Ogłoszenie z dnia 2021-10-12
Powiązane ogłoszenia:
- 2021/BZP 00209261/01 - Ogłoszenie z dnia 2021-10-05
- 2021/BZP 00227317/01 - Modyfikacja z dnia 2021-10-11
- 2023/BZP 00107795/01 - Modyfikacja z dnia 2023-02-23
- 2021/BZP 00274523/01 - Wynik z dnia 2021-11-18
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
ŚWIADCZENIE KOMPLEKSOWYCH USŁUG PRODUKCJI, PRZYGOTOWYWANIA I DOSTARCZANIA POSIŁKÓW CAŁODZIENNYCH DLA PACJENTÓW ORAZ POSIŁKÓW PROFILAKTYCZNYCH DLA PRACOWNIKÓW UCMMIT
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Nazwa zamawiającego: Uniwersyteckie Centrum Medycyny Morskiej i Tropikalnej w Gdyni
1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 192953946
1.4.) Adres zamawiającego:
1.4.1.) Ulica: ul. Powstania Styczniowego 9b
1.4.2.) Miejscowość: Gdynia
1.4.3.) Kod pocztowy: 81-519
1.4.4.) Województwo: pomorskie
1.4.5.) Kraj: Polska
1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL633 - Trójmiejski
1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: dzp@ucmmit.gdynia.pl
1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.ucmmit.gdynia.pl
1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00229855
2.2.) Data ogłoszenia: 2021-10-12
SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA
3.1.) Nazwa zmienianego ogłoszenia:
Ogłoszenie o zamówieniu,3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2021/BZP 00209261/02
3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 02
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.5. Nazwa kryterium (Kryterium 3) Przed zmianą:
Jakość usług
Po zmianie:
Odległość deklarowanego miejsca produkcji posiłków od siedziby Zamawiającego
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.5. Nazwa kryterium (Kryterium 4) Przed zmianą:
Odległość deklarowanego miejsca produkcji posiłków od siedziby Zamawiającego
Po zmianie:
kwalifikacje zawodowe i doświadczenie
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.6. Rodzaj kryterium (Kryterium 4) Przed zmianą:
inne.
Po zmianie:
organizacja, kwalifikacje zawodowe i doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.6. Waga (pkt) (Kryterium 4) Przed zmianą:
10
Po zmianie:
20,00
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.5. Nazwa kryterium (Kryterium 5) Przed zmianą:
kwalifikacje zawodowe i doświadczenie
Po zmianie:
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.6. Rodzaj kryterium (Kryterium 5) Przed zmianą:
organizacja, kwalifikacje zawodowe i doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia
Po zmianie:
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.6. Waga (pkt) (Kryterium 5) Przed zmianą:
10
Po zmianie:
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.2.10. Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej Przed zmianą:
Data do
Po zmianie:
Okres realizacji - dni
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.2.10. Data końcowa okresu obowiązywania Przed zmianą:
2022-10-31
Po zmianie:
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.2.10. Okres realizacji - dni Przed zmianą:
Po zmianie:
365
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
5.4. Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu Przed zmianą:
1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu dotyczących:
1.1. uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej:
udowodnią posiadanie:
a) aktualnego zaświadczenia Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego właściwego ze względu na siedzibę wykonawcy, poświadczającego, że pojazd służący do dostarczania zamówionych posiłków spełnia odpowiednie wymagania sanitarno-higieniczne dotyczące pojazdów przeznaczonych do przewozu posiłków (śniadań, obiadów, kolacji) dla żywienia zbiorowego,
b) aktualnego zaświadczenia Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego właściwego ze względu na siedzibę wykonawcy, poświadczającego, że lokal/miejsce przygotowywania posiłków dla pacjentów i pracowników Zamawiającego oraz warunki dystrybucji posiłków poza miejsce ich wytwarzania spełniają wymagania sanitarne i dotyczące właściwej higieny i bezpieczeństwa epidemiologicznego przewidzianego przepisami prawa i praktyką dla takich lokali.
