eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Inwałd › Świadczenie usług cateringowych (zupy oraz drugiego dania obiadowego wraz z kompotem) dla stołówki Zespołu Szkół Samorządowych w Inwałdzie

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2013-01-08

Inwałd: Świadczenie usług cateringowych (zupy oraz drugiego dania obiadowego wraz z kompotem) dla stołówki Zespołu Szkół Samorządowych w Inwałdzie
Numer ogłoszenia: 12160 - 2013; data zamieszczenia: 08.01.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 488250 - 2012r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Samorządowych w Inwałdzie, ul. Wadowicka 79, 34-120 Inwałd, woj. małopolskie, tel. 0-33 875 13 22, faks 0-33 875 13 22.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka budżetowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usług cateringowych (zupy oraz drugiego dania obiadowego wraz z kompotem) dla stołówki Zespołu Szkół Samorządowych w Inwałdzie.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest: Świadczenie usług cateringowych (zupy oraz drugiego dania obiadowego wraz z kompotem) dla stołówki Zespołu Szkół Samorządowych w Inwałdzie. Wykaz zestawów zup : Zupa pomidorowa z makaronem - 350 ml. Zupa jarzynowa z ziemniakami - 350 ml. Zupa ziemniaczana z kiełbasą - 350 ml. Rosół z makaronem - 350 ml. Barszcz zabielany z ziemniakami i jajkiem - 350 ml. Zupa ogórkowa z ryżem - 350 ml. Krupnik zabielany z ziemniakami - 350 ml. Zupa pieczarkowa - 350 ml. Żurek z ziemniakami, jajkiem i kiełbasą - 350 ml. Zupa pomidorowa z ryżem - 350 ml. Wykaz zestawów w ramach drugiego dania obiadowego wraz z kompotem ZESTAW I: klopsy w sosie pieczarkowym 100 g + ziemniaki 220g + surówka z kapusty pekińskiej 170g + kompot 200ml ZESTAW II: kotlet dewolay 100g + ziemniaki 220g + kapusta czerwona na ciepło 170g + kompot 200ml ZESTAW III: : gulasz wieprzowy 100g + kasza 200g + ogórek korniszon 170g + kompot 200ml ZESTAW IV : makaron pene z sosem Alla bolonez i serem 400 g. = kompot 200 ml ZESTAW V : mintaj panierowany 100g + ziemniaki 220g + surówka kiszonej z kapusty 170g + kompot 200 ml ZESTAW VI : filet drobiowy w cieście 100g + ziemniaki 220g + mizeria 70g + kompot 200 ml ZESTAW VII : placki ziemniaczane po węgiersku 400 g + surówka z kiszonej kapusty 170 g kompot 200 ml ZESTAW VIII : zrazy z boczkiem i marchewką 100 g + ziemniaki 220 g. + buraczki czerwone ZESTAW IX : pieczeń wieprzowa 100 g + kluski śląskie 200 g. + kapusta czerwona na ciepło 170 g. + kompot 200 ml ZESTAW X : racuchy z jabłkami i cukrem pudrem 400 g. + kompot 200 ml. ZESTAW XI: kotlet schabowy 100 g. + ziemniaki 220 g. + mizeria 170 g. + kompot 200 ml. ZESTAW XII : łazanki z kiełbasą i kapustą 400 g. + kompot 200 ml ZESTAW XIII : pulpety w sosie koperkowym 100 g. + ziemniaki 220 g. +surówka z marchwi i jabłka 170 g. + kompot 200ml. ZESTAW XIV: kotlet mielony 100g + ziemniaki 220g + kapusta zasmażana 170g + kompot 200ml ZESTAW XV : naleśniki z serem i dżemem truskawkowym 400 g + kompot 200 ml. ZESTAW XVI : gołąbki w sosie pomidorowym 400 g + kompot 200 ml ZESTAW XVII : filet z kurczaka w płatkach 100g + ziemniaki 220g + mizeria 170g + kompot 200ml ZESTAW XVIII :potrawka z kurczaka z ryżem i warzywami 400 g. + kompot 200 ml. ZESTAW XIX:udziec z kurczaka 100 g. + ziemniaki 220g + surówka z kapusty pekińskiej 170g + kompot 200ml ZESTAW XX : mintaj panierowany 100g + ziemniaki 220g + buraczki czerwone 170g + kompot 200ml Wykonawca będzie dostarczał posiłki w poszczególnych dniach żywienia zgodnie z kolejnością zestawów zup oraz zestawów drugiego dania obiadowego z pkt I niniejszej SIWZ. W przypadku większej liczby dni żywienia w danym miesiącu wydawane będą kolejne zestawy obiadowe poczynając od pierwszego w wykazie. Raz w tygodniu (piątek) serwowana jest potrawa bezmięsna. Zamawiający zastrzega możliwość korekty jadłospisu za zgodą wykonawcy. A)Zamawiający planuje, że: - dziennie należy dostarczyć 75 obiadów ( drugie danie obiadowe wraz z kompotem ) oraz 20 zup - w roku 2013 należy dostarczyć około 13875 obiadów (drugie danie obiadowe wraz z kompotem ), tj. 75 obiadów x 185 dni oraz 3700 zup tj. 20 zup x 185 dni . Miesiąc dostawy Ilość dni usługi Styczeń 12 Luty 20 Marzec 19 Kwiecień 20 Maj 18 Czerwiec 19 Lipiec 0 Sierpień 0 Wrzesień 20 Październik 23 Listopad 19 Grudzień 15 B) Zamawiający zastrzega, że liczba obiadów jest zmienna. Zamawiający danego dnia do 9.00 poinformuje Wykonawcę o ilości dostarczanych posiłków. Wykonawca nie może mieć w stosunku do Zamawiającego żadnych roszczeń z powodu realizacji umowy w mniejszym zakresie. C) Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa. -Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006r. nr 171 poz.1225 z późn. zm.) