eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Ełk › Dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 5 ul. św.M.M. Kolbego nr 11 w Ełku

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-04-30

Ełk: Dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 5 ul. św.M.M. Kolbego nr 11 w Ełku
Numer ogłoszenia: 128702 - 2009; data zamieszczenia: 30.04.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Podstawowa nr 5 w Ełku , ul. Św. M. M. Kolbego 11, 19-300 Ełk, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 0-87 6203171, faks 0-87 6203171.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.promedica.elk.com.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Pro-Medica w Ełku Sp. z o.o..

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 5 ul. św.M.M. Kolbego nr 11 w Ełku.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa : Grupa I - Warzywa i owoce Grupa II- Artykuły spożywcze Grupa III- Nabiał Grupa IV - Pieczywo Grupa V - Mięso i przetwory Pieczywo Grupa VI - Ryby i mrożonki.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 32.20.00.0 - Warzywa, owoce i orzechy 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 15.11.00.00 - Mięso 15.22.00.00 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.09.2009.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1.Zgodnie z art. 22 Ustawy, o udzielenie Zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania Zamówienia 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie Zamówienia; 4)nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. 2.Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana według formuły: spełnia/nie spełnia 1.W zakresie warunków wskazanych w § IV ust. 1 pkt. 1) i § IV ust.1 pkt. 4) ocena spełnienia warunków nastąpi (zgodnie z Rozporządzeniem Prezesa RM z dnia 16 października 2008 . w sprawie rodzajów dokumentów potwierdzających spełnianie warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, jakich możne żądać zamawiający od wykonawcy, Dz. U. Nr 188, poz. 1155 ) na podstawie przedstawionych przez Wykonawcę dokumentów, o których mowa w § V ust. 1 pkt. 1 - pkt. 4) Z ubiegania się o zamówienia publicznego wyklucza się wykonawców, którzy: nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne z art. 22 Prawa zamówień publicznych opisanych w ppkt. 1.1 do 1.4, (j.t - Dz. U. z 2007 r. Nr 223, poz. 1655 oraz z 2008 r. Nr 171, poz. 1058 - z późniejszymi zmianami) nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne, (j.t - Dz. U. z 2007 r. Nr 223, poz. 1655 oraz z 2008 r. Nr 171, poz. 1058 - z późniejszymi zmianami) wykonywali bezpośrednio czynności związane z przygotowaniem prowadzonego postępowania, lub posługiwali się w celu sporządzenia oferty osobami uczestniczącymi w dokonywaniu tych czynności chyba, że udział tych wykonawców w postępowaniu nie utrudnia uczciwej konkurencji, złożyli nieprawdziwe informacje mające wpływ na wynik prowadzonego postępowania, nie złożyli oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu lub dokumentów potwierdzających spełnianie tych warunków z zastrzeżeniem art. 26 ust. 3, ustawy Prawo zamówień publicznych z dnia 29 stycznia 2004 r. (j.t - Dz. U. z 2007 r. Nr 223, poz. 1655 oraz z 2008 r. Nr 171, poz. 1058 - z późniejszymi zmianami).
