Ogłoszenie z dnia 2012-12-10
Rzeszów: Sprzedaż i dostawa artykułów spożywczych na potrzeby internatu Zespołu Szkół Spożywczych w Rzeszowie w okresie od stycznia do grudnia 2013r
Numer ogłoszenia: 501342 - 2012; data zamieszczenia: 10.12.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Spożywczych im. Tadeusza Rylskiego , ul. Warszawska 20, 35-205 Rzeszów, woj. podkarpackie, tel. 0-17 748 31 00, faks 0-17 748 31 28.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.zss.rze.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka samorządowa (szkolnictwo).
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sprzedaż i dostawa artykułów spożywczych na potrzeby internatu Zespołu Szkół Spożywczych w Rzeszowie w okresie od stycznia do grudnia 2013r.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Sprzedaż i dostawa artykułów spożywczych na potrzeby internatu Zespołu Szkół Spożywczych w Rzeszowie w następujących grupach (częściach): I.PIECZYWO II.PRODUKTY MLECZARSKIE III. RÓŻNE PRODUKTY SPOŻYWCZE IV. PRODUKTY ZWIERZĘCE, MIĘSO I PRODUKTY MIĘSNE PRZETWORZONE V.PRODUKTY DROBIOWE I PRODUKTY DROBOIWE PRZETWORZONE VI. OWOCE, WARZYWA I PODOBNE PRODUKTY PRZETWORZONE VII. RYBY, RYBY MROŻONE I PRZETWORY Z RYB VIII. WARZYWA I OWOCE ŚWIEŻE IX. JAJA X.WYROBY GARMAŻERYJNE ŚWIEŻE XI. TŁUSZCZE I OLEJE XII. PRODUKTY MROŻONE Opisy poszczególnych grup ich zawartość i ilości podano w Załącznik Nr 1 do specyfikacji. Wielkości podane w Załączniku Nr 1 są wielkościami szacunkowymi (przewidywanymi). W wyliczeniu podanych w tabelach Zamawiający opierał się na ilościach zużytych w latach poprzednich. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany podanych wielkości z przyczyn od niego niezależnych np. absencja mieszkańców internatu, zmiana stanu ilościowego wychowanków, różne plany zajęć w różnych szkołach (np. dodatkowe dni wolne) itp. Nazwy własne, użyte w SIWZ, nie mają na celu naruszenia art. 29 i art. 7 ustawy Pzp, a mają jedynie za zadanie sprecyzowanie oczekiwań jakościowych i technologicznych Zamawiającego..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9, 15.81.00.00-6, 15.50.00.00-3, 15.80.00.00-6, 15.11.00.00-2, 15.13.00.00-8, 15.11.21.00-7, 15.11.40.00-0, 15.13.15.00-0, 15.33.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.33.21.00-5, 15.33.11.70-9, 15.33.10.00-7, 15.33.14.00-1, 03.31.10.00-2, 15.20.00.00-0, 15.23.40.00-7, 15.22.10.00-3, 03.22.22.00-5, 03.22.00.00-9.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 12.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2013.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: nie dotyczy
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawca spełni w/w warunek jeżeli prowadzi działalność gospodarczą w zakresie objętym niniejszym zamówieniem.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie precyzuje warunku w tym zakresie
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawca musi dysponować właściwym środkiem transportu do dostawy artykułów spożywczych danej kategorii oraz posiadać wdrożony system HACCP.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie precyzuje warunku w tym zakresie
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie precyzuje warunku w tym zakresie
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
- opłaconą polisę, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
1) Oświadczenie o spełnianiu wymogów wynikających z systemu HACCP zgodnie z Rozporządzeniem (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 w sprawie higieny środków spożywczych oraz Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006r Nr 171, poz. 1225). Dla wykonawców części IV Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne przetworzone i V Produkty drobiowe i produkty przetworzone - Aktualna decyzja lub zaświadczenie właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego lub Powiatowego Inspektora Weterynarii stwierdzające dopuszczenie wykonawcy do obrotu handlowego mięsem i wędlinami, wystawione lub poświadczone nie wcześniej niż 6 m-cy przed terminem składania ofert 2) Oświadczenie o dysponowaniu właściwym środkiem transportu do dostawy artykułów spożywczych danej kategorii spełniającym wymogi wynikające z systemu HACCP. 3) Kserokopia polisy ubezpieczenia z tytułu szkód, które mogą zaistnieć w związku z określonymi zdarzeniami losowymi oraz od odpowiedzialności cywilnej z tytułu prowadzonej działalności o wartości minimum 30 tyś zł na cały czas trwania umowy.
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
Zamawiający dopuszcza istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty w przypadku wystąpienia następujących okoliczności: - zmian przepisów prawnych w tym w szczególności przepisów podatkowych i rachunkowych. W przypadku zmiany ustawowej stawki podatku VAT kwota brutto wynagrodzenia należna Wykonawcy nie może ulec podwyższeniu, a ewentualna zmiana umowy będzie dotyczyła kwoty podatku i kwoty netto tego wynagrodzenia. W przypadku zmian nazewnictwa oraz stosowanych dokumentów (faktur VAT) dostosowanie do obowiązujących od 01.01.2013r. W przypadku zmian przepisów dotyczących żywienia młodzieży lub innych ważnych czynników (np. decyzji Sanepidu) zamawiający zastrzega sobie wynikające z tego zmiany asortymentu towarów. W takim przypadku strony rozliczały by się wg stawek obowiązujących na rynku lokalnym i podanych na stronie AGROHURT z dnia w którym nastąpiła dostawa towaru nieujętego w niniejszej specyfikacji.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zss.rze.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkół Spożywczych im. Tadeusza Rylskiego, 35-205 Rzeszów,
ul. Warszawska 20.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 18.12.2012 godzina 08:00, miejsce: Zespół Szkół Spożywczych im. Tadeusza Rylskiego, 35-205 Rzeszów, ul. Warszawska 20, pokój 108 (sekretariat).
