eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Starzyno › Świadczenie usługi cateringowej w 2023 roku, przygotowanie i dostarczanie całodziennego wyżywienia 7 dni w tygodniu dla 14 podopiecznych do Placówki Opiekuńczo Wychowawczej nr 2 w Kłaninie.

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych




Ogłoszenie z dnia 2022-12-07


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Świadczenie usługi cateringowej w 2023 roku, przygotowanie i dostarczanie całodziennego wyżywienia 7 dni w tygodniu dla 14 podopiecznych do Placówki Opiekuńczo Wychowawczej nr 2 w Kłaninie.

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Placówka Opiekuńczo-Wychowawcza nr 2 w Kłaninie

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 389206697

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Pałacowa 14A

1.5.2.) Miejscowość: Starzyno

1.5.3.) Kod pocztowy: 84-107

1.5.4.) Województwo: pomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL634 - Gdański

1.5.7.) Numer telefonu: +48 58 673 57 81

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: biuro@pow2klanino.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.powklanino.pl/

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-4e891f23-5f8d-11ed-8832-4e4740e186ac

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność


Placówka opiekuńczo wychowawcza

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Świadczenie usługi cateringowej w 2023 roku, przygotowanie i dostarczanie całodziennego wyżywienia 7 dni w tygodniu dla 14 podopiecznych do Placówki Opiekuńczo Wychowawczej nr 2 w Kłaninie.

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-4e891f23-5f8d-11ed-8832-4e4740e186ac

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00482603

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-12-07

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00427266/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.1 Świadczenie usługi cateringowej w 2023 roku, przygotowanie i dostarczanie całodziennego wyżywienia 7 dni w tygodniu dla 14 podopiecznych do Placówki Opiekuńczo Wychowawczej nr 2 w Kłaninie.

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00429770/01

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: ZP/01/2022

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiot zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej w 2023 roku, przygotowanie i dostarczanie całodziennego wyżywienia 7 dni w tygodniu dla 14 podopiecznych do Placówki Opiekuńczo Wychowawczej nr 2 w Kłaninie.
2. Zamawiający w okresie od 1 stycznia 2023 r. do 31 grudnia 2023 przewiduje następującą liczbę zestawów wyżywienia:
1) 5 110 (14x365) zestawów dziennego wyżywienia (w skład jednego zestawu dziennego wyżywienia wchodzi: śniadanie, dwudaniowy gorący obiad, kolacja);
2) posiłek świąteczny (Wigilia), realizowany w dniu określonym przez Zamawiającego i w godzinach uzgodnionych z Zamawiającym, z co najmniej tygodniowym wyprzedzeniem, na który składać się musi co najmniej 12 potraw zwyczajowo przyjętych w Wieczerzy Wigilijnej;
3) posiłek świąteczny (Śniadanie Wielkanocne), realizowany w dniu określonym przez Zamawiającego i w godzinach uzgodnionych z Zamawiającym, z co najmniej tygodniowym wyprzedzeniem, na który składać się muszą potrawy na śniadanie wielkanocne na jedną osobę tj. żurek z białą kiełbasą, sałatka jarzynowa, jajka w majonezie min 1 szt. na osobę, dwa rodzaje wędlin.
3. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zgłaszania mniejszej niż 14 ilości zestawów dziennie, wynikających z liczby podopiecznych przebywających w danym dniu w Placówce Opiekuńczo-Wychowawczej nr 2 w Kłaninie.
4. Wykonawca zobowiązuje się do elastycznego reagowania na mniejsze zapotrzebowanie Zamawiającego, bez prawa dochodzenia wynagrodzenia za mniejszą liczbę posiłków. Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia finansowe z tego tytułu. Wykonawcy będzie przysługiwało wynagrodzenie wyłącznie za posiłki faktycznie dostarczone.
5. Wykonawca będzie informowany telefonicznie o ilości posiłków zamawianych na dany dzień do godziny 8:00
6. Wykonawca powinien uwzględnić podczas przygotowywania posiłków także ewentualnych podopiecznych
z dietami pokarmowymi.
7. Śniadanie powinno się składać z pieczywa razowego lub pełnoziarnistego: żytniego, pszennego, mieszanego, masła, sera, wędlin, jaj i innych dodatków np. serek topiony, pasty, warzywa sezonowe, zupy mlecznej.
8. Obiad winien się składać z dwóch dań: I danie: zupa, II danie: ziemniaki (zamiennie: ryż, kasza jęczmienna, kasza gryczana, kasza jaglana itp.), dania mięsne (duszone, gotowane lub pieczone, smażone): np. sztuka mięsa, kotlet mielony, stek z cebulą, pulpety, udziec kurczaka, kotlet schabowy, filet drobiowy, gulasz itp. i surówka, ryba i surówka, dania mączne: pierogi ruskie, pierogi, pierogi z owocami, pierogi z serem, naleśniki z serem, knedle, makaron z serem, kluski leniwe, kopytka i surówki warzywne z warzyw sezonowych.
9. Kolacja powinna się składać z pieczywa razowego lub pełnoziarnistego: żytniego, pszennego, mieszanego, masła, sera, wędlin, jaj i innych dodatków np. serek topiony, pasty, warzywa sezonowe lub z dania gorącego, np. zapiekanka ziemniaczana, zapiekanka makaronowa, kasza manna z sokiem itp.
10. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zachowania diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb dzieci.
11. Szczegółowy opis oraz warunki i zasady realizacji zamówienia określone zostały
w Projektowanych postanowieniach Umowy stanowiących Załącznik nr 7 do SWZ.

4.5.3.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 3 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

Kwota, jaką Zamawiający zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia:
204 400,00 zł

Art. 255 pkt 3 ustawy Pzp stanowi, iż zamawiający unieważnia postępowanie o udzielenie zamówienia jeśli cena lub koszt najkorzystniejszej oferty lub oferta z najniższą ceną przewyższa kwotę, którą zamawiający zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia, chyba że zamawiający może zwiększyć tę kwotę do ceny lub kosztu najkorzystniejszej oferty.

W postępowaniu złożono oferty na następujące kwoty:

1. 258 895,00 zł

Oferta z najniższą ceną złożona przez Wykonawcę: Healthy Way Łukasz Borchmann,
ul. Klonowa 7, 84-230 Rumia opiewa na kwotę 258 895,00 zł brutto.

Zaoferowana cena przewyższa kwotę, jaką Zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia. Jednocześnie Zamawiający nie dysponuje środkami by móc zwiększyć przyjętą i ustaloną w budżecie kwotę.

SEKCJA VI OFERTY

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 258895,00 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 258895,00 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.