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.W celu wykazania spełnienia warunków udziału w Postępowaniu, każdy z Wykonawców powinien przedłożyć wraz z ofertą następujące oświadczenia i dokumenty: 1.Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 2.Oświadczenie oferenta lub zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące prze upływem terminu składania ofert; 3.Oświadczenie oferenta lub zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące prze upływem terminu składania ofert; 4.Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 ustawy Prawo zamówień publicznych z dnia 29 stycznia 2004 r. (j.t - Dz. U. z 2007 r. Nr 223, poz. 1655 oraz z 2008 r. Nr 171, poz. 1058 - z późniejszymi zmianami) Dokumenty dodatkowe: 1.Oświadczenie, w którym wykonawca potwierdza, że zapoznał się z SIWZ i umową oraz nie wnosi zastrzeżeń. 2.Oświadczenie, w którym Wykonawca potwierdza, że jest związany ofertą przez okres 30 dni od dnia, w którym upływa termin składania ofert. 3.Podpisany przez osoby uprawnione projekt umowy..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www: sp5.elk.edu.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Szkoła Podstawowa nr 5 w Ełku ul. św. M. M. Kolbego nr 11 ;19-300 Ełk -.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 15.05.2009 godzina 12:30, miejsce: Szkoła Podstawowa nr 5 w Ełku ul. św. M. M. Kolbego nr 11 ;19-300 Ełk - sekretariat.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Grupa I - Warzywa i owoce.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Warzywa i owoce CPV - 03220000-9 Lp. Asortyment Jedn. miary Ilość Cena netto Vat Wartość ogółem brutto Warzywa 1. Ziemniaki CPV 03212100-1 kg 22000 2. Marchew CPV 03221112-4 kg 2500 3. Pietruszka CPV 03221110-0 kg 420 4. Seler CPV 03221110-0 kg 420 5. Cebula CPV 0322113-1 kg 1100 6. nać pietruszki CPV 03221000-6 szt 2000 7. Koper CPV 03221000-6 szt 2000 8. Por CPV 03221000-6 kg 350 9. Ogórek kwaszony CPV 15331000-7 kg 800 10 Ogórek świeży CPV 03221270-9 kg 1500 11 Pomidory CPV 03221240-0 kg 1500 12 Papryka, żółta, zielona czerwona CPV 03221230-7 kg 170 13 Kapusta biała CPV 03221410-3 kg 3500 14 Kapusta pekińska CPV 03221410-3 kg 500 15 Kapusta czerwona CPV 03221410-3 kg 1000 16 Kapusta kwaszona CPV 15331461-6 kg 1200 17 Rzepa Agata CPV 03221114-8 kg 500 18 Sałata CPV 03221310-2 szt. 2000 19 Ogórek korniszon 0,9l CPV 15331400-1 szt. 1000 20 Fasola średni Jaś CPV 03221210-1 kg 300 21 Fasola drobna CPV 03221210-1 kg 200 22 Groch połówki CPV 03221220-4 kg 200 23 Groszek konser-wowy 400g CPV 15331400-1 szt. 500 24 Kukurydza kon-serwowa 400g CPV 15331470-2 szt. 400 25 Buraki czerwone CPV 03221110-0 kg 2000 26 Cytryna CPV 03222210-8 kg 250 27 Jaja CPV 03142500-3 kg 1600 28 Pieczarki CPV 03221260-6 kg 600 29 Fasolka czerwona konserwowa 400g CPV15331400-1 szt. 200 30 Papryka konse-rwowa 0,9l CPV 15331400-1 szt. 200 31 Czosnek CPV 03221110-0 szt. 70 32 Szczaw konser-wowy 300g CPV 15331400-1 szt. 50 33 Rzodkiewka CPV 03221110-0 pęcz. 1500 34 Szczypior CPV 03221110-0 Pęcz 1500 Owoce 35 Pomarańcze CPV 03222220-1 kg 2500 36 Mandarynki CPV 03222240-7 kg 2500 37 Banany CPV 03222111-4 kg 3000 38 Brzoskwinie w syropie 820g CPV 15332100-4 szt. 300 39 Jabłka CPV 03222200-5 kg 5200 40 Nektarynka CPV 03222200-5 kg 1800 41 Brzoskwinia CPV 03222332-9 kg 1800 42 Kiwi CPV 03222118-3 kg 800.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.09.