eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Hańsk › Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Zespołu Szkoły Podstawowej i Przedszkola w Hańsku.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-06-07

Hańsk: Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Zespołu Szkoły Podstawowej i Przedszkola w Hańsku.
Numer ogłoszenia: 220128 - 2013; data zamieszczenia: 07.06.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkoły Podstawowej i Przedszkola im. Jana Pawła II w Hańsku , ul. Szkolna 1, 22-235 Hańsk, woj. lubelskie, tel. 082 57 14 050, faks 082 57 14 256.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zspiphansk.alias.pl
  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: www.zspiphansk.alias.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Zespołu Szkoły Podstawowej i Przedszkola w Hańsku..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Zespołu Szkoły Podstawowej i Przedszkola w Hańsku w okresie od września 2013 r. do czerwca 2014 r. Zamówienie składa się z siedmiu części, które określają szacunkową ilość zamówienia..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 10.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • O udzielenia zamówienia publicznego mogą ubiegać się wykonawcy nie wykluczeni na podstawie art.24, spełniające warunki określone w art.22 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo Zamówień Publicznych tekst jednolity oraz Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu będzie dokonywana według zasad spełnia/nie spełnia. Informacje o oświadczeniach jakie mają dostarczyć Dostawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu Dostawca zobowiązany jest złożyć oraz ofertę na formularzu ofertowym o treści zgodnej we wzorze stanowiącym załącznik Nr 1 do SIWZ.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie ustala szczegółowych warunków w powyższym zakresie, zamawiający uzna warunek za spełniony w oparciu o oświadczenia złożone przez Dostawcę na podstawie art. 22 ustawy Pzp zgodnie z treścią załącznika nr 2 do SIWZ. Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu wg. zasad spełnia/nie spełnia.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie ustala szczegółowych warunków w powyższym zakresie, zamawiający uzna warunek za spełniony w oparciu o oświadczenia złożone przez Dostawcę na podstawie art. 22 ustawy Pzp zgodnie z treścią załącznika nr 2 do SIWZ. Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu wg. zasad spełnia/nie spełnia.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie ustala szczegółowych warunków w powyższym zakresie, zamawiający uzna warunek za spełniony w oparciu o oświadczenia złożone przez Dostawcę na podstawie art. 22 ustawy Pzp zgodnie z treścią załącznika nr 2 do SIWZ. Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu wg. zasad spełnia/nie spełnia.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie ustala szczegółowych warunków w powyższym zakresie, zamawiający uzna warunek za spełniony w oparciu o oświadczenia złożone przez Dostawcę na podstawie art. 22 ustawy Pzp zgodnie z treścią załącznika nr 2 do SIWZ. Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu wg. zasad spełnia/nie spełnia.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zspiphans.alias.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkoły Podstawowej i Przedszkola w Hańsku ul. Szkolna 1, 22 - 235 Hańsk.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 21.06.2013 godzina 15:00, miejsce: Zespół Szkoły Podstawowej i Przedszkola w Hańsku ul. Szkolna 1, 22 - 235 Hańsk, sekretariat pok.nr 8.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa produktów mleczarskich.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywna dostawa produktów mleczarskich (śmietana 18% - ok. 900l., twaróg półtłusty - ok. 130kg., mleko 2% - ok. 800 l., ser żółty - ok. 30 kg., ser w plastrach - ok. 200 szt., ser topiony - ok. 15 kg., serki homogenizowane - ok.. 5000 szt., masło - ok. 80 kg., jogurt owocowy - 2000 szt.).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa wyrobów wędliniarskich i mięs.