Ogłoszenie z dnia 2007-07-20
Wodzierady: Przygotowywanie i wydawanie posiłków dla uczniów szkół w Kwiatkowicach i w Zalesiu na bazie istniejącej kuchni i stołówki w Zespole Szkół w Kwiatkowicach
w okresie od 10 września 2007 roku do 20 czerwca 2008 roku
Numer ogłoszenia: 123584 - 2007; data zamieszczenia: 20.07.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Urząd Gminy Wodzierady, 24, 98-105 Wodzierady, woj. łódzkie, tel. 043 677 33 22, fax 043 677 33 15.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.wodzierady.pl
- Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dot. dynamicznego systemu zakupów: http://www.bip.wodzierady.pl/index.php?id=23&a=240&n_id=1277
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowywanie i wydawanie posiłków dla uczniów szkół w Kwiatkowicach i w Zalesiu na bazie istniejącej kuchni i stołówki w Zespole Szkół w Kwiatkowicach w okresie od 10 września 2007 roku do 20 czerwca 2008 roku.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1)Przedmiot zamówienia obejmuje w szczególności prowadzenie przez Wykonawcę w dni nauki szkolnej dożywiania zbiorowego dzieci i młodzieży w Zespole Szkół w Kwiatkowicach i w Szkole Podstawowej w Zalesiu w okresie od 1 września 2007 roku do 20 czerwca 2008 roku na zasadach : a)szacunkowa liczba obiadów jednodaniowych około 250 dziennie , wydawanych naprzemiennie: w jednym dniu zupa z wkładką mięsną w ilości do 250 porcji , w drugim dniu drugie danie w ilości do 250 porcji w tym dla uczniów Zespołu Szkół w Kwiatkowicach w ilości do 200 obiadów i dla uczniów Szkoły Podstawowej w Zalesiu do 50 obiadów wraz dowiezieniem i wydaniem. b)nie przewiduje się dożywiania uczniów w okresie wakacji i ferii szkolnych oraz w czasie zajęć pozaszkolnych ( zielone szkoły , półkolonie itp.) c)dodatkowo Wykonawca zobowiązany będzie do zawarcia umowy z właściwym Ośrodkiem Pomocy Społecznej na finansowanie uczniów uprawnionych do korzystania z pomocy Ośrodka . d) Wykonawca zobowiązany jest do przechowywania tygodniowych jadłospisów w celu ich kontroli przez Zamawiającego e) rozliczenia za faktycznie wykonane usługi wydane posiłki dla uczniów objętych dofinansowaniem z budżetu gminy i GOPS będą następowały jeden raz w m-cu na podstawie wystawionych faktur, f) rozliczenie z Zamawiającym obywać się będą na podstawie przedłożonych list uczniów korzystających z obiadów, sporządzonych przez upoważnione osoby przez dyrektorów szkół 2 )Przygotowanie posiłków musi być zgodne z normą żywienia i racjami pokarmowymi określonymi dla dzieci i młodzieży szkolnej. 3) Wydawanie posiłków następować będzie 5 dni w tygodniu w godzinach uzgodnionych z Dyrektorem Zespołu Szkół . Spożywanie posiłków odbywać się będzie w świetlicy szkolnej ,którą po każdej jedzącej grupie należy sprzątnąć i umyć naczynia. II. Wykonawca może przygotowywać i wydawać obiady dla pracowników szkoły oraz osób z zewnątrz za cenę ustaloną w/ g własnej kalkulacji Prowadzić w razie potrzeby wyżywienie w okresie wolnym od zajęć szkolnych np. obsługę imprez okolicznościowych itp. Kuchnia i stołówka posiadają wyposażenie podstawowe do przygotowania obiadów . Zespół żywieniowy posiada oddzielne wejście. III. Zamawiający oświadcza ,że dysonuje pomieszczeniem kuchni wraz z zapleczem wyposażonym w urządzenia i sprzęt przeznaczony do przygotowywania i wydawania posiłków. Zamawiający zamierza wydzierżawić kuchnię z wyposażeniem Wykonawcy, wyłonionemu w drodze przetargu nieograniczonego, w celu prowadzenia dożywiania zbiorowego dzieci i młodzieży
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 55.00.00.00 - Usługi hotelarskie i restauracyjne Kod CPV wg słownika 2008: 55.00.00.00 - Usługi hotelarskie, restauracyjne i handlu detalicznego Oryginalny kod CPV: 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków Kod CPV wg słownika 2008: 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Nie.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 20.06.2008.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium..
