eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Postomino › Dostawa, montaż i uruchomienie profesjonalnego wyposażenia gastronomicznego kuchni i pomieszczeń pomocniczych w Szkole Podstawowej w Jarosławcu

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2020-07-08



Ogłoszenie nr 559896-N-2020 z dnia 2020-07-08 r.

Gmina Postomino: Dostawa, montaż i uruchomienie profesjonalnego wyposażenia gastronomicznego kuchni i pomieszczeń pomocniczych w Szkole Podstawowej w Jarosławcu
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

Nie


Nazwa projektu lub programu

O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych

Nie


Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający

Nie

Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania

Nie

Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających

Nie


Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej

Nie

W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej - mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:

I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Postomino, krajowy numer identyfikacyjny 77097989000000, ul. Postomino  30 , 76-113  Postomino, woj. zachodniopomorskie, państwo Polska, tel. 0-59 810 85 93, e-mail zp@postomino.pl, faks 0-59 810 85 84.
Adres strony internetowej (URL): www.postomino.pl
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa

I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):

Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):

I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)

Nie


Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia

Tak
www.postomino.bip.net.pl


Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem

Nie


Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie

Nie
adres


Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Tak
Inny sposób:
Ofertę składa się w formie pisemnej.
Adres:
Urząd Gminy Postomino, Postomino 30, 76-113 Postomino, pokój nr 19 - sekretariat


Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne

Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA


II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa, montaż i uruchomienie profesjonalnego wyposażenia gastronomicznego kuchni i pomieszczeń pomocniczych w Szkole Podstawowej w Jarosławcu
Numer referencyjny: ZP.271.28.2020.SS
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny

Nie


II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:

Nie
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:

Zamawiający zastrzega sobie prawo do udzielenia łącznie następujących części lub grup części:

Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:



