Ogłoszenie z dnia 2010-12-22
Opole: Wyżywienie studentów w projekcie 1.45 pn.: Kształcenie kadry zarządzającej instytucji pomocy i integracji społecznej w formie studiów podyplomowych..
Numer ogłoszenia: 416704 - 2010; data zamieszczenia: 22.12.2010
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Uniwersytet Opolski, Pl. Kopernika 11A, 45-040 Opole, woj. opolskie, tel. 077 5 415977, faks 077 5415930.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Uczelnia publiczna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Wyżywienie studentów w projekcie 1.45 pn.: Kształcenie kadry zarządzającej instytucji pomocy i integracji społecznej w formie studiów podyplomowych...
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: usługi hotelarskie: noclegi..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.11.00.00 - Hotelarskie usługi noclegowe .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zamówienie z wolnej ręki
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Projekt 1.45 Kształcenie kadry zarządzającej instytucji pomocy i integracji społecznej w formie studiów podyplomowych. Zgodnie z umową o dofinansowanie projektu nr U/79/ZP/2009 z dnia 15.10.2009..
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 16.10.2009.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- WALWI Przedsiębiorstwo wielobranżowe Valor Sp. z o.o. i Sp. Jawna, ul. Jagiełły 8, 46-020 Czarnowąsy, kraj/woj. opolskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 223738,37 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 7740,00
Oferta z najniższą ceną: 7740,00 / Oferta z najwyższą ceną: 7740,00
Waluta: PLN.
ZAŁĄCZNIK I
Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę
1. Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie zamówienie z wolnej ręki na podstawie art. 5 ust. 1a ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.
2. Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Zamówienie zostało zrealizowane na podstawie stanu prawnego obowiązującego z przed 29.01.2010 r Zamówienie na usługi restauracyjne zostało udzielone w trybie zamówienia z wolnej ręki na podstawie art. 5 ust. 1 ustawy Pzp - ( załącznik II B do dyrektywy 2004/18/WE, nr kategorii 17, usługi hotelarskie i restauracyjne, CPC 64. Stosownie do dyspozycji tego przepisu, Zamawiający stosował tryb zamówienia z wolnej ręki, bez konieczności spełniania przesłanek określonych w art. 67 ust. 1 pkt. 1-7 Pzp.
INNE PRZETARGI Z OPOLA
- Dostawa sprzętu sieciowego na potrzeby Uczelnianego Ośrodka Informatycznego Politechniki Opolskiej w Opolu.
- Dostawa sprzętu komputerowego na potrzeby jednostek Politechniki Opolskiej
- Rozbudowa drogi krajowej nr 46 polegająca na budowie ścieżki pieszo - rowerowej na odc. Ozimek - Grodziec
- D/46/2025/A Zakup i dostawa aparatury medycznej na potrzeby Wydziału Nauk o Zdrowiu Uniwersytetu Opolskiego, Część nr 3 - Zakup i dostawa aparatu KTG - 1 szt.
- "Świadczenie usług cateringowych na potrzeby spotkań organizowanych w ramach projektu dotacyjnego Województwa Opolskiego "Regiony Rewitalizacji Edycja 3.0""
- Sukcesywne świadczenie usług cateringowych wraz z wynajmem powierzchni konferencyjnej na terenie miasta Opola
więcej: przetargi w Opolu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Świadczenie usługi hotelarsko - restauracyjnej oraz zapewnienie sal konferencyjnych w ośrodku znajdującym się w gminie Ustroń, Wisła, Szczyrk lub Andrychów
- Kompleksowa organizacja dwudniowego Seminarium dla członków Wojewódzkiego Zespołu Koordynacji
- Przedmiotem zamówienia jest "Świadczenie usługi hotelarskiej i restauracyjnej podczas szkolenia w dniach 03 - 05 grudnia 2025 r., na terenie województwa łódzkiego"
- Zap.m.nocl.,m.park.,sali konf.oraz realiz.usł.gastron.na potrz.przepr.semin.w dn.17.11.2025 r.w Krakowie,w ram.proj."Wsp.poz we wdr.stand.akredyt."w ram.FERS 2021-27 współf.ze śr.EFS Plus oraz budż.p.
- Przygotowanie usługi hotelowej i gastronomicznej dla 20 uczestników warsztatów terenowych w ramach projektu pn. "Dla przyszłych pokoleń - agroleśnictwo szansą dla klimatu i środowiska"
- Usługi konferencyjne, gastronomiczne i hotelowe dla 110 osób z rodzin zastępczych w tym 40 osób w ramach projektu "Daj Spokój i 70 osób z rodzin zastępczych i rodzinnych domów dziecka MOPR w Gdańsku
więcej: Hotelarskie usługi noclegowe »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.