eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi ¦wiercze › Dostawa artyku³ów spo¿ywczych do Szko³y Podstawowej w ¦wierczach w 2020 roku

Porêczenia kontraktowe dla firm startuj±cych w przetargach publicznych




Og³oszenie z dnia 2019-12-13



Og³oszenie nr 636398-N-2019 z dnia 2019-12-13 r.

Gmina ¦wiercze: Dostawa artyku³ów spo¿ywczych do Szko³y Podstawowej w ¦wierczach w 2020 roku
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy

Zamieszczanie og³oszenia: Zamieszczanie obowi±zkowe

Og³oszenie dotyczy: Zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej

Nie


Nazwa projektu lub programu

O zamówienie mog± ubiegaæ siê wy³±cznie zak³ady pracy chronionej oraz wykonawcy, których dzia³alno¶æ, lub dzia³alno¶æ ich wyodrêbnionych organizacyjnie jednostek, które bêd± realizowa³y zamówienie, obejmuje spo³eczn± i zawodow± integracjê osób bêd±cych cz³onkami grup spo³ecznie marginalizowanych

Nie


Nale¿y podaæ minimalny procentowy wska¼nik zatrudnienia osób nale¿±cych do jednej lub wiêcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy ni¿ 30%, osób zatrudnionych przez zak³ady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

Postêpowanie przeprowadza centralny zamawiaj±cy

Nie

Postêpowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiaj±cy powierzy³/powierzyli przeprowadzenie postêpowania

Nie

Informacje na temat podmiotu któremu zamawiaj±cy powierzy³/powierzyli prowadzenie postêpowania:
Postêpowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiaj±cych

Nie


Je¿eli tak, nale¿y wymieniæ zamawiaj±cych, którzy wspólnie przeprowadzaj± postêpowanie oraz podaæ adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postêpowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiaj±cymi z innych pañstw cz³onkowskich Unii Europejskiej

Nie

W przypadku przeprowadzania postêpowania wspólnie z zamawiaj±cymi z innych pañstw cz³onkowskich Unii Europejskiej - maj±ce zastosowanie krajowe prawo zamówieñ publicznych:
Informacje dodatkowe:

I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina ¦wiercze, krajowy numer identyfikacyjny 13037849100000, ul. ul. Pu³tuska  47 , 06-150  ¦wiercze, woj. mazowieckie, pañstwo Polska, tel. 236 916 045, e-mail swiercze@op.pl, faks 236 916 045.
Adres strony internetowej (URL): http://www.swiercze.biuletyn.net/
Adres profilu nabywcy: http://www.swiercze.biuletyn.net/
Adres strony internetowej pod którym mo¿na uzyskaæ dostêp do narzêdzi i urz±dzeñ lub formatów plików, które nie s± ogólnie dostêpne http://www.swiercze.biuletyn.net/

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Administracja samorz±dowa

I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (je¿eli dotyczy):

Podzia³ obowi±zków miêdzy zamawiaj±cymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postêpowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postêpowania z zamawiaj±cymi z innych pañstw cz³onkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiaj±cych jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postêpowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postêpowania odpowiadaj± pozostali zamawiaj±cy, czy zamówienie bêdzie udzielane przez ka¿dego z zamawiaj±cych indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozosta³ych zamawiaj±cych):

I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pe³ny i bezpo¶redni dostêp do dokumentów z postêpowania mo¿na uzyskaæ pod adresem (URL)

Nie
http://www.swiercze.biuletyn.net/


Adres strony internetowej, na której zamieszczona bêdzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia

Nie
http://www.swiercze.biuletyn.net/


Dostêp do dokumentów z postêpowania jest ograniczony - wiêcej informacji mo¿na uzyskaæ pod adresem

Nie
http://www.swiercze.biuletyn.net/


Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu nale¿y przesy³aæ:
Elektronicznie

Nie
adres


Dopuszczone jest przes³anie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Wymagane jest przes³anie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Adres:
Urz±d Gminy ¦wiercze, ul Pu³tuska 47, 06-150 ¦wiercze, pokój nr 13 (sekretariat)


Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzêdzi i urz±dzeñ lub formatów plików, które nie s± ogólnie dostêpne

