eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Katowice › Dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej Zacisze z podziałem na 9 pakietów (części)

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-11-20

Katowice: Dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej Zacisze z podziałem na 9 pakietów (części)
Numer ogłoszenia: 313816 - 2015; data zamieszczenia: 20.11.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej ZACISZE , ul. Traktorzystów 42, 40-695 Katowice, woj. śląskie, tel. 32 2025432, faks 32 2028791.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: dps_zacisze.przetargi@wp.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka samorządu terytorialnego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej Zacisze z podziałem na 9 pakietów (części).

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet nr 1 Boczek wędzony 70kg, Flaki wołowe krojone 180kg, Golonka wieprzowe tylne 80kg, Nogi wieprzowe 80kg, Łopatka wieprzowa b.k. 300kg, Wołowe z kością, szponder 100kg, Wołowe gulaszowe gat.I 120kg, Pręga wołowa 70kg, Karczek wieprzowy b.k. 200kg, Żeberka wieprzowe 80kg, Słonina 15kg, Ozorki wieprzowe 30kg, Schab wieprzowy b.k. 100kg, Wołowina b.k. zrazowa 50kg, Pakiet nr 2 Kurczaki 700kg, Filet z kurczaka 325kg, Udziec z kurczaka 100kg, Podudzie pałka z kurczaka 400kg, Filet z indyka 60kg, Skrzydła z kurczaka 260kg, Wątroba drobiowa 100kg, Pakiet nr 3 Wędlina podwawelska 430kg, Parówkowa 250kg, Parówka cienka 100kg, Parówka drobiowa 80kg, Mortadela wieprzowa 120kg, Wędlina szynkowa wieprzowa 200kg, Szynka gotowana wp. np. Jaguni 150kg, Szynka biała wp. 60kg, Pieczeń rzymska wp. 100kg, Filet z indyka w ziołach 50kg, Udziec z indyka w galarecie 80kg, Polędwica sopocka 180kg, Krupniok 160kg, Szynka z indyka tostowa 100kg, Szynka drobiowa 140kg, Salceson drobiowy 40kg, Kiełbasa biała 80kg, Pasztet delikatesowy 80kg, Mielonka wieprzowa 100kg, Salceson ozorkowy 40kg, Krakowska 100kg, Śląska 80kg, Wędlina kminkowa 100kg, Pakiet nr 4 Brukselka 2.50kg. gat.I 16szt. Brokuły 2.50kg. gat.I 70szt. Barszcz ukraiń. 2.50kg. gat.I 10szt. Fasola szparagowa zielona 2.50kg. gat.I 20szt. Fasola szparagowa żółta 2.50kg gat.I 20szt. Marchew kostka 2.50kg. gat.I 10szt. Mieszanka 7 skł. 2.50kg.gat.I .30szt. Szpinak 2.0kg. gat.I 40szt. Kalafior 2.50kg. gat.I 10szt. Włoszczyzna paski 2.50kg. gat.I 60szt. Paprykarz 2.50kg. gat.I 40szt. Mieszanka kompotowa 2.50kg. gat.I 360szt. Wiśnia drylowana 2.50kg. gat.I 20szt. Truskawka mrożona 2.50kg. gat.I 30szt. Śliwka drylowana 2.50kg. gat. I 20szt. Placki ziemniaczane 25szt. 1.50kg. 100szt. Pierogi z mięsem 2.50kg 40szt. Kluski śląskie 2.50kg. 40szt. Uszka z mięsem 2.50kg. 45szt. Pierogi z serem 2.50kg. 20szt. Pakiet nr 5 Dżem truskawkowy 250g -300g 350 szt. Dżem czarna porzeczka 250g-300g 350 szt. Dżem brzoskwiniowy 250g-300g 200 szt. Dżem morelowy 250g-300g 200 szt. Dżem ananasowy 250g-300g 150 szt. Powidła śliwkowe ok.310g 25 szt. Jogurt naturalny Ca 150g-175g 1500 szt. Jogurt naturalny 300g-400g 250 szt. Jogurt owocowy 150g 1500 szt. Kefir 200g-250g 2300 szt. Masło extra 82% tł. 200g 5700 szt. Mleko 2% 0,9 l folia 11000 szt. Mleko 2% 1,0 karton 200 szt. Mleko zagęszczone niesł. 