To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2010-01-06
Śrem: Przygotowanie, dowóz i wydanie posiłków dla dzieci i innych osób uprawnionych korzystających ze wsparcia Ośrodka Pomocy Społecznej w formie dożywiania w 2010r.
Numer ogłoszenia: 4644 - 2010; data zamieszczenia: 06.01.2010
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 408872 - 2009r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Pomocy Społecznej w Śremie, ul. Mickiewicza 40, 63-100 Śrem, woj. wielkopolskie, tel. 061 2836107, faks 061 2833989.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie, dowóz i wydanie posiłków dla dzieci i innych osób uprawnionych korzystających ze wsparcia Ośrodka Pomocy Społecznej w formie dożywiania w 2010r..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.1.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest: 1. Zorganizowanie punktu wydawania posiłków oraz zestawów prowiantu na terenie miasta Śrem. Punkt wydawania posiłków powinien być zlokalizowany w centralnej części miasta, aby umożliwić dostęp jak największej liczby osób zamieszkujących starą części miasta i Osiedla Jeziorany. 1) posiłki mogą być przygotowane na miejscu lub dowożone z zewnątrz, zgodnie z obowiązującymi normami sanitarnymi, 2) wydawanie posiłków powinno odbywać się w higienicznych, spełniających warunki sanitarno-epidemiologiczne pomieszczeniach i utrzymywanie w pomieszczeniu w trakcie stołowania się osób temperatury, co najmniej 18 stopni C, 3) posiłki powinny być wydawane w pomieszczeniach zamkniętych - jadalni, mogącej pełnić funkcję świetlicy, stołówki, 4) konieczne jest zapewnienie miejsca siedzącego do spożywania posiłku, przez minimum 7 osób, 5) wprowadzenie i bezwzględne przestrzeganie zakazu spożywania alkoholu lub innych środków psychoaktywnych w miejscu spożywania posiłków oraz bezwzględny zakaz wydawania posiłku osobom, które są po spożyciu alkoholu i innych środków psychoaktywnych, 6) wprowadzenie i bezwzględne przestrzeganie zakazu palenia tytoniu poza miejscami do tego wyznaczonymi, 7) wyposażenie punktu w apteczkę pierwszej pomocy medycznej, gaśnicę zgodnie z obowiązującymi przepisami BHP i PPOŻ, 8) wydawanie posiłków w godzinach od 11:00 do 14:30. W przypadku niekorzystnych warunków atmosferycznych działalność punktu może być przedłużona, 9) personel świadczący usługi musi spełniać warunki stawiane przy prowadzeniu zbiorowego żywienia, 10) wywieszanie w widocznym miejscu aktualnego, miesięcznego jadłospisu, 11) zapewnienie możliwości łączności telefonicznej upoważnionemu pracownikowi Ośrodka Pomocy Społecznej w Śremie, 12) prowadzenie odrębnej dokumentacji dotyczącej realizacji zadania zgodnie z umową. 1.1.1. Gorące posiłki dla innych osób uprawnionych mają być o charakterze drugiego dania. Powinny być przygotowane zgonie z zasadami racjonalnego żywienia, muszą być urozmaicone, sporządzone z pełnowartościowych produktów i zapewniać nie mniej niż 1000 kcal w tym: - białko stanowić ma ok. 10-15% posiłku, - węglowodany stanowić mają - ok. 50-55%posiłku, - tłuszcze stanowić mają - ok. 25-30% posiłku. Miesięczny jadłospis powinien opierać się na wykorzystaniu sezonowości występowania produktów, z wykorzystaniem mięsa wieprzowego, wołowego, podrobów, filetów z kurczaka i filetów rybnych o określonej gramaturze: - ziemniaki( kasza, ryż lub makaron, pyzy) - 250g, - mięso / ryba - 100g, - surówka lub jarzyny gotowane - 120g, Trzy razy w tygodniu - danie mięsne, raz w tygodniu danie z rybą, oraz raz w tygodniu danie bezmięsne (np. naleśniki, pierogi, placki ziemniaczane itp. - 350g.). Dodatki do posiłku np. sos muszą stanowić min. 50g. Ziemniaki powinny stanowić oddzielną potrawę i nie mogą zastępować potraw z warzyw. Kaloryczność jednego obiadu powinna wynosić minimum 1 000 kalorii. 