II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: Przedmiotem zamówienia jest dostawa, montaż i uruchomienie profesjonalnego wyposażenia gastronomicznego kuchni, wyposażenia pomieszczeń pomocniczych dla węzła żywieniowego w nowo wybudowanej kuchni i stołówce w Szkole Podstawowej w Jarosławcu, ul. Bałtycka 65B, 76-107 Jarosławiec. 3.2. Przedmiot zamówienia realizowany jest w ramach zadania inwestycyjnego pn.: "Budowa stołówki, przedszkola i żłobka w Szkole Podstawowej w Jarosławcu". 3.3. Wyposażenie posiadać będzie zgodnie z polskim prawem stosowne certyfikaty, atesty, deklaracje i świadectwa dopuszczenia ich do sprzedaży, które wykonawca przekaże Zamawiającemu najpóźniej w dniu odbioru wyposażenia. Wykonanie zamówienia będzie spełniać wymagania wynikające z przepisów bezpieczeństwa i higieny pracy oraz wymagania norm PN-EN właściwe dla danego asortymentu, ze szczególnym uwzględnieniem norm bezpieczeństwa. 3.4. Wszystkie urządzenia i wyposażenie muszą posiadać aktualne atesty higieniczne lub aprobaty techniczne lub certyfikaty dopuszczające do użytkowania w miejscach żywienia zbiorowego zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa i normami na terenie Rzeczpospolitej Polskiej, z wyłączeniem tych elementów, dla których nie obowiązują takie wymagania. 3.5. Wyposażenie, które stanowi materiały i wyroby przeznaczone do kontaktu z żywnością musi odpowiadać wymaganiom ogólnym określonym w Rozporządzeniu (WE) nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylającym dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz. U. UE. L. z 2004 r. Nr 338, str. 4 z późn. zm.). 3.6. Urządzenia zasilane energią elektryczną muszą posiadać certyfikat bezpieczeństwa energetycznego. 3.7. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia niezbędnych kart gwarancyjnych i instrukcji w języku polskim. Wszystkie zamontowane urządzenia pracujące należy wyposażyć w instrukcję obsługi, a urządzenia tego wymagające również dokumentację techniczno-ruchową w języku polskim. 3.8. Dostarczony sprzęt winien być fabrycznie nowy, wolny od wad. Zamontowane urządzenia i wyposażenie nie mogą mieć wad i uszkodzeń mechanicznych, zadrapań i innych wad pogarszających ich jakość. Urządzenie lub element wyposażenia z wadą należy wymienić na inne pozbawione wad. 3.9. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć przedmiot umowy na swój koszt. Za szkody lub braki powstałe w czasie transportu odpowiada Wykonawca. W przypadku uszkodzenia ścian, drzwi czy innych elementów pomieszczeń budynku powstałych na skutek wnoszenia czy montażu, koszty naprawy poniesie Wykonawca. 3.10.Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia do Szkoły Podstawowej w Jarosławcu. Wykonawca dokona rozładunku ze środka transportu, montażu, sprawdzenia i uruchomienia dostarczonych urządzeń i wyposażenia we wskazanym przez Zamawiającego miejscu, własnymi siłami i na własny koszt. W ramach montażu Wykonawca zobowiązany jest do wykonania ze stali nierdzewnej blendy maskującej kanału technologicznego (maskownicy) pomiędzy urządzeniami w bloku urządzeń grzewczych- poz. 11 projektu rozmieszczenia wyposażenia kuchni i zmywalni. 3.11.Po wykonaniu montażu wykonawca przeprowadzi szkolenie całego personelu pracującego w kuchni. Wykonawca przeszkoli osoby odpowiedzialne za eksploatację wyposażenia z zakresu: 1) obsługi codziennej, 2) obsługi okresowej, 3) bhp, 4) programowania i pracy, 5) konserwacji. 3.12. Wykonanie zamówienia będzie się uważać za zakończone, jeżeli dostawy będą zgodne z ofertą i SIWZ, wyposażenie i ich montaż nastąpi bez wad. 3.13. Opakowania z dostarczonych urządzeń czy materiałów mają być poskładane i zdeponowane w miejscu wskazanym przez Zamawiającego. 3.14. Po wykonaniu dostawy wykonawca doprowadzi pomieszczenia do porządku, a odpady usunie na własny koszt. 3.15. Wymagania dotyczące realizacji zamówienia: 1) na etapie realizacji zamówienia, Zamawiający zastrzega sobie prawo weryfikacji dostarczanych urządzeń i wyposażenia, a w przypadku stwierdzenia niezgodności z przedstawionymi w ofercie, wstrzymanie całej dostawy wraz z nakazem natychmiastowej wymiany na koszt i odpowiedzialność wykonawcy, 2) wszystkie zaproponowane rozwiązania w zakresie mebli technologicznych muszą być systemowe, seryjnie produkowane. Pod pojęciem systemowe Zamawiający rozumie urządzenia i wyposażenie produkowane powtarzalnie, które można łączyć ze sobą w różnych konfiguracjach oraz pozwalające w przyszłości na rozbudowę, 3) Zamawiający dopuszcza użycia innych dostępnych kolorystyk, niż wymagane w SIWZ pod warunkiem, że zostaną zaakceptowane. 3.16. W miejscu planowanej lokalizacji urządzeń są przygotowane odpowiednie wyprowadzenia zakończeń instalacji elektrycznej i wodno - kanalizacyjnej. Dokumentem pomocniczym jest załącznik nr 5 - projekt rozmieszczenia wyposażenia kuchni i zmywalni (nie zawiera pomieszczeń pomocniczych). 