To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2012-04-18
Brzeg: Zaopatrzenie Zakładu Karnego w Brzegu w artykuły żywnościowe
Numer ogłoszenia: 122886 - 2012; data zamieszczenia: 18.04.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 71604 - 2012r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny, ul. Chrobrego 29, 49-300 Brzeg, woj. opolskie, tel. 077 4162011, faks 077 4162287.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zaopatrzenie Zakładu Karnego w Brzegu w artykuły żywnościowe.
II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Grupa I - pieczywo 1. Chleb mieszany pszenno-żytni. PN-A-74103:1993, PN A-74103/Az2:1996 Ilość: 77 675 kg Preferencje zamawiającego w zakresie jakości: Chleb świeży, bochenki o wadze 0,40 kg krojone (grubość kromki 11-13 mm) pakowane w folię, składający się z ok. 70% mąki pszennej i ok. 30% mąki żytniej. Zapach: powinien być czysty z właściwym aromatem, niedopuszczalny jest zapach stęchły, spalony i inny obcy. Konsystencja: miękisz powinien być elastyczny, równomiernie porowaty, pory drobne o cienkich ściankach, ściśle związane ze skórką, bez zakalca i grudek mąki. Barwa: skórka powinna być równomiernie zabarwiona, o odcieniu typowym dla danego rodzaju pieczywa. Oznakowanie: metki na każdym bochenku powinny zawierać (*): nazwę środka spożywczego, składniki występujące w środku spożywczym, datę minimalnej trwałości, dane identyfikujące wartość netto, warunki przechowywania. 2. Chleb pszenny. PN-A-74105:1992 Ilość: 9 470 kg Preferencje zamawiającego w zakresie jakości: Chleb świeży, bochenki o wadze 0,40 kg krojone (grubość kromki 11-13 mm) pakowane w folię. Zapach: powinien być czysty z właściwym aromatem, niedopuszczalny jest zapach stęchły, spalony i inny obcy. Konsystencja: miękisz powinien być elastyczny, równomiernie porowaty, pory drobne o cienkich ściankach, ściśle związane ze skórką, bez zakalca i grudek mąki. Barwa: skórka powinna być równomiernie zabarwiona, o odcieniu żółto-złotym. Oznakowanie: metki na każdym bochenku powinny zawierać (*): nazwę środka spożywczego, składniki występujące w środku spożywczym, datę minimalnej trwałości, dane identyfikujące wartość netto, warunki przechowywania. 3. Bułka tarta. PN-A-74113:1997, PN-74113:1997/Az1:1999, Ilość: 1 100 kg Preferencje zamawiającego w zakresie jakości: Bułka tarta w opakowaniach 0,5 - 1 kg. Zapach: powinien być czysty z właściwym aromatem, niedopuszczalny jest zapach stęchły, spalony i inny obcy. Konsystencja: sypka bez grudek i zbryleń. Barwa: równomiernie zabarwiona, o odcieniu żółto-złotym. Oznakowanie: metki na każdym opakowaniu powinny zawierać (*): nazwę środka spożywczego, składniki występujące w środku spożywczym, datę minimalnej trwałości, dane identyfikujące wartość netto, warunki przechowywania. (*) Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007r. w sprawie znakowania środków spożywczych, (Dz. U. Nr 137, poz. 966 z późniejszymi zmianami) Grupa II - nabiał 1. Twaróg chudy PN-A-86300:1991/Az3:2001 Ilość: 5 173 kg Preferencje zamawiającego w zakresie jakości: twaróg chudy świeży, o wadze 200-250g pakowany w folię vacum. Oznakowanie: metki na każdym opakowaniu powinny zawierać(*): nazwę środka spożywczego, składniki występujące w środku spożywczym, datę minimalnej trwałości, dane identyfikujące wartość netto, warunki przechowywania. Termin przydatności min. 14 dni 2. Kefir naturalny PN-A-86041:1986, PN-A-86061:2002 Ilość: 480 kg Preferencje zamawiającego w zakresie jakości: kefir naturalny w opakowaniach jednorazowych o wadze 180-200g. Oznakowanie: metki na każdym opakowaniu powinny zawierać (*): nazwę środka spożywczego, składniki występujące w środku spożywczym, datę minimalnej trwałości, dane identyfikujące wartość netto, warunki przechowywania. 