 kg w ilości 1 000 kg 5.Mąka pszenna typu 500 - 550 w opakowaniach 1 kg w ilości 4 000 kg 6.Płatki owsiane w opakowaniach odo 5 kg w ilości 1 300 kg 7.Makaron czterojajeczny typu (świderek, rurka) w opakowaniach do 15 kg w ilości 4 200 kg 8.Groch łuszczony w opakowaniach do 25 kg w ilości 1 000 kg 9.Fasola średniej wielkości /jasiek /w opakowaniach do 25 kg w ilości 1 800 kg Część VIII jaja 1.Jaja kurze klasy M w ilości 50 000 szt. Część IX przyprawy 1.Kminek w opakowaniach zbiorczych od 6 g w ilości 3 kg 2.Ziele angielskie w opakowaniach 15 g w ilości 20 kg 3.Liść laurowy w opakowaniach do 1 kg w ilości 15 kg 4.Herbata ekspresowa w saszetkach (do 2 g) w ilości 2 000 szt. 5.Sól spożywcza drobnoziarnista w opakowaniach 1 kg w ilości 1 300 kg 6.Cynamon w opakowaniach do 5 g w ilości 2 kg 7.Pieprz czarny mielony w opakowaniach zbiorczych do 1 kg w ilości 50 kg 8.Przyprawa w płynie typu maggi o poj..0,9- 1 l. w ilości 1 600 l. 9.Przyprawa jarzynowa mielona w opakowaniach do 5 kg w ilości 1 200 kg 10.Bulion warzywny w opakowaniu do 1 kg w ilości 900 kg 11.Majeranek suszony w opakowaniach do 1 kg w ilości 15 kg 12.Koper suszony w opakowaniach do 1 kg w ilości 15 kg Część X inne 1.Koncentrat pomidorowy 30 % w słoikach 0,9 l. w ilości 1 500 kg 2.Groszek zielony konserwowy puszka 400 g w ilości 600 kg 3.Mleko w proszku pełnotłuste w workach do 20 kg w ilości 1 800 kg 4.Kawa zbożowa w opakowaniach do 15 kg w ilości 1 200 kg 5.Dżem truskawkowy wiaderka 5-10 kg w ilości 5 000 kg 6.Żurek w proszku w opakowaniach do 5 kg w ilości 250 kg 7.Sos pieczeniowy w opakowaniach zbiorczych do 1 kg w ilości 300 kg 8.Ocet 10% w butelkach 0,5 w ilości 250 l. Wyżej wymienione ilości zamawianych artykułów są ilościami maksymalnymi. Zamawiający zastrzega możliwość wykonania zamówienia w ilościach mniejszych niż maksymalne. Zamawiający nie dopuszcza powierzenia przez Wykonawcę wykonania części lub całości zamówienia podwykonawcom. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych . Oferta musi obejmować całość zamówienia w danej części . Każda część będzie rozpatrywana osobno..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.24.00.00-2, 15.22.00.00-6, 15.12.30.00-3, 15.13.10.00-5, 15.13.13.00-8, 15.33.10.00-7, 01.12.10.00-1, 15.83.10.00-2, 15.33.11.70-9, 15.80.00.00-6, 15.61.31.00-9, 15.31.20.00-8, 15.61.21.00-2, 15.63.38.00-5, 15.85.11.10-2, 01.12.12.20-2, 01.12.12.10-6, 01.24.20.00-5, 15.87.00.00-7, 15.86.41.00-3, 15.87.24.00-5.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 10.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2011.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące: 1) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania; 2) posiadania wiedzy i doświadczenia; 3) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia 4) sytuacji ekonomicznej i finansowej Sposób oceny spełniania warunków Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach dołączonych do oferty, opisanych w pkt. IX SIWZ. Z treści załączonych dokumentów i oświadczeń w sposób jednoznaczny musi wynikać, że Wykonawca spełnia wymienione warunki. W przypadku wątpliwości co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu Zamawiający może wezwać wykonawców w określonym przez siebie terminie do złożenia wyjaśnień. Wykonawcy nie spełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

    SEKCJA IV: PROCEDURA

    IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

    IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

    IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

    IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

    IV.3) ZMIANA UMOWY

    Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

    IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

    IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
    Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Brzegu, 49-300 Brzeg, ul. Bolesława Chrobrego 29.

    IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 28.05.2010 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat Zakładu Karnego w Brzegu, ul. Bolesława Chrobrego 29, 49-300 Brzeg.

    IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

    IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

    IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

    ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

    CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: przetwory rybne.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Szprot w pomidorach w opakowaniach 300 - 330 g w ilości 2 000 kg 2.Szprot w oleju w opakowaniach 300 - 330 g w ilości 800 kg 3.Paprykarz szczeciński w opakowaniach 300 - 330 g w ilości 2 000 kg 4.Filet mrożony z pangi białej ( dop 20% glazury) w ilości 3 000 kg 5.Śledź matias lekko solony w wiadrach 5-10 kg w ilości 1 000 kg.

    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.24.00.00-2, 15.22.00.00-6, 15.12.30.00-3.

    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.

