eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Lądek-ZdrójSukcesywne dostawy różnych artykułów spożywczych dla Uzdrowiska Lądek-Długopole S.A

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2015-08-27

Lądek-Zdrój: Sukcesywne dostawy różnych artykułów spożywczych dla Uzdrowiska Lądek-Długopole S.A
Numer ogłoszenia: 221076 - 2015; data zamieszczenia: 27.08.2015
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 203690 - 2015r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Uzdrowisko Lądek-Długopole S.A., ul. Wolności 4, 57-540 Lądek-Zdrój, woj. dolnośląskie, tel. 74 8 115 470, faks 74 8 115 470.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Podmiot Leczniczy - Spółka Akcyjna Województwa Dolnośląskiego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywne dostawy różnych artykułów spożywczych dla Uzdrowiska Lądek-Długopole S.A.

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia są: Sukcesywne dostawy różnych artykułów spożywczych dla Uzdrowiska Lądek- Długopole S.A. w podziale na 2 części: Część 1 - Sukcesywne dostawy różnych artykułów spożywczych - wg zał. nr 1a, Część 2 - Sukcesywne dostawy przetworzonych warzyw i owoców - wg zał. nr 1b. Załączniki nr 1a i/lub 1b do SIWZ zawierają szczegółowe zestawienie ilościowo - asortymentowe oraz opis przedmiotu zamówienia. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla części 1 i 2 zawiera również zał. nr A. 2. Przedmiot zamówienia winien być wytwarzany zgodnie z obowiązującymi przepisami, a w szczególności z: a) ustawą z dnia 25.VIII.2006r. o bezpieczeństwie Żywności i Żywienia (Dz. U. z 2010r. Nr 136, poz.914 ze zm. ) oraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy, b) Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 08 stycznia 2015r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. z 2014r. poz. 669 z póżn. zm.). .1. Zamawiający dopuszcza możliwość zaoferowania produktów równoważnych. Jeżeli w opisie przedmiotu zamówienia (formularzach cenowych - załącznikach 1a i/lub 1b do SIWZ) zostało wskazane pochodzenie (marka, znak towarowy, producent) produktów spożywczych, Zamawiający dopuszcza oferowanie produktów równoważnych. Za produkty równoważne Zamawiający uważa: - produkty o takich samych walorach organoleptycznych (smak, zapach, barwa, konsystencja), - produkty do produkcji, których użyto podobne surowce, - produkty o porównywalnej wartości odżywczej i energetycznej. Jeżeli Wykonawca zaoferuje produkt równoważny, zobowiązany jest wykazać, że zaoferowane przez niego produkty spełniają wymagania określone przez Zamawiającego oraz dostarczyć wraz z ofertą dokumenty potwierdzające równoważność. Wykonawca, składając ofertę równoważną, ma obowiązek poinformować Zamawiającego o proponowanych produktach równoważnych, podając jego nazwę oraz załączając dokumenty potwierdzające, że oferowane produkty równoważne odpowiadają wymaganiom określonym w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia, tj.: opis (charakterystykę) zaoferowanego asortymentu równoważnego, zawierający informacje producenta dotyczące składu produktu, wartości odżywczych, właściwości zgodnych z opisem Zamawiającego. Udowodnienie równoważności zaoferowanych produktów spoczywa na Wykonawcy. 3. Warunki dodatkowe dotyczące przedmiotu zamówienia. Wykonawca zobowiązuje się do: 3.1. Dostaw towarów wyszczególnionych w zał. nr 1a i/lub 1b, które będą odbywały się w okresie obowiązywania umowy - sukcesywnie - w/g ustalonego poniżej harmonogramu. 3.2. Dostaw towarów do magazynów punktów Żywienia Uzdrowiska Lądek-Długopole S.A., w Lądku Zdroju: a) Szpital Uzdrowiskowy Jubilat, ul. Wolności 4a, Szpital Uzdrowiskowy Jan, ul. Paderewskiego 7 oraz w Długopolu Zdroju: b) Szpital Uzdrowiskowy Mieszko, ul. Zdrojowa 8, Szpital Uzdrowiskowy Dąbrówka, ul. Wolna 4, transportem Wykonawcy i na jego koszt . 3.3. Dostaw towarów wyłącznie specjalistycznym transportem spełniającym warunki określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 25. VIII. 2006r. w sprawie bezpieczeństwa Żywności i Żywienia (Dz. U. nr j. w.). Wykonawca powinien dysponować minimalnie jednym specjalistycznym środkiem transportu. 