Nie
Nieograniczony, pe³ny, bezpo¶redni i bezp³atny dostêp do tych narzêdzi mo¿na uzyskaæ pod adresem: (URL)

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA


II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Dostawa artyku³ów spo¿ywczych do Szko³y Podstawowej w ¦wierczach w 2020 roku
Numer referencyjny: IN.271.21.2019
Przed wszczêciem postêpowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny

Nie


II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o mo¿liwo¶ci sk³adania ofert czê¶ciowych
Zamówienie podzielone jest na czê¶ci:

Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu mo¿na sk³adaæ w odniesieniu do:
wszystkich czê¶ci

Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo do udzielenia ³±cznie nastêpuj±cych czê¶ci lub grup czê¶ci:

Maksymalna liczba czê¶ci zamówienia, na które mo¿e zostaæ udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:



II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielko¶æ, zakres, rodzaj i ilo¶æ dostaw, us³ug lub robót budowlanych lub okre¶lenie zapotrzebowania i wymagañ ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - okre¶lenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, us³ugê lub roboty budowlane: Grupa I - Produkty przemia³u ziarna, skrobi i produktów skrobiowych CPV 15600000-4, ró¿ne produkty spo¿ywcze CPV 15800000-6, owoce i warzywa i podobne produkty 15300000-1 Grupa II - Jajka CPV 03142500-3 Grupa III - Produkty mleczarskie, CPV 15500000-3, oleje i t³uszcze ro¶linne lub zwierzêce CPV 1540000-2 Grupa IV - Warzywa i owoce mro¿one CPV 15330000-0, ryby mro¿one CPV 15220000-6, produkty g³êboko zamro¿one CPV 15896000-5 Grupa V - Ro¶liny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa CPV 03110000-5 Grupa VI - Drób CPV 15112000-6, podroby CPV 15114000-0 Grupa VII - Miêso CPV 15110000-2, wêdliny CPV 15131130-5, Grupa VIII - Pieczywo, ¶wie¿e wyroby piekarskie i ciastkarskie CPV 15810000-9 Grupa IX - Wyroby garma¿eryjne CPV 15894200-3

II.5) G³ówny kod CPV: 15000000-8
Dodatkowe kody CPV:
Kod CPV
15600000-4
15800000-6
15300000-1
03142500-3
15500000-3
15330000-0
15220000-6
03110000-5
15112000-6
15114000-0
15131130-5
15894200-3
15810000-9
15400000-2


II.6) Ca³kowita warto¶æ zamówienia (je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):
Warto¶æ bez VAT:
Waluta:


(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów - szacunkowa ca³kowita maksymalna warto¶æ w ca³ym okresie obowi±zywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)


II.7) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Okre¶lenie przedmiotu, wielko¶ci lub zakresu oraz warunków na jakich zostan± udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane bêdzie zamówienie lub okres, na który zosta³a zawarta umowa ramowa lub okres, na który zosta³ ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesi±cach:    lub dniach:
lub
data rozpoczêcia:   lub zakoñczenia:
Okres w miesi±cachOkres w dniachData rozpoczêciaData zakoñczenia
2020-01-01 2020-12-31

II.9) Informacje dodatkowe:

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU

III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia okre¶lonej dzia³alno¶ci zawodowej, o ile wynika to z odrêbnych przepisów
Okre¶lenie warunków:
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Okre¶lenie warunków:
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolno¶æ techniczna lub zawodowa
Okre¶lenie warunków:
Zamawiaj±cy wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu imion i nazwisk osób wykonuj±cych czynno¶ci przy realizacji zamówienia wraz z informacj± o kwalifikacjach zawodowych lub do¶wiadczeniu tych osób:
Informacje dodatkowe:

III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA

III.2.1) Podstawy wykluczenia okre¶lone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiaj±cy przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp Tak Zamawiaj±cy przewiduje nastêpuj±ce fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak (podstawa wykluczenia okre¶lona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)



Tak (podstawa wykluczenia okre¶lona w art. 24 ust. 5 pkt 5 ustawy Pzp)
Tak (podstawa wykluczenia okre¶lona w art. 24 ust. 5 pkt 6 ustawy Pzp)
Tak (podstawa wykluczenia okre¶lona w art. 24 ust. 5 pkt 7 ustawy Pzp)