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywna dostawa wyrobów wędliniarskich i mięs (filet z kurczaka - ok. 1000 kg., kiełbasa podwawelska - ok. 60 kg., kiełbasa toruńska - ok. 50 kg., kiełbasa gilowa, śląska - ok. 150 kg., korpusy z kurczaka - ok. 400 kg., łopatka - ok. 1500 kg., ogonówka - ok. 20kg., polędwica drobiowa - ok. 20 kg., polędwica wieprzowa - 20 kg., kiełbasa żywiecka - ok. 20 kg., kiełbasa tyrolska - ok. 20 kg., słonina - ok. 30 kg., smalec - ok. 50 kg., parówki - ok. 140 kg., podudzia - ok. 80 kg., udziec - ok. 250 kg., ćwiartki z kurczaka - ok. 250 kg., mortadela - ok. 100 kg., schab - ok. 200 kg.).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawa warzyw, owoców i jaj.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywna dostawa warzyw, owoców i jaj (burak - ok. 200 kg., banan - ok. 1500 kg., cebula - ok. 300 kg., cytryna - ok. 20 kg., fasola - ok. 20 kg., groch - ok. 20 kg., jaja - ok.1800 szt., jabłka - ok. 1000 szt., kapusta: biała - ok. 200 kg., czerwona - ok. 200 kg., pekińska - ok. 300 kg., kiszona - ok. 300 kg., mandarynka - ok. 80 kg., marchew - ok. 280 kg., ogórki: kiszone - ok. 15 kg., świeże - ok. 200 kg., papryka - ok. 40 kg., pomarańcz - ok. 800 kg., pomidor - ok. 50 kg., sałata - ok. 20 szt., ziemniaki - ok. 7000 kg., kiwi - ok. 30 kg, nektaryna - ok.30 kg., brzoskwinia - ok.30 kg., gruszka - ok.50 kg., Śliwka duża - ok. 30 kg., Koper - ok.100 szt., natka pietruszki - ok.100 szt., szczypior - ok. 20 szt.).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Dostawa pieczywa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywna dostawa pieczywa (bułka 400 g. - ok. 1600 szt., bułka 50 g. - ok. 800 szt., bułka tarta - ok.70 kg., chleb krojony - ok. 400 szt., drożdżówka/pączek - ok. 2000 szt.).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Dostawa mrożonek.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywna dostawa mrożonek (zupy: kalafiorowa - ok. 60 szt., pieczarkowa - ok.40 szt., jarzynowa - ok. 40 szt., fasolowa - ok. 40 szt., barszcz ukraiński - ok. 60 szt., ogórkowa - ok. 40 szt., mieszanka kompotowa - ok. 900 kg., ryba - ok. 800 kg., włoszczyzna - ok. 200 kg., truskawka - ok. 150 kg., marchew - ok. 200 kg., buraki - ok. 500 kg.).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Dostawa artykułów spożywczych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych (sól - ok. 120 kg., ryż - ok. 200 kg., cukier - ok. 800 kg., olej - ok. 450 l., liść laurowy - ok. 100 szt., bita śmietana - ok. 50 szt., kisiel - ok. 80 szt., budyń - ok.80 szt., makaron- ok. 350 kg., koncentrat pomidorowy - ok. 60 l., pieprz naturalny - ok. 400 szt., kwasek cytrynowy - ok. 400 szt., ziele angielskie - ok. 100 szt., majeranek - ok. 120 szt., jarzynka równoważna jak kucharek - ok. 300 szt., ogórki konserwowe - ok. 480 szt., ketchup - ok. 100 szt., herbata - ok. 80 szt., galaretka ok. 300 szt., syrop - ok. 160l., rosół drobiowy - ok. 250 szt., posypka - ok. 40 szt. kasz gryczana - ok. 200 kg., pasztet drobiowy- ok. 100 szt., pasztet wieprzowy - ok. 40 szt., krem czekoladowy - ok. 50 szt., marmolada - ok. 50 szt., majonez - ok. 20 szt., szczaw - ok. 40 szt., przyprawa do mięs typu delikat - ok. 300 szt., sos sałatkowy - ok. 10 kg., sos pieczarkowy - ok. 150 szt., mąka - ok. 250 kg., płatki śniadaniowe - ok. 240 szt., kakao rozpuszczalne - ok. 60 szt., wafelki - ok. 1500 szt., batony - ok. 1500 szt., czekolady mleczne, nadziewane - 1000 szt., czekolady dzielone na batoniki - ok.800 szt., pieprz ziołowy - ok. 200 szt., cukier waniliowy - ok. 150 szt., sok owocowy - ok. 2000 szt., napój owocowy - ok. 2000 szt., przyprawa w płynie - ok. 50 l., chrzan - ok. 40 szt., susz warzywny - ok. 30 kg., czosnek granulowany - ok. 100 szt., papryka ostra - ok. 50 szt., papryka słodka - ok. 50 szt., ).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Dostawa wyrobów garmażeryjnych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywna dostawa wyrobów garmażeryjnych ( pierogi ruskie - ok. 700 kg., naleśniki - ok. 700 kg., gołąbki - ok. 600 kg., kopytka - ok. 700 kg., kluski ślaskie - ok. 700 kg., pyzy z mięsem - ok. 300 kg., pyzy z serem - ok. 300 kg.).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.