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Grupa II- Artykuły spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Artykuły spożywcze CPV 15800000-6 Lp. Asortyment Jedn. miary Ilość Cena netto Vat Wartość ogółem brutto Inne artykuły spożywcze 1. Sos myśliwski 33g CPV 15871260-4 szt 800 2. Sos pieczarkowo-grzybowy 33g CPV 15871260-4 szt 800 3. Sos grzybowy 33g CPV 15871260-4 szt 800 4. Sos sałatkowy ogrodowy 9g CPV 15871260-4 szt 1200 5. budyń 60g CPV 15620000-0 szt. 600 6. Kawa zbożowa typu inka150g CPV 15860000-4 szt. 40 7. Cukier opakowania 1kg. CPV 15831000-2 kg 2000 8. Ciastka herbatniki100g CPV 15812100-4 szt. 1200 9. Dżem 400g różne smaki CPV 15332290 szt. 300 10. Herbata granulowa- na100g typu Lipton CPV 15863000-5 szt. 80 11. Kisiel różne smaki 60g CPV 15620000-0 szt. 1000 12. Kompot czarna porzeczka 0,9l CPV 15800000-6 szt. 600 13. Ketchup bez kon-serwantów 0,5l CPV 15871230-5 szt. 300 14. Kakao rozpuszcza-lne typu Puchatek 300 g CPV 15841000-5 szt. 150 15. Koncentrat pomidorowy o,9l CPV 15331134-5 szt. 400 16. Kasza jęczmienna opakowanie 0,5 kg CPV 15610000-7 szt. 400 17. Kasza gryczana opakowania 0,5 kg CPV 15610000-7 szt. 50 18. Kasza manna opakowania 1 kg CPV 15610000-7 kg 90 19. Kwasek cytrynowy 20g CPV szt. 600 20. Liść laurowy 15g CPV 15872000-1 szt. 250 21. Mąka ziemniacza-na opakowanie1kg CPV kg 90 22. Miód pszczeli naturalny 400g CPV 15831600-8 szt. 350 23. Makaron świderki opakowanie 0,5 kg CPV 15851100-9 szt. 800 24. Kostki rosołowe typu kura120g CPV 15870000-7 szt. 2000 25. Kompot truskawko-wy 0,9l CPV 15800000-6 szt. 550 26. Kompot wiśniowy 0,9l CPV 15800000-6 szt. 550 27. Kompot śliwkowy 0,9l CPV 15800000-6 szt. 550 28. Syrop różne smaki z witaminą C bez konserwantów typu herbapol 420ml CPV 15831500-7 szt. 3000 29. Musztarda 180g CPV 15871250-1 szt. 500 30. Majeranek 20g CPV 15872000-1 szt. 350 31. Mąka zwykła opa-kowania 1 kg CPV 15612100-2 kg 1000 32. Olej roślinny 1l CPV 15621000-7 l 1900 33. Płatki owsiane opakowania 0,5 kg CPV 15613380-5 szt. 120 34. Płatki jęczmienne Opakowania 0,5kg CPV szt. 120 35. Płatki kukurydza-ne typu Cornflakes opakowanie 250g CPV 500 36. Pieprz mielony 20g CPV 15872100-2 szt. 300 37. Pieprz ziołowy 20g CPV. 15872100-2 szt. 1000 38. Pieprz ziarnisty 20g CPV 15872100-2 szt. 100 39. Papryka mielona 20g CPV 15870000-7 szt. 200 40. Ryż opakowania 1kg CPV 03211300-6 kg 280 41. Sól CPV 15872400-5 kg 280 42. Przyprawa typu wegeta 200 g CPV 15871270-7 szt. 1000 43. Przyprawa do zup typu Magi 0,2 l CPV 15870000-7 szt. 390 44. Płatki ryżowe błyskawiczne, opakowania 0,5kg CPV szt. 390 45. Ziele angielskie 15g CPV 15870000-7 szt. 230 46. Makaron zacierka typu Babuni 250g CPV 15851100-9 szt. 360 47. Kompot z aronii 0,9l CPV 15800000-6 szt. 500 48. Galaretka owocowa różne smaki 79g CPV 15332240-8 szt. 800 49. Majonez typu napo-leoński 320 ml CPV 15871273-8 szt. 400 50. Wafelek typu princeska 36g różne smaki CPV 15812100-4 szt. 3000 51. Napoje niega- zowane różne smaki 200mi CPV 15900000-7 szt. 6000 52. Płatki kukurydzane z miodem i orze-chami typu gold fakes opakowania 250g CPV 15613311-1 szt. 450 53. Soczek marchwio-wy typu Kubuś 1l CPV 15322000-1 szt. 800 54. Chrupki kukury- dziane zwykłe typu Mazurki opakowa- nia 55g CPV 15613311-1 szt. 1000 55. Cukier waniliowy 16g CPV 15830000-5 szt. 100 56. Ciastka pierniczki w polewie lukrowej CPV 15812100-4 kg 80 57. Ciastka pierniczki w polewie czekoladowej CPV 15812100-4 kg 70 58. Zioła prowansal- skie 10g CPV 15870000-7 szt. 100 59. Krem czekoladowy typu nutella 320g CPV szt. 170 60. Cynamon CPV szt 50.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.09.