1.1.2. Wydawane w zorganizowanym przez Wykonawcę punkcie zestaw prowiantu dla około 20 osób obejmuje: a) dziennie: chleb żytni -300g, 50g margaryny, dodatków typu szynka, mielonka, pasztet, paprykarz, żółty ser, biały ser itp. zamiennie 150-200g. b) w dni wolne od pracy winien obejmować dziennie: 1 chleb żytni 600g, 125g margaryny, dodatków typu szynka, mielonka, pasztet, paprykarz, żółty ser, biały ser itp. zamiennie 200-250g, 1 słoik obiadowy (np. fasolka po bretońsku, klopsiki, gołąbki - min 250g) c) Miesięcznie każda osoba otrzymuje do zestawu prowiantu 1kg cukru i 150g herbaty granulowanej. d) Wykonawca zobowiązany jest wydawać zestawy prowiantu od poniedziałku do piątku (w dni robocze) w godzinach od 11:00 do 14:30. e) Margarynę do zestawu prowiantu należy dostarczać w jednostkowych opakowaniach po 250g. 1.2. Przygotowanie, dowiezienie i wydanie gorących posiłków w dniu wydania do wyznaczonych przez Zamawiającego punktów wydawania posiłków od poniedziałku do piątku ( w dni robocze) wydać posiłki w godzinach ustalonych z przedstawicielem szkoły wskazanym pisemnie przez dyrektora placówki. 1.2.1. Wydawanie posiłków powinno odbywać się w: - Zespole Szkoły Podstawowej i Gimnazjum w Zbrudzewie, - Zespole Szkoły Podstawowej i Gimnazjum w Nochowie, - Zespole Szkoły Podstawowej i Gimnazjum w Dąbrowie, - Szkole Podstawowej w Krzyżanowie, - Szkole Podstawowej w Krzyżanowie ( budynek w Gaju), - Szkole Podstawowej w Wyrzece, - Szkole Podstawowej w Bodzyniewie, - Szkole Podstawowej w Pyszącej, - Gimnazjum nr 2 w Śremie, - Szkole Podstawowej Nr 4 w Śremie. 1.2.2. Gorące posiłki wydawane uczniom szkoły winy składać się z: a) drugiego dania - 330g w tym: - ziemniaki( kasza, ryż lub makaron, pyzy) - 150g, - mięso / ryba - 80g, - surówka lub jarzyny gotowane - 100g, (raz w tygodniu drugie danie np. naleśniki, placki ziemniaczane, czy też pierogi, itp. - 200g, dodatki do posiłku np. sos muszą stanowić min. 30g ), b) owoc sezonowy - min. 200g naprzemiennie z : sok wieloowocowy KUBUŚ - min. 300ml lub produkt równoważny np. Tarczyn, Dr Witt. Trzy razy w tygodniu - danie mięsne, raz w tygodniu danie z rybą - filety panierowane oraz raz w tygodniu danie bezmięsne (np. naleśniki, pierogi, placki ziemniaczane itp.). Ziemniaki powinny stanowić oddzielną potrawę i nie mogą zastępować potraw z warzyw. Kaloryczność jednego obiadu powinna wynosić minimum 780 kalorii. 1.2.3. Gorące posiłki dla innych osób uprawnionych mają być o charakterze drugiego dania. Powinny być przygotowane zgonie z zasadami racjonalnego żywienia, muszą być urozmaicone, sporządzone z pełnowartościowych produktów i zapewniać nie mniej niż 1 000 kcal w tym: - białko stanowić ma ok. 10-15% posiłku, - węglowodany stanowić mają - ok. 50-55%posiłku, - tłuszcze stanowić mają - ok. 25-30% posiłku. Miesięczny jadłospis powinien opierać się na wykorzystaniu sezonowości występowania produktów, z wykorzystaniem mięsa wieprzowego, wołowego, podrobów, filetów z kurczaka i filetów rybnych o określonej gramaturze: - ziemniaki( kasza, ryż lub makaron, pyzy) - 250g, - mięso / ryba - 100g, - surówka lub jarzyny gotowane - 120g, Trzy razy w tygodniu - danie mięsne, raz w tygodniu danie z rybą, oraz raz w tygodniu danie bezmięsne (np. naleśniki, pierogi, placki ziemniaczane itp. - 350g.). Dodatki do posiłku np. sos muszą stanowić min. 50g. Ziemniaki powinny stanowić oddzielną potrawę i nie mogą zastępować potraw z warzyw. Kaloryczność jednego obiadu powinna wynosić minimum 1 000 kalorii. 