500g 4%tł. 160 szt. Margaryna mleczna 250g. 1000 szt. Olej 1,0 l rzepakowy 130 szt. Olej 0,5 l rzepakowy 30 szt. Pasztet drobiowy 50g 2000 szt. Ser żółty twardy salami ok.2.50kg kl.I 20 szt. Ser żółty pełnotłusty typu szwajcar ok.2.50kg kl.I 10 szt. Ser żółty pełnotłusty typu gouda z dziurami ok.3.50kg 20 szt. Ser topiony 50g 7000 szt. Ser homogenizowany naturalny 150g 1600 szt. Serek twarogowy kanapkowy 100g 400 szt. Śmietana 18% 180g 1000 szt. Twaróg półtłusty 500 kg, Ser homog. owocowy 140g -150g 3500 szt. Twaróg ziarnisty lekki 150g 720 szt. Ser domowy smażony chudy 120 kg, Śmietana spray 250g 50 szt. Kaszka manna z owocami 150g 400 szt. Deser ryżowy 150g 100 szt. Deser serniczkowy 150g 700 szt. Ser pleśniowy camembert 120g 80 szt. Masło roślinne kubek 250g 60 szt. Dżem 25g 800 szt. Pakiet nr 6 Bułka tarta 60 kg, Bułka pszenna 50 g 15800 szt. Baton 400 g 7 szt. Chleb mieszany 1.10 kg 6050 szt. Chałki 350 g 2400 szt. Chleb razowy 800 g 650 szt. Ciasto jogurtowe 150 kg, Drożdżówki 80-100 g (ser,budyń,marmolada) 1000 szt. Pączki 80g 200 szt. Pakiet nr 7 Budyń 40g 1300 szt. Bazylia 20g 50 szt. Zioła prowansalskie 20g 50 szt. Tymianek 20g 50 szt. Biszkopty 100g 600 szt. Cynamon 15g 150 szt. Cukier 1600 kg Cukier puder 12 kg Ciastka w czekoladzie 42 kg Ciastka kruche 20 kg Krakersy 20 kg Cukier waniliowy 16g 150 szt. Czekolada mleczna 100g 30% kakao 200 szt. Czekolada gorzka 100g 60% kakao 300 szt. Ciastka b.c. 70-125g 1200 szt. Przyprawa do piernika 20g 20 szt. Soda oczyszczona 20g 30 szt. Gałka muszkatołowa 10g 10 szt. Galaretka owocowa 75g 350 szt. Herbata expresowa 50szt. 100% Ceylon 200 szt. Herbata liściasta 100g 1000 szt. Imbir 20g 15 szt. Kminek 20g 100 szt. Kasza jęczmienna średnia 150 kg, Kasza gryczana 80 kg, Kasza manna 150 kg, Kawa inka 150g 450 szt. Kleik ryżowy 160g 80 szt. Kisiel 40g 120 szt. Kawa rozpuszczalna granulowana 200g 20 szt. Liść laurowy 10g 60 szt. Makaron nitki tradycyjny 170 kg, Makaron gwiazdka 100 kg, Makaron świderki dur.20% 250 kg, Mąka pszenna 300 kg, Musztarda 210g 500 szt. Majeranek 10g 100 szt. Majonez 250g 60 szt. Mąka ziemniaczana 150 kg Przyprawa w płynie typu maggi 1.0 l 60 szt. Miód 25g 5250 szt. Miód sztuczny 250g 10 szt. Napój kakaowy 300g 200 szt. Kakao naturalne 100g 60 szt. Ocet spirytusowy 500 ml 30 szt. Pieprz ziołowy 20g 50 szt. Pieprz mielony czarny 20g 250 szt. Płatki kukurydziane 250g 200 szt. Płatki owsiane 500g 250 szt. Pierniki w czekoladzie 50 kg, Proszek do pieczenia 30g 200 szt. Papryka mielona słodka 20g 130 szt. Ryż 240 kg, Sól 220 kg, Suchary b.c. 285g 100 szt. Przyprawa do potraw 200g 65 szt. Wafle w czekoladzie 42 kg, Wafle 42 kg, Wafle ryżowe 120g 200 szt. Ziele angielskie 15g 100 szt. Żelatyna 50g 160 szt. Pakiet nr 8 Makrela wędzona 1.0 kg 160 kg, Miruna b.s. SHP 1.0 kg 40 kg, Dorsz atlantycki (czarniak) SHP 1.0 kg 100 kg, Filet śledziowy ala matjas 1.0 kg 80 kg, Filet śledziowy opiekany 1.0 kg 150 kg, Paluszki rybne złote 300 g 40 szt. Filet śledziowy w pomidorach 170 g 700 szt. Filet z makreli w pomidorach 170 g 700 szt. Tuńczyk w kawał. w oleju 170g 350 szt. Filet śledziowy w oleju 170 g 200 szt. Filet z makreli w oleju 170 g 200 szt. Karp patroszony b. głowy 50 kg, Pakiet nr 9 Jaja dezynfekowane promieniami UV rozm. L 63g-73g 19000 szt..