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Grupa III- Nabiał.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Asortyment Jedn. miary Ilość Nabiał 1. Mleko 2% CPV 03333000-4 l 6000 2. Masło typu milksełko 0,2kg CPV 15530000-2 kg 500 3. Śmietana 18% typu łaciata 500g CPV 15512000-0 l 950 4. Śmietana 18% typu mazurska 400g CPV 15512000-0 szt. 1000 5. Twaróg sernikowy półtłusty 250g CPV 15542100-0 kg 250 6. Jogurty typu milko 200g CPV 15551300-8 szt. 3000 7. Maślanka owoco-wa 1l różne smaki CPV 15551500-0 szt. 400 8. Serki waniliowe 140g CPV 15500000-3 szt. 2500 9. Ser żółty salami CPV 15541000-2 kg 350 10. Serki topione 100g kostki CPV 15542200-1 szt. 470 11. Mleko smakowe typu łaciate 1.5% różne smaki 200ml CPV 03333000-4 szt. 3500 12. Deser mleczny typu Monte 0,065g CPV 15540000-5 szt. 3000 13. Jogurt pyszny typu Danon różne smaki 125g CPV 15551300-8 szt. 3000 14. Galaretka owoco-wa różne smaki 175g CPV 15332240-8 szt. 2300 15. Jogurt typu jogobella 125g CPV 15551300-8 szt. 3000.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.09.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Grupa IV - Pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Asortyment Jedn. miary Ilość Pieczywo Chleb krojony mieszany CPV 15811100-7 kg 2200 Chleb wieloziarnisty CPV 15811100-7 kg 300 Bułeczki zwykłe typu szlak 90g CPV 15811400-0 szt. 3500 Bułeczki słodkie w tym: pączki, serniczki, rogaliki i inne 40g 1.CPV 15811400-0 szt. 8000 Chałka CPV 15811400-0 kg 350 Baton pszenny typu wrocławski CPV15811400-0 kg 300 Ciasto drożdżowe z kruszonką CPV15811400-0 kg 300 Bułka tarta 1kg CPV 15810000-9 kg 350 Rogal maślany CPV 15811200-8 kg 500 Chleb razowy CPV 15811100-7 kg 100.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.09.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Grupa V - Mięso i przetwory.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mięso wieprzowe drobne CPV 15110000-2 kg 4000 Mięso drobiowe drobne CPV 15112000-6 kg 550 Polędwica surowa bez kości CPV 15110000-2 kg 600 Serca wieprzowe CPV 15114000-0 kg 400 Ozorki wieprzowe CPV 15114000-0 kg 450 Wątroba wieprzowa CPV 15114000-0 kg 500 Końcówki kości schabowych CPV 15110000-2 kg 1300 Podudzia z kurczaka CPV 15112000-6 kg 550 Udka z kurczaka CPV 15112000-6 kg 200 Filet kurczęcy CPV 15112000-6 kg 1080 Pachwina surowa CPV 15110000-2 kg 150 Słonina CPV 15114000-0 kg 50 Łopatka wieprzowa b/k karczek CPV 15110000-2 kg kg 550 550 Wędliny Polędwica wędzo-na wieprzowa CPV 15131130-5 kg 80 Szynka wędzona wieprzowa CPV 15131210-0 kg 80 Pasztet drobiowy typu białostocki 280g CPV 15131310-1 szt. 400 Pachwina wędzona CPV 15131130-5 kg 80 Kiełbasa cienka typu śląska CPV 15131130-5 kg 250 Polędwica drobiowa CPV 15131135-0 kg 80 Szynka konserwowa CPV 15131000-5 kg 70 Mielonka wieprzo- wa typu Lancheon 300g CPV 15131000-5 szt. 250 Kiełbaski typu berlinetki CPV 15131130-5 kg 100 Boczek wędzony CPV 15130000-8 kg 120.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.09.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Grupa VI - Ryby i mrożonki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Asortyment Jedn. Miary Ilość Ryby Filet z miruny ze skórą CPV 15220000-6 kg 1800 Mrożonki Kalafior mrożony CPV 15331170-9 kg 600 Mieszanka kompotowa CPV 15331170-9 kg 2000 Marchewka z groszkiem CPV 15331170-9 kg 550 Mieszanka warzywna CPV 15331170-9 kg 600 Truskawki mrożone CPV 03222313-0 kg 500.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.09.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.