1.5. Wytyczne dotyczące przygotowania i wydania posiłku: - Gorące posiłki z wyjątkiem punktu zorganizowanego przez Wykonawcę powinny być zapakowane w jednorazowe styropianowe opakowania, Wykonawca jest zobowiązany dostarczyć do posiłków wydawanych dzieciom i osobom spożywającym posiłki w punkcie jednorazowe sztućce. - Wykonawca dostarcza Zamawiającemu miesięczny jadłospis zaakceptowany przez dietetyka - złożenie pieczątki i podpisu na każdej stronie jadłospisu - do dnia 27-go każdego miesiąca. Każdy jadłospis zawiera dokładnie określone daty, gramatury posiłków oraz podpis Wykonawcy. Posiłki należy wydawać w poszczególnych punktach w godzinach : - Szkole Podstawowej w Krzyżanowie od 10:20, - Szkole Podstawowej w Krzyżanowie ( budynek w Gaju) od 9:30 , - Szkole Podstawowej w Pyszącej od 10:30, - Zespole Szkoły Podstawowej i Gimnazjum w Dąbrowie od 10:30, - Zespole Szkoły Podstawowej i Gimnazjum w Zbrudzewie od 11:00, - Szkole Podstawowej w Bodzyniewie od 11:30, - Szkole Podstawowej w Wyrzece od 9:00, - Zespole Szkoły Podstawowej i Gimnazjum w Nochowie od 12:00 , - Gimnazjum nr 2 w Śremie od 10:30 do 11:15, - Szkole Nr 4 w Śremie od 11:30 - Wykonawca będzie przygotowywał posiłki bezwzględnie zachowując wymogi sanitarno - epidemiologiczne w zakresie personelu, warunków produkcji posiłków oraz jest odpowiedzialny za ich przestrzeganie. - Wykonawca zobowiązuje się do utrzymania czystości miejsca wykonywania i wydawania posiłków. - Wykonawca zobowiązany jest do codziennego odbioru odpadów z placówek oświatowych. - Wykonawca podawał będzie miesięczny jadłospis do wiadomości uczniów i pozostałych osób korzystających z posiłku oraz personelu w sposób zwyczajowo przyjęty w szkole najpóźniej w pierwszy dzień miesiąca, w którym obowiązuje. - Posiłki wydawane będą na podstawie wykazu osób uprawnionych potwierdzonego przez Kierownika Sekcji Świadczeń Pomocy Społecznej. - Wykazy będą obejmować: dane klienta, liczbę dni miesiąca oraz potwierdzenie odbioru posiłku. - Zamawiający zobowiązuje się do terminowego dostarczania wykazów osób zakwalifikowanych do pomocy w formie dożywiania na następny miesiąc, w terminie do dnia 27 każdego miesiąca poprzedzającego, - Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości wydawanych posiłków oraz punktów wydawania posiłków w zależności od potrzeb. - Zamawiający ma obowiązek zgłosić zmianę ilości posiłków najpóźniej w ciągu dwóch dni. - Wykonawca poinformuje w trzecim dniu Zamawiającego o każdym przypadku dwukrotnego nieodebrania posiłku przez osobę uprawnioną. - Zamawiający zastrzega sobie możliwość dokonywania korekty ilości zamówionych posiłków telefonicznie z jednodniowym wyprzedzeniem. - Kontrolę jakości wydawanych posiłków oraz ich zgodności z jadłospisem prowadzić będzie w imieniu Zamawiającego upoważniony pracownik Ośrodka Pomocy Społecznej w Śremie. 1.6. Wykonawca musi tak skalkulować cenę jednostkową gorącego posiłku i zestawu prowiantu, aby: - nie uległa zmianie w trakcie umowy, bez względu na ilość zamówionych gorących posiłków, zestawu prowiantu, - w przypadku rozbieżności między ceną podaną słownie i cyfrowo, za wiążącą uznana zostanie wartość podana słownie. 