eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Zduńska Wola › Usługa żywienia pacjentów Zduńskowolskiego Szpitala Powiatowego Sp. o.o.



Ogłoszenie z dnia 2022-12-02


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
Usługa żywienia pacjentów Zduńskowolskiego Szpitala Powiatowego Sp. o.o.

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Zduńskowolski Szpital Powiatowy Sp. z o.o.

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000312515

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Królewska 29

1.5.2.) Miejscowość: Zduńska Wola

1.5.3.) Kod pocztowy: 98-220

1.5.4.) Województwo: łódzkie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL714 - Sieradzki

1.5.7.) Numer telefonu: 438244182

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zamowienia.publiczne@szpital-zdwola.info

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpital-zdwola.info

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - osoba prawna, o której mowa w art. 4 pkt 3 ustawy (podmiot prawa publicznego)

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Usługa żywienia pacjentów Zduńskowolskiego Szpitala Powiatowego Sp. o.o.

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-3705db97-7234-11ed-aea3-5a7c432eaced

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00473655

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-12-02

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.13.) O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 361 ustawy – usługi społeczne: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

www.szpital-zdwola.info

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://e-propublico.pl

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: W niniejszym postępowaniu komunikacja Zamawiającego z Wykonawcami odbywa się przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, za pośrednictwem Platformy on-line działającej pod adresem https://e-propublico.pl. Korzystanie z Platformy przez Wykonawcę jest bezpłatne. Wykonawca przystępując do postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, akceptuje warunki korzystania z Platformy określone w Regulaminie zamieszczonym na stronie internetowej https://e-propublico.pl oraz uznaje go za wiążący. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu musi posiadać konto na Platformie. Do złożenia oferty konieczne jest posiadanie przez osobę upoważnioną do reprezentowania Wykonawcy ważnego kwalifikowanego podpisu elektronicznego, podpisu zaufanego lub podpisu osobistego zgodnie z wymaganiami określonymi w tym zakresie przez Zamawiającego w dokumencie SWZ. Zamawiający określa następujące wymagania sprzętowo – aplikacyjne pozwalające na korzystanie z Platformy: stały dostęp do sieci Internet; posiadanie dowolnej i aktywnej skrzynki poczty elektronicznej (e-mail), komputer z zainstalowanym systemem operacyjnym Windows 7 (lub nowszym) albo Linux, zainstalowana dowolna przeglądarka internetowa - Platforma współpracuje z najnowszymi, stabilnymi wersjami wszystkich głównych przeglądarek internetowych (Internet Explorer 10+, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera); włączona obsługa JavaScript oraz Cookies. Maksymalny rozmiar pojedynczego pliku przesyłanego za pośrednictwem Platformy wynosi 80 MB, przy czym nie określa się limitu liczby plików. Zamawiający określa następujące informacje na temat kodowania i czasu odbioru danych: załączony i przesłany przez Wykonawcę za pomocą Platformy plik oferty wraz z załącznikami przechowywane są na serwerach Platformy w formie zaszyfrowanej, a Zamawiający otrzyma dostęp do plików dopiero po upływie terminu otwarcia ofert; oznaczenie czasu odbioru danych przez Platformę stanowi przyporządkowaną do dokumentu elektronicznego datę oraz dokładny czas (hh:mm:ss), widoczne przy wysłanym dokumencie w kolumnie "Data przesłania"; o terminie przesłania decyduje czas pełnego przeprocesowania transakcji pliku na Platformie.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zamawiający oświadcza, że spełnia wymogi określone w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz.Urz. UE L 119 z 4 maja 2016 r.) – dalej: RODO – tym samym dane osobowe podane przez Wykonawcę będą przetwarzane zgodnie z RODO oraz zgodnie z przepisami krajowymi. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Zduńskowolski Szpital Powiatowy Sp. z o.o.. Dane osobowe Wykonawcy przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z przedmiotowym postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego. Odbiorcami przekazanych przez Wykonawcę danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania zgodnie z art. 8 oraz art. 96 ust. 3 Ustawy Pzp, a także art. 6 Ustawy z 6 września 2001 r. o dostępie do informacji publicznej. Dane osobowe Wykonawcy zawarte w protokole postępowania będą przechowywane przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia. Jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy. Zamawiający nie planuje przetwarzania danych osobowych Wykonawcy w celu innym niż cel określony powyżej.
Wykonawca jest zobowiązany, w związku z udziałem w przedmiotowym postępowaniu, do wypełnienia wszystkich obowiązków formalnoprawnych wymaganych przez RODO i związanych z udziałem w przedmiotowym postępowaniu o udzielenie zamówienia. Należą do nich obowiązki informacyjne z:
 art. 13 RODO względem osób fizycznych, których dane osobowe dotyczą i od których dane te Wykonawca bezpośrednio pozyskał i przekazał Zamawiającemu w treści oferty lub dokumentów składanych na żądanie Zamawiającego,
 art. 14 RODO względem osób fizycznych, których dane Wykonawca pozyskał w sposób pośredni, a które to dane Wykonawca przekazuje Zamawiającemu w treści oferty lub dokumentów składanych na żądanie Zamawiającego.