Wymagany warunek może być spełniony łącznie przez Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia.
1.2. zdolności technicznej lub zawodowej:
a) wykażą, że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych również wykonywanych a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie: wykonali co najmniej dwie usługi (umowy), w sposób ciągły przez wszystkie dni w roku, w okresie 12 miesięcy, polegających na produkcji, przygotowywaniu i dostarczaniu codziennych i całodziennych posiłków dla pacjentów jednostek szpitalnych z min. 70 łóżkami, całodobowo udzielających świadczeń zdrowotnych, o wartości minimum 350.000,00 zł brutto każda
W przypadku złożenia dokumentów zawierających dane wyrażone w innych walutach niż złoty polski, Zamawiający przyjmie średni kurs danej waluty publikowany przez Narodowy Bank Polski w dniu zamieszczenia ogłoszenia o zamówieniu w Biuletynie Zamówień Publicznych. Jeżeli w dniu zamieszczenia ogłoszenia o zamówieniu w Biuletynie Zamówień Publicznych, Narodowy Bank Polski nie publikuje średniego kursu danej waluty, za podstawę przeliczenia przyjmuje się średni kurs waluty publikowany pierwszego dnia, po dniu zamieszczenia ogłoszenia o zamówieniu w Biuletynie Zamówień Publicznych.
Wymagany warunek musi być spełniony przez jednego z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. Nie jest dopuszczalne sumowanie przez Wykonawcę, w celu osiągnięcia wymaganego poziomu doświadczenia, świadczeń w zakresie opisanym powyżej przez różne podmioty.
oraz
b) skierują do realizacji zamówienia publicznego następujące osoby:
min. jednego wykwalifikowanego kucharza, który posiada co najmniej rok doświadczenia zawodowego, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, w zawodzie kucharza;
min. jednego wykwalifikowanego dietetyka, legitymującego się:
- minimum średnim wykształceniem o profilu dietetyka (uzyskany dyplom),
- posiadającym co najmniej 2 letnie doświadczenie w zawodzie dietetyka, w okresie ostatnich dziesięciu lat przed upływem terminu składania ofert;
Wymagany warunek może być spełniony łącznie przez Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia.
oraz
c) dysponują co najmniej jednym:
lokalem kuchennym, wyposażonym w niezbędne urządzenia, zapewniające właściwe, higieniczne przygotowywanie posiłków, dla którego Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny wydał zaświadczenie, że lokal spełnia wymagania higieniczne i sanitarne i może być wykorzystywany jako lokal do produkcji posiłków w żywieniu zbiorowym, w odległości nie większej niż 40 km od siedziby Zamawiającego,
pojazdem, posiadającym aktualne zaświadczenie Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego właściwego ze względu na siedzibę Wykonawcy, dopuszczające konkretny, wskazany w wykazie pojazd, do przewożenia gotowych do spożycia posiłków, zgodnie z zaleceniami GPC.
Wymagany warunek może być spełniony łącznie przez Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia.
Po zmianie:
1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu dotyczących:
zdolności technicznej lub zawodowej:
a) wykażą, że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych również wykonywanych a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie: wykonali co najmniej dwie usługi (umowy), w sposób ciągły przez wszystkie dni w roku, w okresie 12 miesięcy, polegających na produkcji, przygotowywaniu i dostarczaniu codziennych i całodziennych posiłków dla pacjentów jednostek szpitalnych z min. 70 łóżkami, całodobowo udzielających świadczeń zdrowotnych, o wartości minimum 350.000,00 zł brutto każda
W przypadku złożenia dokumentów zawierających dane wyrażone w innych walutach niż złoty polski, Zamawiający przyjmie średni kurs danej waluty publikowany przez Narodowy Bank Polski w dniu zamieszczenia ogłoszenia o zamówieniu w Biuletynie Zamówień Publicznych. Jeżeli w dniu zamieszczenia ogłoszenia o zamówieniu w Biuletynie Zamówień Publicznych, Narodowy Bank Polski nie publikuje średniego kursu danej waluty, za podstawę przeliczenia przyjmuje się średni kurs waluty publikowany pierwszego dnia, po dniu zamieszczenia ogłoszenia o zamówieniu w Biuletynie Zamówień Publicznych.