3. Ser topiony PN-A- 86233:1996/Az16:1996 Ilość: 1 100 kg Preferencje zamawiającego w zakresie jakości Serek topiony z zawartością tłuszczu do 40%, o wadze 100g w opakowaniach jednostkowych. Oznakowanie: metki na każdym opakowaniu powinny zawierać*: Nazwę środka spożywczego, składniki występujące w środku spożywczym, datę minimalnej trwałości, dane identyfikujące wartość netto, warunki przechowywania Termin przydatności min. 2 m-ce 4. Śmietana ukwaszona 12% PN-A-86050:2002/Az1:2006 Ilość: 2 300 kg Preferencje zamawiającego w zakresie jakości Śmietana ukwaszona 12%, w opakowaniach jednorazowych 200-400g. Oznakowanie: metki na każdym opakowaniu powinny zawierać*: Nazwę środka spożywczego, składniki występujące w środku spożywczym, datę minimalnej trwałości, dane identyfikujące wartość netto, warunki przechowywania. (*) Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007r. w sprawie znakowania środków spożywczych, (Dz. U. Nr 137, poz. 966 z późniejszymi zmianami) Grupa III - tłuszcze 1. Margaryna do smarowania pieczywa w kostkach o wadze 200 do 250 g o zawartości tłuszczu 60%, Termin przydatności do spożycia minimum 2 miesiące. PN-A-86901 Ilość: 8 700 kg 2. Olej roślinny - jadalny (do smażenia i surówek). Butelki o pojemności od 0,9 l do 1,0 l. Termin przydatności do spożycia minimum 3 miesiące. PN-A-86908 Ilość: 2 850 kg (*) Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007r. w sprawie znakowania środków spożywczych, (Dz. U. Nr 137, poz. 966 z późniejszymi zmianami) a) Realizacja dostaw musi odbywać się zgodnie w wymogami sanitarnymi określonymi w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz. U. 06.171.1225) b) Wykonawca realizuje dostawy własnym transportem i na własne ryzyko (m.in. kwestia zabezpieczenia i ubezpieczenia przewożonej partii towaru). Ustala się iż, każdorazowo przed wydaniem przedmiotu umowy ilość dostarczonego towaru oraz jego zgodność z zamówieniem, sprawdzona zostanie w siedzibie zamawiającego przez strony umowy. c) Dostarczone towary muszą spełniać obowiązujące wymagania i normy jakościowe zgodnie z wymaganiami zawartymi w Polskich Normach muszą być świeże lub posiadać ważne terminy przydatności do spożycia. W przypadku stwierdzenia przez zamawiającego złej jakości dostarczonego towaru, strony sporządzają protokół wskazując w nim rodzaj stwierdzonych wad. Protokół ten stanowić będzie wezwanie zamawiającego skierowane do wykonawcy o wymianę dostarczonej partii towaru lub jej poszczególnego elementu na nowa partię na własny koszt i ryzyko wykonawcy. d) Podana ilość ww artykułów ma charakter szacunkowy i nie stanowi ostatecznego wymiaru zamówienia, w wyniku czego nie może być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia wielkości dostaw, zależnie od potrzeb zamawiającego. Wyżej wymienione ilości zamawianych artykułów są ilościami maksymalnymi. Zamawiający zastrzega możliwość wykonania zamówienia w ilościach mniejszych niż maksymalne. e) Odbiór jakościowy, gwarancja i reklamacja: Zamawiający zbada dostarczoną partię towaru w trakcie przyjęcia do magazynu. W przypadku stwierdzenia wad, zamawiający niezwłocznie poinformuje o tym fakcie Wykonawcę. Wykonawca jest zobowiązany wymienić