III.3) WYKAZ O¦WIADCZEÑ SK£ADANYCH PRZEZ WYKONAWCÊ W CELU WSTÊPNEGO POTWIERDZENIA, ¯E NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPE£NIA WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ SPE£NIA KRYTERIA SELEKCJI

O¶wiadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu
Tak
O¶wiadczenie o spe³nianiu kryteriów selekcji
Nie

III.4) WYKAZ O¦WIADCZEÑ LUB DOKUMENTÓW , SK£ADANYCH PRZEZ WYKONAWCÊ W POSTÊPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNO¦CI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:

III.5) WYKAZ O¦WIADCZEÑ LUB DOKUMENTÓW SK£ADANYCH PRZEZ WYKONAWCÊ W POSTÊPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNO¦CI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP

III.5.1) W ZAKRESIE SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU:

III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:

III.6) WYKAZ O¦WIADCZEÑ LUB DOKUMENTÓW SK£ADANYCH PRZEZ WYKONAWCÊ W POSTÊPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNO¦CI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP

III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiaj±cy ¿±da wniesienia wadium:

Nie
Informacja na temat wadium


IV.1.3) Przewiduje siê udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:

Nie
Nale¿y podaæ informacje na temat udzielania zaliczek:


IV.1.4) Wymaga siê z³o¿enia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub do³±czenia do ofert katalogów elektronicznych:

Nie
Dopuszcza siê z³o¿enie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub do³±czenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:


IV.1.5.) Wymaga siê z³o¿enia oferty wariantowej:


Dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej

Z³o¿enie oferty wariantowej dopuszcza siê tylko z jednoczesnym z³o¿eniem oferty zasadniczej:


IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostan± zaproszeni do udzia³u w postêpowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z og³oszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)

Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:


IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:

Umowa ramowa bêdzie zawarta:

Czy przewiduje siê ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:

Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:

Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:

Adres strony internetowej, na której bêd± zamieszczone dodatkowe informacje dotycz±ce dynamicznego systemu zakupów:

Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza siê z³o¿enie ofert w formie katalogów elektronicznych:

Przewiduje siê pobranie ze z³o¿onych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporz±dzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:


IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z og³oszeniem) Nie
Nale¿y podaæ adres strony internetowej, na której aukcja bêdzie prowadzona:

Nale¿y wskazaæ elementy, których warto¶ci bêd± przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje siê ograniczenia co do przedstawionych warto¶ci, wynikaj±ce z opisu przedmiotu zamówienia:

Nale¿y podaæ, które informacje zostan± udostêpnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki bêdzie termin ich udostêpnienia:
Informacje dotycz±ce przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postêpowania w toku aukcji elektronicznej i jakie bêd± warunki, na jakich wykonawcy bêd± mogli licytowaæ (minimalne wysoko¶ci post±pieñ):
Informacje dotycz±ce wykorzystywanego sprzêtu elektronicznego, rozwi±zañ i specyfikacji technicznych w zakresie po³±czeñ:
Wymagania dotycz±ce rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:


Czas trwania:

Czy wykonawcy, którzy nie z³o¿yli nowych post±pieñ, zostan± zakwalifikowani do nastêpnego etapu:
Warunki zamkniêcia aukcji elektronicznej:


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
KryteriaZnaczenie
Cena60,00
Termin p³atno¶ci40,00

IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)

IV.3) Negocjacje z og³oszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z og³oszeniem
Minimalne wymagania, które musz± spe³niaæ wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrze¿enie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstêpnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podzia³ negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Nale¿y podaæ informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbê etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagañ zamawiaj±cego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysoko¶ci nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwi±zania stanowi±ce podstawê do sk³adania ofert, je¿eli zamawiaj±cy przewiduje nagrody:

Wstêpny harmonogram postêpowania:

Podzia³ dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwi±zañ:
Nale¿y podaæ informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiuj±ce minimalne wymagania, którym musz± odpowiadaæ wszystkie oferty:

Podzia³ negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegaj±cych negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:

Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której bêdzie prowadzona licytacja elektroniczna:

Adres strony internetowej, na której jest dostêpny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:

Wymagania dotycz±ce rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urz±dzeñ informatycznych:

