To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2013-06-24
Sieradz: Przedmiotem zamówienia jest usługa w postaci szkolenia grupowego sklasyfikowana
zgodnie z kodem CPV 80500000-9 pn. Kucharz/pomocnik kucharza. Szkoleniem objętych będzie 10 osób bezrobotnych zarejestrowanych w PUP w Sieradzu w wieku do 30 roku życia, długotrwale bezrobotnych, posiadających wykształcenie gimnazjalne i poniżej lub zasadnicze zawodowe lub średnie ogólnokształcące.
Numer ogłoszenia: 121675 - 2013; data zamieszczenia: 24.06.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 96859 - 2013r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Powiatowy Urząd Pracy, pl. Wojewódzki 3, 98-200 Sieradz, woj. łódzkie, tel. 43 8221147, faks 43 8221331.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przedmiotem zamówienia jest usługa w postaci szkolenia grupowego sklasyfikowana zgodnie z kodem CPV 80500000-9 pn. Kucharz/pomocnik kucharza. Szkoleniem objętych będzie 10 osób bezrobotnych zarejestrowanych w PUP w Sieradzu w wieku do 30 roku życia, długotrwale bezrobotnych, posiadających wykształcenie gimnazjalne i poniżej lub zasadnicze zawodowe lub średnie ogólnokształcące..
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Szkolenie p.n. Kucharz/pomocnik kucharza jest usługą planowaną, organizowaną ze względu na potrzeby rynku pracy. Wykonanie zamówienia powinno nastąpić w nieprzekraczalnym terminie: rozpoczęcie nie wcześniej niż 18.06.2013r. - zakończenie nie później niż 29.07.2013r. Celem szkolenia jest przygotowanie uczestników do pracy w kuchni pod nadzorem kucharza.. Program szkolenia powinien być opracowany w oparciu o rozporządzenie MPiPS z dnia 14 września 2010 roku w sprawie standardów i warunków prowadzenie usług rynku pracy (Dz. U. Nr 177, poz. 1193) oraz wykorzystywać standardy kwalifikacji zawodowych i modułowe programy szkoleń zawodowych, dostępne w bazach danych prowadzonych przez Ministra Pracy i Polityki Społecznej. Program szkolenia powinien zawierać co najmniej następujące zagadnienia: - instruktaż ogólny i stanowiskowy z zakresu BHP i ppoż., udzielanie pierwszej pomocy i powiadomienie odpowiednich służb ratowniczych. - wyposażenie techniczne BHP, w tym zadania zakładów gastronomicznych oraz ich układ funkcjonalny, maszyny i urządzenia do obróbki wstępnej surowców, zasady BHP przy korzystaniu z maszyn i urządzeń, - dobra praktyka higieniczna z elementami HACCP, - podstawy żywienia człowieka, w tym ogólne wiadomości o składnikach odżywczych, rola i znaczenie składników mineralnych i witamin, zasady układania jadłospisu, - wyposażenie zakładów gastronomicznych, -technologia gastronomiczna z towaroznawstwem, w tym miedzy innymi: obliczanie wartości energetycznej i odżywczej przygotowanych potraw, klasyfikacja surowców, półproduktów i gotowych wyrobów, warunki przechowywania żywności, obróbka wstępna surowców żywnościowych, podstawowe procesy cieplne w gastronomii, warunki przechowywania surowców i półproduktów, - obróbka termiczna mięsa, - sporządzanie potraw z mięsa, zwierząt rzeźnych i dziczyzny, - sporządzanie potraw z drobiu i dzikiego ptactwa, - sporządzanie potraw z ryb, - sporządzanie potraw z podrobów, - sporządzanie potraw półmięsnych i jarskich, - przygotowywanie sosów gorących, - przygotowywanie deserów oraz napojów zimnych i gorących, - przygotowywanie zakąsek, - sporządzanie potraw dietetycznych, - sporządzanie potraw kuchni staropolskiej oraz kuchni innych narodów, - sporządzanie potraw na przyjęcia okolicznościowe i inne imprezy specjalne, - porcjowanie, dekorowanie i ekspedycja wyrobów kulinarnych, - utrzymywanie na bieżąco czystości na stanowisku pracy..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.50.00.00 - Usługi szkoleniowe .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Projekt KROK PO KROKU finansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Priorytetu VII Promocja Integracji społecznej, Działanie 7.2. Przeciwdziałanie wykluczeniu i wzmocnienie sektora ekonomii społecznej Poddziałania 7.2.1. Aktywizacja zawodowa i społeczna osób zagrożonych wykluczeniem społecznym Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki..
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 21.06.2013.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: .
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Przedsiębiorstwo Szkoleniowo Usługowo Handlowe UNIVERSUM, Zduńska Wola, 98-200 Zduńska Wola, kraj/woj. łódzkie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 15555,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 8900,00
Oferta z najniższą ceną: 8900,00 / Oferta z najwyższą ceną: 23400,00
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z SIERADZA
- "Remonty nawierzchni chodników i ulic w mieście Sieradz".
- Świadczenie usług pralniczych na rzecz Zakładu Karnego w Sieradzu oraz Oddziału Zewnętrznego Zakładu Karnego w Sieradzu w roku 2024
- Renowacja zbiornika wodnego w Bobrownikach
- "Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych (mięsa, wędlin wieprzowych, wołowych, drobiowych oraz tłuszczów zwierzęcych) dla Domu Pomocy Społecznej w Sieradzu"
- Zakup, dostawa, montaż i wdrożenie systemu telewizji przemysłowej CCTV w obiekcie Sądu Rejonowego w Wieluniu, Wydział Zamiejscowy w Pajęcznie przy ul. Sienkiewicza 12, 98-330 Pajęczno
- Dostawa materiałów i gadżetów promocyjnych w projekcie pn. "Zbudowanie systemu koordynacji i monitorowania regionalnych działań na rzecz kształcenia zawodowego, szkolnictwa wyższego (...)
więcej: przetargi w Sieradzu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- PODN.ZP.321. przeprowadzenie szkolenia dla koordynatorów gmin z tworzenia kursów e-learningowych na platformie CMS Moodle
- Kompleksowa organizacja i przeprowadzenie 72 krótkookresowych pobytów dla rodziców zastępczych i naturalnych oraz dwóch całodobowych turnusów profilaktycznych 10-dniowych dla dzieci i młodzieży
- Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie i przeprowadzenie grupowego szkolenia dla 6 osób bezrobotnych w zakresie "Opiekun osób starszych i niepełnosprawnych z modułem ECDL BASE B2" .
- Przeprowadzenie szkolenia dla kadry dydaktycznej PK pn. "GWO and safety training onshore & offshore" w ramach projektu nr FERS.01.05-IP.08-0014/23
- Organizacja i przeprowadzenie kursów/szkoleń dla uczniów i nauczycieli Zespołu Szkół Zawodowych w Przeworsku - edycja I
- Usługa szkoleniowa pt. "ABC Przedsiębiorczości" dla uczestników projektu "Aktywizacja zawodowa osób młodych bezrobotnych w wieku 18 - 29 lat, wsparcie rozwoju przedsiębiorczości"
więcej: Usługi szkoleniowe »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.