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Zamawiający informuje, że:
 udostępnia dane osobowe, o których mowa w art. 10 RODO (dane osobowe dotyczące wyroków skazujących i czynów zabronionych) w celu umożliwienia korzystania ze środków ochrony prawnej, o których mowa w dziale IX ustawy Pzp, do upływu terminu na ich wniesienie;
 udostępnianie protokołu i załączników do protokołu ma zastosowanie do wszystkich danych osobowych, z wyjątkiem tych, o których mowa w art. 9 ust. 1 RODO (tj. danych osobowych ujawniających pochodzenie rasowe lub etniczne, poglądy polityczne, przekonania religijne lub światopoglądowe, przynależność do związków zawodowych oraz przetwarzania danych genetycznych, danych biometrycznych w celu jednoznacznego zidentyfikowania osoby fizycznej lub danych dotyczących zdrowia, seksualności lub orientacji seksualnej tej osoby), zebranych w toku postępowania o udzielenie zamówienia;
 w przypadku korzystania przez osobę, której dane osobowe są przetwarzane przez Zamawiającego, z uprawnienia, o którym mowa w art. 15 ust. 1–3 RODO (związanych z prawem Wykonawcy do uzyskania od administratora potwierdzenia, czy przetwarzane są dane osobowe jego dotyczące, prawem Wykonawcy do bycia poinformowanym o odpowiednich zabezpieczeniach, o których mowa w art. 46 RODO, związanych z przekazaniem jego danych osobowych do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej oraz prawem otrzymania przez Wykonawcę od administratora kopii danych osobowych podlegających przetwarzaniu), Zamawiający może żądać od osoby występującej z żądaniem wskazania dodatkowych informacji, mających na celu sprecyzowanie nazwy lub daty zakończonego postępowania o udzielenie zamówienia;
 skorzystanie przez osobę, której dane osobowe są przetwarzane, z uprawnienia, o którym mowa w art. 16 RODO (uprawnienie do sprostowania lub uzupełnienia danych osobowych), nie może naruszać integralności protokołu postępowania oraz jego załączników;
 w postępowaniu o udzielenie zamówienia zgłoszenie żądania ograniczenia przetwarzania, o którym mowa w art. 18 ust. 1 RODO, nie ogranicza przetwarzania danych osobowych do czasu zakończenia tego postępowania;
 w przypadku, gdy wniesienie żądania dotyczącego prawa, o którym mowa w art. 18 ust. 1 RODO spowoduje ograniczenie przetwarzania danych osobowych zawartych w protokole postępowania lub załącznikach do tego protokołu, od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia Zamawiający nie udostępnia tych danych, chyba że zachodzą przesłanki, o których mowa w art. 18 ust. 2 rozporządzenia 2016/679.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: ZSP.ZP.261.35.2022