3.17. W ramach środków własnych realizowane jest zamówienie na następujące wyposażenie: l.p. Przedmiot zamówienia, ilość Zdjęcie poglądowe Opis 1 Piec konwekcyjno-parowy 10 x GN 1/1 + podstawa; 1 szt. Piec konwekcyjno-parowy marki elektryczny z bezpośrednim natryskiem o pojemności 10 x GN 1/1, Moc minimum 13 kW, 400 V. WYPOSAŻENIE STANDARDOWE: - odległość między prowadnicami minimum 68 mm - minimum 2 prędkości wentylatora - dotykowy wyświetlacz LCD - Sonda do pomiaru oraz określania temperatury wewnątrz potrawy STEROWANIE: - Autorewers (automatyczna zmiana kierunku pracy wentylatora) pozwalająca na równomierne opiekanie - Oświetlenie - Minimum 40 programów - polskie menu sterowania - automatyczny system mycia BUDOWA - Drzwi z podwójną hartowaną szybą, - Zdejmowany deflektor, ułatwiający dostęp do komory wentylatora i jej czyszczenie, - Współczynnik szczelności IPX5, - komora pieczenia ze stali nierdzewnej AISI 304. WYPOSAŻENIE: -wyświetlacz do wyświetlania ulubionych programów, wstępnie ustawionych programów, wentylatora, menu automatycznego mycia oraz ustawień - Przycisk dostępu do zapisanych programów pieczenia i ich zapisywania - Nagrzewanie wstępne TRYBY GOTOWANIA - Tryb automatyczny, minimum 40 zapisanych programów, - Możliwość programowania - Gotowanie ręczne w trzech trybach: tryb konwekcyjny w zakresie od 30°C do 300°C, tryb parowy w zakresie od 30°C do 130°C, tryb konwekcyjno-parowy w zakresie od 30°C do 300°C - Możliwość wyboru najczęściej używanych programów MYCIE i KONSERWACJA - Autodiagnostyka przed rozpoczęciem użytkowania urządzenia, - Automatyczny system myjący z automatycznym dozowaniem detergentu PODSTAWA POD PIEC - wysokość minimum 700 mm, - wykonana ze stali nierdzewnej AISI 304, - zgodna z normą GN - pomieści minimum 6 pojemników, - odległość między prowadnicami minimum 68 mm. 2 Płyta robocza z szufladą 400mm; 3 szt. Element neutralny nastawny z szufladą, wykonany ze stali nierdzewnej AISI 304. Łatwy do czyszczenia dzięki łagodnie zaokrąglonym krawędziom oraz demontowalnemu kominkowi. Szuflada z pełnym wysuwem, przystosowana do pojemników GN1/1-h. max 100 mm. System łączenia "na włos" - idealnie płynne połączenie sąsiadujących ze sobą elementów linii grzewczej. Podstawa korpusowa otwarta, wykonana ze stali nierdzewnej. Nogi regulowane, okrągłe ze stali nierdzewnej, z możliwością wypoziomowania i ustawienia wysokości urządzenia w zakresie 850-900 mm. Wymiary szer.x gł.x wys.: 400mm x 700 mm x 850-900 mm. Produkowane zgodnie z wytycznymi dotyczącymi higieny i bezpieczeństwa, zgodnie z przepisami CE, materiał odpowiada europejskim normom dotyczącym produktów żywnościowych. 3 Płyta robocza z szufladą 1200mm; 1 szt. Element neutralny nastawny z szufladą, wykonany ze stali nierdzewnej AISI 304. Łatwy do czyszczenia dzięki łagodnie zaokrąglonym krawędziom oraz demontowalnemu kominkowi. Szuflada z pełnym wysuwem, przystosowana do pojemników GN1/1-h. max 100 mm. System łączenia "na włos" - idealnie płynne połączenie sąsiadujących ze sobą elementów linii grzewczej. Podstawa korpusowa otwarta, wykonana ze stali nierdzewnej. Nogi regulowane, okrągłe ze stali nierdzewnej, z możliwością wypoziomowania i ustawienia wysokości urządzenia w zakresie 850-900 mm. Wymiary szer.x gł.x wys.: 1200mm x 700 mm x 850-900 mm. Produkowane zgodnie z wytycznymi dotyczącymi higieny i bezpieczeństwa, zgodnie z przepisami CE, materiał odpowiada europejskim normom dotyczącym produktów żywnościowych. 4 Patelnia uchylna elektryczna 60 L, 1 szt. Obudowa i misa wykonane ze stali nierdzewnej. Korpus z wysokogatunkowej stali nierdzewnej AISI 304. Płynna regulacja temperatury w zakresie minimum 100-280 °C. Zabezpieczenie termiczne płyty grzewczej przed przegrzaniem. Konstrukcja zapewniająca łatwe utrzymanie w czystości. Precyzyjny ręczny mechanizm przechyłu misy roboczej lub elektryczny mechanizm unoszenia misy zapewniający łatwe jej opróżnianie. Unoszona pokrywa z ergonomicznym uchwytem. Napełnianie misy wodą poprzez zintegrowany zawór. Objętość brutto misy: 60 l. Powierzchnia robocza misy minimum: 0,33m^2.Nogi regulowane, okrągłe ze stali nierdzewnej, z możliwością wypoziomowania i ustawienia wysokości urządzenia w zakresie 850-900 mm. Moc minimalna: 9 kW. Przyłącze elektryczne: 400 wolt / 3 N~ moc / 50 Hz. Przyłącze wody. Wymiary szer.x gł.x wys.: 800mm x 700 mm x 850-900 mm. Produkowane zgodnie z wytycznymi dotyczącymi higieny i bezpieczeństwa, zgodnie z przepisami CE, materiał odpowiada europejskim normom dotyczącym produktów żywnościowych. 5 Taboret elektryczny' 1 szt. Taboret elektryczny o konstrukcji ze stali nierdzewnej. Przystosowany do dużych garnków o średnicy minimum 40÷60 cm. 4 pozycyjny przełącznik (0-1-2-3). 