eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bia³ystok › Dostawa pod³o¿y bakteriologicznych suchych, pod³o¿y gotowych na p³ytkach Petriego oraz pod³o¿y gotowych w probówkach

Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2013-03-15

Bia³ystok: Dostawa pod³o¿y bakteriologicznych suchych, pod³o¿y gotowych na p³ytkach Petriego oraz pod³o¿y gotowych w probówkach
Numer og³oszenia: 104660 - 2013; data zamieszczenia: 15.03.2013
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Bia³ymstoku , ul. Legionowa 8, 15-099 Bia³ystok, woj. podlaskie, tel. 085 7408587, 7408580, faks 085 7404895.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.wsse.bialystok.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Inny: Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Bia³ymstoku.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Dostawa pod³o¿y bakteriologicznych suchych, pod³o¿y gotowych na p³ytkach Petriego oraz pod³o¿y gotowych w probówkach.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Postêpowanie o udzielenie zamówienia publicznego prowadzone jest w trybie przetargu nieograniczonego o warto¶ci szacunkowej zamówienia nie przekraczaj±cej kwot okre¶lonych w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy z dnia 29.01.2004r. - Prawo zamówieñ publicznych. 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa pod³o¿y bakteriologicznych suchych, pod³o¿y gotowych na p³ytkach Petriego oraz pod³o¿y gotowych w probówkach na potrzeby Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Bia³ymstoku, zgodnie z wymaganiami ilo¶ciowymi i jako¶ciowymi okre¶lonymi w za³±czniku nr 1.1 do oferty - CENNIKU. 2. Zamawiaj±cy dopuszcza sk³adanie ofert czê¶ciowych (jako czê¶æ zamówienia nale¿y traktowaæ osobno ka¿dy pakiet wymieniony w za³±czniku nr 1.1 do oferty - CENNIKU - aby oferta na dany pakiet by³a wa¿na nale¿y wyceniæ wszystkie pozycje wymienione w ramach danego pakietu). 3. Wykonawca ma obowi±zek wykazaæ, ¿e przedmiot zamówienia spe³nia okre¶lone kryteria, zawarte w za³±czniku nr 1.1 do oferty - CENNIKU, w szczególno¶ci: 1) WYMAGANIA DO POD£O¯Y Z PAKIETÓW OD 1 DO 3 a) Ad. 1 Wszystkie pod³o¿a musz± pochodziæ wy³±cznie od producentów posiadaj±cych aktualny certyfikat ISO 9001 i ISO 13485 (lub dokumenty równowa¿ne), co powinno byæ udokumentowane odpowiednimi certyfikatami producenta (do³±czyæ do oferty). Oferowane pod³o¿a powinny posiadaæ Certyfikaty Kontroli Jako¶ci ka¿dej partii produktów oraz spe³niaæ inne wymagania okre¶lone w odrêbnych przepisach prawnych i normalizacyjnych dla rodzaju produktu (do³±czyæ do oferty). Wykonawcy s± zobowi±zani do przedstawienia sk³adu wszystkich oferowanych pod³o¿y oraz sposobu przygotowywania po¿ywek. Informacje te powinny stanowiæ oddzielny, spiêty (zszyty) za³±cznik do oferty. b) Ad. 2 Wykonawcy powinni dostarczyæ po¿ywki suche, których trwa³o¶æ wynosi od 3 do 5 lat od daty produkcji. c) Ad. 3 Przy pod³o¿ach, do których niezbêdny jest suplement/dodatek wykonawcy powinni sk³adaæ oferty na oba komponenty razem, podaj±c jednocze¶nie ilo¶æ suplementu/dodatku (pod³o¿e i suplement/ dodatek powinny byæ z tej samej firmy). Jedna fiolka suplementu (liofilizatu) powinna byæ dostosowana na 500ml gotowego pod³o¿a tej samej firmy. Fiolki z suplementami pakowane maksymalnie po 10 sztuk w formie liofilizatu. Dla pod³o¿a Half-Frasera- jedna fiolka suplementu na 225 ml gotowego pod³o¿a tej samej firmy. Wykonawcy s± zobowi±zani do podania w celach informacyjnych na oddzielnej karcie dok³adnego przeliczenia ilo¶ci suplementu niezbêdnego do wykonania po¿ywek z 500g pod³o¿a podstawowego. d) Ad. 4 Wykonawcy powinni dostarczyæ przedmiot zamówienia partiami zgodnie ze zg³oszonym zapotrzebowaniem zamawiaj±cego w terminie nie d³u¿szym ni¿ 21 dni od daty otrzymania zamówienia. e) Ad. 5 Wykonawcy powinni zapewniæ mo¿liwo¶æ zakupu po¿ywek w wymienionej dokumentacji z jednej serii. f) Ad. 6 Ka¿da dostarczona partia po¿ywek suchych i dodatków selektywnych musi posiadaæ dokumentacjê zawieraj±c±: nazwê po¿ywki, listê sk³adników i suplementów , (nr katalogowy), nr serii produkcyjnej, nr partii produkcyjnej, dane dotycz±ce drobnoustrojów u¿ytych do oceny po¿ywki, datê przydatno¶ci do u¿ycia, warto¶æ pH przed u¿yciem po¿ywki, dane dotycz±ce warunków przechowywania, kartê charakterystyki, ¶wiadectwo kontroli jako¶ci danej partii produktu od producenta. g) Ad. 7 Wykonawcy powinni dostarczyæ po¿ywki z instrukcj± w jêzyku polskim, dok³adnie oznakowane oryginaln± etykiet± o zawarto¶ci substancji toksycznych (z kart± substancji niebezpiecznych - o ile s± wymagane), z podaniem dok³adnej daty wa¿no¶ci. h) Ad. 8 Dostarczone po¿ywki wraz z suplementami i innymi dodatkowymi sk³adnikami po sporz±dzeniu w laboratorium Zamawiaj±cego nie mog± mieæ krótszego terminu wa¿no¶ci ni¿ 5 dni. i) Ad. 9 Odzysk dla po¿ywki: sta³ej wyra¿ony procentowo - minimum 70 %, kontrola mikrobiologiczna przy u¿yciu szczepów: Legionella pneumophila ATCCR33152, Legionela pneumophila ATCCR33156, Legionella pneumophila Wildtyp, Escherichia coli ATCCR8739, Pseudomonas aeruginosa ATCCR27853, Enterococcus faecalis CIP 106877. j) Ad. 10 Kontrola mikrobiologiczna przy u¿yciu szczepów Legionella pneumophila ATCCR33152, Legionella pneumophila ATCCR33156, Escherichia coli CIP 106878, odzysk dla po¿ywki sta³ej wyra¿ony procentowo- minimum 70%. k) Ad. 11 Nadruk na denku p³ytki powinien byæ czytelny i zawieraæ nazwê po¿ywki, nr serii, datê wa¿no¶ci i godz. rozlania. 2) WYMAGANIA DO POD£O¯Y Z PAKIETU 4 a) dot. pozycji 1 i pozycji 3 - Certyfikaty jako¶ci nale¿y dostarczyæ z podaniem ¿yzno¶ci wykonanej na szczepach referencyjnych (w szczególno¶ci ¿yzno¶æ nale¿y dostarczyæ z procentowym odzyskiem danego szczepu referencyjnego). Ponadto certyfikat jako¶ci powinien zawieraæ: nazwê producenta, nazwê produktu, numer serii, datê wa¿no¶ci, sk³ad po¿ywki, ogóln± charakterystykê po¿ywki (kolor, pH, opakowanie, sterylno¶æ), charakterystykê mikrobiologiczn± szczepów kontrolnych z kolekcji ATCC. Odzysk dla po¿ywki suchej wyra¿ony procentowo - minimum 70 %. b) dot. pozycji 2 - Certyfikaty jako¶ci nale¿y dostarczyæ z podaniem ¿yzno¶ci wykonanej na szczepach referencyjnych. Pondto certyfikat jako¶ci powinien zawieraæ nazwê producenta, nazwê produktu, numer serii, datê wa¿no¶ci, sk³ad po¿ywki, ogóln± charakterystykê po¿ywki (kolor, pH, opakowanie, sterylno¶æ), charakterystykê mikrobiologiczn± szczepów kontrolnych z kolekcji ATCC. c) dot. pozycji 1, 2 i 3 - Kontrola jako¶ci po¿ywki przeprowadzona zgodnie z norm± PN-EN 12322 i ISO/TS 11133. 3) WYMAGANIA DO POD£O¯Y Z PAKIETU 5 a) Dostarczanie pod³o¿y gotowych: zapewnienie odpowiednich warunków ich transportu - niezale¿nie od temperatury otoczenia, przez ca³y rok kalendarzowy, na koszt dostawcy/producenta. b) Certyfikaty jako¶ci nale¿y dostarczyæ z podaniem ¿yzno¶ci wykonanej na szczepach referencyjnych (w szczególno¶ci ¿yzno¶æ dla po¿ywek agarowych nale¿y dostarczyæ z procentowym odzyskiem danego szczepu referencyjnego). Ponadto certyfikat jako¶ci powinien zawieraæ: nazwê producenta, nazwê produktu, numer serii, datê wa¿no¶ci, sk³ad po¿ywki, ogóln± charakterystykê po¿ywki (kolor, pH, opakowanie, sterylno¶æ), charakterystykê mikrobiologiczn± szczepów kontrolnych z kolekcji ATCC. Odzysk dla po¿ywki sta³ej wyra¿ony procentowo - minimum 70 %, dla po¿ywki p³ynnej - ¿yzno¶æ wystarczaj±ca (wzrost co najmniej 10 kolonii szczepu specyficznego na po¿ywce selektywnej) oraz selektywno¶æ wystarczaj±ca (brak wzrostu lub wzrost poni¿ej 10 kolonii szczepu niespecyficznego na po¿ywce nieselektywnej). c) Kontrola jako¶ci po¿ywki przeprowadzona zgodnie z norm± PN-EN 12322 i ISO/TS 11133..