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie posiłków w oparciu o system HACCP zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006r. (t.j. Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) oraz Rozporządzeniem (WE) Parlamentu Europejskiego i Rady nr 852/2004 z dnia 29 kwietnia 2004 roku w sprawie higieny środków spożywczych z późniejszymi zmianami, z podziałem na diety według zamówień z poszczególnych oddziałów Szpitala.
Świadczenie usług żywieniowych na zasadzie przygotowania i przywozu do szpitala, i ich przygotowanie do dystrybucji na oddziały, dowiezienie posiłków na poszczególne oddziały szpitalne oraz koordynacja nad prawidłową realizacją przedmiotu zamówienia, /nie dotyczy kuchni mlecznej/.
Przedmiot umowy będzie realizowany przez siedem dni w tygodniu, łącznie ze świętami i dniami ustawowo wolnymi od pracy.
Szacunkowa średnia ilość wydawanych posiłków w skali 1 miesiąca wynosi 2200 osobodni. Ilość posiłków, będzie uzależniona od ilości hospitalizowanych pacjentów oraz zaistniałych potrzeb Zamawiającego. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie w ilości zgodnej z wykazem dostarczonym przez Zamawiającego. W przypadku zmniejszenia lub zwiększenia liczby posiłków Wykonawcy nie przysługują z tego tytułu żadne roszczenia względem Zamawiającego.
Wykonawca zapewni również żywienie pacjentów przyjmowanych do Szpitala w nagłych przypadkach i zapewni ciągłość dostaw posiłków zgodnie z ustalonym harmonogramem, bez względu na trudności powstałe po jego stronie.
Przygotowanie posiłków do dystrybucji będzie się odbywać przy zastosowaniu jednorazowych naczyń (pojemników) do posiłków stałych i płynnych oraz sztućców jednorazowych pakowanych osobno. Zastosowane pojemniki mają spełniać standardy higieniczne i sanitarne zgodnie z aktualnymi wytycznymi. Każdą porcję wykonawca obowiązany jest znakować nazwą diety.
Wykonawca będzie realizował usługi objęte przedmiotem zamówienia we własnych obiektach, z użyciem własnych urządzeń, narzędzi, transportu i produktów oraz przy pomocy własnych wykwalifikowanych pracowników. Przygotowanie, gotowanie posiłków winno odbywać się według norm i zasad żywienia.
Wykonawca będzie dostarczał posiłki własnym transportem, na swój koszt, samochodem przystosowanym do przewozu żywności posiadającym aktualną pozytywną opinię Stacji Sanitarno- Epidemiologicznej.
Szczegółowy Opis Przedmiotu Zamówienia stanowi załącznik nr 9 do Specyfikacji Warunków Zamówienia.

4.2.6.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków

55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Kryterium cena - ocenie podlegać będzie cena brutto oferty
Liczba punktów = ( Cmin/Cof ) * 100 * waga
gdzie:
- Cmin - najniższa cena spośród wszystkich ofert
- Cof - cena podana w ofercie