1.7. W formularzu ofertowym należy podać wartości jednostkowe: - gorącego posiłku przygotowanego uczniom wraz z dowozem, wydaniem i jednorazowymi styropianowymi opakowaniami i sztućcami, - gorącego posiłku dla innych osób wraz z dowozem i jednorazowymi styropianowymi opakowaniami, - gorącego posiłku wydawanego w zorganizowanym przez Wykonawcę punkcie, - zestawu prowiantu wydawanego w zorganizowanym przez Wykonawcę punkcie. 1.8. Dla porównania cen ofert należy wyznaczyć cenę oferty opierając się na następujących danych: Liczbie wydawanych posiłków: - gorących posiłków wydawanych uczniom 98 dziennie x 252 dni = 24 696 posiłków - gorących posiłków dla innych osób wraz jednorazowymi styropianowymi opakowaniami 30 dziennie x 252 dni = 7 560 posiłków - gorących posiłków dla innych osób wydanych w punkcie zorganizowanym przez Wykonawcę 325 dziennie x 252 dni = 81 900 posiłków - zestawów prowiantu: 20 dziennie x 365 dni = 7 300. Uwaga! Podana wielkość zamówienia jest wielkością szacunkową i może ulec zmianie w przypadku zwiększenia lub zmniejszenia zapotrzebowania na pomoc w formie dożywiania. 1.9. Zamawiający informuje, że przedstawiciel szkoły może zamówić dodatkowo gorące posiłków za cenę zaproponowaną przez Wykonawcę w przedstawionej ofercie..
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .
II.1.5) Całkowita końcowa wartość zamówienia (bez VAT) obejmująca wszystkie zamówienia i części: 583445.96 PLN.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
IV.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA V: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
V.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 29.12.2009.
V.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
V.3) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Kasyno Wojskowe 455 Przy Jednostce Wojskowej 4430, ul. Sikorskiego 1, 63-100 Śrem, kraj/woj. wielkopolskie.
V.4) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O NIE PODLEGAJĄCYCH ODRZUCENIU OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ
I NAJWYŻSZĄ CENĄ (bez VAT)
- Cena wybranej oferty: 583445.96
- Oferta z najniższą ceną: 583445,96 oferta z najwyższą ceną: 647507.20
- Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z ŚREMU
- 2026 - Kompleksowa dostawa gazu ziemnego wysokometanowego typu E na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Psarskim
- ,,Dostawa, integracja i wdrożenie systemu do automatycznej digitalizacji dokumentacji w zakresie pisma odręcznego"
- "Aktywny Fyrtel w Parku Powstańców Wielkopolskich od Juniora do Seniora" na działce nr ewid. 28/7, obręb geodezyjny Śrem - VI części - II postępowanie
więcej: przetargi w Śremie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Przygotowywanie i dostarczanie gorących posiłków uczniom do szkół na terenie Gminy Radziłów w 2026 roku
- Przygotowywanie i dostarczanie posiłków dla placówek opiekuńczo-wychowawczych "Piaskowy Dom", "Morski Dom", "Wichrowy Dom" w Gdańsku
- Usługi restauracyjne dla potrzeb dzieci i młodzieży uczęszczających do Zespołu Szkół nr 21 we Wrocławiu. CPV 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9, 55.52.00.00-1, 55.52.12.00-0.
- Usługa cateringowa zbiorowego żywienia dla Oddziałów Zamiejscowych Gminnego Przedszkola Publicznego "BAJKA" we Frydku.
- WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ PRZEDSZKOLA PUBLICZNEGO IM. ŚW. JANA PAWŁA II W SIECHNICACH
- Usługa cateringowa zbiorowego żywienia dzieci uczęszczających do Gminnego Żłobka "Wesoła Ciuchcia" w Karczewie
więcej: Usługi dostarczania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