II.1.4) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych: nie.

II.1.5) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 33.69.81.00 - Kultury mikrobiologiczne .

II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: tak, liczba czê¶ci: 5.

II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakoñczenie: 31.12.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje siê udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy nie stawia szczególnych wymagañ w zakresie spe³niania w/w warunku - Wykonawca potwierdza spe³nianie w/w warunku poprzez z³o¿enie o¶wiadczenia. Ocena spe³nienia warunku wymaganego od wykonawców zostanie dokonana wg formu³y spe³nia/nie spe³nia. Nie wykazanie spe³nienia warunku skutkowaæ bêdzie wykluczeniem wykonawcy z postêpowania o udzielenie zamówienia.

  • III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy nie stawia szczególnych wymagañ w zakresie spe³niania w/w warunku - Wykonawca potwierdza spe³nianie w/w warunku poprzez z³o¿enie o¶wiadczenia. Ocena spe³nienia warunku wymaganego od wykonawców zostanie dokonana wg formu³y spe³nia/nie spe³nia. Nie wykazanie spe³nienia warunku skutkowaæ bêdzie wykluczeniem wykonawcy z postêpowania o udzielenie zamówienia.

  • III.3.3) Potencja³ techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy nie stawia szczególnych wymagañ w zakresie spe³niania w/w warunku - Wykonawca potwierdza spe³nianie w/w warunku poprzez z³o¿enie o¶wiadczenia. Ocena spe³nienia warunku wymaganego od wykonawców zostanie dokonana wg formu³y spe³nia/nie spe³nia. Nie wykazanie spe³nienia warunku skutkowaæ bêdzie wykluczeniem wykonawcy z postêpowania o udzielenie zamówienia.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy nie stawia szczególnych wymagañ w zakresie spe³niania w/w warunku - Wykonawca potwierdza spe³nianie w/w warunku poprzez z³o¿enie o¶wiadczenia. Ocena spe³nienia warunku wymaganego od wykonawców zostanie dokonana wg formu³y spe³nia/nie spe³nia. Nie wykazanie spe³nienia warunku skutkowaæ bêdzie wykluczeniem wykonawcy z postêpowania o udzielenie zamówienia.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy nie stawia szczególnych wymagañ w zakresie spe³niania w/w warunku - Wykonawca potwierdza spe³nianie w/w warunku poprzez z³o¿enie o¶wiadczenia. Ocena spe³nienia warunku wymaganego od wykonawców zostanie dokonana wg formu³y spe³nia/nie spe³nia. Nie wykazanie spe³nienia warunku skutkowaæ bêdzie wykluczeniem wykonawcy z postêpowania o udzielenie zamówienia.