3 stopniowe sterowanie mocą płyty grzewczej. Równomierne rozłożenie temperatury na całej płycie niezależnie od wybranej mocy płyty grzewczej. Stopień zabezpieczenia: IP20.Moc min. 5 kW. Regulowane stopki. Przyłącze elektryczne: 400 wolt / 3 N~ moc / 50 Hz. Produkowane zgodnie z wytycznymi dotyczącymi higieny i bezpieczeństwa, zgodnie z przepisami CE, materiał odpowiada europejskim normom dotyczącym produktów żywnościowych. Wysokość 400-450 mm. 6 Kocioł warzelny blokowy 150 l, 1 szt. Kocioł w obudowie prostokątnej z możliwością zblokowania. Obudowa ma być wykonana ze stali nierdzewnej AISI 304. Pokrywa z zawiasem samobalansującym. Nogi regulowane, okrągłe ze stali nierdzewnej, z możliwością wypoziomowania i ustawienia wysokości urządzenia w zakresie 850-900 mm. Ogrzewany pośrednio przez płaszcz wodny. Zawór spustowy. Napełnianie kotła wodą zintegrowanym zaworem z grupą bezpieczeństwa z manometrem. Ciśnienie robocze w płaszczu 0,5 bar. Zabezpieczenie termiczne przed przegrzaniem kotła. Stopień ochrony IPX4. Regulacja temperatury wywaru. Pojemność użytkowa: 150 l. Przyłącze wody. Odpływ wody z blatu. Przyłącze elektryczne: 400 wolt / 3 N~ moc / 50 Hz. Moc minimalna: 9 kW. Produkowane zgodnie z wytycznymi dotyczącymi higieny i bezpieczeństwa, zgodnie z przepisami CE, materiał odpowiada europejskim normom dotyczącym produktów żywnościowych. 7 Kuchnia elektryczna 6-palnikowa z półką otwartą; 1 szt. Kuchnia elektryczna 6-płytowa wykonana ze stali nierdzewnej. 6 żeliwnych płyt grzewczych o średnicy 220 mm i mocy 2,6 kW każda. 6 stopniowa regulacja mocy płyty grzewczej. Blat roboczy wykonany ze stali nierdzewnej AISI 304. Zabezpieczenie termiczne płyty grzewczej przed przegrzaniem. Szafka korpusowa otwarta-półka. Urządzenie wykonane jako monoblok. Nogi regulowane, okrągłe ze stali nierdzewnej, z możliwością wypoziomowania i ustawienia wysokości urządzenia w zakresie 850-900 mm. System łączenia "na włos" zapewnia idealnie płynne połączenie sąsiadujących ze sobą elementów linii grzewczej. Przyłącze elektryczne: 400 wolt / 3 N~ moc / 50 Hz. Moc minimalna: 9 kW. Produkowane zgodnie z wytycznymi dotyczącymi higieny i bezpieczeństwa, zgodnie z przepisami CE, materiał odpowiada europejskim normom dotyczącym produktów żywnościowych. 8 Stół przyścienny z drzwiami suwanymi 1600mm; 2 szt. Podstawowy materiał użyty do konstrukcji to blachy nierdzewne gatunku AISI 304 i/lub AISI 430 oraz profile, pręty nierdzewne gatunku AISI 304. Krawędzie blach ogradowane, widoczne spoiny jednolite z materiałem rodzimym, szlifowane elektrochemicznie lub mechanicznie, widoczne punkty zgrzewów oczyszczone elektrochemicznie. Wszystkie materiały złączne (śruby, wkręty, nity itp.) nierdzewne lub ocynkowane. Korpus szafki wykonany całkowicie z blachy gatunku AISI 304 i/lub AISI 430 o grubości minimum 0,6mm, wykonany technologią spawania i nitowania. Półka wykonana z blachy nierdzewnej. Półka wyjmowana. Drzwi suwane wykonane z blachy nierdzewnej. Profil płyty wierzchniej wykonany jako monolit z jednego formatu blachy technologią gięcia i spawania, minimalna grubość blachy poszycia zewnętrznego 0,8 mm. Blat wzmocniony profilem stalowym. Podgięcia płyt wierzchnich nie zachodzą pod szkielet. Rant wysokości min. 40 mm. Nogi z regulacją. Wymiary: 1600 x 600 x 850 mm. Produkowane zgodnie z wytycznymi dotyczącymi higieny i bezpieczeństwa, zgodnie z przepisami CE, materiał odpowiada europejskim normom dotyczącym produktów żywnościowych. 9 Stół przyścienny z drzwiami suwanymi 800mm; 1 szt. Podstawowy materiał użyty do konstrukcji to blachy nierdzewne gatunku AISI 304 i/lub AISI 430 oraz profile, pręty nierdzewne gatunku AISI 304. Krawędzie blach ogradowane, widoczne spoiny jednolite z materiałem rodzimym, szlifowane elektrochemicznie lub mechanicznie, widoczne punkty zgrzewów oczyszczone elektrochemicznie. Wszystkie materiały złączne (śruby, wkręty, nity itp.) nierdzewne lub ocynkowane. Korpus szafki wykonany całkowicie z blachy gatunku AISI 304 i/lub AISI 430 o grubości minimum 0,6mm, wykonany technologią spawania i nitowania. Półka wykonana z blachy nierdzewnej. Półka wyjmowana. Drzwi suwane wykonane z blachy nierdzewnej. Profil płyty wierzchniej wykonany jako monolit z jednego formatu blachy technologią gięcia i spawania, minimalna grubość blachy poszycia zewnętrznego 0,8 mm. Blat wzmocniony profilem stalowym. Podgięcia płyt wierzchnich nie zachodzą pod szkielet. Rant wysokości min. 40 mm. Nogi z regulacją. Wymiary: 800 x 600 x 850 mm. Produkowane zgodnie z wytycznymi dotyczącymi higieny i bezpieczeństwa, zgodnie z przepisami CE, materiał odpowiada europejskim normom dotyczącym produktów żywnościowych. 10 Stół przyścienny z półką 1400mm; 5 szt. Podstawowy materiał użyty do konstrukcji to blachy nierdzewne gatunku AISI 304 i/lub AISI 430. Krawędzie blach ogradowane, widoczne spoiny jednolite z materiałem rodzimym, szlifowane elektrochemicznie lub mechanicznie, widoczne punkty zgrzewów oczyszczone elektrochemicznie. Wszystkie materiały złączne (śruby, wkręty, nity itp.) nierdzewne lub ocynkowane. Półka wykonana z blachy nierdzewnej. Półka wyjmowana. Blat wzmocniony profilem stalowym. Podgięcia płyt wierzchnich nie zachodzą pod szkielet. Rant wysokości min. 40 mm. Nogi z regulacją. Wymiary: 1400 x 600 x 850 mm. Produkowane zgodnie z wytycznymi dotyczącymi higieny i bezpieczeństwa, zgodnie z przepisami CE, materiał odpowiada europejskim normom dotyczącym produktów żywnościowych. 11 Półka wisząca podwójna nad stół 1400mm; 2 szt. Podstawowy materiał użyty do konstrukcji to blachy nierdzewne gatunku AISI 304 i/lub AISI 430. Krawędzie blach ogradowane, widoczne spoiny jednolite z materiałem rodzimym, szlifowane elektrochemicznie lub mechanicznie, widoczne punkty zgrzewów oczyszczone elektrochemicznie. Wszystkie materiały złączne (śruby, wkręty, nity itp.) nierdzewne lub ocynkowane. Półka wykonana z blachy nierdzewnej z rantem z tyłu. Możliwość demontażu półki do czyszczenia. Głębokość półki 270-400 mm. Produkowane zgodnie z wytycznymi dotyczącymi higieny i bezpieczeństwa, zgodnie z przepisami CE, materiał odpowiada europejskim normom dotyczącym produktów żywnościowych. 12 Bemar jezdny 2xGN1/1; 1 szt. Bemar wykonany ze stali nierdzewnej, z niezależnym sterowaniem komór: indywidualny wyłącznik i regulator temperatury oraz zawór spustu wody dla każdej z komór, komory tłoczone. Komory przystosowane do pojemników GN1/1-200 mm. Konstrukcja szkieletowa z półką. Zmiana temperatur pracy odbywa się poprzez regulator temperatury, umożliwiający płynne ustawienie temperatury w zakresie co najmniej od 30 °C do 95 °C. Urządzenie wyposażone w lampki sygnalizujące włączenie komory bemaru. Zawory spustu wody umieszczone bezpośrednio pod komorami bemarów, umożliwiające łatwe opróżnianie komór bemaru. W bemarze zastosowano kółka, co najmniej 2 wyposażone w hamulce. Pojemność: 2xGN1/1, h=200 mm. 13 Szafa przelotowa z drzwiami suwanymi; 1 szt. Szafa przelotowa.Podstawowy materiał użyty do konstrukcji to blachy nierdzewne gatunku AISI 304 i/lub AISI 430. Krawędzie blach ogradowane, widoczne spoiny jednolite z materiałem rodzimym, szlifowane elektrochemicznie lub mechanicznie, widoczne punkty zgrzewów oczyszczone elektrochemicznie. Wszystkie materiały złączne (śruby, wkręty, nity itp.) nierdzewne lub ocynkowane. Korpus szafy z blachy nierdzewnej gatunku AISI 304 i/lub AISI 430 o grubości 0,8mm, wykonany technologią spawania, zgrzewania i nitowania. Szafa wyposażona w stałą środkową przegrodę oraz 2 półki wykonane z blachy nierdzewnej gatunku. Drzwi suwane wykonane z blachy nierdzewnej gatunku AISI 304 i/lub AISI 430. Wymiary wysokość 1800-2000mm, szerokość 1200-1300mm, głębokość minimum 600mm. Nogi z regulacją. 14 Stół ze zlewem i półką (2 Lewe+ 3 Prawe); 5 szt. Podstawowy materiał użyty do konstrukcji to blachy nierdzewne gatunku AISI 304 i/lub AISI 430. Krawędzie blach ogradowane, widoczne spoiny jednolite z materiałem rodzimym, szlifowane elektrochemicznie lub mechanicznie, widoczne punkty zgrzewów oczyszczone elektrochemicznie. Wszystkie materiały złączne (śruby, wkręty, nity itp.) nierdzewne lub ocynkowane. Konstrukcja szkieletu ramowa połączona na dole półką. Płyta wierzchnia zagłębiona, profil płyty wykonany jako monolit z jednego formatu blachy technologią gięcia i spawania. Minimalna grubość blachy poszycia zewnętrznego 1,2mm, płyta usztywniana elementami metalowymi. Podgięcia płyty wierzchniej nie zachodzą pod szkielet. Komora zlewozmywakowa tłoczona z blachy o grubości min.1,0mm. Nogi posiadają regulację. 2 Lewe+ 3 Prawe.W zestawie bateria jednouchwytowa z wylewką wysoką obracaną o wysięgu min. 215mm, syfon, wężyki przyłączeniowe. Wymiary: 1600 x 600 x 850 mm.Produkowane zgodnie z wytycznymi dotyczącymi higieny i bezpieczeństwa, zgodnie z przepisami CE, materiał odpowiada europejskim normom dotyczącym produktów żywnościowych. 15 Stół z basenem h=300; 1 szt. Podstawowy materiał użyty do konstrukcji to blachy nierdzewne gatunku AISI 304 i/lub AISI 430. Krawędzie blach ogradowane, widoczne spoiny jednolite z materiałem rodzimym, szlifowane elektrochemicznie lub mechanicznie, widoczne punkty zgrzewów oczyszczone elektrochemicznie. Wszystkie materiały złączne (śruby, wkręty, nity itp.) nierdzewne lub ocynkowane. Płyta wierzchnia zagłębiona, profil płyty wykonany jako monolit z jednego formatu blachy technologią gięcia i spawania. Minimalna grubość blachy poszycia zewnętrznego 1,2mm, płyta usztywniana elementami metalowymi. Podgięcia płyty wierzchniej nie zachodzą pod szkielet. Rant wysokości min. 40mm. Komora basenu wykonana technologią gięcia i spawania - z blachy o grubości min. 1,2mm. Głębokość komory h=300 mm. Wymiary: 800 x 600 x 850mm. W zestawie bateria prysznicowa jednootworowa, sztorcowa, regulowany wspornik kolumnowy, syfon, wężyki przyłączeniowe. Nogi posiadają regulację.Produkowane zgodnie z wytycznymi dotyczącymi higieny i bezpieczeństwa, zgodnie z przepisami CE, materiał odpowiada europejskim normom dotyczącym produktów żywnościowych. 16 Regał perforowany; 1 szt. Regał ze stali nierdzewnej gatunku AISI 304 i/lub AISI 430. 4 półki perforowane. Nogi regulowane. Wymiary: 600 x 600 x 1800mm lub 500 x 600 x 1800mm. Produkowane zgodnie z wytycznymi dotyczącymi higieny i bezpieczeństwa, zgodnie z przepisami CE, materiał odpowiada europejskim normom dotyczącym produktów żywnościowych. 