eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Płock › świadczenie usługi żywienia w zakresie przygotowania i dostarczanie całodziennych posiłków dla hospitalizowanych pacjentów Wojewódzkiego Szpitala Zespolonego w Płocku.



Ogłoszenie z dnia 2012-04-03

Płock: świadczenie usługi żywienia w zakresie przygotowania i dostarczanie całodziennych posiłków dla hospitalizowanych pacjentów Wojewódzkiego Szpitala Zespolonego w Płocku.
Numer ogłoszenia: 104670 - 2012; data zamieszczenia: 03.04.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Wojewódzki Szpital Zespolony, ul. Medyczna 19, 09-400 Płock, woj. mazowieckie, tel. 024 3646105, 3646330, faks 024 3646101,3646329.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: świadczenie usługi żywienia w zakresie przygotowania i dostarczanie całodziennych posiłków dla hospitalizowanych pacjentów Wojewódzkiego Szpitala Zespolonego w Płocku..

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: świadczenie usługi żywienia w zakresie przygotowania i dostarczanie całodziennych posiłków dla hospitalizowanych pacjentów Wojewódzkiego Szpitala Zespolonego w Płocku w ilości 18 071..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zamówienie z wolnej ręki

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 30.03.2012.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • ISS Facility Services Spółka z o.o., ul. Flisa 2, 02-247 Warszawa, kraj/woj. mazowieckie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 191371,89 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 206732,24

  • Oferta z najniższą ceną: 206732,24 / Oferta z najwyższą ceną: 206732,24

  • Waluta: PLN.

ZAŁĄCZNIK I

Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie prowadzone jest w trybie zamówienie z wolnej ręki na podstawie art. 5 ust. 1a ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienia wyboru trybu

    Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

    Umowa z dotychczasowym wykonawcą wygasła 31-03-2012r. W wyniku przeprowadzonego, postępowania przetargowego został wybrany nowy wykonawca a zawiadomienie o wyborze najkorzystniejszej oferty zostało zamieszczone na stronie internetowej Szpitala oraz przesłane do wykonawców dnia 23-03-2012r. Zgodnie z przepisami uPzp (art.94 ust.1) umowa na świadczenie usługi może zostać zawarta w terminie 10 dni od daty zawiadomienia o wyborze najkorzystniejszej oferty tj. najwcześniej dnia 03-04-2012r. Ponieważ nie ma możliwości wcześniejszego podpisania umowy z wyłonionym w nowym postępowaniu wykonawcą, zachodzi konieczność udzielenia zamówienia na usługę w okresie przejściowym. Zgodnie z ustaleniami z dnia 29-03-2012r. nowy wykonawca rozpocznie świadczenie usługi od dnia 01-05-2012r. W okresie od 01-04-2012r. do 30-04-2012r. dotychczasowy wykonawca dokona rozliczenia się z wynajmowanego od zamawiającego lokalu kuchni i dzierżawionego wyposażenia, natomiast nowy wykonawca przygotuje się w tym okresie do przejęcia lokalu, wyposażenia i rozpoczęcia świadczenia usługi. W sytuacji, w jakiej znalazł się Zamawiający (brak możliwości żywienia pacjentów od dnia 01-04-2012r., a tym samym konieczność zakupu posiłków w innych placówkach gastronomicznych lub z innego źródła skutkująca naruszeniem zasad celowego, oszczędnego i efektywnego dokonania wydatków) wymusza na zamawiającym zastosowanie zamówienia z wolnej ręki zgodnie z art.67 w związku z art. 5 ust.1a uPzp. Ustawa określa, że jeżeli zachodzi co najmniej jedna z okoliczności opisanych w art.67, a zastosowanie innego trybu udzielenia zamówienia mogłoby skutkować jedną z okoliczności zawartych w art.5 ust.1a może być zastosowany tryb zamówienia z wolnej ręki. Taka sytuacja ma miejsce w przedmiotowej sprawie. Podstawa prawna - art.67 ust.1 w związku z art.5 ust.1a uPzp.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.