Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2009-09-08
Mogielnica: SUKCESYWNE DOSTAWY WĘDLIN, MIĘSA I WYROBÓW MIĘSNYCH DO STOŁÓWEK SZKOLNYCH NA TERNIE MIASTA MOGIELNICA W ROKU SZKOLNYM 2009/2010.
Numer ogłoszenia: 310124 - 2009; data zamieszczenia: 08.09.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Urząd Gminy i Miasta w Mogielnicy , Rynek 1, 05-640 Mogielnica, woj. mazowieckie, tel. 048 6635149, faks 048 6635060.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: SUKCESYWNE DOSTAWY WĘDLIN, MIĘSA I WYROBÓW MIĘSNYCH DO STOŁÓWEK SZKOLNYCH NA TERNIE MIASTA MOGIELNICA W ROKU SZKOLNYM 2009/2010..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywne dostawy mięsa i wyrobów mięsnych do stołówek szkolnych na terenie miasta Mogielnica w roku szkolnym 2009/2010. Lp. CPV Nazwa artykułu Polska Norma JM Ilość szacunkowa 1 15113000-3 Mięso wieprzowe schab z kością 85/A-82002 kg 360 2 15113000-3 Mięso wieprzowe żeberka 85/A-82002 kg 360 3 15113000-3 Mięso wieprzowe. gulaszowe 85/A-82002 kg 333 4 15111000-9 Mięso wołowe z kością 88/A-82004 kg 360 5 15111000-9 Mięso wołowe bez kości 88/A-82004 kg 369 6 15113000-3 Łopatka wieprzowa 85/A-82002 kg 351 7 15113000-3 Mięso wieprzowe bez kości 85/A-82002 kg 180 8 15113000-3 Mięso wieprzowe schab bez kości 85/A-82002 kg 423 9 15111200-1 Cielęcina bez kosci kg 207 10 15113000-3 Mięso wołowe gulaszowe 85/A-82002 kg 225 11 15113000-3 Mięso wieprzowe mielone 85/A-82002 kg 810 12 15113000-3 Boczek wędzonyBoczek surowy 85/A-82002 kg 3645 13 15113000-3 Smalec wieprzowy 250g 85/A-82002 kg 252 14 15112210-1 Filet z kurczaka A-86524 kg 855 15 15112130-6 Kurczak świeży A-86520 kg 225 16 15113000-3 Słonina kg 90 17 15112210-1 Ćwiartka drobiowa A-86524 kg 1125 18 15112210-1 Filet z indyka kg 270 19 15131133-6 Kiełbasa swojska kg 270 20 15131133-6 Kiełbasa toruńska kg 270 21 15131133-6 Parówki wieprz./odtłuszcone kg 270 22 15131135-0 Szynka drobiowa kg 13 23 1513135-0 Szynka konserwowa kg 9 24 15131133-6 Kiełbasa szynkowa kg 18 Dowóz artykułów na koszt i ryzyko transportem Wykonawcy do magazynów zamawiającego zlokalizowanych w Mogielnicy, ul. Nowomiejska 1 i ul. Przylesie 10, sukcesywnie - zgodnie ze składanymi zamówieniami. Zamówienia zamawiający będzie składał faksem na numer wykonawcy lub telefonicznie najpóźniej do godziny 14.00 dnia poprzedzającego datę dostawy. Dostawy zamówionej partii przedmiotu zamówienia odbywać się będą do godziny 08.00 w następnym po złożeniu zamówienia. Zamawiający ustala że zamówienia dotyczące poniedziałków oraz dni poświątecznych składane będą w piątek lub dzień poprzedzający dzień lub dni świąteczne...
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00 - Wieprzowina 15.11.10.00 - Mięso wołowe 15.11.22.10 - 15.11.22.10 15.11.21.30 - Kurczęta 15.11.12.00 - Cielęcina 15.13.11.33 - 15.13.11.33 .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 25.06.2010.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
Informacja na temat wadium: Zamawiajacy nie wymaga wpłaty wadiumIII.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie ci WYKONAWCY, którzy nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na mocy art. 24 ust. 1 i 2 PZP i spełniają warunki ogólne określone w art. 22 ust. 1 pkt 1÷3 PZP, wraz z warunkiem szczegółowym, a mianowicie: - posiadają uprawnienia do wykonywania określonej w SIWZ działalności lub czynności, - posiadają niezbędną wiedzę, potencjał techniczny i doświadczenie nabyte poprzez należyte wykonanie, tzn. rozpoczęcie i zakończenie w okresie od 26.08 2006 r. do 26.08. 2009 r. co najmniej jednej umowy na dostawę mięsa i wyrobów mięsnych, o wartości dostaw co najmniej 80 000 zł (brutto) realizowanej na potrzeby jednego zamawiającego, a także dysponują osobami zdolnymi do wykonania tego zamówienia, - znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia...
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. OFERTA sporządzona zgodnie z treścią ZAŁĄCZNIKA NR 1 2. OŚWIADCZENIE o spełnianiu warunków wymaganych na mocy art. 22 ust.1 PZP>, sporządzone zgodnie z wzorcową treścią ZAŁĄCZNIKA NR 2. Żąda się także złożenia w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez WYKONAWCĘ następujących dokumentów potwierdzających spełnianie warunków udziału w niniejszym postępowaniu: 3. aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 4. sporządzony według wzoru ZAŁĄCZNIK NR 3 rozpoczętych i zakończonych usług w okresie od 26.08.2006 r. do 26.08. 2009 r., a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, ze wskazaniem co najmniej jednej umowy na dostawę mięsa i przetworów mięsnych o wartości dostaw co najmniej 80 000 zł (brutto), realizowanej na potrzeby jednego zamawiającego; w należy podać w odniesieniu do każdej zrealizowanej ww. umowy: łączną wartość kontraktu (wraz z VAT), zakres wykonywanych usług, daty ich rozpoczęcia i zakończenia oraz nazwy i adresy odbiorców; do wykazu należy załączyć dokumenty potwierdzające, że dostawy wymienione w zostały wykonane należycie (np. referencje)...
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mogielnica.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Urząd Gminy i Miasta w Mogielnicy
05-640 Mogielnica
ul. Rynek 1.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 21.09.2009 godzina 11:00, miejsce: Urząd Gminy i Miasta w Mogielnicy 05-640 Mogielnica ul. Rynek 1 ( sekretariat).
IV.3.5) Termin związania ofertą: do 20.10.2009.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa żywności do Publicznej Szkoły Podstawowej nr 2 im. Ignacego Jana Paderewskiego w Staszowie w 2025 r.
- Dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej nr 42 w Szczecinie w podziale na części.
- Dostawy nabiału, pieczywa, produktów suchych, mięsa i wędlin wieprzowych oraz drobiowych do Domu Pomocy Społecznej im. Matki Teresy z Kalkuty w Lublinie
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych dla Publicznego Przedszkola w Jemielnicy w 2025r.
- Zakup i dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola Miejskiego w Wolinie
- Dostawa żywności do Zespołu Placówek Oświatowych - Publiczna Szkoła Podstawowa nr 1 im. Tadeusza Kościuszki i Przedszkole nr 4 im. Tadeusza Kościuszki w Staszowie w 2025r.
więcej: Mięso wołowe »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.