III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. W przetargu mogą wziąć udział Wykonawcy , którzy spełniają wymagania opisane w art.22 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych , tj. 1. posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności , jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 2. posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, 3. znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 4. nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art.24 ust. 1 2 PZP. 5. posiadają aktualne wymagane do prowadzenia żywienia zbiorowego karty lub książeczki zdrowia 2. Sposób dokonania oceny spełnienia wymaganych warunków: 1. przy dokonaniu oceny spełnienia warunków Zamawiający będzie się kierował regułą : spełnia nie spełnia 2. niespełnienie chociażby jednego warunku skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy z postępowania; ofertę Wykonawcy wykluczonego uznaje się za odrzuconą. Do oceny ofert zakwalifikowanych jako nieodrzucone Zamawiający przyjął kryterium określone w ogłoszeniu o przetargu wraz ze wskazaniem jego znaczenia. Sposób oceny ofert - opis kryterium : cena = 100 Zamawiający przyzna maksymalną liczbę punktów tj. 100 Wykonawcy ,który przedstawił ofertę najtańszą na ocenianą część zamówienia. Pozostałe oferty zostaną ocenione zgodnie ze wzorem : cena oferty najtańszej X 100 pkt. cena oferty ocenianej Zamawiający wybiera ofertę najkorzystniejszą na podstawie kryterium oceny ofert określonego powyżej.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. W sprawach nieuregulowanych w niniejszej specyfikacji mają zastosowanie przepisy ustawy Prawo zamówień publicznych i przepisy Kodeksu Cywilnego. 2. Integralną częścią niniejszej specyfikacji istotnych warunków zamówienia są: 1) załącznik nr 1 - formularz ofertowy 2) załącznik nr 2 - oświadczenie o spełnieniu wymagań opisanych w art. 22 ust.1 PZP i niepodleganiu wykluczeniu na podstawie art.24 ust.1 i 2 PZP. 3) załącznik nr 3 - wzór umowy, 4) załącznik nr 4 - wzór umowy najmu lokalu użytkowego
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.bip.wodzierady.pl/index.php?id=23&a=240&n_id=1277
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: http://www.bip.wodzierady.pl.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 30.07.2007 godzina 09:30, miejsce: Sekretariat Urzędu Gminy w Wodzieradach Wodzierady 24.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.3.6) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy
INNE PRZETARGI WODZIERADY
więcej: przetargi WODZIERADY »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Świadczenie usług hotelarskich i gastronomicznych wraz z udostępnieniem sali konferencyjnej 22 dorocznego spotkania organizacyjnego pracy polskiego FADN oraz 20-lecia polskiego FADN
- Świadczenie usług cateringowych w trakcie szkoleń organizowanych w ramach interwencji I.14.1 Doskonalenie zawodowe rolników - moduł 1 Szkolenia podstawowe dla rolników (I 14.1.1) - II etap.
- Obsługa Szkolenia Doskonalenie Audytowania w ramach Systemu KZR INiG organizowanego przez Instytut Nafty i Gazu - Państwowy Instytut Badawczy w dniach 12-13 grudnia 2024 r.
- Świadczenie usługi cateringowej, zakwaterowania, kompleksowego wyposażenia i instalacji sprzętu na stanowiskach konkursowych konkursu SkillsPoland 2024 w konkurencji Piekarstwo 19-20.06.24 r., Poznań.
- Usługa hotelarska i restauracyjna na potrzeby organizacji dorocznej konferencji psychologicznej
- Świadczenie usług hotelowo-gastronomicznych na potrzeby organizacji "XVII Kongresu Polskiego Towarzystwa Nauk Weterynaryjnych" dla Wydziału Medycyny Weterynaryjnej
więcej: Usługi hotelarskie, restauracyjne i handlu detalicznego »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.