Sposób postêpowania w toku licytacji elektronicznej, w tym okre¶lenie minimalnych wysoko¶ci post±pieñ:

Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:

Czas trwania:

Wykonawcy, którzy nie z³o¿yli nowych post±pieñ, zostan± zakwalifikowani do nastêpnego etapu:

Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:

Termin i warunki zamkniêcia licytacji elektronicznej:


Istotne dla stron postanowienia, które zostan± wprowadzone do tre¶ci zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:


Wymagania dotycz±ce zabezpieczenia nale¿ytego wykonania umowy:


Informacje dodatkowe:

IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Nale¿y wskazaæ zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:

IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostêpniania informacji o charakterze poufnym (je¿eli dotyczy):

¦rodki s³u¿±ce ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin sk³adania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu:
Data: 2019-12-23, godzina: 10:00,
Skrócenie terminu sk³adania wniosków, ze wzglêdu na piln± potrzebê udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z og³oszeniem):
Nie
Wskazaæ powody:

Jêzyk lub jêzyki, w jakich mog± byæ sporz±dzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu
> Jêzyk polski
IV.6.3) Termin zwi±zania ofert±: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert)
IV.6.4) Przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia:
IV.6.5) Przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, je¿eli ¶rodki s³u¿±ce sfinansowaniu zamówieñ na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiaj±cy zamierza³ przeznaczyæ na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia, nie zosta³y mu przyznane
IV.6.6) Informacje dodatkowe:

ZA£¡CZNIK I - INFORMACJE DOTYCZ¡CE OFERT CZʦCIOWYCH



Czê¶æ nr: 1Nazwa: Produkty przemia³u ziarna, skrobi i produktów skrobiowych, ró¿ne produkty spo¿ywcze, owoce i warzywa i podobne produkty
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielko¶æ, zakres, rodzaj i ilo¶æ dostaw, us³ug lub robót budowlanych lub okre¶lenie zapotrzebowania i wymagañ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -okre¶lenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, us³ugê lub roboty budowlane:Produkty przemia³u ziarna, skrobi i produktów skrobiowych CPV 15600000-4, ró¿ne produkty spo¿ywcze CPV 15800000-6, owoce i warzywa i podobne produkty 15300000-1
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ(CPV): 15600000-4, 15800000-6, 15300000-1

3) Warto¶æ czê¶ci zamówienia(je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):
Warto¶æ bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesi±cach:
okres w dniach:
data rozpoczêcia: 2020-01-01
data zakoñczenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
Cena60,00
Termin p³atno¶ci40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:Opakowania : Artyku³y spo¿ywcze powinny byæ dostarczone w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawieraj±cych fabryczne oznaczenia, tzn. rodzaj, nazwê wyrobu, datê przydatno¶ci do spo¿ycia, ilo¶æ, adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowi±zuj±cymi tym zakresie przepisami prawa ¿ywno¶ciowego. Przyprawy: - minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia od dnia dostawy min. 6 m-cy - smak i zapach charakterystyczny dla w/w artyku³ów, o dobrej jako¶ci bez obcych posmaków i zapachów - konsystencja sypka, nie zlepiaj±ca siê lub zbrylona Makarony i wyroby m±czne: - minimalny termin do spo¿ycia od dnia dostawy na w/w artyku³y min. 6 m-cy - smak i zapach - charakterystyczny dla artyku³ów m±cznych, bez posmaków i zapachów obcych - konsystencja - sypka, nie zlepiaj±ca siê przy nacisku - zawarto¶æ szkodników - niedopuszczalna - w³a¶ciwa wydajno¶æ makaronów to:100g gotowego produktu, z 33g masy suchej Sosy: - min. Termin przydatno¶ci do spo¿ycia od dnia dostawy min. 3 m-cy - smak i zapach charakterystyczny dal w/w artyku³ów, o dobrej jako¶ci o dobrych walorach smakowych, bez obcych smaków i zapachów Majonez: Mosso Napoleoñski - lub jego równowa¿ne pod wzglêdem walorów smakowych, zawarto¶æ ¿ó³tka min. 0,6%, min. 80%t³uszczu D¿emy: - min. Termin przydatno¶ci do spo¿ycia od dnia dostawy min. 6 m-cy - wygl±d i konsystencja jednolita, lepka, galaretowata - smak i zapach: charakterystyczny, typowy dla w/w artyku³u, o dobrej jako¶ci i dobrych walorach smakowych, bez obcych posmaków i zapachów, galaretowata