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pieczywo.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Opisy poszczególnych grup ich zawartość i ilości podano w Załącznik Nr 1 do specyfikacji.Wielkości podane w Załączniku Nr 1 są wielkościami szacunkowymi (przewidywanymi).
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9, 15.81.00.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 80
- 2. Jakość 20 - 20
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Produkty mleczarskie.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Opisy poszczególnych grup ich zawartość i ilości podano w Załącznik Nr 1 do specyfikacji. Wielkości podane w Załączniku Nr 1 są wielkościami szacunkowymi (przewidywanymi)..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 80
- 2. Jakość - 20
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Różne produkty spożywcze.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Opisy poszczególnych grup ich zawartość i ilości podano w Załącznik Nr 1 do specyfikacji. Wielkości podane w Załączniku Nr 1 są wielkościami szacunkowymi (przewidywanymi)..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: PRODUKTY ZWIERZĘCE, MIĘSO I PRODUKTY MIĘSNE PRZETWORZONE.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Opisy poszczególnych grup ich zawartość i ilości podano w Załącznik Nr 1 do specyfikacji. Wielkości podane w Załączniku Nr 1 są wielkościami szacunkowymi (przewidywanymi).
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.13.00.00-8, 15.11.21.00-7, 15.11.40.00-0.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 80
- 2. Jakość - 20
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: PRODUKTY DROBIOWE I PRODUKTY DROBOIWE PRZETWORZONE.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Opisy poszczególnych grup ich zawartość i ilości podano w Załącznik Nr 1 do specyfikacji. Wielkości podane w Załączniku Nr 1 są wielkościami szacunkowymi (przewidywanymi)..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.21.00-7, 15.13.15.00-0.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: OWOCE, WARZYWA I PODOBNE PRODUKTY PRZETWORZONE.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Opisy poszczególnych grup ich zawartość i ilości podano w Załącznik Nr 1 do specyfikacji. Wielkości podane w Załączniku Nr 1 są wielkościami szacunkowymi (przewidywanymi)..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.33.21.00-5, 15.33.11.70-9, 15.33.10.00-7, 15.33.14.00-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: RYBY, RYBY MROŻONE I PRZETWORY Z RYB.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Opisy poszczególnych grup ich zawartość i ilości podano w Załącznik Nr 1 do specyfikacji. Wielkości podane w Załączniku Nr 1 są wielkościami szacunkowymi (przewidywanymi)..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.31.10.00-2, 15.20.00.00-0, 15.23.40.00-7, 15.22.10.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Warzywa i owoce świeże.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Opisy poszczególnych grup ich zawartość i ilości podano w Załącznik Nr 1 do specyfikacji. Wielkości podane w Załączniku Nr 1 są wielkościami szacunkowymi (przewidywanymi)..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.22.00-5, 03.22.00.00-9, 03.20.00.00-3, 03.22.11.00-7, 15.33.11.00-8.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: jaja.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Opisy poszczególnych grup ich zawartość i ilości podano w Załącznik Nr 1 do specyfikacji. Wielkości podane w Załączniku Nr 1 są wielkościami szacunkowymi (przewidywanymi)..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: WYROBY GARMAŻERYJNE ŚWIEŻE.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Opisy poszczególnych grup ich zawartość i ilości podano w Załącznik Nr 1 do specyfikacji. Wielkości podane w Załączniku Nr 1 są wielkościami szacunkowymi (przewidywanymi)..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.85.10.00-8.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: tłuszcze i oleje.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Opisy poszczególnych grup ich zawartość i ilości podano w Załącznik Nr 1 do specyfikacji. Wielkości podane w Załączniku Nr 1 są wielkościami szacunkowymi (przewidywanymi)..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.40.00.00-2.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: Produkty mrożone.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Opisy poszczególnych grup ich zawartość i ilości podano w Załącznik Nr 1 do specyfikacji. Wielkości podane w Załączniku Nr 1 są wielkościami szacunkowymi (przewidywanymi)..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.30.00.00-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z RZESZOWA
- Sprzedaż i dostawa odczynników do prowadzenia zajęć dydaktycznych
- Dostawa sprzętu komputerowego i oprogramowania
- Sukcesywna dostawa środków chemicznych do uzdatniania wody basenowej i utrzymania czystości na pływalniach Rzeszowskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji
- Świadczenie usług polegających na dokonywaniu aprobaty skierowań na leczenie uzdrowiskowe wystawionych przez lekarzy ubezpieczenia zdrowotnego pod względem celowości leczenia uzdrowiskowego
- Dostawa samochodów osobowych
- "Sukcesywna dostawa materiałów eksploatacyjnych dla Uniwersytetu Rzeszowskiego w latach 2024-25"
więcej: przetargi w Rzeszowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Przedszkole nr 21 w Gdańsku z podziałem na 8 części"
- Sukcesywna dostawa produktów spożywczych na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 19 im. Zasłużonych Ludzi Morza w Gdańsku z podziałem na 7 części
- Zakup i dostawa artykułów mleczarskich
- Dostawa artykułów spożywczych
- Sukcesywne dostawy warzyw i owoców świeżych do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie wraz z usługą transportu
- Dostawy pieczywa i wyrobów ciastkarskich do Szkoły Policji w Katowicach
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.