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00 - Mięso 15.11.20.00 - Drób 15.13.11.30 - Wędliny 15.33.11.00 - Warzywa świeże lub mrożone 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.33.22.90 - Dżemy 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne 15.81.10.00 - Pieczywo 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane 03.14.25.00 - Jaja .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 9.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.01.2016.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Oferta musi być zabezpieczona wadium w wysokości odpowiednio do pakietu tj.pakiet nr 1 -571,43 zł (pięćset siedemdziesiąt jeden zł 43.100)pakiet nr 2 - 485,71 zł ( czterysta osiemdziesiąt pięć zł 71.100 )pakiet nr 3 - 900,00 zł ( dziewięćset zł 00.100)pakiet nr 4 - 314,28 zł ( trzysta czternaście zł 28.100 )pakiet nr 5 - 2257,14 zł ( dwa tysiące dwieście pięćdziesiąt siedem zł 14.100)pakiet nr 6 - 800,00 zł ( osiemset zł 00.100 )pakiet nr 7 -658,54 zł ( sześćset pięćdziesiąt osiem zł 54.100 )pakiet nr 8 -485,71 zł ( czterysta osiemdziesiąt pięć zł 71.100 )pakiet nr 9 -200,00 zł ( dwieście zł 00.100 )Termin wniesienia wadium upływa dnia 27.11.2015r. o godzinie 09.00. Wadium musi obejmować okres związania ofertą. O uznaniu przez Zamawiającego, że wadium w pieniądzu wniesiono w wymaganym terminie, decyduje data wpływu środków na rachunek Zamawiającego.Wadium może być wnoszone w pieniądzu przelewem na konto Konto bankowe PKO BP SA nr konta 27 1020 2313 0000 3302 0514 9861z adnotacją wadium na przetarg nieograniczony na zakup wraz z dostawą żywności - pakiet nr - termin - 27.11.2015r.W poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym, że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, w gwarancjach bankowych, w gwarancjach ubezpieczeniowych, w poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2007r. Nr 42 poz. 275 z późn. zm.) w kasie Zamawiającego - w godzinach od 08.00 do 14.00.W przypadku gwarancji bankowej lub ubezpieczeniowej niezbędne jest przedłożenie pisemnej bezwarunkowej gwarancji udzielonej przez bank lub firmę ubezpieczeniową (oświadczenie), zgodnie z wymaganiami określonymi przez prawo bankowe.W przypadku poręczenia niezbędne jest złożenie przez poręczyciela oświadczenia pisemnego wobec wierzyciela (Zamawiającego).Złożone poręczenie, gwarancja musi zawierać Termin obowiązywania gwarancji, poręczenia do końca okresu związania z ofertą na kwotę odpowiednio do pakietu Informacje, że udzielona gwarancja, poręczenie stanowi zabezpieczenie na wadium na rzecz Zamawiającego dotyczące przetargu nr 341-1-15,Zobowiązanie zgodnie z art. 46 ust. 4a ustawy - Prawo zamówień publicznych Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli Wykonawca w odpowiedzi na wezwanie, o którym mowa w art. 26 ust. 3, z przyczyn leżących po jego stronie, nie złożył dokumentów lub oświadczeń, o których mowa w art. 25 ust. 1, pełnomocnictw, listy podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust.2 pkt 5, lub informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej, lub nie wyraził zgody na poprawienie omyłki, o której mowa w art. 87 ust.2 pkt.3 , co powodowało brak możliwości wybrania oferty złożonej przez wykonawcę jako najkorzystniejszej. Zobowiązanie zgodne z art. 46 ust. 5 ustawy - Prawo zamówień publicznych Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli Wykonawca, którego oferta została wybrana odmówił podpisania umowy w sprawie zamówienia publicznego na warunkach określonych w ofercie nie wniósł wymaganego zabezpieczenia należytego wykonania umowy zawarcie umowy w sprawie zamówienia publicznego stało się niemożliwe z przyczyn leżących po stronie Wykonawcy. Kserokopię dowodu wniesienia wadium należy dołączyć do ofert.

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia powyższych warunków zostanie dokonana na podstawie przedłożonych i określonych w punkcie 6 SIWZ dokumentów i oświadczeń według formuły spełnia - nie spełnia.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia powyższych warunków zostanie dokonana na podstawie przedłożonych i określonych w punkcie 6 SIWZ dokumentów i oświadczeń według formuły spełnia - nie spełnia.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia powyższych warunków zostanie dokonana na podstawie przedłożonych i określonych w punkcie 6 SIWZ dokumentów i oświadczeń według formuły spełnia - nie spełnia.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia powyższych warunków zostanie dokonana na podstawie przedłożonych i określonych w punkcie 6 SIWZ dokumentów i oświadczeń według formuły spełnia - nie spełnia.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia powyższych warunków zostanie dokonana na podstawie przedłożonych i określonych w punkcie 6 SIWZ dokumentów i oświadczeń według formuły spełnia - nie spełnia.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1.wypełniony formularz ofertowy (wg załączonego wzoru -załącznik nr 1a), 2. pełnomocnictwo podmiotów występujących wspólnie (jeżeli dotyczy),

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.biuletyn.abip.pl/dpszacisze
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej Zacisze 40-695 Katowice, ul. Traktorzystów 42.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 27.11.2015 godzina 09:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej Zacisze 40-695 Katowice, ul. Traktorzystów 42.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.