Czê¶æ nr: 2Nazwa: Jajka
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielko¶æ, zakres, rodzaj i ilo¶æ dostaw, us³ug lub robót budowlanych lub okre¶lenie zapotrzebowania i wymagañ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -okre¶lenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, us³ugê lub roboty budowlane:Jajka CPV 03142500-3
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ(CPV): 03142500-3,

3) Warto¶æ czê¶ci zamówienia(je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):
Warto¶æ bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesi±cach:
okres w dniach:
data rozpoczêcia: 2020-01-01
data zakoñczenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
Cena60,00
Termin p³atno¶ci40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:Jaja: - powinny byæ ¶wie¿e i dobrej jako¶ci - termin przydatno¶ci do spo¿ycia 21 dni - skorupka i kutikula: czysta, nie uszkodzona, normalny kszta³t - ¿ó³tko: bez wyra¼nego zarysu, lekko ruchome podczas obrotu jajem - bia³ko: przejrzyste - zarodek: rozwiniêcie nie widoczne - cia³a obce: niedopuszczalne - zapach obcy: niedopuszczalny


Czê¶æ nr: 3Nazwa: Produkty mleczne, oleje i t³uszcze ro¶linne lub zwierzêce
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielko¶æ, zakres, rodzaj i ilo¶æ dostaw, us³ug lub robót budowlanych lub okre¶lenie zapotrzebowania i wymagañ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -okre¶lenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, us³ugê lub roboty budowlane:Produkty mleczarskie, CPV 15500000-3, oleje i t³uszcze ro¶linne lub zwierzêce CPV 154000002
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ(CPV): 15500000-3,

3) Warto¶æ czê¶ci zamówienia(je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):
Warto¶æ bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesi±cach:
okres w dniach:
data rozpoczêcia:
data zakoñczenia:
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
Cena60,00
Termin p³atno¶ci40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:Wymagania jako¶ciowe Cechy dyskwalifikuj±ce wspólne dla wyrobów mleczarskich: - obce posmaki, zapachy, smak gorzki, mocno kwa¶ny, s³ony, stêch³y, md³y, - zanieczyszczenia mechaniczne - objawy ple¶nienia - uszkodzenia mechaniczne - zdeformowane, zgniecione, porozrywane


Czê¶æ nr: 4Nazwa: Warzywa i owoce mro¿one, ryby mro¿one, produkty g³êboko zamro¿one
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielko¶æ, zakres, rodzaj i ilo¶æ dostaw, us³ug lub robót budowlanych lub okre¶lenie zapotrzebowania i wymagañ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -okre¶lenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, us³ugê lub roboty budowlane:Warzywa i owoce mro¿one CPV 15330000-0, ryby mro¿one CPV 15220000-6, produkty g³êboko zamro¿one CPV 15896000-5
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ(CPV): 15330000-0, 15220000-6, 15896000-5

3) Warto¶æ czê¶ci zamówienia(je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):
Warto¶æ bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesi±cach:
okres w dniach:
data rozpoczêcia: 2020-01-01
data zakoñczenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
Cena60,00
Termin p³atno¶ci40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:Opis wymaganego towaru: Ryby mro¿one - filet mro¿ony bez glazury, bez przebarwieñ, zapach swoisty bez oznak rozmra¿ania. Warzywa mro¿one - barwa odpowiednia, zapach swoisty bez oznak rozmro¿enia. Cechy dyskwalifikuj±ce: - Widoczne oznaki rozmro¿enia towaru - zapach ¶wiadcz±cy o procesach psucia siê


Czê¶æ nr: 5Nazwa: Ro¶liny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielko¶æ, zakres, rodzaj i ilo¶æ dostaw, us³ug lub robót budowlanych lub okre¶lenie zapotrzebowania i wymagañ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -okre¶lenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, us³ugê lub roboty budowlane:Ro¶liny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa CPV 03110000-5
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ(CPV): 03110000-5,