3.4. Terminowych dostaw różnych artykułów spożywczych oraz przetworzonych owoców i warzyw - część 1 i 2 wg zał. nr 1a i/lub 1b: Wykonawca będzie wykonywał dostawy jednokrotnie w ciągu każdego dnia tygodnia do godz. 11:00 (oprócz sobót, niedziel i świąt), na podstawie szczegółowych zamówień z poszczególnych obiektów, złożonych pisemnie, (faksem) lub e - mailem przez osoby upoważnione przez Zamawiającego bezpośrednio do wskazanych obiektów Zamawiającego, o których mowa w pkt. 3.2. powyżej. Ewentualne zmiany dotyczące zamówienia towarów wyszczególnionych w formularzu cenowym - zał. nr 1a i/lub 1b mogą odbywać się w formie telefonicznej 3.5. Dostaw towarów wolnych od wad i o należytej jakości. Towar dostarczony przez Wykonawcę musi być: I gatunku, pozbawiony wad, posiadać niezbędne dokumenty badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane przepisami. Wykonawca zagwarantuje Zamawiającemu, że przedmiot zamówienia będzie wolny od cech powszechnie uznawanych za wady jakościowe takie jak: gorzki, kwaśny zbyt słony smak, stęchły, zanieczyszczony, mechanicznie, z objawami pleśni, psucia, zawilgocenia oraz uszkodzenia. 3.6. Dostaw towarów opatrzonych w odpowiednie oznakowanie zawierające: nazwę producenta, skład surowcowy, warunki przechowywania i datę przydatności do spożycia. Wykonawca zobowiązuje się do dostawy towarów pakowanych w opakowania jednostkowe. Przedmiot zamówienia dostarczany będzie w opakowaniach zbiorczych np. - koszach plastikowych, pudłach tekturowych, workach foliowych - odpowiednio oznakowanych zgodnie z przepisami, ułożony wg asortymentu w sposób gwarantujący zachowanie najwyższej jakości produktu. 4. Wykonawca musi mieć wdrożony lub wdrażać w firmie system HACCP oraz zasady: GMP (dobrej praktyki produkcyjnej) i GHP (dobrej praktyki higienicznej). 5. Ze strony Zamawiającego upoważnionymi do odbioru towaru i sprawdzenia jego jakości są pracownicy Działu żywienia, magazynierzy i odpowiedni Kierownicy. 6. Zamawiający informuje, że ilości i asortyment podane w formularzu cenowym są jedynie szacunkowymi i mogą ulec zmianie (zwiększeniu, zmniejszeniu) w czasie trwania umowy w zależności od rodzaju stosowanych diet i ilości przyjmowanych kuracjuszy. Tym samym Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania w całości ilości zamówienia podanego w formularzu cenowym, jak również do dokonywania przesunięć ilościowych między poszczególnymi pozycjami asortymentu, z zastrzeżeniem, że łączna wartość dostaw nie może przekroczyć całkowitej wartości oferty Wykonawcy. Zakres zamówienia zawiera się w kwocie o wartości szacunkowej powyżej 30 000 euro, ale poniżej progów ustalonych na podstawie art. 11 ust. 8 Ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2013 r., poz. 907. z póź. zm.) zwanej dalej Pzp.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty 15.32.10.00 - Soki owocowe 15.33.00.00 - Przetworzone owoce i warzywa 15.33.14.00 - Warzywa konserwowane i/lub puszkowane 15.33.21.00 - Przetworzone owoce 15.33.22.00 - Dżemy i marmolady, galaretki owocowe, przeciery z owoców i orzechów oraz pasty do smarowania 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.81.21.00 - Wyroby ciastkarskie 15.82.00.00 - Sucharki i herbatniki; wyroby piekarskie i ciastkarskie o przedłużonej trwałości 15.83.12.00 - Cukier biały .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: Sukcesywne dostawy różnych artykułów spożywczych

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 26.08.2015.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • PPHU LACTIS Spółka Jawna Andreasik;Lis; Zieliński, ul. Wyspiańskiego 40, 57-300 Kłodzko, kraj/woj. dolnośląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 178409,52 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 184647,57

  • Oferta z najniższą ceną: 184647,57 / Oferta z najwyższą ceną: 187086,75

  • Waluta: PLN.

Część NR: 2   

Nazwa: Sukcesywne dostawy przetworzonych warzyw i owoców

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 26.08.2015.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • PPHU LACTIS Spółka Jawna Andreasik; Lis; Zieliński, ul. Wyspiańskiego 40, 57-300 Kłodzko, kraj/woj. dolnośląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 99004,35 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 114689,69

  • Oferta z najniższą ceną: 114689,69 / Oferta z najwyższą ceną: 118301,13

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.