17 Podstawa pod garnek; 3 szt. Podstawowy materiał użyty do konstrukcji to blachy nierdzewne gatunku AISI 304 i/lub AISI 430. Stopki regulowane. Wymiary: wysokość 450 mm. Podstawa minimum 400 x 400 mm. 18 Wózek kelnerski; 1 szt. Wykonany ze stali nierdzewnej, 3 półki, 4 skrętne kółka w tym 2 z hamulcami. Wymiary minimalne 900 x 580 x 950 mm. 19 Krajalnica 2 szt. (ser + wędliny) Krajalnica do wędlin i serów wykonana z anodowanego aluminium. Nóż ustawiony skośnie. Demontowany wózek ułatwia utrzymanie w czystości, wbudowana ostrzałka, regulacja krojenia min. 0-10 mm, osłona noża, ruchoma ścianka oraz nóż pokryte są nieprzywierającą powłoką. Średnica noża minimum 250 mm. Moc minimum 0,3 kW. 20 Wilk do mięsa 1 szt. Silnik posiada zabezpieczenie przed przegrzaniem. Prędkość obrotowa min. 170 obr./min. Lej załadowczy i głowica wykonane z polerowanego stopu aluminium. Zabezpieczenie przed przeciążeniem. Antypoślizgowe nóżki. Wydajność chwilowa minimum 200 kg/h. Gardziel wykonana z odlewu żeliwa. Nóż i ślimak wykonane ze stali nierdzewnej. Kołek dociskowy wykonany z polietylenu. Moc minimum 750 W. W zestawie: Taca załadowcza wykonana ze stali nierdzewnej 2 sitka O minimum 80 mm z otworami O6 i 8 mm wykonane ze stali nierdzewnej. 21 Szatkownica elektryczna do warzyw; szt. 1 Przeznaczona do gastronomii. Obudowa wykonana z aluminium. Dwa otwory: - Duży otwór z rączką do wkładania dużych kawałków warzyw. - Mały otwór do wkładania mniejszych warzyw. - Prędkość minimum 295 obr./min. Antypoślizgowe nóżki. Zawiera co najmniej 5 tarcz dających różne efekty krojenia: plastry oraz wiórki. Moc minimum 550 W. 22 Blender; szt. 1 Blender ręczny przemysłowy- przeznaczony dla lokali gastronomicznych: zapewnia maksymalną liczbę obrotów mieszczącą się w przedziale 15000-16000 obrotów na minutę, moc 400-500 W. Końcówka 50 cm z wysokogatunkowej stali nierdzewnej. Materiał obudowy - Tworzywo sztuczne, Długość przewodu zasilającego - minimum 200 cm. Posiada przycisk blokady umożliwiający pracę bez konieczności ciągłego wciskania włącznika. 23 Stół rozładowczy/wyładowczy lewy; szt. 1 Blat ze stali nierdzewnej kwasoodpornej AISI 304. Blat z obniżeniem i prowadzeniem na kosze do zmywarek. Posiada zaczepy do zmywarek kapturowych. Z rantem. Nogi z regulacją wysokości wykonane z profilu kwadratowego. Blat wzmocniony profilem stalowym. Wymiary: 1000 x 600 x 850 mm. 24 Zmywarko -wyparzarka kapturowa gastronomiczna; szt. 1 BUDOWA - obudowa oraz komora wykonane ze stali nierdzewnej, - Pochyły "anty-kapiący" sufit komory myjącej zapobiegający kapaniu na umyte naczynia - Regulowane stalowe nóżki PARAMETRY MYCIA - wysokość użytkowa komory co najmniej 400 mm - Możliwość mycia pojemników GN (530x325 mm), - wydajność minimum 20 koszy/h, - zużycie wody na 1 cykl maksymalnie 3,5 L, WYPOSAŻENIE - Dozownik nabłyszczacza i dozownik detergentu - Filtr pompy - Łatwo demontowalne prowadnice na kosze - Automatyczny START/STOP przy zamknięciu/otwieraniu kaptura - 2 x kosz na talerze 500 x 500 mm, 2 x kosz uniwersalny 500 x 500 mm, 1 x kosz na sztućce BEZPIECZEŃSTWO HACCP - System gwarantujący wyparzanie w temp. 85°C PARAMETRY TECHNICZNE - moc znamionowa minimum 6,5 kW/400V, - Pompa myjąca: maksymalna moc 0,9 kW, - wanna (pojemność/moc) minimum 20 L/2,2 kW, -boiler (pojemność/moc) minimum 5,5 L/6 kW, - Podłączenie wody zasilającej 25 Stół załadowczy ze zlewem i półką - lewy; szt.1 Komora i blat ze stali nierdzewnej kwasoodpornej AISI 304. Blat z obniżeniem i prowadzeniem na kosze do zmywarek kapturowych. Posiada zaczepy do zmywarek. Zlew 400x400x(H)250. Nogi z regulacją wysokości wykonane z profilu kwadratowego. Z rantem i półką. Blat wzmocniony profilem stalowym. W zestawie bateria prysznicowa jednootworowa, sztorcowa, regulowany wspornik kolumnowy, syfon, wężyki przyłączeniowe. Wymiary: 1600x600x850 mm., typ: lewy. Pozycje nr 23,24 i 25 tworzą jeden funkcjonalny zestaw 26 Obieraczka do warzyw; szt. 1 Profesjonalne urządzenie do gastronomii, przeznaczone do obierania ziemniaków, buraków, marchwi i innych warzyw bulwiastych. Cechy produktu: - Dolna część komory w formie aluminiowego, obrotowego talerza ze specjalnym profilem, pokrytego materiałem ściernym - Boczny element wewnętrznej ścianki wyłożony materiałem ściernym - Obudowa zewnętrzna w całości wykonana ze stali nierdzewnej - Transparentna uchylna pokrywa pozwala na kontrolę procesu - Wyłącznik bezpieczeństwa pokrywy i drzwiczek - System wlotu wody z zaworem uniemożliwiającym cofanie się wody do sieci wodociągowej - Zintegrowany, wodoodporny panel sterujący z przyciskami START, STOP, timerem - Odpływ boczny lub pionowy dolny - wsad minimum 12 kg, - moc minimum 0,5 kW/400V, - posiada separator obierzyn. 27 umywalka ze stali nierdzewnej zabudowana; 2 szt. Komora ze stali nierdzewnej AISI 304 do powieszenia na ścianie, zabudowana z 3 stron, wymiary komory minimum 300 x 300 x 150 mm. W zestawie syfon i bateria jednouchwytowa. 28 Szafa chłodnicza na warzywa; 1 szt. Szafa chłodnicza, pojemność minimum 200L, bez zamrażalnika, druciane półki w komplecie- minimum 5 szt. Parametry techniczne: klasa energetyczna minimum: A, zakres temperatur co najmniej : 0°C do 7°C zasilanie: 230V regulacja półek: tak regulacja temperatury regulowane nóżki. 