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

*Sytuacja ekonomiczna lub finansowa
O udzielenie zamówienia publicznego mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące sytuacji ekonomicznej lub finansowej.
W celu potwierdzenie spełnienia w/w warunku Wykonawca jest zobowiązany przedłożyć dokument potwierdzający, że jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na sumę ubezpieczenia minimum 700 000,00 zł sumy gwarancyjnej.
Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na zasadzie spełnia/nie spełnia.
*Zdolność techniczna lub zawodowa
O udzielenie zamówienia publicznego mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące zdolności technicznej lub zawodowej.
Zamawiający uzna, że warunek jest spełniony, jeżeli wykonawca wykaże, że dysponuje:
1. Co najmniej jednym lokalem, w którym będą przygotowywane posiłki. Lokal ten musi być zatwierdzony decyzją Powiatowego Inspektora Sanitarnego do prowadzenia działalności gastronomicznej objętej przedmiotem zamówienia. Tytuł prawny do lokalu musi obejmować cały okres realizacji umowy,
2. Urządzeniami i narzędziami niezbędnymi do wykonania zamówienia w tym wózkami do transportu posiłków,
3. Środkiem transportu przeznaczonym do transportu żywności posiadającym pozytywną opinię sanitarną Powiatowego Inspektora Sanitarno - Epidemiologicznego,
4. Osobami posiadającymi kwalifikacje zawodowe kucharza oraz dietetyka,
5. Osobami, które zajmą się dostarczeniem posiłków do szpitala - kierowca, wszystkie zatrudnione osoby są zobowiązane do posiadania aktualnych badań lekarskich, aktualnej książeczki zdrowia i są dopuszczone do kontaktu z żywnością.
Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na zasadzie spełnia/nie spełnia.
*Uprawnienia do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
O udzielenie zamówienia publicznego mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące zdolności technicznej lub zawodowej.
Zamawiający uzna, że warunek posiadania kompetencji lub uprawnień jest spełniony jeżeli Wykonawca posiada decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego zatwierdzającą zakład wprowadzający do obrotu żywność i uzyskanie wpisu do rejestru zakładów, które wprowadzają do obrotu żywność, o których mowa w art. 61-67 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz jeżeli Wykonawca posiada, opracował, wykonuje i utrzymuje stałą procedurę lub procedury na podstawie zasad HACCP zgodnie z art. 5 rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny i środków spożywczych (Dz. U. UE. L. z 2004 r. Nr 139, str. 1 z późn. zm.).
Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na zasadzie spełnia/nie spełnia na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Oświadczenie dotyczące przesłanek wykluczenia dotyczące szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: *Wzór oferty na usługi
*Wykaz narzędzi, wyposażenia zakładu lub urządzeń technicznych
Wykaz narzędzi, wyposażenia zakładu lub urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy w celu wykonania zamówienia publicznego wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami.
*Wykaz osób
Wykaz osób, skierowanych przez wykonawcę do realizacji zamówienia publicznego, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, uprawnień, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia publicznego, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami.
Wykonawca udokumentuje, iż zatrudnione osoby uczestniczące w wykonaniu zamówienia (kucharz i dietetyk) posiadają odpowiednie kwalifikacje zawodowe, doświadczenie i wykształcenie niezbędne dla wykonania zamówienia. Potwierdzone za zgodność z oryginałem kserokopie dyplomów i świadectw uprawniajacych do wykonywania zawodu.
*Informacja wykonawcy o obowiązku podatkowym
*Zezwolenie, licencja, koncesja lub wpis do rejestru
Zezwolenie, licencja, koncesja lub wpis do rejestru działalności regulowanej potwierdzający spełnianie przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu dotyczących wymaganych uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej.
*Dokumenty potwierdzające, że wykonawca posiada decyzję Państwowego Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego zatwierdzającą zakład wprowadzający do obrotu żywność, o których mowa w art. 61-67 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia
*Oświadczenie potwierdzające, że Wykonawca posiada, opracował, wykonuje i utrzymuje stałą procedurę lub procedury na podstawie zasad HACCP zgodnie z art. 5 rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny i środków spożywczych (Dz.Urz. UE)
*Oświadczenie własne wykonawcy
Dokumenty potwierdzające, że Wykonawca dysponuje co najmniej jednym lokalem , w którym będą przygotowywane posiłki. Lokal ten musi być zatwierdzony decyzją Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego do prowadzenia działalności gastronomicznej objętej przedmiotem zamówienia.
*Wykaz środków transportu służących do transportu żywności wraz z aktualnym zaświadczeniem Inspekcji Sanitarnej potwierdzajacej, że środki transportu Wykonawcy wykorzystywane do realizacji zamówienia spełniają wymogi dotyczące przewozu posiłków wraz z informacjami o podstawie dysponowania tymi środkami
*Ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej
Dokument potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia ze wskazaniem sumy gwarancyjnej tego ubezpieczenia.
*Dokument potwierdzający, że nie otwarto likwidacji wykonawcy
Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza granicami Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast "Odpisu lub informacji z KRS lub CEIDG" składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające, że nie otwarto jego likwidacji, nie ogłoszono upadłości, jego aktywami nie zarządza likwidator lub sąd, nie zawarł układu z wierzycielami, jego działalność gospodarcza nie jest zawieszona ani nie znajduje się on w innej tego rodzaju sytuacji wynikającej z podobnej procedury przewidzianej w przepisach miejsca wszczęcia tej procedury, wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed ich złożeniem.

