eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Warszawa › Usługi cateringowe w Krakowie w dnia 3-4 września 2015

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-05-15

Warszawa: Usługi cateringowe w Krakowie w dnia 3-4 września 2015
Numer ogłoszenia: 114966 - 2015; data zamieszczenia: 15.05.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Urząd Patentowy Rzeczypospolitej Polskiej , Al. Niepodległości 188/192, 00-950 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. (022) 579-03-66, 579-02-74, faks (022) 579-03-74.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.uprp.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja rządowa centralna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługi cateringowe w Krakowie w dnia 3-4 września 2015.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej w Krakowie dla prelegentów oraz uczestników, w związku z odbywającym się w dniach 3-4 września 2015 r. w Krakowie, międzynarodowym sympozjum z cyklu Własność przemysłowa w innowacyjnej gospodarce, organizowanym przez Urząd Patentowy Rzeczypospolitej Polskiej. Zamówienie realizowane będzie w terminie 3-4 września 2015 r. w podziale na 2 części.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 1 do SIWZ..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.00.00-1.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 03.09.2015.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wadium

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu metodą spełnia - nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach wymaganych przez Zamawiającego w SIWZ i niniejszym ogłoszeniu.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek posiadania przez Wykonawcę wiedzy i doświadczenia wymaganego do realizacji zamówienia zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, należycie zrealizował lub realizuje (przy czym część zrealizowana obejmuje): dla Wykonawców składających ofertę na część I zamówienia: co najmniej 3 usługi cateringowe, przy czym: a) każda z usług obejmowała przygotowanie, dostarczanie i podawanie posiłków na potrzeby np. seminariów, konferencji, szkoleń, warsztatów, a w każdym z w/w wydarzeń uczestniczyło co najmniej 200 osób b) wartość każdej z usług wynosiła co najmniej 20 000 zł brutto c) przynajmniej jedna z usług miała charakter międzynarodowy, której uczestnikami byli przedstawiciele podmiotów krajowych i zagranicznych; dla Wykonawców składających ofertę na część II zamówienia: co najmniej 3 usługi cateringowe, przy czym: a) każda z usług obejmowała przygotowanie uroczystego przyjęcia w formie np. koktajlu, bankietu lub uroczystej kolacji dla minimum 200 osób wraz z wykonaniem aranżacji przestrzeni b) wartość każdej z usług wynosiła co najmniej 20 000 zł brutto c) przynajmniej jedna z usług miała charakter międzynarodowy, której uczestnikami byli przedstawiciele podmiotów krajowych i zagranicznych. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu metodą spełnia - nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach wymaganych przez Zamawiającego w SIWZ i niniejszym ogłoszeniu

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu metodą spełnia - nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach wymaganych przez Zamawiającego w SIWZ i niniejszym ogłoszeniu.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu metodą spełnia - nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach wymaganych przez Zamawiającego w SIWZ i niniejszym ogłoszeniu.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu metodą spełnia - nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach wymaganych przez Zamawiającego w SIWZ i niniejszym ogłoszeniu.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
  • określenie dostaw lub usług, których dotyczy obowiązek wskazania przez wykonawcę w wykazie lub złożenia poświadczeń, w tym informacja o dostawach lub usługach niewykonanych lub wykonanych nienależycie
    Wykonawca jest obowiązany wskazać w wykazie, należycie zrealizowane lub realizowane (przy czym część zrealizowana obejmuje): dla Wykonawców składających ofertę na część I zamówienia: co najmniej 3 usługi cateringowe, przy czym: a) każda z usług obejmowała przygotowanie, dostarczanie i podawanie posiłków na potrzeby np. seminariów, konferencji, szkoleń, warsztatów, a w każdym z w/w wydarzeń uczestniczyło co najmniej 200 osób b) wartość każdej z usług wynosiła co najmniej 20 000 zł brutto c) przynajmniej jedna z usług miała charakter międzynarodowy, której uczestnikami byli przedstawiciele podmiotów krajowych i zagranicznych; dla Wykonawców składających ofertę na część II zamówienia: co najmniej 3 usługi cateringowe, przy czym: a) usługa obejmowała przygotowanie uroczystego przyjęcia w formie np. koktajlu, bankietu lub uroczystej kolacji dla minimum 200 osób wraz z wykonaniem aranżacji przestrzeni b) wartość każdej z usług wynosiła co najmniej 20 000 zł brutto c) przynajmniej jedna z usług miała charakter międzynarodowy, której uczestnikami byli przedstawiciele podmiotów krajowych i zagranicznych.;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 85
  • 2 - Doświadczenie wykonawcy - 15

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.uprp.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Urząd Patentowy RP, al. Niepodległości 188/192, 00-950 Warszawa lub wzp1715@uprp.pl.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 29.05.2015 godzina 10:00, miejsce: Urząd Patentowy RP, al. Niepodległości 188/192, 00-950 Warszawa, Kancelaria Ogólna pokój nr 9.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Usługa jest finansowana z projektu systemowego Wsparcie efektywnego wykorzystania własności przemysłowej w innowacyjnej gospodarce, realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka, działanie 5.2, w ramach Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego (zadanie 5.1)..

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: I.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Świadczenie usługi cateringowej w Międzynarodowym Centrum Kultury, Rynek Główny 25, Kraków, 3-4 września 2015 r., zgodnie z poniższą specyfikacją: 1) Założenia ogólne: 2 dni świadczenia usługi; przewidywana liczba uczestników- pierwszego dnia 250 osób, drugiego dnia 200 osób; pierwszego dnia 3 przerwy kawowe i lunch, drugiego dnia 2 przerwy kawowe i lunch - (czas jednej przerwy kawowej - 30 minut; czas jednego lunchu - 60 minut); napoje i posiłki w trakcie przerw oraz lunchu serwowane w formie bufetu szwedzkiego. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 1 do SIWZ (Część I).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 03.09.2015.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: II.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Organizacja kolacji w Krakowie, 3 września 2015 r., w obrębie Plant, zgodnie z poniższą specyfikacją: 1. Założenia ogólne: 1 dzień świadczenia usługi - 3 września 2015 r.; przewidywana liczba uczestników - 250 osób; czas trwania kolacji: ok. trzy godziny (19:00-22.00); dokładne miejsce kolacji Zamawiający prześle Wykonawcy drogą elektroniczną miesiąc przed wydarzeniem. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1 do SIWZ (część 2).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 03.09.2015.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.