29 Regał nierdzewny 1200x600x1800 mm; 4 szt. Regał magazynowy 1200x600x1800 mm, 4 pełne półki ze stali nierdzewnej AISI 430 wzmocnione profilem stalowym, nogi z regulacją wysokości, obciążenie na półkę minimum 70 kg/m2 30 Regał nierdzewny 600x400x1800 mm Regał magazynowy 600x400x1800 mm, 4 pełne półki ze stali nierdzewnej AISI 430 wzmocnione profilem stalowym, nogi z regulacją wysokości, obciążenie na półkę minimum 70 kg/m2 31 Zlew gospodarczy; 2 szt. Wykonany z polipropylenu, do powieszenia na ścianie, wymiary komory minimum 700 x 500 x 300 mm. W zestawie syfon i bateria jednouchwytowa z wyciąganą wylewką 32 Wózek do pojemników transportowych; 1 szt. Wózek posiada platformę. Składany uchwyt. Wyposażony w cztery kółka, w tym 2 skrętne. Wymiary minimalne: Szerokość - 48 cm Długość - 70 cm Wysokość z uchwytem 80 cm. 33 Szafa chłodnicza podwójna; 1 szt. Obudowa wewnętrzna i zewnętrzna z wysokogatunkowej stali nierdzewnej. Chłodzenie wymuszone, z agregatem górnym. Filtr przeciwpyłkowy. Komora w standardzie GN 2/1, oświetlenie komory, samozamykające się. Cyfrowy wyświetlacz, elektroniczny termostat. Klasa klimatyczna: 4. Grubość izolacji minimum 60 mm. Wymiary komory minimum: 1100×700x(H)1500 mm W zestawie 2x 3 półki GN 2/1. 34 Szafa chłodnicza pojedyncza; 1 szt. Obudowa wewnętrzna i zewnętrzna z wysokogatunkowej stali nierdzewnej. Chłodzenie wymuszone, z agregatem górnym. Filtr przeciwpyłkowy. Komora w standardzie GN 2/1, oświetlenie komory, samozamykające się. Cyfrowy wyświetlacz, elektroniczny termostat. Klasa klimatyczna: 4. Grubość izolacji minimum 60 mm. Wymiary komory minimum: 600×700x(H)1500 mm W zestawie 3 półki GN 2/1. 35 Szafa mroźnicza podwójna; 1 szt. Obudowa wewnętrzna i zewnętrzna z wysokogatunkowej stali nierdzewnej. Chłodzenie wymuszone, z agregatem górnym. Filtr przeciwpyłkowy. Komora w standardzie GN 2/1, oświetlenie komory, samozamykające się. Cyfrowy wyświetlacz, elektroniczny termostat. Klasa klimatyczna: 4. Grubość izolacji minimum 60 mm. Wymiary komory minimum: 1100×700x(H)1500 mm W zestawie 2x 3 półki GN 2/1. 36 Szafa mroźnicza pojedyncza; 1 szt. Obudowa wewnętrzna i zewnętrzna z wysokogatunkowej stali nierdzewnej. Chłodzenie wymuszone, z agregatem górnym. Filtr przeciwpyłkowy. Komora w standardzie GN 2/1, oświetlenie komory, samozamykające się. Cyfrowy wyświetlacz, elektroniczny termostat. Klasa klimatyczna: 4. Grubość izolacji minimum 60 mm. Wymiary komory minimum: 600×700x(H)1500 mm W zestawie 3 półki GN 2/1. 37 Lodówka na jaja; 1 szt. Lodówka o wymiarach pozwalających na umieszczenie wytłaczanek z jajkami 30 szt. w klasie energetycznej minimum A+. Pojemność minimum 100 litrów. Urządzenie posiada wysuwane półki, bez zamrażalnika. 38 Naświetlacz do jaj; 1 szt. Obudowa naświetlacza wykonana ze stali nierdzewnej. Sterylizacja za pomocą promieni UV. Jednorazowa dezynfekcja 30 sztuk jaj. Zabezpieczenie przed włączeniem lamp przy otwartej szufladzie (uniemożliwiające świecenie źródła promieniowania podczas załadunku i rozładunku szuflady). Proces sterylizacji sygnalizowany diodą. Szuflada wyposażona w prowadnice. Czas cyklu naświetlania minimum: 60 s, jednorazowy wsad: 30 jaj. 3.18. Dostarczone artykuły winny być fabrycznie nowe, wolne od wad, posiadać atesty i certyfikaty. 3.19. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia niezbędnych kart gwarancyjnych i instrukcji w języku polskim. 3.20. Kody CPV: 39314000-6-6 przemysłowy sprzęt kuchenny, 39312000-2 urządzenia do przygotowania żywności. 3.21. W przypadku, gdy w opisie przedmiotu zamówienia zostały wskazane znaki towarowe, patenty lub pochodzenie, źródło lub szczególny proces, który charakteryzuje produkty lub usługi dostarczane przez konkretnego wykonawcę, Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne, nie gorsze niż wymienione w opisie przedmiotu zamówienia. Ewentualne wskazanie w opisie przedmiotu zamówienia znaków towarowych, patentów lub pochodzenia, źródła lub szczególnego procesu nie ma na celu naruszenia art. 29 i art. 7 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych, a ma jedynie za zadanie sprecyzowanie oczekiwań jakościowych i technologicznych Zamawiającego. Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne o tym samym poziomie wydajnościowym i funkcjonalnym zgodnie z założonym opisem przedmiotu zamówienia. Wszystkie ewentualne nazwy własne i marki handlowe systemów, urządzeń i wyposażania zawarte w SIWZ zostały użyte w celu sprecyzowania oczekiwań jakościowych i technologicznych Zamawiającego. Zamawiający informuje, że dopuszcza składanie ofert, w których poszczególne urządzenia mogą być zastąpione urządzeniami bądź materiałami równoważnymi. Poprzez pojęcie materiałów i urządzeń równoważnych należy rozumieć materiały zapewniające uzyskanie parametrów nie gorszych od założonych w SIWZ. Równoważne produkty i urządzenia muszą być dopuszczone do obrotu i stosowania zgodnie z obowiązującym prawem. 3.22. W miejscu, gdzie Zamawiający dokonuje opisu przedmiotu zamówienia przez odniesienie do norm, europejskich ocen technicznych, aprobat, specyfikacji technicznych i systemów referencji technicznych, o których mowa w art. 30 ust. 1 pkt 2 i ust. 3 ustawy Prawo zamówień Publicznych, Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym, a odniesieniu takiemu towarzyszą wyrazy "lub równoważny". Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne opisywanym przez Zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy spełniają wymagania określone przez Zamawiającego.