5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:

*Wykaz narzędzi, wyposażenia zakładu lub urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy w
celu wykonania zamówienia publicznego wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi
zasobami.
*Dokumenty potwierdzające, że Wykonawca dysponuje co najmniej jednym lokalem , w którym
będą przygotowywane posiłki. Lokal ten musi być zatwierdzony decyzją Państwowego
Powiatowego Inspektora Sanitarnego do prowadzenia działalności gastronomicznej objętej
przedmiotem zamówienia.
*Wykaz środków transportu służących do transportu żywności wraz z aktualnym
zaświadczeniem Inspekcji Sanitarnej potwierdzającej, że środki transportu Wykonawcy
wykorzystywane do realizacji zamówienia spełniają wymogi dotyczące przewozu posiłków wraz
z informacjami o podstawie dysponowania tymi środkami.

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Tak

5.10.) Przedmiotowe środki dowodowe podlegające uzupełnieniu po złożeniu oferty:

*Wykaz narzędzi, wyposażenia zakładu lub urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy w
celu wykonania zamówienia publicznego wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi
zasobami.
*Dokumenty potwierdzające, że Wykonawca dysponuje co najmniej jednym lokalem , w którym
będą przygotowywane posiłki. Lokal ten musi być zatwierdzony decyzją Państwowego
Powiatowego Inspektora Sanitarnego do prowadzenia działalności gastronomicznej objętej
przedmiotem zamówienia.
*Wykaz środków transportu służących do transportu żywności wraz z aktualnym
zaświadczeniem Inspekcji Sanitarnej potwierdzającej, że środki transportu Wykonawcy
wykorzystywane do realizacji zamówienia spełniają wymogi dotyczące przewozu posiłków wraz
z informacjami o podstawie dysponowania tymi środkami.

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

*Wzór oferty na dostawy
*Wykaz części zamówienia, której wykonanie wykonawca zamierza powierzyć podwykonawcom
*Informacja wykonawcy o obowiązku podatkowym
*Zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji danego zamówienia lub inny podmiotowy środek dowodowy potwierdzający, że Wykonawca realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów.
*Oświadczenie o zatrudnianiu osób na podstawie umowy o pracę. Dokument należy złożyć najpóźniej w dniu zawarcia umowy.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Tak

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy zobowiązani są do ustanowienia pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo należy dołączyć do oferty i powinno ono zawierać w szczególności wskazanie postępowania udzielenie zamówienia publicznego, którego dotyczy, wszystkich Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia oraz ustanowionego pełnomocnika oraz zakresu jego umocowania.
W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców, dokument ”Oświadczenia o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału”, składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia oraz spełnianie warunków udziału w postępowaniu w zakresie, w jakim każdy z Wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