    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


    CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: konserwy i pasztety.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Konserwa tyrolska w puszkach 300 g w ilości 1 500 kg 2.Konserwa turystyczna w puszkach 300 g w ilości 1 500 kg 3.Pasztet drobiowy w puszkach 300 g w ilości 2 000 kg 4.Pasztet drobiowy w opakowaniu aluminiowym 130 g w ilości 200 kg.

    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.10.00-5, 15.13.10.00-8.

    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.

    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


    CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: przetwory warzywne.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Sałatka wielowarzywna 0,9 l w ilości 1 500 kg 2.Sałatka szwedzka w słoikach 0,9l w ilości 1 500 kg 3.Leczo warzywne pieczarkowe w opakowaniach do 4 kg w ilości 600 kg.

    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7, 01.12.10.00-1.

    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.

    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


    CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: cukier.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Cukier biały kryształ konfekcjonowany w opakowaniach 1 kg w ilości 11 000 kg.

    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.10.00-2.

    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.

    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


    CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: mrożonki.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Mieszanka warzyw mrożonych trzyskładnikowa (marchew,seler,pietruszka) w opak zbiorczych do 25 kg w ilości 4 000 kg.

    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9.

    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.

    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


    CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: soja.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Soja kostka w opakowaniach do 15 kg w ilości 150 kg 2.Soja krajanka w opakowaniach do 15 kg w ilości 150 kg 3.Soja kotlet w opakowaniach do 15 kg w ilości 150 kg.

    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.

    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


    CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: mąki i kasze.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Kasza jęczmienna w opak. 1 kg w ilości 2 000 kg 2.Kasza manna w opak. 1 kg w ilości 1 800 kg 3.Ryż biały luzem w opak. 1 kg w ilości 5 000 kg 4.Mąka ziemniaczana w opakowaniach 1 kg w ilości 1 000 kg 5.Mąka pszenna typu 500 - 550 w opakowaniach 1 kg w ilości 4 000 kg 6.Płatki owsiane w opakowaniach odo 5 kg w ilości 1 300 kg 7.Makaron czterojajeczny typu (świderek, rurka) w opakowaniach do 15 kg w ilości 4 200 kg 8.Groch łuszczony w opakowaniach do 25 kg w ilości 1 000 kg 9.Fasola średniej wielkości jasiek w opakowaniach do 25 kg w ilości 1 800 kg.

    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.31.00-9, 15.31.20.00-8, 15.61.21.00-2, 15.63.38.00-5, 15.85.11.10-2, 01.12.12.20-2, 01.12.12.10-6.

    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.

    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


    CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: jaja.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Jaja kurze klasy M w ilości 50 000 szt..

    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.24.20.00-5.

    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.

    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


    CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: przyprawy.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Kminek w opakowaniach zbiorczych od 6 g w ilości 3 kg 2.Ziele angielskie w opakowaniach 15 g w ilości 20 kg 3.Liść laurowy w opakowaniach do 1 kg w ilości 15 kg 4.Herbata ekspresowa w saszetkach (do 2 g) w ilości 2 000 szt. 5.Sól spożywcza drobnoziarnista w opakowaniach 1 kg w ilości 1 300 kg 6.Cynamon w opakowaniach do 5 g w ilości 2 kg 7.Pieprz czarny mielony w opakowaniach zbiorczych do 1 kg w ilości 50 kg 8.Przyprawa w płynie typu maggi o poj..0,9- 1 l. w ilości 1 600 l. 9.Przyprawa jarzynowa mielona w opakowaniach do 5 kg w ilości 1 200 kg 10.Bulion warzywny w opakowaniu do 1 kg w ilości 900 kg 11.Majeranek suszony w opakowaniach do 1 kg w ilości 15 kg 12.Koper suszony w opakowaniach do 1 kg w ilości 15 kg.

    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.00.00-7, 15.86.41.00-3, 15.87.24.00-5, 15.87.00.00-7, 15.87.21.00-2, 15.87.10.00-4, 15.89.15.00-5, 15.87.00.00-7.

    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.

    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


    CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: inne.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Koncentrat pomidorowy 30 % w słoikach 0,9 l. w ilości 1 500 kg 2.Groszek zielony konserwowy puszka 400 g w ilości 600 kg 3.Mleko w proszku pełnotłuste w workach do 20 kg w ilości 1 800 kg 4.Kawa zbożowa w opakowaniach do 15 kg w ilości 1 200 kg 5.Dżem truskawkowy wiaderka 5-10 kg w ilości 5 000 kg 6.Żurek w proszku w opakowaniach do 5 kg w ilości 250 kg 7.Sos pieczeniowy w opakowaniach zbiorczych do 1 kg w ilości 300 kg 8.Ocet 10% w butelkach 0,5 w ilości 250 l..

    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.34-5, 15.33.14.62-3, 15.51.17.00-0, 15.86.10.00-1, 15.33.22.96-5, 15.89.14.00-4, 15.87.12.60-4, 15.87.11.20-1.

    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.

    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


    Podziel się

    Poleć ten przetarg znajomemu poleć

    Wydrukuj przetarg drukuj

    Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








    Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


    Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

    chcę zamieszczać ogłoszenia

    Dodaj swoje pytanie

    Najnowsze orzeczenia

    Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.