II.5) Główny kod CPV: 39314000-6
Dodatkowe kody CPV:
Kod CPV
39312000-2


II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów - szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)


II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesiącach:    lub dniach:
lub
data rozpoczęcia:   lub zakończenia:
Okres w miesiącachOkres w dniachData rozpoczęciaData zakończenia
2020-08-26

II.9) Informacje dodatkowe:

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU

III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków:
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków:
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków:
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób:
Informacje dodatkowe:

III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA

III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp Tak Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)







III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI

Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Nie

III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:

11.5. Wykonawca, którego oferta została najwyżej oceniona, na wezwanie Zamawiającego w wyznaczonym, nie krótszym niż 5 dni, terminie składa aktualne na dzień złożenia oświadczenia lub dokumenty potwierdzające okoliczności, o których mowa w art. 25 ust. 1: 11.5.1.odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy. 12.1 Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, potwierdzających brak podstaw do wykluczenia, składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: 12.1.1.nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości. 11.2. Wykonawca, w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Pzp, przekazuje Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy Pzp. Wraz ze złożeniem oświadczenia, Wykonawca może przedstawić dowody, ze powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. Propozycję treści oświadczenia stanowi załącznik nr 4 do SIWZ.

III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP

III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:

III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:

III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP

III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)

5.1. Dokumenty oraz załączniki do SIWZ składane przez wszystkich Wykonawców w terminie składania ofert: 1) Formularz oferty - załącznik nr 1 do SIWZ, 2) Oświadczenie dotyczące spełniania warunków udziału w postępowaniu stanowiące załącznik nr 2 do SIWZ, 3) Oświadczenie dotyczące przesłanek wykluczenia z postępowania stanowiące załącznik nr 3 do SIWZ, 4) Pełnomocnictwo - jeżeli dotyczy, 5) Pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawców wspólnie ubiegających się o realizację zamówienia - jeżeli dotyczy, 6) Oryginał zobowiązania, o którym mowa w pkt 8.2. - jeżeli dotyczy.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:

Nie
Informacja na temat wadium


IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:

Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:


IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:

Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:


IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:

Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:


IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)

Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:


IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:

Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:

Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:

Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:

Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:

Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:

Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:


IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem)
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:

Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:

Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:


Czas trwania:

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
KryteriaZnaczenie
cena60,00
okres gwarancji40,00

IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:

Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:

Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:

Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:

Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:

Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:

Czas trwania:

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:

Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:

Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:


Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:


Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:


Informacje dodatkowe:

IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Nie
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:

IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 2020-07-16, godzina: 10:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):

Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
> język polski
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków, które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: Nie
IV.6.5) Informacje dodatkowe:

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH







Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.