w tym samym dniu wadliwą partię towaru. Przedmiot zamówienia winien być odpowiednio oznakowany (zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i rozwoju wsi z dnia 10 lipca 2007r) oraz posiadać Handlowy Dokument Identyfikacyjny. f) Zamówienia będą składane i przyjmowane telefonicznie, faksem lub w czasie dostawy (na następną dostawę). Zamówienia będą składane przez zamawiającego z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem. Dostawy będą przyjmowane od poniedziałku do czwartku w godzinach od 8.00 do 14.00. Dostawy pieczywa odbywać się będą codziennie w godzinach od 8.00 do 12.00. W wyjątkowych sytuacjach dopuszczalna jest zmiana godziny dostawy po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym pomiędzy dostawcą i odbiorcą (w godzinach pracy magazynu)..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.11.00 - Chleb 15.81.14.00 - Bułeczki 15.54.21.00 - Ser twarogowy 15.55.15.00 - Maślanka 15.54.22.00 - Ser miękki 15.51.21.00 - Śmietana chuda 15.43.11.00 - Margaryna 15.41.11.00 - Olej roślinny .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
Część NR: 1
Nazwa: Pieczywo
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 17.04.2012.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Piekarnictwo-Cukiernictwo Michajłów Piotr, Ścinawica 46, 57-300 Kłodzko, kraj/woj. lubuskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 139000,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 150601,97
Oferta z najniższą ceną: 150601,97 / Oferta z najwyższą ceną: 192842,01
Waluta: PLN.
Część NR: 2
Nazwa: Nabiał
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 17.04.2012.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
"AGOLMA" HURT, DETAL, WYDAWNICTWO, REKLAMA SZUMSKA BARBARA
jakie przetargi wygrała firma
"AGOLMA" HURT, DETAL, WYDAWNICTWO, REKLAMA SZUMSKA BARBARA
- AGOLMA Szumska Barbara Hurt, Detal, Wydawnictwo, Reklama, Krępice ul. Kwiatowa 34, 55-330 Miękinia, kraj/woj. dolnośląskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 60365,34 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 66733,17
Oferta z najniższą ceną: 66733,17 / Oferta z najwyższą ceną: 66733,17
Waluta: PLN.
Część NR: 3
Nazwa: Tłuszcze
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 17.04.2012.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Hurt-Detal MAŁ-MAR Józef Kwieciński, Żłobizna ul. Brzeska 2, 49-305 Brzeg, kraj/woj. lubelskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 42474,69 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 58204,13
Oferta z najniższą ceną: 58204,13 / Oferta z najwyższą ceną: 66622,50
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z BRZEGU
- REMONT DREWNIANEJ ZEWNĘTRZNEJ STOLARKI OKIENNEJ I DRZWIOWEJ BUDYNKU SĄDU REJONOWEGO W BRZEGU przy ul. Bolesława Chrobrego 31, 49-300 Brzeg
- Modernizacja układu komunikacyjnego w obszarze zabytkowego centrum Brzegu" - trzy części
więcej: przetargi w Brzegu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Dębicy w okresie od 1 lipca do 31 grudnia 2024 r.
- Dostawa artykułów spożywczych (ryby i tłuszcze)
- SUKCESYWNE DOSTAWY ŚWIEŻEGO PIECZYWA DO KUCHNI SZPITALNEJ
- Dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Muszynie. (od 01.07.2024 r. do 31.12.2024 r.)
- "Zakup wody i artykułów spożywczych"
- Dostawa artykułów spożywczych, przypraw i podobnych produktów dla potrzeb SP ZOZ Szpitala Psychiatrycznego w Toszku
więcej: Olej roślinny »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.