III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu, nale¿y przed³o¿yæ:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:

    • o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • wykonawca powo³uj±cy siê przy wykazywaniu spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu na potencja³ innych podmiotów, które bêd± bra³y udzia³ w realizacji czê¶ci zamówienia, przedk³ada tak¿e dokumenty dotycz±ce tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, okre¶lonym w pkt III.4.2.
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
    • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania siê o zamówienie - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJ¡CYCH, ¯E OFEROWANE DOSTAWY , US£UGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJ¡ OKRE¦LONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, ¿e oferowane dostawy, us³ugi lub roboty budowlane odpowiadaj± okre¶lonym wymaganiom nale¿y przed³o¿yæ:

  • za¶wiadczenie niezale¿nego podmiotu zajmuj±cego siê po¶wiadczaniem zgodno¶ci dzia³añ wykonawcy z normami jako¶ciowymi, je¿eli zamawiaj±cy odwo³uj± siê do systemów zapewniania jako¶ci opartych na odpowiednich normach europejskich
  • inne dokumenty

    1) WYMAGANIA DLA PAKIETÓW OD 1 DO 3 a) do wszystkich pod³o¿y wymienionych w pakietach 1-3 do³±czyæ nale¿y certyfikaty jako¶ci producenta dla serii i instrukcje wykonania (oba dokumenty w jêz. polskim lub ³±cznie z t³umaczeniem na jêz. polski po¶wiadczonym przez wykonawcê); b) za¶wiadczenia niezale¿nego podmiotu zajmuj±cego siê po¶wiadczaniem zgodno¶ci dzia³añ wykonawcy z normami jako¶ciowymi, je¿eli zamawiaj±cy odwo³uj± siê do systemów zapewniania jako¶ci opartych na odpowiednich normach europejskich - tzn. do³±czyæ nale¿y aktualne certyfikaty ISO 9001 oraz ISO 13485 (lub dokumenty równowa¿ne) producentów wszystkich oferowanych pod³o¿y (oba rodzaje certyfikatów w jêzyku polskim lub ³±cznie z t³umaczeniem na jêzyk polski po¶wiadczonym przez wykonawcê); c)dok³adne przeliczenie ilo¶ci suplementu niezbêdnego do wykonania po¿ywek z 500g pod³o¿a podstawowego - w celach informacyjnych na oddzielnej karcie (dotyczy wszystkich po¿ywek sypkich, do których zamawiaj±cy ¿±da wycenienia suplementu). 2) WYMAGANIA DLA PAKIETU 4 a) do wszystkich pod³o¿y wymienionych w pakiecie 4 do³±czyæ nale¿y certyfikaty jako¶ci producenta dla serii (dokumenty w jêz. polskim lub ³±cznie z t³umaczeniem na jêz. polski po¶wiadczonym przez wykonawcê); b) za¶wiadczenia niezale¿nego podmiotu zajmuj±cego siê po¶wiadczaniem zgodno¶ci dzia³añ wykonawcy z normami jako¶ciowymi, je¿eli zamawiaj±cy odwo³uj± siê do systemów zapewniania jako¶ci opartych na odpowiednich normach europejskich - tzn. do³±czyæ nale¿y aktualne certyfikaty ISO 9001 oraz ISO 13485 (lub dokumenty równowa¿ne) producentów wszystkich oferowanych pod³o¿y (oba rodzaje certyfikatów w jêzyku polskim lub ³±cznie z t³umaczeniem na jêzyk polski po¶wiadczonym przez wykonawcê); 3) WYMAGANIA DLA PAKIETU 5 a) do wszystkich pod³o¿y wymienionych w pakiecie 5 do³±czyæ nale¿y certyfikaty jako¶ci producenta dla serii (dokumenty w jêz. polskim lub ³±cznie z t³umaczeniem na jêz. polski po¶wiadczonym przez wykonawcê); b) za¶wiadczenia niezale¿nego podmiotu zajmuj±cego siê po¶wiadczaniem zgodno¶ci dzia³añ wykonawcy z normami jako¶ciowymi, je¿eli zamawiaj±cy odwo³uj± siê do systemów zapewniania jako¶ci opartych na odpowiednich normach europejskich - tzn. do³±czyæ nale¿y aktualne certyfikaty ISO 9001 oraz ISO 13485 (lub dokumenty równowa¿ne) producentów wszystkich oferowanych pod³o¿y (oba rodzaje certyfikatów w jêzyku polskim lub ³±cznie z t³umaczeniem na jêzyk polski po¶wiadczonym przez wykonawcê);

