eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi OlsztynDostawy artykułów spożywczych do działu żywienia WZLP w Olsztynie

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-11-20

Olsztyn: Dostawy artykułów spożywczych do działu żywienia WZLP w Olsztynie
Numer ogłoszenia: 400628 - 2009; data zamieszczenia: 20.11.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Wojewódzki Zespół Lecznictwa Psychiatrycznego w Olsztynie , Aleja Wojska Polskiego 35, 10-228 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 089 6785353, 6785300, faks 089 6785300.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.wzlp.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów spożywczych do działu żywienia WZLP w Olsztynie.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych, przetworów zbożowych i przypraw do działu żywienia Wojewódzkiego Zespołu Lecznictwa Psychiatrycznego w Olsztynie przy Alei Wojska Polskiego 35 - zgodnie z niniejszą SIWZ , CPV15800000-6, CPV15600000-4, CPV15330000-0, CPV15241000-9, CPV15131000-5, CPV15400000-2. Pełne zestawienie przedmiotu zamówienia w załączniku nr 2 do SIWZ. Dopuszcza się składanie ofert częściowych, tylko na całe pakiety, (3 pakiety). Oferty z niepełnymi pakietami będą odrzucone. Jakość przedmiotu zamówienia zgodna z obowiązującymi normami jakości. Dostawy w/w produktów realizowane będą zgodnie z wymogami systemu kontroli żywności HACCP. Z każdą dostawą Zamawiający będzie żądał od wybranego Wykonawcy wymaganych prawem dokumentów..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.60.00.00 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych 15.33.00.00 - Przetworzone owoce i warzywa 15.24.10.00 - Ryby w folii lub puszkowane 15.13.10.00 - Konserwy i przetwory z mięsa 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W przetargu mogą wziąć udział Wykonawcy spełniający warunki określone w art. 22 ustawy Prawo zamówień publicznych, nie wykluczeni na podstawie art. 24 cytowanej ustawy, nie mający zaległości podatkowych w uiszczaniu opłat i składek ZUS, oraz spełniający warunki określone w niniejszej specyfikacji. Zamawiający sprawdzi czy Wykonawca posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponuje lub będzie dysponował osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, na podstawie dostarczonych wymaganych dokumentów (których wykaz Zamawiający zamieszcza w pkt. VI SIWZ). W przypadku wspólnego ubiegania się przez Wykonawców o udzielenie zamówienia, przepisy dotyczące wykonawcy stosuje się odpowiednio do wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. Ocena nastąpi na zasadzie spełnia lub nie spełnia wymaganego warunku w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach dołączonych do oferty. Z treści załączonych dokumentów musi jednoznacznie wynikać, iż w/w warunki wykonawca spełnia. W razie wątpliwości Zamawiający zażąda od Wykonawcy, w kreślonym przez siebie terminie, dokumentów potwierdzających treść złożonych oświadczeń lub wezwie ich do łożenia wyjaśnień. Wykonawcy, którzy nie spełnią wymaganych warunków lub nie złożą (nie uzupełnią na żądanie) dokumentów potwierdzających spełnianie wymaganych warunków, zostaną wykluczeni z postępowania, a ich oferty zostaną uznane za odrzucone..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Formularz oferty. Wypełniony i podpisany formularz oferty wraz z oświadczeniami. W przypadku składania oferty wspólnej należy złożyć jeden dokument. Wykonawca spełnia warunki określone w art.22 ust.1 i nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art.24 ust.1 i 2 Pzp. Wypełnione i podpisane oświadczenie. W przypadku składania oferty wspólnej w/w dokument składa każdy z wykonawców. Wykonawca jest uprawniony do występowania w obrocie prawnym (art.22 ust.1 pkt.1 Pzp). Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. W przypadku składania oferty wspólnej w/w dokument składa każdy z wykonawców. Podwykonawstwo. Zamawiający żąda wskazania przez wykonawcę w ofercie części zamówienia, której wykonanie powierzy podwykonawcom, jeżeli ich udział w realizacji zamówienia przewiduje Wykonawca. Jeżeli Wykonawca nie przewiduje udziału podwykonawców w realizacji zamówienia winien złożyć stosowne oświadczenie. W przypadku składania oferty wspólnej należy złożyć jeden dokument. Oświadczenie o posiadaniu atestów. Oświadczenie, iż oferowane towary posiadają atesty zgodne z wymogami HACCP. W przypadku składania oferty wspólnej należy złożyć jeden dokument. Zaświadczenie ze stacji sanitarno - epidemiologicznej. Zaświadczenie z inspekcji sanitarnej o spełnieniu warunków koniecznych do transportu artykułów spożywczych. W przypadku składania oferty wspólnej należy złożyć jeden dokument..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wzlp.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Wojewódzki Zespół Lecznictwa Psychiatrycznego w Olsztynie 10-228 OLSZTYN Aleja Wojska Polskiego 35.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 01.12.2009 godzina 10:00, miejsce: Wojewódzki Zespół Lecznictwa Psychiatrycznego w Olsztynie 10-228 OLSZTYN, Aleja Wojska Polskiego 35, sekretariat, pok. 39.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Artykuły spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do działu żywienia WZLP w Olsztynie, zgodnie z zapotrzebowaniem Zamawiającego..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.32.00.00-7, 15.24.10.00-9, 15.13.10.00-5, 15.40.00.00-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Przetwory zbożowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywna dostawa przetworów zbożowych do działu żywienia WZLP w Olsztynie, zgodnie z zapotrzebowaniem Zamawiającego.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.60.00.00-4.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Przyprawy w opakowaniach gastronomicznych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywne dostawy przypraw w opakowaniach gastronomicznych do działu żywienia WZLP w Olsztynie, zgodnie z zapotrzebowaniem Zamawiajacego.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.00.00-7.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.