3) Warto¶æ czê¶ci zamówienia(je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):
Warto¶æ bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesi±cach:
okres w dniach:
data rozpoczêcia: 2020-01-01
data zakoñczenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
Cena60,00
Termin p³atno¶ci40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:Cechy dyskwalifikuj±ce: Produkty mocno zniekszta³cone, oznaki choroby, zaparzenie, zgnicie, obce zapachy, pozosta³o¶ci ¶rodków ochrony ro¶lin. Wymagania w zakresie opakowañ: Pojemniki czyste, bez obcych zapachów, powinny byæ przeznaczone tylko dla jednego asortymentu, elementy powinny byæ u³o¿one w opakowaniu w sposób niepowoduj±cy deformacji i zapewniaj±cy estetyczny wygl±d gotowego wyrobu. Cechy dyskwalifikuj±ce wspólne dla owoców i warzyw: Dostarczone warzywa i owoce winny byæ dobrej jako¶ci, pozbawionej oznak niew³a¶ciwego przechowywania i transportu. Mocne zniekszta³cenie, oznaki choroby, zaparzenie, zgniecenie, obce zapachy, pozosta³o¶ci ¶rodków ochrony ro¶lin.


Czê¶æ nr: 6Nazwa: Drób, podroby
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielko¶æ, zakres, rodzaj i ilo¶æ dostaw, us³ug lub robót budowlanych lub okre¶lenie zapotrzebowania i wymagañ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -okre¶lenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, us³ugê lub roboty budowlane:Drób CPV 1511200-6, podroby CPV 1511400-0
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ(CPV): 15112000-6,

3) Warto¶æ czê¶ci zamówienia(je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):
Warto¶æ bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesi±cach:
okres w dniach:
data rozpoczêcia: 2020-01-01
data zakoñczenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
Cena60,00
Termin p³atno¶ci40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:Opakowania: Opakowania plastikowe z pokryw±, zawieraj±ce oznaczenia wyrobów zgodnie z obowi±zuj±cymi w tym zakresie normami. Materia³ opakowania dopuszczony do kontaktu z ¿ywno¶ci±. Oznakowanie opakowañ zbiorczych powinno zawieraæ: - nazwa ¶rodka spo¿ywczego, - dane identyfikuj±ce producenta ¶rodka spo¿ywczego, - dane identyfikuj±ce miejsce pochodzenia, - zawarto¶æ netto ¶rodka spo¿ywczego Cechy dyskwalifikuj±ce: - obce zapachy, posmaki - o¶lizg³o¶æ, nalot ple¶ni, barwa szarozielona - stosowanie ¶rodków konserwuj±cych np.: octanów, soli peklowej - objawy obni¿enia jêdrno¶ci i elastyczno¶ci - obecno¶æ bakterii salmonelli, gronkowców chorobotwórczych i z grupy coli - obecno¶æ szkodników i ich pozosta³o¶ci - brak oznakowania opakowañ i ich uszkodzenie mechaniczne, zabrudzenie - brak Handlowego Dokumentu Identyfikuj±cego - warunki termiczne transportu lub temperatura surowców nie odpowiadaj±cym wymaganiom


Czê¶æ nr: 7Nazwa: Miêso, wêdliny
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielko¶æ, zakres, rodzaj i ilo¶æ dostaw, us³ug lub robót budowlanych lub okre¶lenie zapotrzebowania i wymagañ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -okre¶lenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, us³ugê lub roboty budowlane:Miêso CPV 15110000-2, wêdliny CPV 15131130-5
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ(CPV): 15110000-2, 15131130-5