Wymagany warunek musi być spełniony przez jednego z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. Nie jest dopuszczalne sumowanie przez Wykonawcę, w celu osiągnięcia wymaganego poziomu doświadczenia, świadczeń w zakresie opisanym powyżej przez różne podmioty.
oraz
b) skierują do realizacji zamówienia publicznego następujące osoby:
min. jednego wykwalifikowanego kucharza, który posiada co najmniej rok doświadczenia zawodowego, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, w zawodzie kucharza;
min. jednego wykwalifikowanego dietetyka, legitymującego się:
- minimum średnim wykształceniem o profilu dietetyka (uzyskany dyplom),
- posiadającym co najmniej 2 letnie doświadczenie w zawodzie dietetyka, w okresie ostatnich dziesięciu lat przed upływem terminu składania ofert;
Wymagany warunek może być spełniony łącznie przez Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia.
oraz
c) dysponują co najmniej jednym:
lokalem kuchennym, wyposażonym w niezbędne urządzenia, zapewniające właściwe, higieniczne przygotowywanie posiłków, dla którego Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny wydał zaświadczenie, że lokal spełnia wymagania higieniczne i sanitarne i może być wykorzystywany jako lokal do produkcji posiłków w żywieniu zbiorowym, w odległości nie większej niż 40 km od siedziby Zamawiającego,
pojazdem, posiadającym aktualne zaświadczenie Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego właściwego ze względu na siedzibę Wykonawcy, dopuszczające konkretny, wskazany w wykazie pojazd, do przewożenia gotowych do spożycia posiłków, zgodnie z zaleceniami GPC.
Wymagany warunek może być spełniony łącznie przez Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia
.
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA VIII - PROCEDURA3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.1. Termin składania ofert Przed zmianą:
2021-10-15 10:00
Po zmianie:
2021-10-18 10:00
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.3. Termin otwarcia ofert Przed zmianą:
2021-10-15 10:30
Po zmianie:
2021-10-18 10:30
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.4. Termin związania ofertą Przed zmianą:
2021-11-13
Po zmianie:
2021-11-16
INNE PRZETARGI Z GDYNI
- Kompleksowa usługa projektowania oraz druku wizytówek z sukcesywnymi dostawami - 3
- Dostawa urządzeń sieciowych
- Dystrybucja biletów elektronicznych i papierowych
- Usługa cateringowa podczas Dnia Otwartego UMG
- PRZYGOTOWANIE I DOSTARCZANIE POSIŁKÓW
- Sukcesywna dostawa asortymentu do stanowisk pracy wyposażonych w monitory komputerowe zgodnie z nowym rozporządzeniem w sprawie bezpieczeństwa i higieny pracy
więcej: przetargi w Gdyni »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- dostawa gotowych posiłków oraz napojów (cateringu oraz serwisu kawowego) dla uczestników turnieju szachowego "Liściopadowe szachowanie" organizowanego w ramach projektu "Łódzkie Gra w Szachy"
- Świadczenie usługi cateringowej
- Świadczenie usługi cateringowej w zakresie dożywiania dzieci uczęszczających do Szkoły Podstawowej w Zabierzowie na rok 2025 z przerwami przewidzianymi w organizacji roku szkolnego
- Przygotowanie i dowóz posiłków do szkół podstawowych w Gminie Opatówek w 2025 roku
- Usługa przygotowywania i dostarczania całodziennego wyżywienia dla Publicznego Żłobka "Malucholandia" w Busku-Zdroju
- Przygotowywanie i wydawanie posiłków dla wychowanków Młodzieżowego Ośrodka Socjoterapii w Myśliborzu w przedziale wiekowym 15-19 lat
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.