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1) pe³nomocnictwo, w przypadku gdy w imieniu wykonawcy ofertê sk³ada pe³nomocnik (oryginalny dokument lub kopia po¶wiadczona za zgodno¶æ z orygina³em - kopia pe³nomocnictwa powinna byæ po¶wiadczona notarialnie) 2) dokumenty dotycz±ce przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej - wykonawca wraz z ofert± sk³ada listê podmiotów nale¿±cych do tej samej grupy kapita³owej w rozumieniu ustawy z dnia 16.02.2007r. o ochronie konkurencji i konsumentów (Dz. U. Nr 50, poz. 331 ze zm.) albo informacjê o tym, ¿e nie nale¿y do grupy kapita³owej (oryginalny dokument).

III.7) Czy ogranicza siê mo¿liwo¶æ ubiegania siê o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowi± osoby niepe³nosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona bêdzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowieñ umowy oraz okre¶lenie warunków zmian

1. Wzór umowy stanowi za³±cznik Nr 2 do SIWZ. 2. Wszelkie zmiany niniejszej umowy wymagaj± formy pisemnej (aneksu) pod rygorem jej niewa¿no¶ci. 3. Zakazuje siê istotnych zmian postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy, za wyj±tkiem przypadków, które dotycz±: 1) nazwy producenta, nazwy przedmiotu zamówienia, opisu jego parametrów technicznych, wymagañ jako¶ciowych - w przypadku zast±pienia przedmiotu zamówienia okre¶lonego w za³±czniku nr 1 do umowy, przedmiotem zamówienia równowa¿nym (w przypadku braku dostêpno¶ci, np. wskutek wycofania z obrotu przez danego producenta lub z innego powodu wskazanego przez Wykonawcê), przy czym zamiana ta nie mo¿e spowodowaæ podwy¿szenia ceny wynikaj±cej z oferty, na podstawie której Zamawiaj±cy dokona³ wyboru Wykonawcy; 2) nazwy producenta, nazwy przedmiotu zamówienia, opisu jego parametrów technicznych, wymagañ jako¶ciowych - w przypadku zast±pienia przedmiotu zamówienia okre¶lonego w za³±czniku nr 1 do umowy, przedmiotem zamówienia o wy¿szej jako¶ci i lepszych parametrach u¿ytkowych, przy czym zamiana ta nie mo¿e spowodowaæ podwy¿szenia ceny wynikaj±cej z oferty, na podstawie której Zamawiaj±cy dokona³ wyboru Wykonawcy, 3) wyd³u¿enia czasu trwania umowy, w sytuacji niezrealizowania dostaw przedmiotu zamówienia w ilo¶ci przewidzianej w za³±czniku nr 1 do umowy, przy jednoczesnym zachowaniu jej warto¶ci. 4. Inne dopuszczalne propozycje zmian postanowieñ zawartej umowy, niedotycz±ce bezpo¶rednio tre¶ci oferty na podstawie, której dokonano wyboru Wykonawcy, dotycz± zmian formalno-organizacyjnych zarówno po stronie Zamawiaj±cego jak i Wykonawcy, tj.: - nazwy, adresu i siedziby, danych teleadresowych, wpisów do KRS lub innych w³a¶ciwych ewidencji, - osób reprezentuj±cych strony, - osób odpowiedzialnych za realizacjê umowy i kontakty ze stron± przeciwn±. 5. Wszystkie propozycje zmian postanowieñ zawartej umowy wymienione w ust. 2 oraz ust. 3, wymagaj± wyra¿enia zgody Zamawiaj±cego, na wprowadzenie tych zmian do obowi±zuj±cej umowy.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wsse.bialystok.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Bia³ymstoku 15-099 Bia³ystok, ul. Legionowa 8 Sekcja Zamówieñ Publicznych, pok. Nr 22 przetargi@wsse.bialystok.pl.

IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 29.03.2013 godzina 10:00, miejsce: Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Bia³ymstoku 15-099 Bia³ystok, ul. Legionowa 8 Sekcja Zamówieñ Publicznych, pok. Nr 22.

IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.