1. Zamawiający i Wykonawca dopuszczają zmianę okresu obowiązywania umowy w przypadku, kiedy wartość wykonanej przez Wykonawcę dostawy jest mniejsza od wartości określonych w umowie.
2. Zmiany wskazane w ust. 2 i ust. 4 umowy mogą zostać wprowadzone wyłącznie aneksem do umowy, po uprzedniej ich akceptacji przez strony.
3. Umowa może być wcześniej rozwiązana przed upływem terminu na jaki została zawarta lub zmniejszony jej zakres przez każdą ze stron:
a) po uprzednim jej wypowiedzeniu z zachowaniem dwumiesięcznego okresu wypowiedzenia ze skutkiem na koniec miesiąca kalendarzowego, bez możliwości dochodzenia roszczeń z tytułu niezrealizowanej części umowy w sytuacji gdy strona narusza postanowienia umowy i pomimo pisemnego wezwania do zaprzestania naruszeń, nie usuwa stwierdzonych nieprawidłowości
b) jeżeli naruszenia umowy przez Wykonawcę zagrażają zdrowiu lub bezpieczeństwu pacjentów (np.: naruszenie czystości przygotowywania lub przechowywania posiłków, obecność bakterii, pasożytów, etc stwierdzona w posiłkach itp.) Zamawiający ma prawo rozwiązać umowę ze skutkiem natychmiastowym lub w innym wskazanym przez siebie terminie krótszym niż 2 miesięczny termin wypowiedzenia o którym mowa w pkt. a) oraz naliczyć kare umowną
c) w przypadku powtarzających się co najmniej trzykrotnie tych samych naruszeń postanowień Umowy przez Wykonawcę, Zamawiający ma prawo rozwiązać umowę ze skutkiem ze skutkiem natychmiastowym natychmiastowym lub w innym wskazanym przez siebie terminie krótszym niż 2 miesięczny termin wypowiedzenia o którym mowa w pkt. a) oraz naliczyć karę umowną
d) Zamawiający zastrzega sobie również prawo do rozwiązania umowy bez zachowania okresu wypowiedzenia w sytuacji, gdy Wykonawca:
1) utracił uprawnienia konieczne do prowadzenia działalności,
2) uchyla się od usunięcia przyczyn reklamacji, nie podejmie działań mających na celu wyeliminowanie stwierdzonych uchybień.
4. Zamawiający upoważniony będzie do złożenia oświadczenia o rozwiązaniu umowy w trybie natychmiastowym.
5. W razie wystąpienia istotnej zmiany okoliczności powodującej, że wykonanie umowy nie leży w interesie publicznym, czego nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, lub dalsze wykonywanie umowy może zagrozić podstawowemu interesowi bezpieczeństwa państwa lub bezpieczeństwu publicznemu Zamawiający może odstąpić od umowy w terminie 30 dni od powzięcia wiadomości o powyższych okolicznościach. W takim wypadku Wykonawca może żądać jedynie wynagrodzenia należnego mu z tytułu wykonania części umowy.
6. Zamawiającemu przysługuje prawo odstąpienia od umowy również , gdy:
1) zostanie złożony wniosek o upadłość Wykonawcy lub nastąpi likwidacja działalności gospodarczej Wykonawcy,
2) zostanie wydany nakaz zajęcia majątku Wykonawcy,
3) Wykonawca w terminie 3 dni od dnia obowiązywania niniejszej umowy nie rozpoczął realizacji przedmiotu umowy bez uzasadnionych przyczyn.
7. Wykonawcy przysługuje prawo odstąpienia od umowy, jeżeli:
a) Zamawiający zawiadomi Wykonawcę, iż wobec zaistnienia uprzednio nieprzewidzianych okoliczności nie będzie mógł spełnić swoich zobowiązań umownych wobec Wykonawcy,
b) wystąpią po jego stronie przyczyny ekonomiczne lub organizacyjne.
8. Zamawiający zastrzega możliwość wprowadzenia zmian w realizacji umowy, w tym zmiany cen jednostkowych.
9. W przypadku zmiany przepisów dotyczących stosowania jednorazowych naczyń do posiłków stałych i płynnych Zamawiający przewiduje możliwość zmiany wynagrodzenia Wykonawcy.
Szczegóły zawarte we wzorze umowy-załącznik nr 10 do SWZ.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2022-12-12 09:00

8.2.) Miejsce składania ofert: Drogą elektroniczną za pośrednictwem Platformy działającej pod adresem https://e-propublico.pl

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-12-12 09:15

8.4.) Termin związania ofertą: do 2023-01-10

SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE

W zakresie niezbędnych dokumentów:
a) Wykonawca przedłoży do zaakceptowania Dyrektorowi Szpitala uzgodnioną z Naczelną Pielęgniarką oraz dietetykiem szpitala Szczegółową koncepcję organizacyjną z opisem realizacji usługi i opisem zachowania ciągłości w procesie żywienia pacjentów najpóźniej w dniu rozpoczęcia realizacji usługi. Szczegółowa koncepcja realizacji usługi musi zawierać wykaz nakładów, w tym wykaz sprzętu/wyposażenia Wykonawcy, który stanowić będzie wyposażenie kuchenek oddziałowych i oddziałów wraz z podaniem szacunkowych wartości sprzętu oraz wykaz innych prac niezbędnych do rozpoczęcia prawidłowej realizacji usługi.
b) W przypadku jakichkolwiek wątpliwości lub niejasności związanych z przedłożoną szczegółową koncepcją, o której mowa wyżej, Zamawiający zwróci się do Wykonawcy o wyjaśnienie lub zmianę w treści koncepcji.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.