3) Warto¶æ czê¶ci zamówienia(je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):
Warto¶æ bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesi±cach:
okres w dniach:
data rozpoczêcia: 2020-01-01
data zakoñczenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
Cena60,00
Termin p³atno¶ci40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:Wymagania jako¶ciowe: Wszystkie objête zamówieniem produkty dostarczane bêd± w pojemnikach plastikowych (materia³ opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z ¿ywno¶ci±), zamkniêtych pokryw±. Do ka¿dego pojemnika powinna byæ do³±czona etykieta zawieraj±ca dane zgodne z podanymi ni¿ej sposobem znakowania opakowania zbiorczego. Ka¿dy asortyment produktów powinien byæ dostarczony w oddzielnym pojemniku. Oznakowania opakowania zbiorczego: - nazwa ¶rodka spo¿ywczego - dane identyfikuj±ce producenta ¶rodka spo¿ywczego - dane identyfikuj±ce miejsca pochodzenia - zawarto¶æ netto ¶rodka spo¿ywczego - data minimalnej trwa³o¶ci lub termin przydatno¶ci do spo¿ycia Cechy dyskwalifikuj±ce: - obce posmaki, zapachy - o¶lizg³o¶æ, nalot ple¶ni, barwa szarozielona - objawy obni¿enia jêdrno¶ci i elastyczno¶ci, objawy wskazuj±ce na zaparzenie miêsa - obecno¶æ bakterii salmonelli, gronkowców chorobotwórczych i z grupy coli - obecno¶æ szkodników oraz ich pozosta³o¶ci - brak oznakowania opakowañ, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia - zanieczyszczenia fizyczne i mechaniczne


Czê¶æ nr: 8Nazwa: Pieczywo, ¶wie¿e wyroby piekarskie i ciestkarskie
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielko¶æ, zakres, rodzaj i ilo¶æ dostaw, us³ug lub robót budowlanych lub okre¶lenie zapotrzebowania i wymagañ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -okre¶lenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, us³ugê lub roboty budowlane:Pieczywo, ¶wie¿e wyroby piekarskie i ciastkarskie CPV 15810000-9
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ(CPV): 15810000-9,

3) Warto¶æ czê¶ci zamówienia(je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):
Warto¶æ bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesi±cach:
okres w dniach:
data rozpoczêcia: 2020-01-01
data zakoñczenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
Cena60,00
Termin p³atno¶ci40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:Opis produktu: Chleb krojony, pakowany w foliê ochronn±. Cechy dyskwalifikuj±ce pieczywo i wyroby piekarskie: - pieczywo zdeformowane, zgniecione, uszkodzone mechaniczne - pieczywo zabrudzone, spalone - miêkisz lepki, niedopieczony z zakalcem z obecno¶ci± grudek m±ki i soli - smak gorzki, kwa¶ny, zbyt s³ony lub nies³ony


Czê¶æ nr: 9Nazwa: Wyroby garma¿eryjne
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielko¶æ, zakres, rodzaj i ilo¶æ dostaw, us³ug lub robót budowlanych lub okre¶lenie zapotrzebowania i wymagañ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -okre¶lenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, us³ugê lub roboty budowlane:Wyroby garma¿eryjne CPV 15894200-3
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ(CPV): 15894200-3,

3) Warto¶æ czê¶ci zamówienia(je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):
Warto¶æ bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesi±cach:
okres w dniach:
data rozpoczêcia: 2020-01-01
data zakoñczenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
Cena60,00
Termin p³atno¶ci40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:Wymagania jako¶ciowe: Wszystkie objête zamówieniem produkty dostarczane bêd± w pojemnikach plastikowych (materia³ opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z ¿ywno¶ci±), zamkniêtych pokryw±. Do ka¿dego pojemnika powinna byæ do³±czona etykieta zawieraj±ca dane zgodne z podanymi ni¿ej sposobem znakowania opakowania zbiorczego. Ka¿dy asortyment produktów powinien byæ dostarczony w oddzielnym pojemniku. Oznakowania opakowania zbiorczego: - nazwa ¶rodka spo¿ywczego - dane identyfikuj±ce producenta ¶rodka spo¿ywczego - dane identyfikuj±ce miejsca pochodzenia - zawarto¶æ netto ¶rodka spo¿ywczego - data minimalnej trwa³o¶ci lub termin przydatno¶ci do spo¿ycia Cechy dyskwalifikuj±ce: - obce posmaki, zapachy - o¶lizg³o¶æ, nalot ple¶ni, barwa szarozielona - objawy obni¿enia jêdrno¶ci i elastyczno¶ci, objawy wskazuj±ce na zaparzenie miêsa - obecno¶æ bakterii salmonelli, gronkowców chorobotwórczych i z grupy coli - obecno¶æ szkodników oraz ich pozosta³o¶ci - brak oznakowania opakowañ, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia - zanieczyszczenia fizyczne i mechaniczne






Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.