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. - Bezwzględnie należy przestrzegać norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności. Posiłki mają być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia dzieci i młodzieży. -Wykonawca będzie przygotowywał posiłki w obiektach lub obiekcie, dla którego Wykonawca posiada decyzję Inspektora Sanitarnego o dopuszczeniu obiektu do przygotowywania posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia dzieci oraz dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno- epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. - Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. Obowiązkiem Wykonawcy jest przechowywanie próbek pokarmowych ze wszystkich przygotowanych i dostarczonych posiłków, każdego dnia przez okres 72 godzin z oznaczeniem daty, godziny, zawartości próbki pokarmowej, z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek. Za dokumentację z zakresu dobrej praktyki higienicznej i elementy systemu HACCP dostosowane do warunków cateringowych odpowiada Wykonawca. Zamawiający zastrzega sobie prawo bieżącej kontroli w zakresie przestrzegania przez Wykonawcę przepisów dotyczących technologii produkcji i jakości wykonywanych usług. D) Wykonawca odpowiada za transport przedmiotu zamówienia zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności. - Transport posiłków powinien odbywać się w termosach- pojemnikach transportowych wykonanych z polipropylenu z podwójnymi ściankami izolującymi zapewniającymi właściwą ochronę i temperaturę oraz jakość przewożonych potraw środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności. - Dostarczenie posiłków z miejsca produkcji do pomieszczenia dystrybucji w szkole realizowane będzie przez Wykonawcę na jego koszt. - Wykonawca dostarczy szczelne pojemniki na odpady żywnościowe. Po spożyciu posiłków Wykonawca usunie tego samego dnia z terenu szkoły wszelkie odpady żywnościowe na swój koszt. - Koszty związane z wydawaniem obiadów, myciem zastawy obiadowej, sprzątaniem kuchni ponosić będzie Zamawiający. -Wykonawca przyuczy na swój koszt obsługę stołówki Zamawiającego do wydawania posiłków (porcjowanie posiłków) przez pierwszy tydzień żywienia. E) Koszty związane z myciem termosów - pojemników transportowych ponosić będzie Wykonawca i zobowiązuje się do ich mycia w swojej siedzibie. Koszty te są ujęte przez Wykonawcę w cenie obiadu. F) Posiłki będą wydawane na zastawie obiadowej(90 sztuk dużych talerzy i 30 miseczek na zupy) użyczonej nieodpłatnie Zamawiającemu przez Wykonawcę na okres obowiązywania umowy. - Ponadto Wykonawca użyczy nieodpłatnie Zamawiającemu: Bemar - dwukomorowy podgrzewacz (z niezależną regulacją temperatur na każdą komorę wraz z piekarnikiem do pojemników transportowych z posiłkami-1 szt., (Zamawiający będzie wydawał obiady na kilku przerwach międzylekcyjnych), sztućce (widelce, noże po - 90 szt. oraz łyżki 30 sztuk), lodówkę - 1 szt. na okres obowiązywania umowy. -Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności finansowej za zniszczenie i uszkodzenie Bemaru i lodówki z przyczyn niezależnych od Zamawiającego oraz za stłuczenie w trakcie użytkowania 10% zastawy użyczonej przez Wykonawcę. - Braki w zastawie powyżej 10% uzupełni Zamawiający na swój koszt. Koszty energii związane z funkcjonowaniem Bemaru i lodówki pokrywa Zamawiający. G) Wykonawca gwarantuje, że usługi świadczone będą na najwyższym poziomie, a mianowicie: Dostarczone posiłki muszą być świeże i winny być przyrządzone w dniu dostawy. H) Wykonawca zobowiązuje się do terminowego dostarczania posiłków w okresie: od 02.01.2013 r. do 20.12.2013 r. w godz. 10.50 - 11.05 w dniach pracy szkoły z wyłączeniem: ferii zimowych i letnich, dni świątecznych, ustawowo i dodatkowo wolnych dni od zajęć dydaktyczno - wychowawczych. W przypadku awarii lub innych nie przewidzianych zdarzeń wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłki o niezgorszej jakości na swój koszt z innych źródeł . I) Rozliczenia finansowe z Wykonawcą będą odbywały się w miesięcznych okresach rozliczeniowych na podstawie ilości dostarczonych posiłków przez Wykonawcę i płatne na rachunek Wykonawcy w terminie 14 dni licząc od dnia otrzymania przez Zamawiającego prawidłowej pod względem formalnym i rachunkowym faktury VAT..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 02.01.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • ARKONA Sp. z o. o., ul. Wadowicka 169 A, 34-120 Inwałd, kraj/woj. małopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 93658,54 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 113035,00

  • Oferta z najniższą ceną: 87412,50 / Oferta z najwyższą ceną: 113035,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.